Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    mom.I
    27. Prosinac 2023. 22:28

Hranimo se za sad u krilu jer još uvijek čekamo hranilicu. Nije se još sam posjeo, ali stavila sam ga kod prijateljice u antilop hranilicu da vidim kako je to i baš je lijepo čvrsto sjedio.
    Degustirali do sad tikvicu, butternut, mrkvu, batat, krušku, jabuku, šljivu, palentu, a iduće nam je hippovo ulje repice.

Mi smo dobili baš zanimljive 'poklone' za Božić. Beba zub, a mama koronu. 😵
    Mala je jučer otišla kod bake i djeda, pa se nadamo da će ju zaobić, muž je negativan, a za malog je pitanje vremena kad će i on ispast pozitivan. Jutros smo ga testirali i bio je negativan, međutim kroz dan je počeo kašljucati i temperatura za sad do 38.

Brz oporavak bolesnim i prehlađenim mamama i bebama 🤗

L 💝 2013. | and in this world, she is my world |
    V 💙 2023. | we made a wish and you came true |

lalaland1991
    28. Prosinac 2023. 04:02

Zeneee, heeelp 😩😩😩
    Prokuhavala sam izdajalicu (Medela maxi swing) i nakon toga mi jedna strana radi, druga ne (silikonska membrana se mice, ali ne pumpa mlijeko). 😏 Sumnjam da je zbog kamenca, no oprala sam poslije sve dijelove s deterdentom ali idalje ne radi. Jel se jos kome dogodilo? Imate kakvu ideju kako da ju osposobim?

09/23 stigla naša ljubav ❤️
    07/24 FET x
    09/24 FET x
    11/24 Stimulacija, ET 15.11.+smrzlić

Ally007
    28. Prosinac 2023. 08:11

Bambi - oprosti na ispravku, ali ovo što si napisala ne drži vodu. Paracetamol je aktivna tvar u oba lijeka (Lupocet i Lekadol), a paracetamol je taj koji sam po sebi ima svojstvo tzv. antipiretika, tj lijeka koji služi za snižavanje temp. Razlike su samo u pomoćnim tvarima i tvorničkim imenima. Ibuprofen spada u skupinu nesteroidnih antireumatskih lijekova te on kao takav ima i protuupalno djelovanje, ali će pod normalno i skinuti temperaturu. Isto tako i ketoprofen, naklofen (Voltaren) itd. S obzirom da sam anesteziolog, ovo mi je struka tako da ne pričam bezveze. S druge strane, kao netko tko cijeli život svaku virozu kurim 40+ C, meni samo 2 Lupoceta od 500 zajedno skinu temperaturu, a inače su mi uvijek bolje funkcionirali Voltaren ili Neofen.
    Dohrana - zasad ga hranim u Babybjornu, ali to je sve isprobavanje okusa još, ne želi baš pojesti cijeli obrok. Probala sam mu dat prije obroka (ovog oko 11,12),ali ako nije gladan uzme 2 žličice, a ako je gladan niti toliko nego počne plakati dok mu ne dam mlijeko. Zasad mu najbolje ide iza tog mlijeka, ali ne znam kak ce pojesti cijeli obrok ak ne želi prvo njega. Cure, kaj ste radile s jabukama i kruškama, kompot pa zgnječiti ili? 

👨‍🦱 35g, oligoteratoastenozoospermia
    👱‍♀️35g, endometrioza, 2x operacija, niski AMH, visoki FSH
    08/2022- uspjeli dobiti 2 zigote u prirodnom cikusu
    09/2022- vraćanje 1.blastociste ❌
    11/2022-vraćanje 2.blastociste 🥳

tonkica1509
    28. Prosinac 2023. 09:02

Ally mi smo isto tako, ako mu dam prije mlijeka, često se ljuti jer želi cicati. A poslije ide, al isto samo par žlica. Imamo još vremena da skuže, oni i tak još ne shvaćaju da je ta hrana za glad, sve im je to igra.
    Ja sam prvo jabuku u kompot pa gnječila, ali skužila sam da mu je finije kad naribam na onaj sitni, fini ribež. To jede bez problema :)

tonkica1509
    28. Prosinac 2023. 11:48

Ja u vodi sve kuham, baš zato jer tristo godina treba na pari. Ne znam jel se isplati ona kuhala uzimat, cure koje ih imate?
    Sirovu jabukicu tak naribam, nekako mi to bolje nego ju kuhati, ipak tak zadrži nešto svojih vitamina

bambi27zg
    28. Prosinac 2023. 11:55

Ally nema frke ipak ti je to struka 😉, prenosim sto je meni doktorica rekla kad sam bila u koroni - lupocet kad sam koma i kurim, lekadol kad sam koma i ne kurim jer ima manje antipiretika - sad da li i zbog dojenja tak ili nest drugo, nemam pojma; ja sam od onih: kak mi doktor veli tak napravim i ne pitam puno  🤷🏽‍♀️ 😁
    Kuhanje na pari, ali mi se sve ful brzo skuha jer naribam na onaj tanki tanki (ko cips za krumpir) - to sam povrce; za voce sam vidjela da je bolje (ne znam zasto) naribati na ribez, jabuka je sutra ili za vikend pa isprobamo. 

👩🏽35 Hashimoto, IR, neprohodan desni jajovod, histero mioma, missed ab 8 tt (9/21), laparo mioma
    🙎🏽‍♂️34 sve ok
    6/22 prirodni IVF, 1 prsnuo napravljena AIH 👎🏼
    10/22 stimulirani IVF; 11 🥚, 6 oplodeno, 1 blst, vracena 5.dan, beta 12 dpt 408,69
    Panorama 💙🍼 🏥 Petrova dr.V termin:19.7.

Pahuljka
    28. Prosinac 2023. 13:37

Evo jedan kratak isjecak iz knjige beba vodja dohrane ako nekog zanima jer vidim da pisete da ne pojede sve ili ne zeli. Njima je trenutno to igra i ne shvataju da je to zapravo hrana i da ce ih dovesti do sitosti. I glavno je da se nudi kad je beba sita, da bi mogla istrazivati hranu a kad je gladna da se nudi obavezno prvo mlijecni obrok. Pa sad kako ko koju metodu praktikuje na vama je 😊🫶 
    Evo link sa slicicom 🫶
    https://ibb.co/56ck5P9
    Ps Thinkpurple hvala na proslijedjenoj knjizi.

11dpo 22.11.2022 prvi ➕

• Petrica_92
    28. Prosinac 2023. 20:08

Mi smo do sad probali kasicu od jabuke (prva stvar, nije bio odusevljen bilo mu je kiselo), komade mrkve (bilo meh), komade tikve (bilo meh), komade batata (opet meh), kasicu od manga (odusevljen, to je actually bas pojeo dost) i danas kuhanu brokulu (odusevljen, sam hvatao rukicama iz tanjura i gurao si u usta). Sve uglavnom cucla, nesto sa zgadenom facom, nesto sa sretnom. Skuzila sam da ipak nesto pojede jer u ukakanoj peleni vidim komadice.

Imam babymoov nutribaby+, stavim na timer kuhanje na pari (u uputama pise koja namirnica koliko minuta) i zaboravim da postoji, stvarno super stvar.

🤱🏽32 god
    👨🏼‍🍼 30 god

• cordis00
    28. Prosinac 2023. 20:10

Sretan Bozic svima sa zakasnjenjem, a bolesnima brz oporavak! Ja nisam stigla tipkat jer sam bas umorna; starija mi se prehladila bas pred put, nije dugo imala temp, al nosic nas je satrao, po noci me dizala i 3 puta za ispiranje, bas sam premorena. I ja sam onako li la, nisam pravo bolesna. I sinoc je opet pocela spavat, al mala pocela zezat, ocito se njoj sad kuha viroza. Al necu se zalit jer nemamo koronu srecom.
    Za antipiretike- bome samo cu rec kad sam imala ja koronu i uz to dojila stariju koju ja isto imala, kurila sam 40 daaaaanima, smrsavila valjda par kila u to vrime, meni nista nije skidalo temp nego kombinacija paracetamola 1000 i ibuprofena 600 max doze😅. Nije mi tad u glavi bilo koliko se sta cega izlucuje u mliko nego da mi to sve prezivimo😅. Drzte se!

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
    ➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

Takica
    28. Prosinac 2023. 21:57

Pozdrav zene
    Nadam se da me niste zaboravile.. povremeno sam vas citala ali nadoknadicu ovih dana. Nije me bilo jer sam imala smrtni slucaj u porodici pa je bebici ustanovljena blaga srcana mana, pa smo usli u regresiju koja je bila u punom jeku.. sad ovih dana polako vracamo sve na pravi kolosijek..
    Vidim ima bolesnih, COVID 19 je opet uzeo maha a uz njega Influenza i RSV pa i Pertusiss… nedajte se drago mi je sto ste kako sam ispratila pobornici vakcinacije i da cemo nadam se nasom svijescu i savjescu ponovo iskorijeniti odredjene infektivne bolesti.
    Moja K jos uvijek na dojenje/dohrana fino napreduje dobila dve doze Pentaxim vakcine pa mi je sad malo lakse. Sledeca je Hep B a planiram je vakcinisati protiv St pneumonie tamo sa 7.5-8 mjeseci a nakon godine i protiv meningokoka te dve su mimo redovnog vakcinalnog kartona u BIH. Varicellu razmatram preporuka mi je da idem za Zg tamo da primi ali vidjecu kad. 
    Dohrana cvrstom hranom planiram za koji dan poceti, nabavila domaci neprakani krompir i mrkvu .. Vinkoje ste krenule jel svaku namirnicu po 3 dana? 
    Mali savjet ne davati prije 7 mjeseca tamno obojeno povrce tipa brokule, cvekle, spinat jer snizava nivo hemoglobina kod beba pa se zato uvodi kad i meso. Batat ne jos.
    Nama jos rekli rizin griz i pahuljice i palenta, od voca kruska jabuka banana sve prokuhano izuzev banane.
    Imam Babymoove nutri baby pa jedva cekam da ga stavim u pogon. Javljam utiske 🥰

10/2022 Bahcceci, PGD zadovoljavajuci.FET 21.11. Beta 02.12.(104),4.12(210),6.12(518)UZV 6+0❤. Qualified 360 uredan. Stize nam devojčica 💗

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.