Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Karamela22
    15. Veljača 2024. 19:50

Cordiso sad mi je lakše jer nije min jedini koji ne voli kupanje. I mi se ne možemo kupati navečer jer je tad cendrav nego moramo zadnje do 5 popodne to obavit 😂

• cordis00
    15. Veljača 2024. 19:54

Karamela22

Cordiso sad mi je lakše jer nije min jedini koji ne voli kupanje. I mi se ne možemo kupati navečer jer je tad cendrav nego moramo zadnje do 5 popodne to obavit 😂

Pa bas to, ja malu kupam kad smo solo ujutro, a veliku navecer. Drugacije ne bi islo. A stvarno nisam nikad kuzila ta kupanja pred spavanja ko fol opustajuca, moja je extra glasna beba koja vristi ka njih 10, ima dobra pluca, toliko bi se od plakanja zabalavila da bi ju morala onda i ispirat fizioloskom, propalo bi spavanje bojim se😂

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
    ➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

Apple
    15. Veljača 2024. 22:00

Pozdrav curke, malo sad slabije pišem jer smo i nuž i ja navečer skršeni od ovih dežuranja noćnih. Nisam sve pročitala, polako ću nadoknaditi. 

Thinkpurple, baš mi je žao što ti se sve nakalemilo, često te se sjetim kad mi je grozno teško jer znam da je tebi još gore sa svim što si prošla. Sjećam se još kad si pisala o svom porodu kako sam mužu u šoku prepričavala koliko su te maltretirali prije CR i kako se moglo odviti. Ovo za jadnu bebicu umrlu, ajme meni, prestrašno. Zbog nečega što se moglo spriječiti.

Bravo za velike i napredne bebe, Cordisoo tvoju sam posebno zapamtila, wow!
    Moj je kao vrabac, s 9 mjeseci 70cm i malo manje od 8 kg😅

Mislim da je Takica pisala za mliječno, baš sam nedavno i ja pročitala da nije da se mora čekati do cca 9-10 mjeseci, nego da brbi u tom uzrastu jednostavno ne treba kravlje mlijeko, ali da se slobodno može napraviti nekakvo jelo koje ga sadrži, npr palačinke.

Evo ja ću podijeliti receptić koji mi je fora. To je naša "štrudla od jabuka" kašica.
    Skuham kratko zobene da budu mekane, također jabuku i suhe grožđice. Dodam malo cimeta i onda blendam ili gnječim, kako mi se da. Na vrh stavim samljeveni orah ili badem. Nekad znam i u zobene staviti mslo chia i lanenih sjemenki.

Netko je pitao za sjedenje pa kažem (ja sam taj fizio): bebi se apsolutno ništa neće dogoditi od kratkog sjedenja za vrijeme hranjenja iako se još ne posjeda sama. Pogrešno je kategorički tvrditi da se nešto nikako ne smije.
    Recimo, pedijatri stare škole su prije preporučivali da se i prije 6 mjeseci dijete sjedne pa se podupre jastucima da se "nauči" sjediti, što je ogromna glupost.
    Dijete će sve napraviti kad je spremno, čak i ako nekad preskoči uobičajen raspored ili malo kasni. 
    Pasivno posjedanje se ne preporuča jer strukture jednostavno nisu spremne ponijeti težinu tijela ali od kratkog sjedenja u hranilici nema štete. 

2019.🦄
    2023.🦁

Ally007
    16. Veljača 2024. 09:23

Uzasna noć iza mene, najgora u dugo vremena. Budio se i plakao svakih 40 min-1h max. Hranila sam ga u 2 i onda nisam više znala što mu je pa sam mu dala flašicu i u 5:15. Pojeo je 140 ml, zaspao i probudio se za 35 min :(. Znaci, ocito je bio gladan, ali nije samo do toga. Prokleta duda i dan kad sam je dala.
    Kupanje - ja ga nikad sama nisam kupala. Prvo mi je nekako bio mali i bojala sam se dok nije drzao glavu. Sad je veći i hahar pa stalno skače tako da ga opet muž i ja kupamo. Kadica u kupaonu na pod (van tus kabine jer ne stane). Ima onaj jastuk umetak, na njega ga stavimo, jedan još malo rukom pridrzi i polijevamo vodom. Inace na suhom stalno mlatara nogama ko lud, u kadici je začudo suzdržan. Kupamo ga 2x tjedno i to navečer, uglavnom je umoran, ali ne plače. Mozda bi bio raspoloženiji da ga tijekom dana kupamo, ali ovako si ispunimo još to malo vremena da ne ode prerano spavati. Nekad to napravimo na brzaka u lavabou ispod pipe, a nekad muž uzme u tuš i uzme njega isto. 
    Thinkpurple - nisam fizio ali imam prijedlog za vojničko puzanje. Moj isto preferira jednu ruku, drugu češće nekako ostavi ispod sebe pa naknadno izvuče. To sam donekle riješila tako da mu ostavljam npr lopticu do koje želi doći obrnuto od te strane. Npr stavim lopticu desno od njega da bude prisiljen više se odgurivati lijevom rukom da se zarotira i dodje do nje. Zasad funkcionira.
    Lightblue - jupiii! Ma to zahtijeva cijelu bocu, a ne samo čašu! Bas mi je drago.
    Carapice - stalno jede noge, skida carape i sl. Ja nikako ne volim strample, čini mi se da ga ona lastika redovno stisne oko gležnja. A priznajem da obožavam njegove male nožice (koje povremeno znaju malo smrduckati, sto mi je preslatko). Tako da kad skine čarapu ja prvo iskoristim pa ga izljubim po nozici, a tek onda obučem čarapu 😅. U svakom slučaju je toplokrvan i čini mi se da mu uopće ne smeta biti golih nogu. 

👨‍🦱 35g, oligoteratoastenozoospermia
    👱‍♀️35g, endometrioza, 2x operacija, niski AMH, visoki FSH
    08/2022- uspjeli dobiti 2 zigote u prirodnom cikusu
    09/2022- vraćanje 1.blastociste ❌
    11/2022-vraćanje 2.blastociste 🥳

• Buhaca
    16. Veljača 2024. 09:25

Noćne mame nespavalice nadam se da će uskoro krenit na bolje. 
    thinkpurpleo ti trebas biti ponosna na sebe jer za sve šta ti se izdešavalo i kroz šta prolaziš treba biti više nego jak i psihički i fizički, treba izdržat to sve a da ne pukneš. Nadam se da će kreniti na bolje. Mislim da nema mame ovde koja ti se ne divi. To ti neće smanjiti muke, ali znaj da imaš malu vojsku koja je uz tebe. 💪💪☀️

• cordis00
    16. Veljača 2024. 09:39

Ally kad prolaze kroz skok i sl, znaju trebat vise mlijeka, slobodno mu daj. Nije bas zabranjeno hranjenje po noci. Pogotovo ako je poceo po danu smanjivat zbog kasice koju onda ne pojede dobro pa mu zna zafalit.
    Znam da si imala onih problema i da ti je dugo trebalo da se vratite na ritam i da fino pojede pa ti ne zelim sad pametovat. Mislim, glupo da i ja nesto komentiram, ja svoju dojim na zahtjev, nisam se ni izdajala nit davala formulu pa nisam nisam upucena u to.
    Ako te je strah da nece spavat zbog toga, ne mora tako bit, neke bebe su bolji spavaci i pocnu spavat do godine dana. Neka djeca pocnu bez budenja tek iza 2. il 3.godine i to je sve u redu.
    Svakako tek kad produ drugu regresiju mogu zapravo povuc cijelu noc bez budenja (znaci 11-12 sati u komadu).
    Meni je starija s 9 mj pocela ulazit u regresiju i poklopilo se sa skokom, dojila je svaka 2 sata dan i noc i doslovno je u 3 dana (s 10ipo mj) sama izbacila nocno dojenje i pocela spavat 11 sati tad. Tako da nekad treba i mozak dovrsit svoj razvoj.
    Meni je ova mala isto bolje spavala prije ovih bolesti i skoka u komadu od 19-02 negdje i onda bi podojila tad il eventualno opet u 4 i to je to do budenja u 7. Sad mi se cesto budi sta od nove viroze, sta od zubiju, trazi, ja joj dam, najcesce podoji dosta. Al vjerujem da ce je to sve proc i vratit ce se na svoj ritam.
    Opet, ti najbolje njega znas i sta mu treba, nemoj me krivo shvatit, samo sam htjela rec da je ok nekad otic malo van rutine i “satnice” ako je takva situacija.

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

• cordis00
    16. Veljača 2024. 09:47

Da i ja sad malo prokomentiram spavanje svoje.
    Bas joj se sve zaredalo, skok je vjerujem pri kraju il je prosao, a i trajao je negdje skoro 3 tjedna, al je dosta bas motoricki napredovala. Sad se guzi na sve 4, malo fali jos da skuzi okretanje s trbuha na leda. Ide u krug i unazad za igrackama. Igra se s prsticima. Bas je skroz slatka kad nije ljuta😂. Jos nam se poklopila nova viroza i opet su se zubici aktivirali, al jos nisu izbili. Vidim da ju muce, sva bude jadna nervozna i slini, grize i zacrveni se. Na kraju sam joj dala cepic sinoc i gengigel namazala i bolje je spavala prvi dio, a i kasnije je bilo bez budenja, podojila bi i nastavila, prva takva noc nakon dugo vremena iako se cesto budila. I dnevni spavanci su se bilo poremetili, od dugih smo znali doc na 3 po 30 min, al evo kao da se vraca u normalu, sad vec spava skoro sat vremena. Ma bas se vidi kad ju nesto muci, spavanje propalo i gotovo. Kad ju ne muc spavanje top. Al zahvaljujuci seki i virozama plus zubicima, rijetko kad imamo period kad je sve ok😅. Tako da jedva cekam da izbiju bar prvi zubici. Starijoj su sa 7 il 7ipo mj.

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

• Buhaca
    16. Veljača 2024. 09:50

Mi smo jučer krenuli sa okretanjem trbuh leđa, još je to po principu zec mrkva ali smo krenuli. Puzanje kao puzanje još nije krenilo ali joj je guzičica u zraku ko signalna kutija pa joj ja dam rukama oslonac da se odgurne. Podlogu obiđe u svim smjerovima. Košaru smo jučer isto službeno umirovili jer joj premala. Na sportski dio se i ona i ja još privikavamo. Fizijatrica je rekla da naslon možemo podić na 45stupnjeva. 

• cordis00
    16. Veljača 2024. 11:19

Buhaca

Mi smo jučer krenuli sa okretanjem trbuh leđa, još je to po principu zec mrkva ali smo krenuli. Puzanje kao puzanje još nije krenilo ali joj je guzičica u zraku ko signalna kutija pa joj ja dam rukama oslonac da se odgurne. Podlogu obiđe u svim smjerovima. Košaru smo jučer isto službeno umirovili jer joj premala. Na sportski dio se i ona i ja još privikavamo. Fizijatrica je rekla da naslon možemo podić na 45stupnjeva.

Koliko je tvoja stara? Jel 6ipo?
    Ma ja isto nikako da to sportsko stavim, al njoj je kosara bas mala. I duzinom i sirinom. A ionako kad smo vani ju izvadim u ruke jer je nezadovoljna, al bilo bi lijepo bar kratko da bude u kolicima i miruje😅.

Kako dajte vodu svojima? Ja sam dobila od nuka kljunasicu od silikona, mekanu. Al moja bas ne zna ni na bocicu, kamoli to. Danas sam joj dala na kraju na casu. Mogu i na zlicu, al to daje stvarno dugo. Samo bi htjela da malo cugne i ok. Evo od danas opet krecemo s papanjem, sutra cu joj probat dat jabuku. Koju sortu dajete, koja nije kisela kad se skuha?

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

• Tonkica1509
    16. Veljača 2024. 12:10

Ja kupim u Sparu one njihove bio jabuke, baš budu slatke i okej su mi :)
    Vodu dajem na čašu, odnosno ima svoju mali šaličicu ko za rakiju. Prvih par puta je bilo skroz šlempavo, sad baš lijepo otpije.
    Mi smo prehladu preboljeli ali joooš ima zaostataka. I još uvijek produktivno kašlje. Pa sam ga eto danas malo samo sa fo inhalirala, a da se smiri tih 5 min od divljanja mu uključila one Dancing fruit što su navodno jako popularni. I zabuljio se u to i bio miran, ali sad osjećam krivnju na 10000000 jer sam mu uključila tv

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.