Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Ally007
    06. Ožujak 2024. 08:39

Evo mi smo jučer imali prvi pad na glavu . Oblačila sam ga na krevetu za van i okrenula se do ormara po još jedne carape i cula "tup" i plač, a on na podu. Pretrnula sam. Stavila mu onaj Frescopad iza na glavu da smanji otok i masnicu i pratila ga. Srećom se zasad doima ok. Muž mi nije bio nikakva podrška, poludio je kad je čuo i optužio me da kak mi se to moglo desiti, kak sam ga na rubu kreveta mogla ostaviti bla bla. Ko da ne znam to i sama. Jasno mi je da se brine za malog, ali baš da me mora ubiti u pojam mi nije jasno. Uglavnom, ne pričamo sad. 

👨‍🦱 35g, oligoteratoastenozoospermia
    👱‍♀️35g, endometrioza, 2x operacija, niski AMH, visoki FSH
    08/2022- uspjeli dobiti 2 zigote u prirodnom cikusu
    09/2022- vraćanje 1.blastociste ❌
    11/2022-vraćanje 2.blastociste 🥳

• AM13
    06. Ožujak 2024. 08:50

Ajme Ally tocno mogu mislit kakav je to strah i panika, al sigurno je okej! Susjeda mi je pricala da je njoj mala na glavu na plocice pala s vesmasine 🙈 imala je sve za prematanje na vesmasini i pala nakon kupanja,  evo mala 8 godina, nista joj nije 🙏🏻 a muz ko svi muski.. moj je isto kad god bi se G lupio radio paniku i “napadao” mene da kak se to moglo desit, a onda je on vidio kad ga on cuva da se sranje desi u sekundi i da mi tim bebama mozemo bit sjene, al neke stvari ne mozemo izbjec.. prstice je pricepio prvi put s njim, pa sam samo rekla - eto vidis, kak se tebi to moglo desit? Tako da ignoriraj, shvatit ce i sam prije ili kasnije, a ti se nemoj grist i zivcirat ❤️

• Unname13
    06. Ožujak 2024. 09:00

Ally žao mi je zbog pada, ali dogodi se svima. Meni su čak kroz šalu rekli da nisi pravi roditelj ako ti dijete nije bar jednom palo (smiješno je sve dok se baš tebi to ne dogodi)
    Što se tiče supruga, vjerujem da je imao samo ishitrenu reakciju, jer npr da je mom suprugu mala pala, ja već vidim i cujem svoju reakciju, a od njega bi očekivala smirenost i razumijevanje.
    Bitno da bebacu nije nista🤗

Pahuljka
    06. Ožujak 2024. 09:53

Trebalo je nadoknaditi sve neprocitano 🫣 Uzivala sam u 6 i vise stranica, s gustom ih listam. Naravno zao mi je za sve nedace koje su vas snasle, bolesti, nespavanja i padovi. S nespavanjem smo tu negdje, jos muku mucimo s 2 na 3, ali nocno i hranjenje uzas. Vise nije niti na 2h nego sat i po, pa sam vidjela kod mamine spavalice prirucnik za odvikavanje od boce preko noci, pa mislim kupiti jer dovoljno je velika da smanji bar na 2x umjesto 4-5x. Uzas 🙄 
    Svjeze mi je od Ally pad i mogu misliti reakciju supruga, jer otprilike bi i moj tako reagovao, jos kad bi znao da je vec jednom pala i nije jos nista bilo, al o tom po tom haha 😂 Cekam da se i njemu desi pa da mu isto nabijem osjecaj krivice, i onda smo 1:1. Nemoj se stresirati, bitno da malom nije nista, ako je ikome tesko i zao onda je to tebi, jer je on bio DIO tebe tih 7-8 mj (prijevremeno rodjen jel tako). Supeug ko suprug fali im ta majcinska daska u glavi i to niko ne ispravi. Sto te zaobislo nije te moglo nikako dopast, a sto se dopalo nije te nikako moglo zaobic, desilo se i hajmo dalje.
    Think nasmija me ovo za skok, niti ne znam vise prepoznat sta je skok a sta lopovluk 😂 Mi se znamo nasalit kad neko kaze ma zubi sigurno, a da jesu nicu vec 7 mjeseci 😂
    Cordisoo bas mi je zao da vas je rastuzilo to iz vrtica, no kako pratim par osoba na insta a bave se psihologijom sto ljudi sto djece, rekla bih na osnovu procitanog da nije nist strasno jer ide NASMIJANA, djeca ne mogu glumiti emocije, ne znaju, tako da ako vama izgleda sretna onda i jeste, i sigurno da joj je lijepo cak i ako nije toliko u drustvu. I ne nemoj misliti da nije drustvena, potpuno pogresan naziv, sasvim je okej da ona ima granice koliko i kada ce nekome pustiti da joj pridje. Svi ih imamo, samo sto odrasli GLUME ! 🫣 Vremenom ce steci povjerenje u drugare i sigurnost u tete. 💕
    Takica hvala sto pitate, vise umorili nego odmorili, ali srce puno. Jeste li vi ozdravile ? 💕

11dpo 22.11.2022 prvi ➕

• Buhaca
    06. Ožujak 2024. 10:04

Ally žao mi je zbog pada. Svi znamo da će nam se to desiti prije ili kasnije. Bolje kasnije. Muž je reagirao tako u trenutku, to su te ajme situacije. Bitno da je mala dobro.
    Cordisso nemam savjet to je neka faza ona je još mala i ne zna procesuirat sve šta se desilo otkad je beba stigla. 

• Padakisa
    06. Ožujak 2024. 10:09

Ally,svima djeca padnu,to se racuna pod normalno dio odrastanja😂
    Znam da je lako sad nama smijat se,moj prvi je isto tako sa 6 mjeseci odrolao se s kreveta i bum
    Pratit da je dijete odmah zaplakalo,drzat ga sat-dva budnog i to je to.
    Inace,za kvrge i modrice namazati maslo,odlicno djeluje!
    A muz ko muz,valjda,mene je tad nerviralo sta se uopce nije iznervirao,kao,kakva nebriga za vlastito dijete😂
    A covjek jednostavno nije od drame!
    Tako da,njihove reakcije bas nikad nisu primjerene!

Pahuljka
    06. Ožujak 2024. 10:13

Sad jedan osvrt kako imamo drugo dijete kad je van kuce…
    Bilo me poprilicno strah leta od 3h i cjelodnevnog hodanja, jer sam freek da se tad k tad spava ALI ljudi moji (zene moje) bilo je bolje od ocekivanog. Valjda sam si i ja dala oduska (bar ne kuham i ne cistim pa se broji kao odmor 😂). Pratila sam ww i funkcionisalo je i u avionu i vani dok smo setali, i na svakom mjestu i svakoj situaciji u kojoj smo se zadesili a bilo joj je vrijeme spavanja. Samo u ergo i u roku par min gotova, prebacimo u kolica i nastavimo dalje. Da krenem ispocetka ; 
    Let je bio u 6 ujutro, to znaci da smo vec u 4 bili van stana i ona je budna od pola 4, bojala sam se kako ce dan tec ali nista sto se vec nije desilo. U avionu nije bio ni potreban white noise jer sam od sebe bas lijepo “šušti”, dva kruga u ergu i gotova je bila. Od igracaka smo imali ono cudo za prozore spiner il kako vec, zatim onu zirafu sto se lijepi isto za prozor, i jos par sustavih knjizica. Pri polijetanju i sliketanju pokusala sam dat flasicu da povuce par puta zbog pritiska u usima ali nije htjela, no nije joj ocito ni smetalo. Jedino cega sam se drzala je prvi spavanac u hotelu, njega kad odradi sat i po do dva onda mi je svejedno kakvi ce ostalo bit. A najcesce budu do 45 min. Dok ona spava i mi spavamo jer su noci s njom koma, kao sto rekoh, pa nam je dobro doslo. Izlazilo se do 12h iz hotela i ostajali smo cak i do 19h, u sustini prilagodili smo sve wwsima, i funkcionisalo je. 
    Sve u svemu bolje od ocekivanog, lijepo je izac iz rutine i malo se odmaknuti od standardnog kad ce spavat i sta ce jest. Jede usput, spava usput (osim prvog). 
    Samo se treba usudit i bude vec dobro, umorna jesam ali i ispunjena jer smo proveli par dana za pamcenje. 
    Sa Joie buggy kolicima preee preezadovoljni, ergo baby spas, gotove flasice hrane takodje, to je jedno ili dva hranjenja dok smo vani. Od blw metode nismo odustali jela je ako nista bar voce rukicama, meljala ali nesto dodje i do usta, nastavljamo kod kuce. Sve u svemu nismo se pokajali, cak sta vise ohrabrilo nas je i vec planiramo drugo (putovanje ne dijete 😂😂😂😂). 

11dpo 22.11.2022 prvi ➕

• Petrica_92
    06. Ožujak 2024. 11:10

Pahuljka joooj super za update s putovanja! Bas mi je drago cuti takvo iskustvo :) mozda se i mi poslozimo nekad, voljela bih jako..

Ally drzi se, meni se desilo sa 4. mj, i sjecam se najvise na svijetu tog groznog zvuka placa i nakon tog mog straha, prvo sam  muza nazvala u suzama i isto je imao neku poluglupu reakciju dok mu nisam rekla da se i bez njega dovoljno lose osjecam.
    Meni je tad rekla pedijatrica da je vazno da je dijete responzivno, reagira na podrazaje i da ne povraca. Vjerujem da ce biti sve ok 🤞🏻

🤱🏽32 god
    👨🏼‍🍼 30 god

• Unname13
    06. Ožujak 2024. 12:25

Znači moje dijete je upravo samo zaspalo u onoj njihaljci. U soku sam, nije da je treba nunat inače ali ne zaspe tako lako.
    Možda ju je vrime osamutilo🤣🤣

• Unname13
    06. Ožujak 2024. 15:53

Mislim da trebam zapisati današnji datum, čisto sumnjam da će se ponoviti 🤣🤣
    E da zaboravila sam komentirati to igranje u noci, vjerojatno je regresija. Kuma mi je imala nekih 10 ak noci igranja baš u tom periodu, a taman joj se mali samostalno posjeo. Kad usavrši vještinu, valjda će proći. 
    Ja se nadam da će me to zaobici, jer evo otkad se rodila nemam neprospavanih noći, možda sam sve skupa tri put bila budna s njom cca 2 sata, ali kad je imala tipa 2 mjeseca.
    Što se tiče blw ne znam, meni mama preda na sve, pa joj uopće ne dajem komade, a trebala bi.

Navuci joj kabanicu 🤣🤣

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.