Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    runolist
    08. Veljača 2024. 10:57

Dohrana Nismo jos poceli, krecemo, imamo zeleno svjetlo od pedijatrice vec duze vremena, ali kako mozda ima atopijski dermatitis sam cekala da prode drugo cjepljenje (prosli put odgođeno zbog crvenila po vratu). Htjela bih blw ali me strah... skupljam hrabrost.

Imate preporuku koji tanjuric i zlicu uzeti - zlicu kojom ona jede za blw? Jel silikonski ovratnik s utorom koristan? Znam da se pisalo ali sam vec zaboravila..

Crvenilo/Atopijski dermatitis Uzrok je suh zrak plus sklonost tome. Naruceni smo kod dermatologa. Muz i ja nemamo, iako ja imam poprilicno osjetljivu kozu. Koza joj je crvena i svrbi ju i onda se grebe do krvi. Ono sto mi najbolje pomogne: ujutro i navecer kupamje, namazat Adermom. Kroz dva dana se stanje jako popravi ali ako stanem (izbacim jutarnje kupanje), ona se pocne češat iz dosade dok mijenjam pelenu pa se crvenilo i suhoca vrate pa se vrtimo u krug :( A bas je nestrpljiva kad ju trebam mazat. E da - i Bioderm jako pomaze za rijesti crvenilo i suhocu, ali i s time cim stanem se sve vrati.

Apple Za potpis odes na https://www.tickerfactory.com/ i tamo slijedis upute. Na kraju dobijes tekst koji kopiras i zalijepis u Potpis na svom profilu.

• cordis00
    08. Veljača 2024. 11:00

Runolist moja starija ima AD i nutritivne alergije, dosta teski oblik od 1.mj zivota i visok stupanj alergija, kod kuce kao beba bila u zavojima itd, ako ti sta treba, samo pitaj. Drz se!

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
    ➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

runolist
    08. Veljača 2024. 14:15

Cordisoo Uff, bas mi je zao. Kod nas je zasad, bar u usporedbi s tvojom, dosta blazi oblik. Jel se povuklo/poboljsalo s vremenom? Koja njega ti se pokazala najboljom? Kakva su ti iskustva s kortikosteroidnom kremom? Mi smo je dobili, ali se trudim poboljsati stanje "laksim" kremicama, kortikosteroide imam za kad ove ne budu pomagale. Hvala ti! 🙏

E da, netko je pisao o vađenju krvi beba. I mi za 2 mjeseca vadimo krv, kaze pedijatrica standardna procedura da se vidi zeljezo i ostalo.

Karamela22
    08. Veljača 2024. 17:28

Sve sam pročitala ali ne stignem sve pisati.
    Cordiso i ja sam blizu Klaićeve. 😂  možda se nekad i upoznamo. Nadam se ne u Klaićevoj 😂😂😂
    Okretanje- napokon se okreće. Samo ne zna nazad pa cvili ali dobro. Naučit će i to.
    Od kasica sve sta smo probali voli. Ja ne znam zapravo jel mi to ok radimo. On svaki put mora primit žlicu i sam ju gurnut u usta… pola toga ne dođe do usta ali ja mu dam. Ne znam jel to znak da mu se sviđa kasica ili mu se sviđa zlica 😬
    Apple dobrodošla 🎉❤️
    Spavanje- 3 dnevno. Zadnje je u 5. Navečer ide u 8 i spava do 4. Tad je papanje i produži do 6. Neću se previše žaliti. Mislim da je to sve ok. 

• cordis00
    08. Veljača 2024. 19:26

Njega- mazanje svaka 2 sata kremom koju vec koristite, nama se najboljom pokazala bioderma atoderm. Kortikosteroide smo koristili kad je trebalo, znalo je bit i 4 tj u komadu kad je bilo najgore, vodili smo dnevnik potrosnje po regijama pa na uvid dermatologici. Poboljsalo se kad sam ja otisla na eliminacijsku dijetu tj nije bila izlozena alergenima jer je to njoj glavni trigger, ali i dalje je na svim pregibima bilo aktualno, al kako je vrijeme islo sve manje. Nakon recimo prve godine je bilo na vecim pregibima i prolazilo polako, mozda s godinu ipo nije bilo. Sad se pojavi ekcem tu i tamo ako nesto pojede sta joj je pase (alergene nije nikad ni jela, opadaju u razredima, redovito ih kontroliramo). Al smeta joj neko voce nekad i tako. Atopicar je, njima svasta smeta, kad je vruce pa znoj pa hladno i grijanje. I dalje je ostao taj svrbez, cesto se izgrebe iza vrata i na pregibu lakta, al mazemo samo s obicnom kremom vec jako dugo i sve je pod kontrolom. Ugl stvarno kod vecine bude bolje s vremenom :)
    Karamela jooj ne spominji, bas sam danas sa starijom bila na kontroli tamo😂. Da, sigurno se i srecemo, mozda nekad u onom parku kod dalmatinske/ilice😀.

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

• Tonkica1509
    08. Veljača 2024. 21:44

Evo imam ja jedan challenge za mame!
    Zadnjih tjedana sam sva ukočena, bolna, nezadovoljna sama sa sobom. Pa počinjem program, 30 dana yoge. Na youtoube ima jedna yogi, zove se Yoga with Adrienne. I u siječnju je pokrenula 30 dana flow yoge. Ona mi je super jer doslovno bilo tko može vježbati, najveći početnik i netko napredniji. Dosta je polako sve i opuštajuće. Pa evo ako netko želi sa mnom, 30 dana, ja ću probat svaku večer izdvojiti tih 25 min i odraditi. Pridružite se tko želi 💪

Apple
    08. Veljača 2024. 21:50

Miracle2023

Bok apple 🙋‍♀️ kad ti je rodjena curka? Moja starija je isto 2019.godiste 😃
    .
    Bilo je jos novih cura, javite se i tipkajte s nama. Mozda vas ne dozivimo "na prvu", to ne znaci da niste dobrodosle nego jednostavno u moru obaveza i puno postova na forumu, tesko se na sve osvrnuti. Ja sam dugo tu pa ne mogu sve poloviti, koliko uspijem odgovorim curama, nekad se samo pojadam i idemo dalje. Tako da samo vi tipkajte, cim vise sudjelujete to cemo vas lakse zapamtiti. 😊

Bokić!
    Moja starija je u 12.mjesecu 2019. 😊
    Tvoja? 

2019.🦄
    2023.🦁

Apple
    08. Veljača 2024. 22:17

Sad sam pomalo isčitala do kraja pa ću probati sve pohvatati i odgovarati jer ću pojedinačnim porukama zatrpati forum😂
    Bit će da ima nešto u toj 2019.godini da se takvi paprenjaci rađaju🤪😳
    Hvala cure na dobrodošlici, baš ste me divno primile! Drago mi je da sam i ja ohrabrila još jednu curu da se javi, da nam dugo bude veselo🎉🎉
    Baš sam puno naučila na ovaj način iz tuđih iskustava, a što je još važnije, osjećaš da nisi sam kad već polulud u svakakva doba dana i noći nunaš bebu i čitaš forum da ti brže prođe vrijeme. 

Muffini- ja sam više manje sve recepte našla na fejsu na stranici Domaće kašice za naše bebe, pa malo prilagodim.
    Stavila sam jaje, brašno, prašak za pecivo, zgnječenu bananu, neku masnoću tipa maslinovo ulje ili maslac sad kad je malo veći. I borovnice i na sitno rezane suhe smokve. Otprilike umutim da bude gustoća kao za obične muffine i stavim u one silikonske kalupe na 180 cca 25 minuta pa probam čačkalicom. Možeš od sličnog tijesta i palačinke.

Ja kad kuham sa suhim voćem što je često sad jer je zima pa nema ničeg svježeg stavim skuhati s ostalim voćem pa blendam ili gnječim vilicom. 

Kao što sam napisala moj dečko je ponosni nespavač kao i sestra ali zasad dobro papa, za razliku od nje. Ona je tek sa 9 mjeseci prvi put prihvatila par žličica. Kod nje su više palili komadi ili da joj držim cijelu šljivu ili breskvu pa je ona grickala. U početku je jela samo na plaži ili u parku gdje se nešto dešava, poslije pomalo i kod kuće. 
    Malac je zasad jako dobro prihvatio hranu, ima već doručak, ručak i večeru i često pojede baš obilne porcije. 
    Pa smo se malo iznenadili nekidan na sistematskom kad je dr rekla da je na donjoj granici krivulje. 
    Dosta je sitan, ima 7860g i 70cm.
    Ali i rođen je mali, sa 2900 pa je valjda to ok. Neće nikad biti krupan, pretpostavljam. 

2019.🦄
    2023.🦁

Apple
    08. Veljača 2024. 22:23

I zaboravila sam napisati, moja starija isto ima atopijski, ali nema reakciju na nutritivne već inhalatorne alergene. Najjače na maslinu, to je u najvećem razredu, a pred vrtićem u dvorištu maslina😅

Standardno joj koža bude najgora u proljeće, ali već sad je počelo. Još smo trenutno na Avene xeracalm i cicaplastu ali barem jednom godišnje odemo na kortiće.
    S cca 2 godine je bilo najgore izbijanje, to smo bili i na imunomodulirajućoj kremi. Od nje je bilo super prošloali jedva sam čekala da završimo jer ima nuspojave na 2 stranice. 

2019.🦄
    2023.🦁

• cordis00
    09. Veljača 2024. 08:13

Apple

I zaboravila sam napisati, moja starija isto ima atopijski, ali nema reakciju na nutritivne već inhalatorne alergene. Najjače na maslinu, to je u najvećem razredu, a pred vrtićem u dvorištu maslina😅

Standardno joj koža bude najgora u proljeće, ali već sad je počelo. Još smo trenutno na Avene xeracalm i cicaplastu ali barem jednom godišnje odemo na kortiće.
    S cca 2 godine je bilo najgore izbijanje, to smo bili i na imunomodulirajućoj kremi. Od nje je bilo super prošloali jedva sam čekala da završimo jer ima nuspojave na 2 stranice.

Kad su vam krenile? Ja sam kod svoje primijetila prosle godine u ovo doba godine pogorsanje koze (lijeska) i jos kasnije u 4.mj u dalmaciji kad smo bili, al su svi testovi (zasad) negativni. Spomenit cu opet dr na kontroli. Tako da “kao” nema inhalatorne. Moja je 10/2021 rodena.

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.