Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Karamela22
    11. Veljača 2024. 21:10

Čitam za dohranu i mame svaka vam čast. Kad ste stigle vi sve to uvesti 😂 motivirate me. Svaka čast. 
    Pahuljka preporuka za grupu domaće kasice. Ni najmanje mameca grupa. Ima super recepata i žene si bas daju truda. 

Pahuljka
    11. Veljača 2024. 21:57

Hvala zenskeee 💕 Zahtjev poslan 🥰
    A sto se tice jetrice pokusat cu mamin recept, na maslinovom bijelog i crvenog luka, sto vise luka manje se osjeti miris jetrice i doda se isjeckana u kockice. Tako da kad se ispece/skuha bude jaaaaaako mekano ali kako tu primijenit blw pojma nemam obzirom da je sve sitno, al mozda sve zgnijecim pa napravim neki cevap il jednostavno ja je nahranim ako dozvoli 🤷‍♀️ Bar jedan dan da nemam haos nakon rucka… Mozda ti se tako svidi Petrice 😊

11dpo 22.11.2022 prvi ➕

• Unname13
    11. Veljača 2024. 23:13

Karamela22

Čitam za dohranu i mame svaka vam čast. Kad ste stigle vi sve to uvesti 😂 motivirate me. Svaka čast.
    Pahuljka preporuka za grupu domaće kasice. Ni najmanje mameca grupa. Ima super recepata i žene si bas daju truda.

Ja sam krenula već oko 5 mjeseci. Možda 5 i pol.
    Nisam striktno uvodila tri dana svaku namirnicu.
    U početku da, onda sam svako dva dana, nekad i dan, za sad nema reakcije.
    Jeste li ijedna do sad dale jaje?
    Vidila sma da je jedna napisala da je dobro namazti im na zapešće prvo?
    Također kako ste ga uvodili? Po pravilu 1/4 žumanca ili?

Apple
    12. Veljača 2024. 01:11

Cordisoo, meni su u ljekarni napravili bočicu s operilom i fiziološkom 1:1, ali možeš to i doma sama.
    Nama su to preporučili kad je imao 8 mjeseci, mojoj prijateljici kad je njen bio još malo manji pa vjerujem da treba biti oprezan s malima ali da se može. 
    Brzo sam prestala inhalirati s hipertoničnom jer mu je jako poticalo kašljanje. To je stvarno samo kad ima produktivan kašalj, ne nadražajan.

JAJE se može na zapešće ili kožu lica namazati pa promatrati reakcija.
    Po preporukama se čak prvo uvodi 1/8 jajeta, pa 1/4 pa pola pa cijeli bjelanjak pa isto tako za žumanjak.
    Meni se baš nije dalo pa sam par dana dala da par puta gricne bjelanjak, pa sam onda radila muffine i palačinke s cijelim jajetom i tako zaključila tu priču. 

Mi smo sad budni, pokušavam ga uspavati od cca 23h kad se probudio u plaču. 
    Sad puže po dnevnom i zabavlja se iako je umoran ko konj i živčan od nespavanja. 
    Ne smijem se ni približiti spavaćoj, već smo par puta probali, tako počne urlati da ga ne mogu slušati. 
    Nije gladan ni žedan, zubi se ne naziru, trenutno nema nikakvih novosti na razvojnom planu pa bih s nečim povezala. 
    Ovakve noći su nam česte. Ili bude par sati u komadu budan ili spava ali se na sat i pol, dva budi i ajmo ispočetka uspavljivanje. 
    Po danu je relativno ok. Ali noći su već mjesecima loše ili grozne. E, da, onda se probudi oko 5.30 ili 6h i jedini način da ostane još otkunjati je na cici dok ga drmusam, onda produži do pristojnih 7.
    Nekad me muž mijanja pa odspavam par sati u komadu i uletavam samo za cicu, ali većinom smo nas dvoje. Ne znam dokad ću ovako moć, već imam primjetnih problema s pamćenjem i koncentracijom. 

2019.🦄
    2023.🦁

• Petrica_92
    12. Veljača 2024. 06:51

Pahuljka hvala ti, mogla bih tako probati. 🙏🏻 Znaci bas imam ogroman problem s teksturom i mirisom jetrice, ocito moja mama nije primjenjivala BLW dok sam odrastala (ha ha 😂).

Mi smo jaje uveli prvo dva dana “kajgana” od zumanjka, pa dva dana kuhani bjelanjak, i onda nakon toga u muffine, palacinkice itd. Proslo je skroz ok.
    Ako nekome slucajno i bude neka reakcija, postoje super zamjene za jaja (ja npr u receptima umjesto bjelanjka cesto koristim aquafabu, vodu u kojoj stoji slanutak), a vecina djece so godine dana “preraste”. Nadam se da nece biti nikakvih velikih reakcija :) znam da je stresno, muzev brat je zavrsio u bolnici kad je u djetinjstvu prvi put pojeo jaje 😅 pa mi je cijelo uvodenje bilo jos x3 stres jer su svi samo o tome pricali 😂 i da zasto to tako rano radim

🤱🏽32 god
    👨🏼‍🍼 30 god

Pahuljka
    12. Veljača 2024. 08:43

I mi smo jaje svrstali u nealergene, obzirom da je vec par puta jela, jednom skuhano u kombinaciji zumanjak/batat, drugi put je od mene uzela malo omleta, treci put u palacinkama i s tim smo zakljucili da za sad nema alergiju. Probali smo i par puta mus od ljesnjaka iz dm bio, i to je proslo bez reakcije. Mislim da ova mala nema reakciju ni na sta osim sama na sebe. Nocu ne spava pa preko dana nervoza 😂 Kao sto neko napisa ne znam sta je posrijedi, nit zubi, nit skoka, nit novih vjestina…
    E da sve zaboravim pitati je li neko pere flasice u masini za sudje i je li to ok ?  

11dpo 22.11.2022 prvi ➕

Pereca333
    12. Veljača 2024. 11:01

Pahuljka ja sam prala par mjeseci jer mi bilo najlakse kad sam s njom sama, medjutim meni se ne svidja jer na gumenim djelovika ostane kao neki film mastam, i onda moram jos da ispiram. I ako masinu za sudje stalno cistim. Uz to su mi mirisalwe flasice na kapsulu za pranje sudja. Sad ima oko dva tjedna peremo rucno sa Frosch-om , dobro operemo, vise ne sterilisemo svaki dan nego dva puta nedeljno jer i onako sve stavlja u ustan i lize. Za sad nema problema.

11/2022 8 tt⭐😇

11.01.23 + Test
    Baby Girl 🩷🤱

• Tonkica1509
    12. Veljača 2024. 12:09

Mi smo danas uveli jaje 💪 ohrabrila sam se, prvo sam mu namazala lice sa sirovim, onda kad sam vidjela da ne reagira, napravila palačinke od banana s heljdinim brašno. Odobrio je 😁 reakcije nema. Baš mi je olakšanje, puno recepata koje želim isprobati imaju jaje unutra. Sad kreće show 😎

• cordis00
    12. Veljača 2024. 15:46

Joj ljubomorna sam na vase jedace i jaje. Ko zna kad cemo mi moc jaje (kod starije). Kod male nisam pametna sta cu s alergenima, neki kazu bolje cim prije tipa kikirki, neki kazu kasnije kad postoji mogucnost preosjetljivosti. Pa ti sad budi pametan tu.
    Thinkpurple, a kako je opcenito stanje osim toga, jel sta ide na bolje? Joj valjda ce i tebi cijela ta tortura zavrsiti uskoro. Nadam se do godine dana. I triba ti cijela obitelj otvorit neki fond i uplatit ti neki welness(ti solo kad prestanes dojiti) makar na 3,4 dana. 

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
    ➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

• Tonkica1509
    12. Veljača 2024. 18:43

Thinkpurple tvoja mala od stalnog nacicavanja postala Hulk i evo je već stoji 😂 bravo malecka 💪

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.