Mi smo s vodom još na vi.
Kupila sam joj baš tu iz dm-a.
Prvo da sama nauči držati bočicu, šta je, ali samo je zvace.
Pa joj opet dam iz aventove.
U početku san isto na žlicu morala 😅
Mi imamo baš problema sa stolicom. Danas ke sat vremena tiskao i plakao da bi izašla kuglica malena 🤦 A jeo jučer palentu, šljive, marelice baš zato da mu pomogne. Uspio 2h nakon kakati i onda je baš izašlo toga masu, ali sve kobasice neke 🤣 Stvarno ne jede ništa što ga zatvara, što bi tek bilo da mi rižu dam. Treba piti više vode, ali ne znam kako ga natjerati.
.
Cordiso i znam da je još jedna mama pisala. Nama došao atopijski 😭 Ima ekceme na laktovima. Dala nam pedijatrica da 7 dana mažemo kremicu Afloderm/Belobaza, a ostatak tijela LRP lipikar. Jučer mu je izbio osip po prsima i trbuhu, onako siiitne crvene točkice. I sad ne znam jel to isto atopijski ili alergija na hranu? Jeste vi same tražile alergotest neki ili?
Kad sam pitala pedijatricu kako da uvodimo alergene namirnice s obzirom na atopijski rekla je da prije godine dana mu ne treba to ništa davati jer to njima nije potrebno (orašasti, kikiriki). Nema mi to smisla i baš sam izgubljena.
👸29
🧒37
13.12. ❤️
Panorama ✅, stiže dečkić 💙
Mia možda da probaš omni biotic pandu? To je probiotik i trebao bi pomoći s probavom ali i imunološki, s atopijom. Ne košta ništa probati (osim 50 eura, jel 😅)
Alergotest ja nisam tražila, ali evo otkrili smo da ne može mlijeko. Ni ništa mliječnoga. Uključujući i ad. Ako i kad ćemo prestati dojiti, morat će na ono posebno ad bez kravljih proteina, ali nadam se eto da ćemo dojiti do kad više mlijeko neće trebati uopće :)
Thinkpurple nešto je u zraku, nama je prvo buđenje bilo u 4. Tek u 4!!! Već sam se dotad par puta probudila provjeriti jel diše i koji se vrag događa 😅
Mia možda da probaš omni biotic pandu? To je probiotik i trebao bi pomoći s probavom ali i imunološki, s atopijom. Ne košta ništa probati (osim 50 eura, jel 😅)
Alergotest ja nisam tražila, ali evo otkrili smo da ne može mlijeko. Ni ništa mliječnoga. Uključujući i ad. Ako i kad ćemo prestati dojiti, morat će na ono posebno ad bez kravljih proteina, ali nadam se eto da ćemo dojiti do kad više mlijeko neće trebati uopće :)
Thinkpurplenešto je u zraku, nama je prvo buđenje bilo u 4. Tek u 4!!! Već sam se dotad par puta probudila provjeriti jel diše i koji se vrag događa 😅
On uzima Biogaiu, a Omnibiotic pandu sam ja pila u trudnoći i onda probala. Mogla bi ponovo početi da, ali bome košta 🤣
Ja sam mislila kad 6mj je bilo sve ok neće ni imati atopijski, a evo sad tek izbilo.
👸29
🧒37
13.12. ❤️
Ako je dijete alergično na proteine kravljeg mlijeka onda majka ide na eliminacijsku dijetu, ne smije uzimati ništa mliječno jer dijete bude u kontaktu preko majčinog mlijeka. Dakle ništa od te navodne alergije na mlijeko ako doji a majka jede uredno mliječne proizvode
Thinkpurple bravo za spavanje! Ma samo pozitivno razmišljati. Bit će i ova noć dobra. Ja se "bojim" uvijek ovdje napisati kad je nešto dobro jer odmah taj isti dan se ro promijeni 🤣
👸29
🧒37
13.12. ❤️
Thinkpurplenešto je u zraku, nama je prvo buđenje bilo u 4. Tek u 4!!! Već sam se dotad par puta probudila provjeriti jel diše i koji se vrag događa 😅
On uzima Biogaiu, a Omnibiotic pandu sam ja pila u trudnoći i onda probala. Mogla bi ponovo početi da, ali bome košta 🤣
Ja sam mislila kad 6mj je bilo sve ok neće ni imati atopijski, a evo sad tek izbilo.
Bas mi je zao cuti, nazalost atopijski se moze javiti bilo kada, ali najcesce je u dojenackom periodu. Moja curka pije Pandu od 4.mj zivota cini mi se i babytol omega dha+vit D3 (istrazivanja pokazuju da djeluju povoljno na kozu, meni su tako barem rekli u skoli atopije u Klaicevoj).
A sad, moja curka je prvi put bila kod dermatologa s 3ipo mj, dobila sam upute da odem na eliminacijsku dijetu i onda ponovno uvodim alergene i pratim hoce li se djetetu pogorsavat sto i je, na kontroli s 5ipo mj je testirana prick, atopy patch-izrazito jaka reakcija i upucena alergologici i na krvne pretrage tada kad smo vec termin dobili.
Svakako ako dojis izbaci iz svoje prehrane alergene (mlijeko, jaje, soja, riba, kikiriki, psenica-gluten) i za 6 tj pokusaj jedno po jedno ponovno jesti pa vidi reakciju. Zasad nemoj svakako davati djetetu alergene (ni gluten za prvu ruku dok ne testirate jer su neka djeca na psenicu alergicna). Moju je LRP jako pekao (isto smo s tim prvo krenili) pa pripazi. Uljna kupka, njega koze, tebi dijeta i bit ce to dobro :). Javi ako obavite testiranja, ako sta treba, tu sam :).
👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
➕26.10.24., 3. trudnoća
Omegu i D3 uzima, a Pandu sam naručila sada :) dermatologu vas je pedijatrica uputila ili? A misliš da su ovi sitni prištići isto atopijski?
LRP mu je za sada ok, nije pokazivao ništa da ga peče, vidjet ćemo. Ti si adermu prije spominjala ako nisam krivo zapamtila?
Rekla nam je pedica da se javimo za 7 dana kako mu je pa ćemo vidjeti za dalje. Alergeno nije ništa jeo osim pirove kaše koja ima gluten. Ostalo jedino preko mene.
A šta si jela ako nisi jela mliječno? Ja ne mogu zamisliti hranu koja nema nešto mliječno. Živim na siru, jogurtu, kefiru i sl. 🤣
👸29
🧒37
13.12. ❤️
Omegu i D3 uzima, a Pandu sam naručila sada :) dermatologu vas je pedijatrica uputila ili? A misliš da su ovi sitni prištići isto atopijski?
LRP mu je za sada ok, nije pokazivao ništa da ga peče, vidjet ćemo. Ti si adermu prije spominjala ako nisam krivo zapamtila?
Rekla nam je pedica da se javimo za 7 dana kako mu je pa ćemo vidjeti za dalje. Alergeno nije ništa jeo osim pirove kaše koja ima gluten. Ostalo jedino preko mene.
A šta si jela ako nisi jela mliječno? Ja ne mogu zamisliti hranu koja nema nešto mliječno. Živim na siru, jogurtu, kefiru i sl. 🤣
A za pristice ti ne znam reci, moja je imala hrpu suhih ekcema koji bi vlazili (inficirali se) dok god nisu alergeni izisli iz sustava, kasnije je bila samo suha koza sa suhim ekcemima, uz pogorsanje ako bi jela sta da joj ne pase (voce, nesto povrca, kasnije se to povuklo, ostalo joj je jedino jabuka, kruska, breskva). A sta se tice samog atopijskog, on se pogorsa na suh zrak-grijanje, vrucinu-znojenje i sl, nekima smetaju i omeksivaci, poliester i sl. Macke, psi, prasina, grinje…
A ja sam bas malo toga jela, ugl zitarice bez glutena (zobene sam kupovala certificirane bez glutena), meni je isto bilo tesko bez sireva, mlijeko sam samo u kavu stavljala pa sam onda rizino mlijeku u tu svrhu. Mi smo tad bili i bez tragova, dakle nikakve preradevine nisam kupovala, citala deklaracije. Vecinom tako voce povrce meso. Bez grickalica, junk fooda, restorana itd. Tesko je, ali se moze, to je samo 6 tj, ja sam poslije tog i nalaza vratila ribu i gluten. Uostalom dosta djece je samo na mlijeko alergicna. Il neki atopicari nisu na nista. Ali svakako se isplati testirati jer je stvarno tesko da ti ne jedes nista cijeli period dojenja, a ako i odustanes od dojenja moras mu davati AD za alergicare koji opet mora ic uz preporuku specijalista uz dokazanu alergiju. A i steta da dijete ne jede recimo ribu zbog “moguce alergije”.
Ti svakako uzimaj D3 i kalcij.
👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
➕26.10.24., 3. trudnoća
A za pristice ti ne znam reci, moja je imala hrpu suhih ekcema koji bi vlazili (inficirali se) dok god nisu alergeni izisli iz sustava, kasnije je bila samo suha koza sa suhim ekcemima, uz pogorsanje ako bi jela sta da joj ne pase (voce, nesto povrca, kasnije se to povuklo, ostalo joj je jedino jabuka, kruska, breskva). A sta se tice samog atopijskog, on se pogorsa na suh zrak-grijanje, vrucinu-znojenje i sl, nekima smetaju i omeksivaci, poliester i sl. Macke, psi, prasina, grinje…
A ja sam bas malo toga jela, ugl zitarice bez glutena (zobene sam kupovala certificirane bez glutena), meni je isto bilo tesko bez sireva, mlijeko sam samo u kavu stavljala pa sam onda rizino mlijeku u tu svrhu. Mi smo tad bili i bez tragova, dakle nikakve preradevine nisam kupovala, citala deklaracije. Vecinom tako voce povrce meso. Bez grickalica, junk fooda, restorana itd. Tesko je, ali se moze, to je samo 6 tj, ja sam poslije tog i nalaza vratila ribu i gluten. Uostalom dosta djece je samo na mlijeko alergicna. Il neki atopicari nisu na nista. Ali svakako se isplati testirati jer je stvarno tesko da ti ne jedes nista cijeli period dojenja, a ako i odustanes od dojenja moras mu davati AD za alergicare koji opet mora ic uz preporuku specijalista uz dokazanu alergiju. A i steta da dijete ne jede recimo ribu zbog “moguce alergije”.
Ti svakako uzimaj D3 i kalcij.
Hvala ti puno 🥰
On za sad ima samo suhe ekceme na laktovima. Vidjet ću hoće li mu taj osip proći do sutra, ako ne morat ću se javit pedici pa da vidi je li to povezano. 🤷
👸29
🧒37
13.12. ❤️
Sortiraj odgovore
Najstariji