E Mia i ti si tu s cordiso koju pratim. Kad su nam bebice jednako stare. Ako smijem pitati od kud ste? Ja sam iz Zagreba.
Bas me ovo malo bedira sta slabo dobiva na težini 😕 pogotovo jer se bumbar rodio s 4,2 kg. Pa je bas malo dobio.
Jedini plus te manje kilaže je sta nije toliko opterećenje za leđa 😂
Da da kuzim, rodio se veci, mislila sam da je bio manji pa onda nije toliko malo dobio. Al ako ga pedijatrica prati i sve je ok, mozda je to jednostavno kod njega tako, bit ce visok mrsaviji decko dok ne krene fino papati hranu😁. Al razumijem opterecivanje jer sam se i ja u jednom trenu s prvom opterecivala i svaki dan ju vagala.
Ja sam isto iz Zg-a.
👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
➕26.10.24., 3. trudnoća
E random komad informacije koji smo prijateljica i ja dobile od pedijatra - rekla nam je da s biogaiom slobodno prestanemo nakon 3 mj (ona ne rodila carski pa je rekla da je njoj bilo bitnije davati malom nego nama). Ja sam davala do sad, znaci punih 5, i sad cu onda prestati u skladu s tim. Vidjet cu nakon nekog vremena pa mozda uvesti tipa jednu dozu u tri mj
🤱🏽32 god
👨🏼🍼 30 god
Karamela iz Pule smo. Da nas 3 smo baš u par dana razlike 🥰
Moj se rodio s 3650. Prva tri mj je dosta dobivao, sad je to malo smanjio. Ne znam koliko bi trebao sad dobivati u mjesec dana, koliki je minimum? Pedijatru idemo tek za mjesec dana pa ću baš pitati, ali ima do tada 🤣
E da, vas dvije pratim😊.
Mislim da je to sve drugacije, svakako prva 3 mj dobivaju i kilu, kasnije manje, al evo jedna mama mi je bas govorila kako je njena curica bila jako velika tipa kao moja i gastroenterolog joj je cak spominjao dijetu da ukinu podoje sta je bas bezveze za malu bebu i na kraju ona nije nego je sve nastavila i mala je prestala dobivat i cak je dva mj zaredom jedva ista dobila al se jako izduzila. Ugl sad je to “normalna” curica od 2ipo godine. Tako da valjda svaka beba po svome😁.
Thinkpurple meni je isto nekad problem sta usporedujem njih dvije, a ne izgledaju ni kao susjede🤣. Zezam se, al skroz su nebo i zemlja karakterno, fizicki. I u biti dosta tog sad i ja ucim, a drugo mi je dijete kao😅. Al nakon prve sam se bar opustila tipa pustit sve da ide svojim tokom, zabrinjavao me motoricki i jezicni razvoj kod prve, a normalna je curica od 2 godina koja trci skace prica pjeva😂.
👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
➕26.10.24., 3. trudnoća
Meni su rekli iz rode ovako: Do 4.mj je prosjek 700g mjesečno. Nakon 4.mj je mjesečni prosjek manji od 394g do 540g.
Veći se rodio da. Pedijatrica kaže da je to sve ok.
Raspored hranjenja nisam izbacivala podoj, ujutro se podojimo poslije budenja, a kasica ide odmah poslije prvog spavanja (10/11) i onda poslije podoj. Dabas smo tikvicu uveli, prvo je bilo malo ovo nije mrkva, kasnije me streljao pogledom kad sam uzela zdjelicu da nema vise 😁
💩 mi smo kakali svaka 3-4 dana, ali i po 7 nist pa onda lw grande 💩 a sad svaki dan ili cak dva puta dnevno 🙈🤯 wayu uzima s vit d, ali cu u petak ped pitati da li da sad bapravimo pauzu. Oni od 4.mjeseca imaju sve probavne enzime ko i mi.
Prokuhavanjw vode do 6.mjeseca ae prokuhava za piti, kasnije ne (Bebimil webinar 😁) za AD uvijek. Ja bas danas uzela ono xiaomi kuhalo jer je krenuo malo po malo AD piti (jedna bocica od 50-80 mL, ali ajde i to je nesto 🤞🏼 puj puk puj da ne ureknem)
Kolica kosaru jos guramo taman koji tjedan i onda moramo u sportska jer je dug, tadnje je bio 65 cm, sad u petak idu nove mjere
Karamela i mi smo rodeni tezi i sad ima manji prirast, u granici, ali donjoj, doduse bas je dug i nije onaj mischelinko tip bebe (nikog ne vrijedam da ne bi bilo 😅) nego je vise neka jeguljica 😁 roden 4050,otpust 3700, prije 2 tjedn 6650.
Thinkpurple ja ti dojim dva puta u ww zbog dobivanja na masi kaj ti ispadne svaka 1,5-2 sata prakticki, nisam micala nista za sad nego se podojimo prije prvog spavanca koji je obicno 40 min, u tome periodu skuham kasicu i kad se probudi odmah jedemo da nije pregladan, a niti sit, pa podoj poslije - e u tom ww znam jednom dojiti poslije te kasice
Belinda ovo s robom te kuzim - imam jaknu za teogodisnjaka, samterice 80 (znaci godina dana sto ce biti u srpnju - nadam se hladnom ljeto 🤣) i trenirku 86 za koju sam pitana da zasto je be oblacim 🙄 ah…
Ispadanje kose mislim da je manje tj.sigurno je manje kad je perem, prije su mi ono cijeli pramenovi isli, sad samo malo vise vlasi - sad jel do Gaia kolagen i/ili piskavice ne bih znala, ali je manje 🥳 puj puj puj i tu 😆
👩🏽35 Hashimoto, IR, neprohodan desni jajovod, histero mioma, missed ab 8 tt (9/21), laparo mioma
🙎🏽♂️34 sve ok
6/22 prirodni IVF, 1 prsnuo napravljena AIH 👎🏼
10/22 stimulirani IVF; 11 🥚, 6 oplodeno, 1 blst, vracena 5.dan, beta 12 dpt 408,69
Panorama 💙🍼 🏥 Petrova dr.V termin:19.7.
Evo da se i mi malo javimo.
Kod nas je trenutno kaotično stanje i to na najjače. Dečki iz nekog razloga, samo njima poznatog vrište cijelu noć u snu. Ali vrište iz petnih žila. Više ne znam da li je to sve neka faza ili postoji neki problem. Vrištanje/ plakanje/cviljenje/režanje ili što god to već se može jedino prekinuti ako ih doslovno probudimo. Onda ih uspavljujem na rukama i molim se Bogu da je to zadnje te noći. Sve to skupa prestane oko pola 5, 5 ujutro. Ne znam da li je ijedna od vas imala takvu situaciju pa da me barem malo utješi jer ću u protivnom prolupati.
Dohrana - mi smo na kašicama već barem mjesec dana. Dečki su to ok prihvatili. Kod nas je bočica u 10h, kašica pola 1, 1 i slikedeća bočica u 4h. Inače bočice jedu na svaka 4 h.
Jedan blizanac ima dva zubića, drugi nema još ni jedan. Obojica se lijepo okreću s leđa na trbuh i izdižu trup rukama. Inače rekao bi čovjek super sve osim ovog pukog vrištanja. 😭
💃 '86. god. - AMH 6,2 pmol/l (08/21. AMH 7 pmol/l, 02/22. AMH 4 pmol/l) 🕺'84. god. ✔️
02/22 IUI - beta 0, 9
05/22 IUI - beta 0,1
09/22 - 1. ivf (Decapeptyl, Gonal F, Ovitrelle)-> 5🥚-> 4 oplođene -> ET 2 blastice, 🐧🐧-> 1. Beta 11dnt - 267,3 -> 1.uzv 6+2 💓💓
mini anomaly ✔️ amniocinteza ✔️ anomaly scan ✔️
afrodita060606@gmail.com
Afrpdita to su ti nocni terori/strahovi koje i mi imamo. Uzas 😫 citala sam da ih se ne bi trebalo buditi jer kad se probude su jos vise zbunjeni jer ne znaju je li san ili java (neku noc to i vidjela 🙈) nego primiti i pricati tipa mama je tu, sve ce biti u redu bla nla bla da cuju glas - teorija he jedno, praksa je koma. Skuzila sam da mu se to javi cca 2 sata od kad zaspi kqd valjda mijenja neku fazu sna i onda sam odmah blizu da ga primim i uvalim sisu - jucer je samo pqr minuta vristao. Eto, mozda pomogne.
Thinkpurple 17 puta 🤯 isusemiliboze 😫
👩🏽35 Hashimoto, IR, neprohodan desni jajovod, histero mioma, missed ab 8 tt (9/21), laparo mioma
🙎🏽♂️34 sve ok
6/22 prirodni IVF, 1 prsnuo napravljena AIH 👎🏼
10/22 stimulirani IVF; 11 🥚, 6 oplodeno, 1 blst, vracena 5.dan, beta 12 dpt 408,69
Panorama 💙🍼 🏥 Petrova dr.V termin:19.7.
Mi cemo prvi Bozic s bebom ocito provesti sami. Tata mi ima koronu. Bili smo s njim za vikend. Samo da prodje sve ok s njim i da se mi ne zarazimo. Mama je za sad ok, vidjet cemo. E place mi se bas, cijeli tjedan se veselim jer smo trebali 5 dana biti kod njih i na okupu sa svima, posjetiti rodbinu i sad nista 😭
👸29
🧒37
13.12. ❤️
Panorama ✅, stiže dečkić 💙
Bambi malo mi je lakše kad vidim da nismo jedine “jegulje” 😂
Noćni terori- imao je par epizoda nekog vrištanja u snu. Kad zaspe onda za jedno pola sata to krene. Ako bi ga probudila plakao bi još vise. Pa sam nekako samo pored njega bila i pričala mu i primila ga za ruku.
I naravno novi dan novi problem. Zubi. Kako je vašima prošlo izbijanje prvog zubića? Ja nisam sigurna jel to zub ili sta. Ima par dana neku bijelu točkicu vidljivu. Donja jedinica. Kad prođem ne osjetim oštro. On je blago rečeno užasan zadnja 4 dana. Cendra i cvili na SVE. Odbija cicu i bočicu. I moje mlijeko i aptamil. To još nije do sad bilo. Imao je neki mali štrajk dojenja ali tad je barem bočicu htio. I trajalo je 2-3 dana. I sad je novost da zeli stalno imati dudu varalicu a inace nikad nije htio. I ima neko blago crvenilo na obrazu uz usta. Sumnjam na taj zubić. Ako nije to onda ću poludit 😂
Karamela22 moguće da je zubić :) kod nas se prvo javio osip oko usta, onda nervoza, noćas se prvi put desilo da je plakao neutješno usred noći, valjda ga boli. Jedino što ne odbija hranu nego bi baš stalno cicao. I sad je baš oštro dolje, kad mi zagrize prst se fino osjeti. Čekam da skroz izbije, nadam se da će brzo jer ga baš zeza 😥
Jesu vaši bebači počeli na nepoznate reagirati? On je dosad bio super, za svakog ima osmijeh i sve, eto danas prvi put loše reagirao na nekoga. Samo tužne facice, stiskao se k meni, nije htio ni blizu. Doduše cijeli dan je nekako kenjkav od tog zuba pa je valjda i to
Sortiraj odgovore
Najstariji