Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Pahuljka
    09. Veljača 2024. 20:31

Thinkpurple imam jednu info za tebe pa ako budes imala volje i vremena, znam da si u frci ali mozda ti moze biti od pomoci. Jedna magistra farmacije a uz to nuteicionista za bebe radi webinar na temu “Beba odbija jesti”, poptuno je besplatno i kosta te samo slobodnog vremena. 
    Ako te vise zanima mozes naci na instacu pod nazivom nutrio.dobranabeba i odrzat ce se 19.02. u 13h. A i za ostale, jos je neko govorio da ima bebu koja nerado jede Miracle ? Sorry ako grijesim. Eto nadam se da ce vam pomoci. Potrebno se samo prijaviti putem maila.

11dpo 22.11.2022 prvi ➕

Apple
    09. Veljača 2024. 21:56

Cordisoo nama jr AD počeo kad je imala 2 mjeseca, isto je bila veljača. Odonda svake godine u slično vrijeme počne. Sirup za alergiju pomaže ali ne previše. Jednostavno mora proć i nakon toga bude ok. Baš je ovaj tjedan počelo, grozno suho crveno lice i dijelovi ruku, ljušti se, baš je jako.
    Baš mi je žao da je tako curka opet zaštopana. Vjerojatno već znaš, ali eto nek se nađe, nama je dr preporučila Operil pomiješati u malu bočicu s fiziološkom 1:1 i par puta na dan kapnuti da se unutra taj šlakm razrijedi i da sr smanji otok sluznice.
    Službeno ide s godinu dana, ali rekli su nam da može i dosta ranije kad je takva situacija da je beba baš začepljena. 

Thinkpurple, može, škicnm IG😊

Netko spominje i kakicu, baš di ovih dana mislim da ću poluditi koliko moj kaka, cca 4 puta na dan, dosta obilno, a mi koristimo platnene pelene. Razmišljam preći na jednokratne dok se ne sredi kakanje😂

2019.🦄
    2023.🦁

• cordis00
    09. Veljača 2024. 22:11

Apple drzte se! I hvala, nisam znala, koristimo efedrin, al iskreno kao da vodu kapam. Imam operil P djecji sprej od starije, mogu onda njega malo naprskat u posudicu neku pa toliko dodat fizioloske i kapat?

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
    ➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

Ally007
    10. Veljača 2024. 08:21

Spavanje - evo točno sam znala da nisam ništa dobro trebala pisati ovdje. Nocas je spavao od 8-1:30 (uz dudu oko 22). U 1:30 budan skroz, jeo, vježbao malo vikanje po kući. Probala ga uspavati, bio je budan u krevetiću sigurni do 3,a i ja s njim. Priča, guguce, lupa nogama. Probala sam 2x uzet ga u ruke i nunati, ništa. Muž je ko za vraga hrkao tako da ga je dodatno budio. Oko 4 mi je došlo da plačem. Onda je zaspao i onda smo već u 7:30 bili budni. 
    Vježbanje - tko je spominjao yoga izazov? Ima li koji kraći, od 15ak min? Ja navečer više nemam snage za ništa, ali voljna sam probati ujutro tijekom 1.spavanje. Ali ako ima koji kraći, da stignem i doručkovati.
    Runolist - dobrodošla!
    Još sam nešto htjela napisati, ali sam zombi. Idem kavu kuhati. 

👨‍🦱 35g, oligoteratoastenozoospermia
    👱‍♀️35g, endometrioza, 2x operacija, niski AMH, visoki FSH
    08/2022- uspjeli dobiti 2 zigote u prirodnom cikusu
    09/2022- vraćanje 1.blastociste ❌
    11/2022-vraćanje 2.blastociste 🥳

• cordis00
    10. Veljača 2024. 08:37

Nama je cak nesto bolja noc bila. Prvo je uzasno plakala 19-21 (inace od 19 spava) jer nikako nije mogla zaspat, ne znam sta ju je mucilo, cepic je prodjelovao i vec oko 20 nije imala temp, nez jel se preznojila pa joj je doslo vruce il se sve skupilo, a inace sam dala svu terapiju, nos bezbroj puta ispirala i usisavala, stvarno smo izvukli max sline van. I uspila je zaspat, kasnije opet jedno ljuljanje uz ispiranje i zsisavanje oko 21:30/22 i spavala je negdje do pred 3 relativno mirno bez nekog veceg hroptanja. Onda se valjda sve skupilo pa je islasljavala taj slajm do 4 i opet konacno zaspala do negdje 7.

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

Ally007
    10. Veljača 2024. 08:51

Cordisoo - ajme, bas uzasno, pokora. Jadna ona, a jadni i vi. Nadam se da ce brzo proći!
    Evo, 3 srka kave kasnije, sjetila sam se što sam htjela napisati:
    Stolica - mi se užasno mučimo. I prije je imao stolicu sv 3 dana, a sad je prvo bilo super kad smo krenuli s dohranom, doslovno svaki dan. Ne znam jel u tom periodu i više mlijeka pio ili šta, ali baš sam bila zadovoljna. A sad već mjesec dana koma. Evo jučer se mucio misko mali, doslovno sam mu na presvlacilici gurala noge da lakše izadje. Stolica baš tvrda (ko kobasa, da prostite), mislila sam da će hemoroide dobiti. A bananu mu dam 1x u mjesec dana, vode hoće piti i sl. Mislim da jednostavno ne pije dovoljno AD + to glupo željezo 2x/dan. Njega mi se cini da otvori palenta, pirov gris, karfiol i sl. Evo u onoj grupi na fejsu "domaće kasice" svi pišu da taj amaranth otvara. Našla sam ga u DMu (neki ekspandirani) pa ću probat to uvesti. 

👨‍🦱 35g, oligoteratoastenozoospermia
    👱‍♀️35g, endometrioza, 2x operacija, niski AMH, visoki FSH
    08/2022- uspjeli dobiti 2 zigote u prirodnom cikusu
    09/2022- vraćanje 1.blastociste ❌
    11/2022-vraćanje 2.blastociste 🥳

• Tonkica1509
    10. Veljača 2024. 11:34

Yoga ima youtuberica Yoga with Adrienne svakakvih, od 10 min nadalje pa kako kome paše :)
    A za vježbe istezanja koje su 5-10 min mogu preporučiti isto na yt Pamelu Rf

• Tonkica1509
    10. Veljača 2024. 12:06

Nosić umjesto Operila probaj Synomarin babies. Ampulice su, ukapa se u nos. Nama odlično djeluje, razrijedi tu sluz pa mu onda ispirem sa fo i sve izađe :)

Mia2023
    10. Veljača 2024. 15:19

Mi otkrili kombinaciju koju obožava. Znači sve je pojeo, a jeo bi još da je bilo. Tikva-marelice-mrvu jabuke. I kaki nakon tih marelica ful lijepo. Thinkpurple probaj tu kombinaciju, možda se i njoj svidi. 
    Cordiso baš mi je žao da ste opet bubani, miš mali. Nadam se da će brzo bit bolje!
    .
    Ja stalno pričam da bi vježbala, ali jednostavno ne znam kad. S njim ništa ne stignem. 🤷

👸29
    🧒37
    13.12. ❤️
    Panorama ✅, stiže dečkić 💙

• cordis00
    10. Veljača 2024. 16:21

nymeria0208

Nosić umjesto Operila probaj Synomarin babies. Ampulice su, ukapa se u nos. Nama odlično djeluje, razrijedi tu sluz pa mu onda ispirem sa fo i sve izađe :)

Hvala ti! Samo sam ju inhalirala sa tom hipertonicnom otopinom, nisam se sjetila nakapat prije. Mozda ju i isperem pred spavanje s njom
    Samo sta ona potice kasalj kod inhaliranja pa se trudim ne bas pred spavanje, bolje tokom dana, u biti mi je kasalj i pozeljan da iskaslja.

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.