Ma joj pa ja doslovno zivim na slancima, kruhu, tjestenini i cockti ima par tjedana🤦♀️ jer je to ono sto ja mogu jedino i jesti.
Sad su mi se smanjila povracanja, evo u 3dana sam samo jednom povratila pa cu se sada potruditi malo vise oko hrane.
Sad vidim da ima i vas kojima su nalazi tako granicni, ocito je to posljedica stvarno jadne prehrane pa sam se smirila malo. A i cinjenice da sam navecer pila cijedjeni sok priie vadjenja😅
Al bar su mi ostali nalazi uredni, tsh nikad nizi cak 1,01.
Urin uredan kss zeljezo sve ok👌
Ne citaj internet kod mene u sobi u vinogradskoj su prosle 5 trudnica sa trudnickim secerom navodnim😁sve je bilo super ovo kaj ti imas je nis
Sin J.💙21.11.2022
30.5.2024 Braco P.💙
Cure, blajha li se koja od vas? Ako da jeste li išle otkako znate da ste trudne ili pauzirate?
Ja inače ne idem, ali sam se odvažila na neku promjenu i naručila se prije nego sam znala da sam trudna. Ne znam bih li otkazala ili ne.
Pauziram do sredine 12., mjeseca, tad bih trebala biti kvalitetno u drugom tromjesecju, ne predlaze se u prvom i trecem ☺️
09.09.2023 ➕❤️
03.05.2024 👶🏻🥳💞
Hulala18 i ostale djevojke što pričate o šećeru -
Hajde pokušajte po ovoj prehrani koja smanjuje glukozne šiljke u krvi.
Prvo se pojede salata. Zelena, kisela, kakva god, može biti začinjena, s uljem, octom.
Zatim se jedu proteini i masti (dakle meso, sir...)
Na kraju ugljikohidrati i šećeri.
I s tom prehranom ćete "smjeti" pojesti i neki taj slatki desert, ali isključivo kao desert, ne kao zaseban obrok ili da grickate čokoladu 2 sata poslije ručka.
Nakon nekog vremena vas neće ni tražiti slatko u svako doba. Ja sam prije jela slatko kad god, svako malo me tijelo tražilo. Od kad jedem ovako, što pojedem od slatkog iza ručka, to mi je jedino.
Mali preduvjet je da jedete i slani doručak, jer ako krenete sa slatkim, tijelo će vas i ostatak dana tražiti slatko. Znači, što je manji glukozni šiljak ujutro, to ga je lakše kontrolirati i tijekom dana.
Iza svakog obroka dobrodošlo je bar 10 min nekog kretanja - hodanje, čišćenje, vježbanje.
Nakon cca 3 tjedna sam uočila da tijelo više ne traži slatko. Sad ga gotovo i ne jedem, jedino što uzmem voće, ili kockicu - dvije čokolade iza ručka.
👰 1991.
PCOS; ciklusi: 26-35 / AMH: 26,3 /
15.11.23.➕
1.12. 6+1 srčeko kuca ❤️
Mala, ja sam pusila do kutiju dnevno. Sada u trudnoći doista pokušavam ne zapaliti, rekord bi mi bio 3 cigarete i to ne cijele nego par dimova i ugasim. Ne zapalim kad imam želju nego kad se osjetim pod stresom jer mi je na taj način lakše ne nosit s time nego da budem i nervozna i bez cigarete. Definitivno bi trebalo prestati pusiti ali eto, ja sam ponosna i na to koliko sam smanjila iako ni to nije dovoljno i nadam se da će doci ubrzo trenutak kada ni ne pomislim na cigaretu. Može se prestati i imamo dobar razlog za to 🤗
Hulala18 i ostale djevojke što pričate o šećeru -
Hajde pokušajte po ovoj prehrani koja smanjuje glukozne šiljke u krvi.
Prvo se pojede salata. Zelena, kisela, kakva god, može biti začinjena, s uljem, octom.
Zatim se jedu proteini i masti (dakle meso, sir…)
Na kraju ugljikohidrati i šećeri.
I s tom prehranom ćete "smjeti" pojesti i neki taj slatki desert, ali isključivo kao desert, ne kao zaseban obrok ili da grickate čokoladu 2 sata poslije ručka.
Nakon nekog vremena vas neće ni tražiti slatko u svako doba. Ja sam prije jela slatko kad god, svako malo me tijelo tražilo. Od kad jedem ovako, što pojedem od slatkog iza ručka, to mi je jedino.
Mali preduvjet je da jedete i slani doručak, jer ako krenete sa slatkim, tijelo će vas i ostatak dana tražiti slatko. Znači, što je manji glukozni šiljak ujutro, to ga je lakše kontrolirati i tijekom dana.
Iza svakog obroka dobrodošlo je bar 10 min nekog kretanja - hodanje, čišćenje, vježbanje.
Nakon cca 3 tjedna sam uočila da tijelo više ne traži slatko. Sad ga gotovo i ne jedem, jedino što uzmem voće, ili kockicu - dvije čokolade iza ručka.
Slazem se .. iskreno ja sam jedno vrijeme bas bila izbacila slatko .. jer nisam bila normalna s time. To kao neka ovisnost.. i mogu ti reci da mi nakon tj dana to slatko nije uopce vise trebalo. God dana sam tako zivjela. E sad u trudnoci nemogu bas tako posto to znaci i voce izbaciti tj sve sto ima taj secer takav, a to nedolazi u obzir. Ali to voce moze biti bas to, desert.. mislim da se treba u glavici prvenstveno poslozit. Ja kao pojedem jer me trazi al hrpu puta nemam nikakvu cokoladu i nesto pa eto na kraju prezivim bez toga. Sto se dorucka tice tu sam bar dobra jer mi nikako slatko ujutro ne pase. Bas cu probati.. slazem se da ti seceri sam lose djeluju. Meni je lakse bilo npr kad sam si jelovnik radila za tj dana. Kupim namirnice i stvarno ide to. Imam sve sta treba i samo kuham za taj dan. Ili navece za iduci dan. Samo ne treba dat da nas uhvati ljenost. Rekla sam da moram malo usporit jer priznajem trpala sam se svim i svacim i mislila sam da cu vec 10 kila dobit. Nisam se ni malo udebljala od zadnjeg puta ali toliko sam sranja pojela da mislim da mi tijelo daje drugu sansu 🤭 ak nastavim dobit cu duplo 😂
Ciklusi 28-30 dana
12.10. Imamo ➕ ❤️
28.10. Prvi pregled, ♥️ kuca
20.12. Nifty ✔️ 💙
29 👩🏽❤️👨🏽 29
Mala,ja sam pusila do kutiju dnevno. Sada u trudnoći doista pokušavam ne zapaliti, rekord bi mi bio 3 cigarete i to ne cijele nego par dimova i ugasim. Ne zapalim kad imam želju nego kad se osjetim pod stresom jer mi je na taj način lakše ne nosit s time nego da budem i nervozna i bez cigarete. Definitivno bi trebalo prestati pusiti ali eto, ja sam ponosna i na to koliko sam smanjila iako ni to nije dovoljno i nadam se da će doci ubrzo trenutak kada ni ne pomislim na cigaretu. Može se prestati i imamo dobar razlog za to 🤗
Drzin fige i tebi i sebi.trudin se i stvarno,znala san stuci kutiju u smjeni,jer mi je pretezno bilo cekaj ovog,cekaj onog,nadziri bla bla. Nocne da ne govorin. Evo sinoc san radila noc,u smjeni 8h 1zapalila i to niti cilu. I nadan se da cu ih uspiti baciti u 3pm. Donekle mi se kava zgadila,osim sto tu i tamo mogu popiti makijato iz kafica,tursku ni blizu i molin boga i sama sebi pokusavam stvoriti gadenje i na ove tri sto zapalin
M-P ,Martina, ja sam si nasla na stranicama Vuk Vrhovca o prehrani kod gestacijskog dijabetesa i pokusat cu se pridrzavati toga tipa bar tjedan dana strogo, pa da ponovim nalaz
Nije lako jer mi je mucno na dosta toga, ali zelim vidjeti jel to od glupih peciva i gaziranog..
+ ❤️12.10.
It'a girl🩷
Martina1931, ne znam što propisuje ta prehrana, ali meni se ova svidjela jer je osoba koja o njoj priča (Jessie Inchauspe) znanstvenica koja je istraživanja provodila na nekoliko tisuća ljudi na početku, uz sve je prilagala grafove - usporedbe.
Takva prehrana je, kako ona kaže, prevencija inzulinskoj rezistenciji i dijabetesu (gestacijskom, tipu B), masnoj jetri, srčanom udaru itd, da ne nabrajam.
Možete si proguglati/pregledati videe na YT.
👰 1991.
PCOS; ciklusi: 26-35 / AMH: 26,3 /
15.11.23.➕
1.12. 6+1 srčeko kuca ❤️
E a kakav ste iscjedak imale/imate na samom pocetku trudnoce?
Posto nosim dnevne uloske 24/7 zadnjih 8godina, mogu reci da san tocno primjetila zuckasti iscjedak bez mirisa.Tocnije bia bi ful zut kad se kao sasusi. Sad iman normalan bijeli,pojacan
Sortiraj odgovore
Najstariji