I mi smo izmedu dnevnih spavanaca i to je bas koma, najbolje joj pasu 4 spavanca, al nekad se sve poremeti eto pa joj fali jos jedan peti, al ga nemamo kad ugurat pa bude mozda malo duze budna i stavim ju ranije lec za noc, a najbolje joj pase u 19. Al ako se ujutro ranije probudi, onda nam je problem doc do tih 19. Al evo uspjeli smo produzit vrijeme budnosti, nekako se nadam da cemo za kojih mj dana doc na 3 spavanca i imat neki “fixni” raspored koliko to bude bilo moguce. S 3 se vec da zivit i nesto isplanirati.
Na nocnim budenjima smo zasad na 2, prvo bude obicno oko ponoci pa onda oko 3. Dizanje kako kad, plan je u 7, al seka pocne vec neke zvukove ranije proizvodit pa cuje preko monitora koji nam je upaljen cijelu noc tako da to bude nekad u 6 i 15 npr, nekad 6 45.
Regresija kao da je u prolazi tj taj najgori dio kao da je prosao, al ne zelim se urec. Sad je jedno 3 tjedna proslo; evo mozda jos tjedan i bude bilo ok. Dnevna spavanja sama zaspe i spava 45 min, nocno treba ljuljat, al po noci ne ljuljam nego podojim dvaput. Vidjet cemo😅.
👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
➕26.10.24., 3. trudnoća
Mi smo na cca 3 sata s dojenjem, ali zna me nekad između tražiti, onak mi se stisne, okrene i otvori usta, onda znam da bi htio još. Zasad nisam nijedan obrok mliječni zamijenila, nego taj "ručak" imam otprilike sat i pol nakon podoja, par žlica da pojede. I onda dremka i kad se probudi, podoj regularno.
Vodu prokuhavam. Dam mu sad i nakon tog ručka malo čaja, prihvatio je čak
Okretanje- nikako i ništa.
Dohrana- mislim krenuti s 5 i pol. Danas smo bas bili kod pedijatra i nije nam ništa rekao.
Ja vise ne dajem bio gaiu. Samo vitamin d i omegu. S tim da ima dana da omegu zaboravim. Ali vitamin d obavezno svaki dan jer tu na sjeveru sunca nema ni za lijek 😂
Spavanje- super mi je ovo kako neki nunaju po danu, neki po noći 😂 svaka beba različita.
Pokloni- ja bi tak zapravo htjela da me netko pita kaj da mu kupe. Neda mi se imati 101 trenirku i 49 deka. Uvijek je u istom. Bodi na preklop i dole trenirkica.
Kile-danas smo bili na cijepljenju. Malo nam fali na težini. Naspram Vaših beba on je mrvica. 6.700. Jedino mi se čini dosta visok. 67 cm. A možda je to normalno pa se samo meni čini 😂
Karamela moja je 68 cm, al ima skoro 10 kg na to. Zato tebi tvoj djeluje kao mrvica, a u biti je dug decko😁.
O dekica mi ne pricaj, imamo ih valjda 10 komada (od starije pa od nje jos). E vidis, ja dajem dha i vit D u jednoj kapsuli i biogaia koje mi je nestalo za vikend i bas joj se kakanje poremetilo. Danas je kakala treci dan. Inace je 80% vremena svaki dan, nekad bude drugi. Tvom je kakanje isto ostalo?
Thinkpurple ja nisam sa prvom nesto posebno planirala u koji sat je hranit, ok imala je ok raspored svega, al nije nikad to sve u minutu bilo. Vise raspon od kojih sat vremena pa kad bude, tipa kad se probudi i podoji pa za sat vremena je bio taj “dorucak”. Pa iduci podoj tipa sat nakon kad bi vec trazila i poslije uskoro spavanje.
Bitniji mi je bio raspored kad smo drugi obrok uveli jer su oba morala bit prije 12h zbog mogucih reakcija jer se nova namirnica popodne ne uvodi. Tako da ako se dobro sjecam rucala jw oko 11.
I nismo podoje nikad kao izbacivali tj skroz mijenjali nego sam samo pazila da bude kruti obrok izmedu dva podoja cisto da ne bude sita ni pregladna tad.
👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
➕26.10.24., 3. trudnoća
Cordisoo koliko on još mora papati da dode do 10 kg 😥
Mi smo bili na jednom pregledu u Heleni u Zagrebu i rekla je pedijatrica da nakon potrošene bio gaie napravim malu pauzu. Ne znam iskreno sta je rekla koliko dugu. I ja vise iskreno zaboravila kupiti mu. Kaka 1 na dan. Dogodi se nekad da ne kaka 2 dana ali ok je. Nije da se napreže ili muci.
Karamela opet mozda bolje da je sitniji nego velik ka moja, bas nam je nezgodno, evo jaje ju stisce, a imamo i-size do 87 cm ili 13kg i mrzi bit u njemu. Krevetic ima oni uz nas krevet koji ima limit 9 kg, evo cekam dostavu pravog krevetica, a trebala ga je naslijedit inace od seke da ne kupujemo bezveze jos jedan mali. Kosara ista prica. A ruke i leda da ne spominjem. A takva joj je valjda genetika, tu se ne moze nista.
Thinkpurple a mozda se to iza regresije malo izregulira, mozda joj dojenje pomaze u toj nervozi i svemu. Ja bi joj na tvom mjestu ponudila nakon sat vremena od podoja.
Haha i moja je danas kakala dvaput da nadoknadi sta nije prosla dva dana kakala😅. Dvije bombe, a skuzila sam da ce se iskakat pa sam ju brzo skinila i drzala u pelene donji.
👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
➕26.10.24., 3. trudnoća
Mi kakimo svaki drugi dan, nekad treći. S obzirom da je prva 3mj kakio svaki 8. dan ja sam sretna 🤣 ne napreže se nikad tako da mu je to očito ok.
Karamela moj je na 7kg tako da smo tu negdje, a visina nemam pojma. Prije 1mj je imao 62cm.
I dalje dajem biogaiu, vitD i onegu. Nisam radila pauzu za biogaiu 🤷
Papica nama je patronažna rekla da u početku ne izbacujemo podoje već prije podoja damo par žličica i onda podoj da popapa koliko mu još treba, a onda kad se nauči baš cijeli obrok poklopati da maknemo taj jedan podoj. Prvi obrok uvijek sika, s onda iduće polako micati dok ne zamijenimo sve podoje do 1.g. vidjet ćemo kako će to ići u praksi. Planiram sa 5.5mj krenuti.
Pokloni mi smo mu uzeli novo medo odjelce jer mu je ovo već na knap i planiramo još sunčane da ima za kasnije.
Rekla sam bakama da se dog tko će uzeti psića sveznalicu, a ostalo šta hoće jer realno sve imamo pa nek guštaju.
Spavanje znači ovo noć je zaspao u 20:25, probudio se oko 21:30, ali vrlo brzo ponovo zaspao i onda je odvalio do 5 u komadu. Znači ja nisam mogla vjerovati. To još nije nikad 😮 Onda se naravno vrtio po krevetu, ali barem sam do onda spavala. Znam da če ovu noć sve nadoknadit 🤣
👸29
🧒37
13.12. ❤️
Panorama ✅, stiže dečkić 💙
E Mia i ti si tu s cordiso koju pratim. Kad su nam bebice jednako stare. Ako smijem pitati od kud ste? Ja sam iz Zagreba.
Bas me ovo malo bedira sta slabo dobiva na težini 😕 pogotovo jer se bumbar rodio s 4,2 kg. Pa je bas malo dobio.
Jedini plus te manje kilaže je sta nije toliko opterećenje za leđa 😂
Karamela iz Pule smo. Da nas 3 smo baš u par dana razlike 🥰
Moj se rodio s 3650. Prva tri mj je dosta dobivao, sad je to malo smanjio. Ne znam koliko bi trebao sad dobivati u mjesec dana, koliki je minimum? Pedijatru idemo tek za mjesec dana pa ću baš pitati, ali ima do tada 🤣
👸29
🧒37
13.12. ❤️
*3590g. Bože ne znam ni točnu kilažu napisati 🤣
👸29
🧒37
13.12. ❤️
Sortiraj odgovore
Najstariji