Bas ste se raspisale, uvik mi dobro dode nadoknadit uz kavu. Mi smo se danas vratile u Zg. Jedva sam docekala, umrla sam dolje, nisam toliko malo spavala u ove skoro 3 godine🤣. Sad trenutno njih troje spavaju; ja sam ljuljala jednu pa drugu jer su bile uzasno premorene jer smo kasno stigli pa opet malu jer stalno kaslje od nosa tako da nisam imala priliku lec, dakle kava u miru🙃.
—
Zadnje dvije noci je nesto bolje, izgleda da obraduje nagli neki razvoj, ne znam jel to prava regresija, rekla bi da ipak nije, da nas ona i dalje ceka. Posjeda se na Z, jednom je na bok kako treba, pred pravilno puzanje je, vuce se inace naprijed kao ranjeni tuljan, ima 2 prava spavanca (KONACNO) od sat ipo. Obje su jos smrsave, dosta mi je bolescina i bala. Starija nece jos min 2 tj u vrtic. Mala ide kod pulmologa cisto za svaki slucaj, pedica smatra da je sve ok, al svaka viroza joj se spusta pa bolje obavit, slazem se.
Krema alphanova preporuke, odlicna za stariju atopicarku!
Hranjenje nikakvo! Ima uzasno jak gag reflex, relativno je ok papala do ovih bolesti i sad nikako. Dolje ju je svekrva isla nahranit (nisam bila prisutna) i nakon 1 zlicice se ispovracala🙈. Utjeha jedina tih njenih 12 kg.
Zubici 0 i dalje, a stalno grize usnu i sve okolo.
AS moram hitno uzet jer nam je jaje do 13 kg, a starija ima Sironu mislim do 18 kg/105 cm sta je predvideno do pred 4 godine valjda?? Ugl ima i ona sad vec 16 i blizu 100, a ima uskoro 2ipo tako da ce njena maloj, a moram za stariju neku koja ima VLASTITE POJASEVE DO 25/36 kg, cifala sam o Bold R, ali spominju da je pojas preblizu iza i da guza ne bude bas najsretnija, a ova Joie everystage za moje auto nije bas najudobnija pa me brine jel i bold slicna? I svakako je van upotrebe, muz imao sudar kad je vozio moje auto jer je njegovo ostalo dolje sa mnom, nije velik sudar bio, na parkingu se netko zabio u njega, al sam citala da je AS van upotrebe.
Aj bar kava na miru. Nadam se da ste završile s boleštinama kad ovo odradite do kraja. Šta se hranjenja tiće mislim da je ne trebaš forsirat, daj malo ako ide ide ako ne pusti. Kad se oporavi počet će opet papati. 2 spavanca 👏👏. Kod moje se nikad ne zna koliko će spavat.
Nadam se da ste svi ozdravili 🤗
Mi smo se vratili danas s puta. Prvo bili par dana kod mojih pa 5 dana na izletu. E rekla sam da imam novaca isla bih svako malo s njim negdje jer mi bas bude odlicno. Mali voli ful drustvo, setnje, samo da se luta negdje. Kad mu se spava, zaspe u kolicima i nema drame. Bas mi sto puta jednostavnije nego doma.
Na izletu smo gustali na max, predivno vrijeme bilo. Bas sam rekla da mi jedan od ljepsih izleta unazad ne znam koliko vremena.
.
Imamo 6 zubica, bas mu idu jedan za drugim. Nadam se da ce sad neku pauzu imati jer stvarno jadnog non stop muce, stalno neki novi izbija.
Puzanje i sjedenje nula bodova. Njemu je gust se vrtit ko palacnika trbuh/ledja/trbuh, ovo drugo ga nista jos ne zanima.
Papamo fino, ali ne komade
👸29
🧒37
13.12. ❤️
Panorama ✅, stiže dečkić 💙
Thinkpurple ja ti imam freeon vrtić, nije odignut. Ima otvor za izac ako su u puzanju, one za držati se (mozak mi bloka pa se ne mogu sitit kako se kaže 😅)
I sesterokutan je, prostran. Kupila sam ga u baby centru 60 ili 70 eura mu je cijena.
Thinkpurple ja ti imam freeon vrtić, nije odignut. Ima otvor za izac ako su u puzanju, one za držati se (mozak mi bloka pa se ne mogu sitit kako se kaže 😅)
I sesterokutan je, prostran. Kupila sam ga u baby centru 60 ili 70 eura mu je cijena.
Taj imam i ja, ulazi i izlazi sama. Još nisam vrata zatvorila
Evo da se i mi javimo 😊
Let nam je prošao dosta dobro. Prvo je bio pretjerano uzbuđen, samo skakutao i brbljao 200 na sat. Pa kad smo uzletjeli sam malo prošetala s njime po avionu i spavanac. Ostatak leta, slijetanje, aerodrom, sve je prespavao 😊 pa i vožnju metroom, što je baš bilo bučno. Mi sretni.
Ovako se trudimo imati rutinu neku, svakako imamo dio dana kad je njemu vrijeme za igru, puzanje, penjanje. Što reče thinkpurple baš baš zahtjevan period, ne mogu ni sekunde oka skinut s njega jer se apsolutno svugdje penje, leti od štekera do štekera i pincetno hvata mrvice s poda i jede 🫣
Hrana mi smo od starta na komadima tako je pravi maher sad već, a polako i usvaja jesti žlicom (sam). Sreća je što smo u stanu pa mu kuhamo navečer za idući dan. Ali da nam ukrade stalno nešto s tanjura, oo da. Ne smije se apsolutno ništa žvakat kraj njega, odma on želi. Jagode i borovnice su mu trenutno hit.
Spavanje malo se jesmo pošemerili jer je tu dan do 21.30. tak da ide dosta kasnije spavati. Ali i spavamo do pol 9 - 9 svaki dan. Kroz dan pazim da je jedna dremka u stanu, a ovako ga prebaci u kolicima/nosiljci neke kratke dremkice. Sve u svemu dobar je.
Odmor nije, malo mi je stresno jer ne mogu smirit taj majčinski dio kad stalno brinem jel mu ok, jel mu previše podražaja i tako. Ali isplati se, baš ima divnih trenutaka u danu. I šarmira apsolutno svakoga gdje god dođemo. Da je zahtjevnija beba, ne bih se bome odvažila na ocakav put. Ali ovako čak i uživamo 😁
Puse svima, bolesnima ozdravljenje, nepapalicama da papaju i nespavalicama da odustanu od protesta i spavaju
Ally pa vi ste bas pero laka kategorija🥰 .
Ako ti je za utjehu od juce ujutro K se tako polako iz bocnog polozaja na laktu spusta na ledja da je bez problema pustam sad i van podloge-😎jeeej 😎 tako da nad se da tako i nastavi dalje sve dok se bocno ne posjedne… Imala sam pletenicu onu sto ide oko kreveca samo sa jedne strane podloge kao zastitu i umjesto da bude zastita ona je to shvatila kao izazov da se pentra po tome i naravno skliznula i blebnula na plocice i raskrvarila usnu. Bilo je cak i u naredna dva bljuckanja šlajma koji nas jos prati i stare krvi (tamna) i to je to jer je jadniče olakala i gutala to a ja je nisam drzala uspravno nego prema sebi u lezecem polozaju pa je malo i progutala i srecom izbacila. Tako da i prvo povredjivanje sam prezivjela.
Belinda aaa pa kako palenta? Jesi pravila onu hrskavu ili je bila pregusta pa se zalijepila za nepce ?
Unname sta nam je to sad za vikend sa padovima? Retrogradni Merkur😂🤷♀️
Cordiso neka ste stigli svojoj kuci i bravo za poboljsanje spavanja🥰 sad se polako vracate na svoje super navike.
Tonkica ekstra za super let i svaka cast na odvaznosti i hrabrosti. Ja evo vec prikupljam snagu za let u Grcku krajem juna a prije toga smo na Jadranskom moru malo ali tu smo svojim autom pa ne brinem.
Kako mi izlazi sad puno videa na tu temu letenja sa bebama jedan detalj tu mi je privikao paznju a to je da iako imas prednost ne ulazis sa bebom u avion prva ili medju prvima jer to zanci sjedenje na sjedisru bar jos skoro sat vremena prije polijetanja sa fussy baby jel? Pa se razmisljam da to ipak ima smisla jer moja K ne miruje ni sekunde u krilu sada.. a sta ce biti kroz 2 mjeseca 🤷♀️
Vidite da pisem u nedoba- sto bi rekle stare babe- ali K izuzerno nemirno spava okrece se i vrti da me totalno razbudila i sad cackam telefon ali eto uhvatih priliku da se vama javnem😂🥰
10/2022 Bahcceci, PGD zadovoljavajuci.FET 21.11. Beta 02.12.(104),4.12(210),6.12(518)UZV 6+0❤. Qualified 360 uredan. Stize nam devojčica 💗
Mia gdje ste bili na izletu? I ja mastam da odemo negdje, draze mi je proljece nego ljeto, ali mi idemo rano na ljetovanje/more tako da cemo se jos malo strpiti.
Tonkica wow, svaka cast na tako dalekom putovanju, eto ja se ne bi usudila. Ali drago mi je da vam je super i da uzivate.
Padovi i zagrcavanja najezim se cim netko spomene, mi za sad jos nismo imali, ali bude i toga.
Pelene mame koje koristite violetu, mozete li mi reci koja je razlila izmedju 4 i 4+? Nema jos 9kg, ali blizu je. Ove su mi plitke vec nekako, ali drze dobro. Razmisljam da uzmem te vece, ali nadam se da nisu sad preogromne da joj nece odgovarati 🤔
Pelene gledaš od početnog broja. Moja ima sad sigurno preko 10 kg, a 4 ka je od 7 kg.
Mojoj je 4ka mala, 4+ na knap.
Ally pa vi ste bas pero laka kategorija🥰 .
Ako ti je za utjehu od juce ujutro K se tako polako iz bocnog polozaja na laktu spusta na ledja da je bez problema pustam sad i van podloge-😎jeeej 😎 tako da nad se da tako i nastavi dalje sve dok se bocno ne posjedne… Imala sam pletenicu onu sto ide oko kreveca samo sa jedne strane podloge kao zastitu i umjesto da bude zastita ona je to shvatila kao izazov da se pentra po tome i naravno skliznula i blebnula na plocice i raskrvarila usnu. Bilo je cak i u naredna dva bljuckanja šlajma koji nas jos prati i stare krvi (tamna) i to je to jer je jadniče olakala i gutala to a ja je nisam drzala uspravno nego prema sebi u lezecem polozaju pa je malo i progutala i srecom izbacila. Tako da i prvo povredjivanje sam prezivjela.
Belinda aaa pa kako palenta? Jesi pravila onu hrskavu ili je bila pregusta pa se zalijepila za nepce ?
Unname sta nam je to sad za vikend sa padovima? Retrogradni Merkur😂🤷♀️
Cordiso neka ste stigli svojoj kuci i bravo za poboljsanje spavanja🥰 sad se polako vracate na svoje super navike.
Tonkica ekstra za super let i svaka cast na odvaznosti i hrabrosti. Ja evo vec prikupljam snagu za let u Grcku krajem juna a prije toga smo na Jadranskom moru malo ali tu smo svojim autom pa ne brinem.
Kako mi izlazi sad puno videa na tu temu letenja sa bebama jedan detalj tu mi je privikao paznju a to je da iako imas prednost ne ulazis sa bebom u avion prva ili medju prvima jer to zanci sjedenje na sjedisru bar jos skoro sat vremena prije polijetanja sa fussy baby jel? Pa se razmisljam da to ipak ima smisla jer moja K ne miruje ni sekunde u krilu sada.. a sta ce biti kroz 2 mjeseca 🤷♀️
Vidite da pisem u nedoba- sto bi rekle stare babe- ali K izuzerno nemirno spava okrece se i vrti da me totalno razbudila i sad cackam telefon ali eto uhvatih priliku da se vama javnem😂🥰
Hahahahahah moguće i uspavljivanje je postalo egzorcizam🤣🤣
Joj da je meni otic negdje na putovanje, cisto radi promjene okoline. Mozda se jednom i mi odvazimo. Starija je trenutno malo divlja, dosta promjena bilo, nije bila u kuci, ne ide trenutno u vrtic, a to su te terrible two valjda😅. Nagovaram muza na Amarin, za dogodine da sad rezerviramo jer je sad preskupa. Svaka cast vama koje ste isle!
Kupanje- pa mi smo blizu mora tako da nismo nikad pola kuce nosili, sta stane u kolica stane. Dakle mali i veliki rucnik da se moze igrati bez da pojede kamencic, pelene obicne za van, u moru se kupala gola, kapica za glavu, s kremom bi je kuci namazala, naravno voda iako je moja dojila na plazi pa joj je to bilo draze od vode. Ako je vece dijete pa ima snack moze i koja vocka, moja bi doruckovala pa isla ranije dok nije jako sunce i koja igracka i to je to. I naravno fredov kolut. Mi nismo nosili nikakve satorice suncobrane kad smo u hladu, ali je bitno i tad ih zastitit (namazat i kapica) jer naravno izlozeni su uv zrakama i u hladu. I bili bi kratko tipa 2 sata max jer smo zurili na spavanac. Znam da neke obitelji (strani turisti) kampiraju cijeli dan tako da se u to ne razumijem, sta sve nositi. Majicu za kupanje me bilo strah uzimat da ne bude u mokrome, a sad, jel netko obuce jednu za more, a suhu za van, ne znam.
👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
➕26.10.24., 3. trudnoća
Ally ja koristim od Alphanove spf 50. Bas je i thinkpurple bila stavila nedavno clanak vezano uz te kreme.
Miracle bili smo na Krku u kampu. Uzeli smo mobilnu kucicu. Ponovila bi definitivno opet. I meni je proljece draze nego ljeto. Cijeli dan mozes biti vani. Ovaj vikend je cak i pretoplo bilo.
👸29
🧒37
13.12. ❤️
Panorama ✅, stiže dečkić 💙
Sortiraj odgovore
Najstariji