Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Afrodita06
    17. Veljača 2024. 13:45

Unname evo kod nas ne može biti veći primjer različitosti nego što je. Dva dečka, kao nebo i zemlja. Jedan samo što ne visi s lustera po okretnosti i pokretnosti. Drugi radi onoliko koliko ga se natjera, zna i može ali neće. Ali zato plješće, maše glavom za ne ne. Dok ovaj pokretni ni da bi.

💃 '86. god. - AMH 6,2 pmol/l (08/21. AMH 7 pmol/l, 02/22. AMH 4 pmol/l) 🕺'84. god. ✔️
    02/22 IUI - beta 0, 9
    05/22 IUI - beta 0,1
    09/22 - 1. ivf (Decapeptyl, Gonal F, Ovitrelle)-> 5🥚-> 4 oplođene -> ET 2 blastice, 🐧🐧-> 1. Beta 11dnt - 267,3 -> 1.uzv 6+2 💓💓
    mini anomaly ✔️ amniocinteza ✔️ anomaly scan ✔️

afrodita060606@gmail.com

Pahuljka
    17. Veljača 2024. 14:23

Takica

Unname koliko god ti pricali da se opustis nece piti vode jer kako neko prije napisa to nece trajati do godinu dana nego cijeli zivot. Sasvim je ok pratiti osnovni razvoj sto je u nasem domenu kao majki. A ako bas drasticno odstupa u neki stvarima tipa po 3 mjeseca da kaska sa tim cuvenim milestones iliti miljokazima nije zgoreg potraziti i pomoc strucnog lica, defektologa, logopeda, fizijatra, neuropedijatra itd… kao neko ko kod bliskih prijatelja ima dijete sa kasnjenjem u govoru stava sam da ne treba slusati ni neke price tipa “musko ne progovorice kasnije” ili slicno.
    Uglavnom, ono sto je dobro jeste da izuzetno brines o svom djetetu ali nemoj ga pokusavati staviti u kalup sa drugom djecom.. i dok god si tako brizna sve sto primjetis da odstupa rano ces popraviti. Kako sam citala nista ti jos ne odstupa vec je neki drugi djecak samo usvojio neku vjestinu prije tvoje bebe.
    Eto moja se zadnja od svih beba iste dobi ovdje okrenula sa trbuha na ledja i obratno. Eno ne mogu je uhvatiti sad.. puza u rikverc. Nema sanse pokazati joj naprijed odmah se ukoci. Briga nikad ne prestaje i kako je moja mama rekla rodjaku ciji sin je veliki izbirljivac u hrani i atopicar i cesto prehladjen “ vidis sine kako je tesko dijete othraniti”
    Nedaj se tu smo da se jadamo jedna drugoj i podrzimo se 🍀
    Ljetovanje izvjestaj uplacena 🇬🇷🇬🇷 avionom pa polako😎
    Gripa u punoj snazi me lomi K jos odolijeva 👌👌

Haj sto su iste motoricki ljenguzice, psihicki tvrdoglave i drama bebe, skoro u dan rodjene, nego ce jos i guzicu namakat u Grckoj. Jos zamisli sudbine da se i sretnemo 😍 Doduse mogucnosti je bezbroj ali evo za pocetak kad i na koji otok idete ? Mi smo se odlucili za otok Kretu, kraj juna 🤗

11dpo 22.11.2022 prvi ➕

Meli18
    17. Veljača 2024. 19:36

Pozdrav cure.. 🥰 evo da se ja i malena M malo javimo.. Nikako uloviti vremena...
    Pisat cu sta mi padne na pamet, nemojte zamjeriti 😅
    Spavanje …po danu 3-4 po 30 min..ali ponekad produzi i odspava po sat i pol-dva u komadu 😅 znaci, cim imamo neki dobar ritam par da a, ona odluci sve promijeniti 😅 tako da zivimo iz dana u dan, kako dode..jer ne mogu si nista isplanirati unaprijed
    Po noci se budi svakih sat vremena-dva 🙄 i to traje vec duze vrijeme... Malo krevetic, malo s nama.. radi. kako mi je lakse u tom trenutku 😅.. ponekad malo nunam i zaspe a ponekad dam cicu... Jednom su mali 🤱🏼
    Hranjenje …pocele smo sa cca 5mj i 10-15 dana... Za sada nam ide odlicno, sve je prihvatila (voce malo manje), lijepo papa, ponekad nestrpljivo ceka da joj dam, otvara usta i kaze "aaam "...bas je smijesna 😂🥰
    Pregled sa 6 mj sve je u redu, kaze pedijatrica da je dosta napredna i da joj se cini da ce se brzo posjest, odnosno, da ce krenuti...na pocetku sam se isto jako brinula oko svega i nisam uzivala niti malo ali sad je sve ok 🥰 
    Leda trbuh super, trbuh leda malo manje, odnosno kao da ju to ne zanima, par puta je to napravila ali vise slucajno.. pivotiranje isto super, dize se na ruke, sve je zanima.. 
    Kile moja mala je bas mala 😂 nema niti 7 kg 😅 i ja i on smo sitnije grade tako da ne brinem..ne izgleda uopce mrsavo..dapaca, ima lijepe obrascice i nogice 😂
    To je to za sada 😂 netko me zove 💓
    Drzite se cure... Mozemo mi to...💞

Takica
    17. Veljača 2024. 20:54

Pahuljka

Takica

Unname koliko god ti pricali da se opustis nece piti vode jer kako neko prije napisa to nece trajati do godinu dana nego cijeli zivot. Sasvim je ok pratiti osnovni razvoj sto je u nasem domenu kao majki. A ako bas drasticno odstupa u neki stvarima tipa po 3 mjeseca da kaska sa tim cuvenim milestones iliti miljokazima nije zgoreg potraziti i pomoc strucnog lica, defektologa, logopeda, fizijatra, neuropedijatra itd… kao neko ko kod bliskih prijatelja ima dijete sa kasnjenjem u govoru stava sam da ne treba slusati ni neke price tipa “musko ne progovorice kasnije” ili slicno.
    Uglavnom, ono sto je dobro jeste da izuzetno brines o svom djetetu ali nemoj ga pokusavati staviti u kalup sa drugom djecom.. i dok god si tako brizna sve sto primjetis da odstupa rano ces popraviti. Kako sam citala nista ti jos ne odstupa vec je neki drugi djecak samo usvojio neku vjestinu prije tvoje bebe.
    Eto moja se zadnja od svih beba iste dobi ovdje okrenula sa trbuha na ledja i obratno. Eno ne mogu je uhvatiti sad.. puza u rikverc. Nema sanse pokazati joj naprijed odmah se ukoci. Briga nikad ne prestaje i kako je moja mama rekla rodjaku ciji sin je veliki izbirljivac u hrani i atopicar i cesto prehladjen “ vidis sine kako je tesko dijete othraniti”
    Nedaj se tu smo da se jadamo jedna drugoj i podrzimo se 🍀
    Ljetovanje izvjestaj uplacena 🇬🇷🇬🇷 avionom pa polako😎
    Gripa u punoj snazi me lomi K jos odolijeva 👌👌

Haj sto su iste motoricki ljenguzice, psihicki tvrdoglave i drama bebe, skoro u dan rodjene, nego ce jos i guzicu namakat u Grckoj. Jos zamisli sudbine da se i sretnemo 😍 Doduse mogucnosti je bezbroj ali evo za pocetak kad i na koji otok idete ? Mi smo se odlucili za otok Kretu, kraj juna 🤗

U Atinsku regiju idemo, kraj juna Glifada🥰
    E bas nam se poklapa sve. 
    Kakve ste spava li se sta ili se samo rucka? 🐣

10/2022 Bahcceci, PGD zadovoljavajuci.FET 21.11. Beta 02.12.(104),4.12(210),6.12(518)UZV 6+0❤. Qualified 360 uredan. Stize nam devojčica 💗

Lightblue
    17. Veljača 2024. 21:37

Mislim da većeg paničara od mene u ovoj grupi nema. Nažalost opravdano. Twinsi za sada prate korigiranu dob  ali  nemaju isti stupanj. Jedan se stabilnije okreće a drugi vokalizira. Mene je stalno strah da ih se toliko pregledava da se nešto mora naći. Za sada smo OK ali kada mi stalno govore da to ne znači da u budućnosti neće biti nešto pogotovo od 4-7 god. 
    Nažalost pod normalnim su nam razgovori o magnetima,oštećenim organima i cistama na mozgu i mikroapcesima. Jebiga tako nam je grah pao i dok nisam posložila neke stvari u svojoj glavi nisam mogla normalno ni disati.
    Doslovno idemo dan po dan i svaki korak u pravom smjeru nas veseli a u krivom svi skupa savladavamo.
    Mama je ipak na prvoj fronti,bila i bit će i uz svoju djecu sam svaki dan ali ne uspoređujem ih sa drugima nego zapisujem za svakog kako napreduju. Dečko npr prije dva tjedna otkrio slovo U a ovaj slaže AU dok curka to ne radi. Ona je bolja u fizičkom smislu,rotacije i dizanje. Glavno da nepreduju.

👩40g, dijabetes tip 2,AMH 36,9
    👨42g asthenospermia (2016) ➡️normospermia (2022)
    2010-2 biokemijske trudnoće
    2011-prirodna trudnoća,gest.dijab.>inzulin,porod 34 tjedan, 2100gr/47cm
    2016-missed ab u 14-om tjednu ,trombofilija isključena
    22-2 AIH -
    01/23 test ➕,spontano, zadnja menstruacija 28.11, 17.01. 7+1 stižu 🩷🩷💙

• Unname13
    17. Veljača 2024. 22:00

Lightblue slažem se, bitno da napreduju.
    Divim ti se na svemu! 
    Nekad treba jednostavno probat utisati misli i prepustiti se sada i ovdje. Lako je reći, ja sam prva dobra u savjetovanju svih ostalih, dežurni psiholog, a sama sa sobom borbe vodim u svemu.
    Ne mogu ni zamisliti kroz što si prošla i s kojim strahovima se nosiš, ali vjerujem uz takvu mamu da će sve biti oke.
    Thinkpurple jesi li možda probala iz dm-a onaj sisac za voce/povrće. S obzirom da tvoja ne želi ni bocicu ni dudu, možda bi joj to bilo zanimljivo, bar za zvakat, a usput se upoznati s okusima😅

• Unname13
    18. Veljača 2024. 08:42

thinkpurple0

Unname da, stavim joj unutra nesto dok mi jedemo. Nekad gusta pa cucla (nakon prvotnog gadenja i kiseljenja) a nekad samo lupa s time po pladnju i smije se dok joj govorim 'ne'. Al hoce ona dudu, ima ju samo za spavanje, ovako nedam bzvz da se ne navikne. Dudu kad dobije joj je znak da ide spavati.
    .
    Znam da je ovo vjerojatno samo nocas bilo i ko zna dal ce i kad se ponoviti ali da ostane zapisano, spavali smo u komadu uz samo 1 dojenje u 1.30!! 😱😱 od 20-1.30 i od 1.30-6.05. U soku sam. Niti jednom dudu nisam dodala, sama si je dograbila ocito kad je trebala jer nekad je imala nekad ne u ustima. Naravno da sam se ja budila svako malo jer je organizam navikao plus sve sam gledala jel dise 🙈 al sam se i naspavala. Muz jos spava u drugoj sobi, bit ce u soku kad se probudi naspavan 😂

Ajme sorry, krivo sam shvatila. Mislila sam da neće ni dudu😅
    I nama služi za spavanje.
    Suuupeer za noć, nadam se da se nije samo omaklo, nego sa ce se i ponovit🤗🤗

• Buhaca
    18. Veljača 2024. 09:54

Svaka beba je drugačija, svaka ima neki svoj ritam razvoja i napredovanja. Ja sam mislila da se moja nece nikad počet okretat leđa trbuh, ali kad je ona bila spremna počela je i nije stala. Trbuh leđa isto, sad se okreće bez problema. Spava i na leđima, i na boku i na trbuhu. Nekad mi same forsiramo nešto a ne možeš ih prisliti. Ja sam mislila da će moja odma navaliti na kašice a pojede ugl 2,3 žlice. Ali zato kad ja jedem gleda, prati i za osvetu se obavezno pokaki. Doći će sve na svoje. Ja nisam paničarka po prirodi, pročitam tu i tamo nešto ali ne paničarim ako ne ide po nekim smjernicama. Mame uvik brinu i brinut će. Učimo u hodu i mi i bebe. Teško je, svi imamo bolje i lošije dane. Ali idemo dalje i ne damo se

• Unname13
    18. Veljača 2024. 11:17

Buhaca tako je 
    Ima težih i boljih dana.
    Vatamo se za ove dobre 😅
    Nama je izašao i drugi zubic. U dva dana dva su izbila.
    Bez nocnih buđenja. Zato mi po danu mozak popije, od rođenja. Moja je vjecito u skoku, atleticarka🤣

• Buhaca
    18. Veljača 2024. 11:35

unname13

Buhacatako je
    Ima težih i boljih dana.
    Vatamo se za ove dobre 😅
    Nama je izašao i drugi zubic. U dva dana dva su izbila.
    Bez nocnih buđenja. Zato mi po danu mozak popije, od rođenja. Moja je vjecito u skoku, atleticarka🤣

Ja jedva čekam da izbije koji zubić pa da samu sebe gricne. Čašica iz dm-a za vodu njoj služi za žvakanje. Vodu pije iz žlice

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.