Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Unname13
    13. Veljača 2024. 12:51

Belinda09 ja sam koristila taj, meni ga je medicinska sestra dala, pa pretpostavljam da je oke.
    Ja sam vidila neke homeopatske kapi, na prirodnoj bazi ali ih nema u nijednoj ljekarni.
    Ja samo pratim upute koliko puta dnevno smijem namazati, ne zamaram se sastavom.

• Unname13
    13. Veljača 2024. 12:52

Takica

unname13

Takicamožda su zubici kad u snu plače ako sam dobro shvatila.
    Ni mi nemamo nijednog ali svaki dan će, čini mi se obe donje jedinice, ali moja je nervozna sama po sebi, pa ja sve pripisujem karakteru 😅
    Što se tiče thinkpurpletakođer mi je jako žao zbog svega što joj se dogodilo jer moja kuma i ja smo bile skupa trudne, ona je trebala mjesec iza mene rodit, ja sam rodila 12og a njoj se 13og dogodila ruptura maternice i nažalost beba je umrla, a za rupturu sam saznala na ovom forumu jer se thinkpurple to dogodilo, Bogu hvala sa sretnim ishodom na kraju.

Moguce kao da se bijeli jedna tackica dole lijevo ali to stoji tako vec mjesec dana …
    Mozda da ipak nakon hranjenja za noc namazem desni pred spavanje pa da vidim. A opet nisam nikad koristila taj gel mada pise u sastavu hijaluronska kiselina samo..
    A sjecam se da sam citala da je jos bebica plakalo zatvorenih ociju.

Uh to za kumu i rupturu… uzas, i nije to uopste tako rijetka pojava da dolazi do rupture.

Da i ja sam se iznenadila da nije to baš tako rijetko, zato sam na svaku novu trudnoću svojih prijateljica gledala s oprezom, misliš da si u sigurnim tjednima pa opet se nešto tako dogodi. Jednostavno ne možeš znati dok ne rodis, a s drugu stranu ne valja ni sve gledati tako jer od brige ne stigneš ni uživati u trudnoći.

• Tonkica1509
    13. Veljača 2024. 12:56

Ajme kad pišete da nema noćnog hranjenja budem u šoku 😆 
    Ovaj malac zaspi najčešće oko 20, nekad i prije. Do 23 je prvo hranjenje, iduće oko pol 2, pa oko 5 i zadnje u 7 pa je ustajanje oko 8. Identično ko kad je imao dva mjeseca, ništa nismo smanjili. Probam ja njemu dudu i sve, ali ne ide, neće se primiriti bez sise.
    Kašice ga baš i ne zanimaju. Valjda jer smo odma krenuli s komadima pa samo grabi komade kad su na tranjuru. Kašicu proba, razmaže po hranilici, kosi, nogama, ali je baš i u usta. Jogurt smo probali. I malo kravljeg mlijeka - ne ide. Dobije osip oko usta. Dakle za nas ništa mliječnoga do daljnjega.
    Separacijska znači umirem. Ovaj skok nam je najteži dosad. Kad ga spustim na podlogu me brzo prime za nogu da ne odem. Čim me vidi grabi ručicama da ga uzmem. U noći mi se uvalio u krevet, ja se probudim, a on mi obuhvatio ruku i tak spava. A obuhvatio onako, i rukama i nogama. Milo mi ga je iako ne mogu predahnuti 😮‍💨

Takica
    13. Veljača 2024. 13:14

belinda09

Takica, Pahuljka ako se kojoj da pogledat sastav dentinox N gel za zubice jel to ok?
    Pise: kamilicna tinktura, lidokainklorid, makrogollauriliter. Preporucili su mi ga u ljekarni al nisam jos probala

Draga ja sam uzela Gengigel jer ne sadrzi alkohol.

Ovaj tvoj sadrzi i ekstrakt kamilice i etanol (alkohol) pa moze doci do reakcije u smislu nadrazaja ili ako ima ranicu na desni ( citaj moja stalno trpa ruke u usta i ponekad zagrebe nokticem desni ili usnu koliko god sjekla nokte) ali cekamo magistricu da se javi ona ce to strucnije objasniti. Pahuljka❤️
    Neko i na kamilicu odreaguje pa eto.
    Ja sam kupila sirup Paracetamol i kad sam dosla kuci vidim nacrtana  jagoda, procitam u sastavu ima jagoda .. pa ti sad budi pametan. Otisla i kupila Febricet koji je cist paracetamol ( acetaminophen) 

10/2022 Bahcceci, PGD zadovoljavajuci.FET 21.11. Beta 02.12.(104),4.12(210),6.12(518)UZV 6+0❤. Qualified 360 uredan. Stize nam devojčica 💗

• cordis00
    13. Veljača 2024. 14:13

Pahuljka- starija mi ima tek u 8.mj kontrolu alergologice jer nije bilo termina; a nije nista hitno da guram ranije. A sad na testiranju za penicilin sam zaboravila pitat😅.
    Sistematski- danas imali za 6 mj, ima 73 cm i 11.4 kg. Idemo kod endokrinologa za svaki slucaj (da se iskljuci tumor i sl), primarna pedijatrica misli da je sve ok, da su moje bebe jednostavno vece. Razvoj super, negdje cak i naprednija. Kaze da ce vjer brzo sjest i propuzat. Tipa drzi se na sve 4 kratko, sad se tako njise da se guzi pa gurne naprijed. Puze u krug i nazad. Jos se isto nije okrenila s trbuha na leda iako joj pokazujem svaki dan, al valjda ce i to uskoro, svaki dan vidim da skuzi neke stvari.
    Zubi- nemamo, ali imamo ta dva gela, gengigel nisam jos probala, jesam dentinox, mozda kratkotrajno primiri il se to meni ucini. Imamo i te homeopatske kapi. 
    Spavanje trenutno nikakvo, al jos je nos slinav i kaslje pa moguce da ju i to remeti. Inace je odlicno spavala prije skoka sa 6 mj. Valjda cemo se i mi vratit na to jednom😂

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
    ➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

• Petrica_92
    13. Veljača 2024. 14:54

Zubi - Nama izbila druga jedinica dolje, par dana razmaka od prve. Prva je sad fino vani, druga se osjeti pod prstom. Mazemo dentinox samo prije nocnog spavanja, a po noci te Kids 0-9 teething homeopatske kapi od narance (ja kupila u ljekarni na autobusnom kolodvoru, oni su imali).
    Malisa vojnicki puzi ko lud, dize se na sve 4 i njise, kad je na nama naskace kao mali psic prije kastracije 😂 presmijesan je.
    Nocno hranjenje ovih dana 2x, ukupno cca 250 ml u 2 bocice. Preko dana slabije, pretpostavljam zbog zubica + sve mu je prezanimljivo, okrece se na svaki sum.
    Po danu sam ga pocela buditi jer skuplja previse dnevnog sna, pa sam se bojala da mu to ne utjece na noc i ta budenja u 05:20, ali evo jutros ko za vraga mi u 7 trebali ici mojima (mama slomila bedrenu kost na skijanju pa smo zamijenili uloge malo kuhanja i pomaganja 🙈) a on odlucio danas do 06:40 spavati. Zaj***nt mali :)
    Thinkpurple jako mi je zao :/ tebi se mora to vratiti, na ovaj ili na onaj nacin.. drzi se, lavice.
    Svima novima - dobrodosli! Ne vjerujem da smo skoro na 1000 stranica!
    Recepti - svida mi se ideja dijeljenja, evo jedan primjer: za namaze, ako ste uveli zobene - jednak omjer mljevenih zobenih i vode i umutiti ko za palacinku, i okrenuti na tavi, dobije se kao deblja palacinka. Super je ako jos niste uveli jaje a zelite humus ili nesto slicno.

🤱🏽32 god
    👨🏼‍🍼 30 god

• Unname13
    13. Veljača 2024. 16:05

Evo mi smo upravo s kontrole 73 cm I 9 kg.
    Ja sam izdajala do njenog 4og mjeseca. Super je tad dobivala na kilazi l, nakon šta sam je stavila na dohranu Aptamil dobivala je cca 500 grama mjesečno, što je meni osobno bilo malo s obzirom koliko je jela.
    I na kraju sam po savjetu u grupi adaptirano mlijeko promijenila na novalac i evo dobila je preko kilograma.
    Rekla mi je pedijatrima da mogu uvesti mliječne proizvode
    Također šta se tiče posjedanja da nema brige jer ima fore još, eto ako je tko kao i ja, vjecito zabrinuta mama 😅

• MamaPa
    13. Veljača 2024. 17:14

Posjedanje Neka od novih cura je komentirala da je fizioterapeut koliko se sjećam ali nisam zapamtila nick, sorry ❤️ 
    Ja sam došla do tri različita mišljenja i bas sam zbunjena. Jedna fizioterapeutkinja kaže da je ok staviti bebu na 10-15 min u hranilicu dok ne pojede iako se nije sama posjela, druga da niti slučajno dok beba ne sjedi sama, a pedijatar je rekao da ga možemo polako stavljati sa 6 Mjeseci. Inače moj P nema nikakvih motoričkih ni senzorickih poteškoća, terminska beba koja se uredno razvija i napreduje. Sad je u nekoj fazi da se digne na ispružene ruke i ponekad kratko na koljena, vuce se po podlozi vojnički kad zeli doći do neke igračkice, vrti se na sve strane

runolist
    13. Veljača 2024. 18:26

Dohrana Evo mi danas prvi put dali hranu, mrkvicu. Prvo zgnjecenu, a kako je to slabo islo onda i komad (prst duljine, blw). I dozivjeli njeno prvo zagrcavanje hranom. Tata problijedio, ja se trudila bit mirna jer je bila crvena i kasljala i na kraju iskasljala. Otvarala je usta za gnjeceno, a pruticu odgrizla komad, ali nisam primijetila zvakanje vec nekako sve uzima ali ispljune. Mislila sam da nije nista pojela sto mi je ok. Međutim 5 sati kasnije komadici mrkve u peleni. Sutra cu jace skuhat i zgnjecit u kašicu. 

• Unname13
    13. Veljača 2024. 19:05

Runolist ja sam gledala da je dobro dok kašlju, i da je još gore tada ih lupati. Tako dok iskasljava dobro je, iako lakp je reći 😅
    Ja sam na kasicama ali dam joj malo smokija, ili komadic kruha. Najviše se zagrca s vodom 😅

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.