Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Petrica_92
    18. Prosinac 2023. 04:04

Cordisoo cini mi se da smo na slicnom rasporedu. Tako nekako i nama sad izgleda vecina noci - naravno onda taman kad to izgovorim, kao sada, iduca noc bude uzas 😂 al ok zalome se i ove super nooci pa se tjesim da smo prezivjeli prvu regresiju 🙏🏻

Thinkpurple mi uzeli za bozic Baby einstein glow and discover, cini mi se fora za tummy time. Muzevi uzeli onog psica sveznalicu  (jos je premali za to ali posluzit ce za koji mjesec), a svojims sam rekla da uzmu neki xxl baby gym, u ovom koji imamo se vise ne moze okrenuti 😅

🤱🏽32 god
    👨🏼‍🍼 30 god

Pereca333
    18. Prosinac 2023. 08:57

Ja sam mojoj za Bozic kupila od Next-a nekoliko pidzamica, nove dude, od Baby Einstein  See Dreams Soother i novu navlaku za Baby Björn u roze boji. Uz to smo joj uzeli jednu bozicnu muzicku kutiju koja je bas kvalitetna i koju ce moci imati i kad ona bude imala unuke 😂 jer smo zeljeli nesto vjecno za taj prvi Bozic od mame i tate ♥️

11/2022 8 tt⭐😇

11.01.23 + Test
    Baby Girl 🩷🤱

Ally007
    18. Prosinac 2023. 09:37

Pereca-bas super ideja za muzičku kutiju! Sad i ja razmišljam kaj bi mogla mališi da je tako trajna uspomena. Ovog svega ima napretek, ne mogu si pomoći pa kad vidim nekaj jako slatko kupim.
    Pokloni - rekla sam svojima da kupuju što žele. I tak nam nis specijalno ne treba pa mi bude žao da im zabranjuje odjecu/igračke, ako im se već nešto dopadne i žele to uzeti bebaču. Inace nas ne obasipaju sa tim stvarima (rekla sam im da imamo i to poštuju) pa nek si za Božić daju oduška. Jedino je moja mama spominjala neku narukvicu za bebača što sam joj zabranila. Jer sigurno neću stavljati nakit na bebu. Em da ga stiska em što je muško.
    Keti - meni se čini pozitivan
    Trudilica - ako otkriješ kako uspavati dijete bez plakanja, molim te javi. Moj place čim vidi da ga nosim u sobu spavati, iako je mrtav umoran. A tamo ga ne ostavim samog, nego ga nunam. 
    Flekica - moj odavno jede manje od ttx150 ml. Probam se ne opterećivati, jer sam siljenjem napravila još gori problem. Ne znam, veselo je dijete i dobro napreduje. S tim da se ni po noći ne budi više od 1-2x za jelo. Valjda da je gladan ne bi mogao spavati 🤔. Ako ce bit sitniji jbg. Malo strahujem od vaganja za 2 tj, nemam pojma jel dobio 1 kg u 2 mjeseca. 
    Lalaland - iskreno, nemam pojma. Mislim negdje oko 3.mjeseca. Al dal se inače normalno razvija? 
    Kupanje - naš ga voli. Kupamo ga 2x tjedno, mislim da mu je to dosta da mu se ne osuši koža. Ono što napravimo je da mu prvo polako polijevamo nožice, pa prema gore. A ne da ga odmah ubacimo cijelog u kadicu. I onda se pritom smijemo i govorimo "baš je super, jupii" i onda se i on opusti i uživa. 

👨‍🦱 35g, oligoteratoastenozoospermia
    👱‍♀️35g, endometrioza, 2x operacija, niski AMH, visoki FSH
    08/2022- uspjeli dobiti 2 zigote u prirodnom cikusu
    09/2022- vraćanje 1.blastociste ❌
    11/2022-vraćanje 2.blastociste 🥳

• Petrica_92
    18. Prosinac 2023. 10:56

E da, mi se upisali na djecje plivanje, program Plivaona od Zekaone, na Sveticama. Krecemo 4.1. 
    Jel ide mozda jos netko od forum mama i beba? 🥳

🤱🏽32 god
    👨🏼‍🍼 30 god

• trudilica55
    18. Prosinac 2023. 10:58

ako nista drugo bar vidim da nisam sama u kaosu
    svi pricaju kako je kupanje pred spavanje opustajuce za bebu i zblizavanje, a kad ono...  bit ce bolje

tonkica1509
    18. Prosinac 2023. 14:30

Petrica i mi ćemo sad skoro na plivanje, isto tamo ☺️ čekam da prođu blagdan pa ga upisujem. Ajde baš javi jel vam dobro!
    Pokloni - nisam nikome ništa branila, nek si ljudi daju oduška. Ovako svega ima, nije da nešto trebamo, pa ajde. I tako ćemo igračke čuvati za brata/seku ili donirati dalje kad dosade :) a ja sam mu s Amazona naručila onog dabra za spavanje plišanog. Ima sve umirujuće zvukove, lagano svjetlo noćno i trbuščić mu oponaša disanje. Pa se nadam da će to postati prijelazni objekt uskoro, jer ovako kad spava ne želi dudu nego se želi držati za ručice ili samo biti pokraj mene.
    Regresija - evo da ne ureknem, mislim da je prošlo. Mirnija noć, zaspi preko dana bez problema, bez ijedne suze. Nisam ga u zadnja tri-četiri dana nijednom čula da plače :) samo neka tako ostane.
    Zubić nam je krenuo, hrapavo je dolje jedinica, a dobio je i osip oko usta od slinjenja. Čime vi to mažete? Sad sam kupila neku cicaplast kremu pa se nadam da će pomoći.
    Dohrana - mi smo krenuli, ali ne onako da mu zamijeni jedan mliječni obrok, nego samo imamo upoznavanje okusa :) dosad smo probali mrkvu, tikvicu, batat i jabuku. I sve mu je fino. Pojede par žlica i dalje zadovoljno igra.
    Jedino mi je čudno, taman je bio svladao okrete i sad se odjednom ne okreće? Imate takva iskustva? Sad legne i tako se igra. Ja ga povremeno okrenem, jedino se kad mu dosad sam vrati na leđa. Na trbuh se sad ne želi sam okrenuti. Ne kužim, ko da je zaboravio kako 😆

Jelušićkaa
    18. Prosinac 2023. 15:17

Žene neznam ocel kome šta pomoć. Kod mene je izgleda nespavanje bilo 5 dana i prošlo. Okretala se okretala i sad s vise ne okreće niti trazi i počela spavati bez problema i danju i noću juhuuuuu. Ono sto sam joj od početka dala to je mazilica. Mlijeko u sobu , podrigne spustim nazad duda i preko lica mazilica. Ona to vrti rukicama i zaspe malo ljuljam i spustam u krevetic. Doduše s tom mazilicom je od rođenja. Ima dvije iste pa perem.to je tolikooo olaksavajuce. Pa evo nozda jos nekome pomogne. 

Jelušićkaa
    18. Prosinac 2023. 15:21

https://ibb.co/1XnCGv1
    Evo go izgleda ovako... I ne traži mene uopce

Pahuljka
    18. Prosinac 2023. 19:01

Bacilo me u bed kad sam procitala da regresija traje od 10 do 30 dana a sve preko je navika 🤯🤯
    Kod nas traje vec 5 sedmica okruglo, s tim da zadnjih par noci ima neeekog pomaka. Pa evo sad ne znam dal je idalje regresija ili navika ili kako se skonta da je proslo ?? 
    Desi se preko noci ili se postepeno poboljsava ? Fakat ne mogu docekat da pocnem novu rutinu jer me ubija uspavljivanje od po sat vremena i spustanje 10 puta i plac nakon 10 minuta i konacno budjenje nakon pola sata. Do sad su bile zaredom lose noci, sve gora id gore, a sad tu i tamo jedna dobra, dvije lose, jedna solidna. Jel to neki znak ? Mama mi je tu da pomogne inace bi poludjelaaaaaaa, mslm jednim dijelom vec jesam 🤪🤪

11dpo 22.11.2022 prvi ➕

Karamela22
    18. Prosinac 2023. 20:18

Cordiso najviše volim citati tvoje postove jer su nam bebice jednako stare pa se nekako najbolje pronađem kod tebe. 
    Kupanje-kupam 2 puta tjedna. Doslovno do prije 2 tjedna je vrištao na svako kupanje. Prznojila sam se svaki put od muke. Sad je već ok ali i dalje nije on opušten. Mislim da odahne kad ga izvadim iz kadice. 
    Regresija-bez komentara. Od bebe koja se jednom budi po noći do bebe koja se budi svakih sat vremena. Ajde prošlu noć je opet samo jednom se probudio pa se vratio na staro možda.
    Uspavljivanje-preko dana užas. Navečer. Cica. Spremanje u vreću. Upalimo dabra kojeg smo uzeli na Amazonu. I spuštam u krevetić. Sjedim pored njega dok ne zaspe ali ga ne gledam i ništa mu ne pričam. Dodam mu jedino dudu ako padne. Prije je to trajalo po 45 min. Sad 10-15 min. Ali znala sam sjedit pored kinderbeta i plakat od muke 😂
    Poklon- sve sta smo mu kupili sno mu odmah dali jer nismo mogli izdržati. Dobit ce drvenu perzonaliziranu zdjelicu za kašice. Ako me netko pita sta da mu poklone reci ću slikovnice. Nije još za njih vrijeme ali voljela bi da ih ima sto vise pa nikad nije rano krenuti kupovati. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.