Cure koje dajete AD, koje bočice i koji br sisaca sada koristite? Ja više nisam pametna. Prvo je bio halapljiv pa mu je sve brzo bilo. Onda smo uzeli dr. Brown's br 1. Sad na kraju imam MAM s duplim dnom, sisac br 1-ta mi se cini najbolja iako nam je prije bila prebrza. Avent natural resp sisac br 3 (iz onog 2 je jako sporo curilo), a noću najčešće pije iz dr BRowns br 1 jer je tad halapljiv pa da ne guta puno zraka (a često ne podrigne dobro). On ima cca 5 kg, ali hranjenje nekad traje i po 40 min. Makar više zato kaj on voli malo stat, pa razgledavati, pa se onda za 10 min opet sjetit da bi sad malo prizalogajio. Ne znam griješim li s tom veličinom sisaca.
Mi sad koristimo Dr Browns level 3. Nikako ti hranjenje ne smije trajati toliko, prvenstveno zbog mlijeka koje je unutra da stoji 40 min…probaj da ga krenes hraniti ranije nego sto je vrijeme pa da malo manje halapljivo jede, tako je kod nas uspjelo…neko je spominjao da Twist and Shake ima dobre te sisace za halapljivce..
💃36 🏋️♀️ 44
👦8
👶1
08/20 spontani 8tj
08/22 biohemijska
10/22 biohemijska 🤷♀️
15.11.2022➕👶
Fuck that little mouse, I’m an albatros 😁
Jao žene ima li netko problema s witching hour? Već skoro 2 tjedna svaki dan između 6-7 krene neutješno plakanje. Pazim na ww da nije duže od 2 sata, jučer je imao pet dremkica u danu, neke su bile po sat i pol i svejedno oko 7 krene. Zasad jedino pali u nosiljku i van, onda se brzo uspava. I navečer normalno sam zaspi i kroz noć super, ko da ništ nije bilo 🤷🏽 evo stvarno već ne znam kad će to proći. Znam da se on previše razigra pa se trudim navečer da je mirnije, prigušeno svjetlo, da se ne igramo previše… džabe i to
To ti je sada peak grceva kod vas. Samo strpljenje proci ce kako je i doslo samo treba pregurati…
💃36 🏋️♀️ 44
👦8
👶1
08/20 spontani 8tj
08/22 biohemijska
10/22 biohemijska 🤷♀️
15.11.2022➕👶
Fuck that little mouse, I’m an albatros 😁
Petrica potpisiujem za cutie!! 🫶🏼🙌🏼 i nama bude uskoro prekratki 🙈 vec je prakticki od do kad legne 😅
👩🏽35 Hashimoto, IR, neprohodan desni jajovod, histero mioma, missed ab 8 tt (9/21), laparo mioma
🙎🏽♂️34 sve ok
6/22 prirodni IVF, 1 prsnuo napravljena AIH 👎🏼
10/22 stimulirani IVF; 11 🥚, 6 oplodeno, 1 blst, vracena 5.dan, beta 12 dpt 408,69
Panorama 💙🍼 🏥 Petrova dr.V termin:19.7.
Da se i mi javimo..cekam da se cure probude pa sam konacno procitala zaostatke.
I pozaboravljala, jel. 😂
Na masu toga sta ste pisale samo bi pomislila "da, tocno to", "tak i mi".. 😄
Sta se tice mojih cura i spavanja.. - M i E su od starta super po tom pitanju, spavaju po danu, kad god, koliko god..navecer su mi sad oko 20h u kreveticu, nakon sto se najedu, spustim ih i same se uspavaju, bez dude, bez nas.
S je malo zahtjevnjja od starta, al malko je i ona nadosla, rekla bi da imamo neku rutinu, koliko se to rutinom moze nazvati..prije ne bi zaspala prije ponoci, i vristala bi nenormalno.
Sad smo konacno potrefili AD (Aptamil comfort), pa nema grceve, manje generalno place (pocela je jace bljucat pa smo presli na AR, medjutim, opet grcevi, vjetrovi, vristanje..tako da smo se vratili na comfort)..
Ona nakon sto zadnje pojede, malo se mora poigrati, pa pronjihati u njuhaljki (Stokke bouncer imamo), i kad tu zaspe, prenesemo ju u krevetic. Jedno vrijeme smo ju morali zakucati u kreveticu s 10tak ml jos, inace bi se razbudila, no evo par dana smo bez, samo joj uvalim dudu.
Na mojim rukama zaspu jedino kad su bas jako umorne a iz nekog razloga ne mogu same zaspati, onda ih malo pronjisem i cim zaspu spustim i to je to.
Po danu ne spavaju bas bogzna koliko, ali zaspu, i to su na kaucu. Nista im ne smeta, jedino ajde, ako se bas zazvecka s bestekom.
Nekako si mislim da veliku ulogu igra i sto su bile na neonatologiji ispocetka, M i E mjesec dana, S 2 tjedna..moguce da od tamo njih dvije vuku tu praksu dobrog spavanja. WW ne pratim, pokusavam pratiti njih i njihovo ponasanje, a isto smo usvojili hranjenje-igranje i vjezbanje-spavanje-hranjenje itd.
E da, Vesca, moje na boku podivljaju, nema sanse za onu pozu.
Inace prezanimljive su sad kad se smiju, ceprkaju si rukice, sline, gugucu 😍
Evo dok ja tipkam S se probudila, gleda u vrtuljak i smije se, prica sama sa sobom. Ustajanje nam je oko 8-8.30h svaki dan 😁
Dude smo probali Avent ultra air, Nuk, Tommee Tippee, i jedino TT zele, pa sam nakupovala toga.
Kad idemo na puste kontrole u bolnicu, dobro nam dodju..
Hranilice - obzirom da mi trebaju tri 🤣 gledala sam estetiku, lako ciscenje i cijenu. Narucila Twistshake, stigle su, cekaju 😂
37 👩❤️👨 33 🌠 5/2020 biokemijska
🧔 teratozoospermija, 👩🏼🦰 zacepljen jajovod
9/2021 AIH ❌️
2/2022 Gonal, 2 folikula, 1 js ❌️
10/2022 Menopur, 7 folikula, 7js, 6 blastocista
5.11. ET 2 blastice, 4 ❄️ 🥰 6dnt + 🤞🍀
Beta 21.11. 4607 ✨️ 23.11. 8613 ✨️ UZV 5.12. ✨️ 6+4 ❤️❤️❤️ 16.6.2023. 💖💖💖
Komentar predugacak 🥴
..
Stolica - M i E su mi na Aptamil PRE, kazu sastavom najslicnije MM, one imaju svaki dan 1-2x, rjede konzistencije, dok S na comfortu sad konacno ima neki ritam, svaki dan 1x, i to ujutro u kreveticu izmedju 6 i 8h, obavi svoje, bez puno glasa (za razliku od ranije kad je svaki prdac bio vriska a kamoli stolica)..
Ne sjecam se sta je jos bilo price, pokusat cu jos koji put nesto natipkat. Drzite se 😁
9/2021 AIH ❌️
E i za bocice..mi smo isto na Dr Browns, moje druge bocice ne prihvacaju..M i E su na sisacu 1, i za sad im je ok, dok S mora imati dvojku jer je AD mrvu gusci, al imam samo siroko grlo. Jedva je to prihvatila, leta joj ta duda po ustima. Dvojku narucila na Amazonu, no nikako da stigne, imaju problema s dobavljacem. Opcenito je neka nestasica, nesto.
Nasla na iHerbu dva sisaca dvojku usko grlo, u sklopu nekog seta di dodje 5 bocica, 5 sisaca 1 i eto, kao, dvije dvojke. Pa sam to narucila.
Kontaktirala sam i Rajzaigracke i Vitashop, nitko ne zna kad ce dobivati sta od njih..
9/2021 AIH ❌️
Čitam svaki dan ali se ne stignem javiti.
Od kad sam počela pratiti ww sve ide puno bolje. Nakon sat i pol do max dva sata ide spavanje. I za sad nam funkcionira. Nekad se malo teze uspava ali ok je. Preko dana, pogotovo popodne ga treba uspavati. Navečer ga samo spustim u krevetić i sam se uspava. Ne znam zašto to i preko dana ne može sam 🫤 iako ne smeta mi ni taj contact nap. Po noći prvu rundu spava od 9 do 3 🎉
Petrica, i mi smo imali problema s mlazom i zagrcavanjem i tu bi se jako i zraka nagutao. Ja sam izbacila izdajanje skroz. Jedan podoj jedna cica. I dojim u sjedećem položaju malo nagnuta u Nazad. Ja sam dugo dojila ležeći i to sam na kraju shvatila da mi je najgore bilo. Sve je stalno curilo i bili bi on i ja u lokvi mlijeka.
Ako se cice prepune pa kužim da će mu biti jak mlaz onda se ručno malo izdojim prije podoja.
Od kad to sve radim nema vise problema sa zagrcavanjem.
Meni je izdajanje bilo nešto najgore. Ja sam stalno imala cice tvrde ko kamen. Nikako se ponuda/potražnja nije mogla uspostaviti.
Thinkpurple, ti si ono bila stavila svoj IG? Daj ponovi da te zapratim 😄
9/2021 AIH ❌️
Pahuljka - eto nas s bjelkastim komadićima, skoro u svakoj stolici. Prvo nisam ni znala da to ima veze s kazeinom, onda sam to na fejsu u onoj AD grupi pročitala. Odlučila sam se, kao i za sve ostalo, ne nervirati dok je on ok. Zasad nam generalno taj stav pali. Malome krene curit oko - brišemo fiziološkom redovno, prodje na kraju samo od sebe. Dobije prištiće po faci - prodje samo od sebe. Nema stolicu - dobije je. Ne znam, ispada da, ako za dijete tražiš, se za svaki simptom može naći dijagnoza, koju se onda treba liječiti. A na kraju na srecu većinom zbilja prodje samo od sebe.
Takica - nama je cijelo popodne od 4 nadalje witching hour, ako ga ne uspijem dobiti da odspava (a najčešće ne uspijem unatoč 45 min uspavljivanja). Jucer je bio jedini dan da je oko 3 odspavao 20 min i unatoč tome bio dobre volje do 5. Onda je krenuo kaos, oko 6 sam ga uspavala i probudila oko 7 i 15. Tad je bio toliko umoran da smo ga prenijeli u dnevnu, animirali, gnjecili, ljubili, on bi čim ga ne diramo 30 s opet zaspao. Ne može izdržati dulje od 8, pol 9 nikako. I ne znam što mu je po noći, budi se opet na svaka 2 i pol do 3 sata, a od 3 nadalje se bacaka, stenje i slično. Mrtva sam.
Mom. I - znači ista stvar sa sisacima. Dobro, bar nisam jedina. Dr Browns br 2 niti ja ne nalazim
Sayuri - priznajem da bebaču nekad AD stoji i sat vremena. Da, znam da se ne bi smjelo, ali eto, valjda smo imali sreće do sad. Baš po ljeti to nismo radili, ali sad i kad idem van, a očekujem da ga moram unutar 1h nahranit mu napravim flašicu.
Jedino čega se i dalje strogo držimo je sterilizacija bočica nakon svakog korištenja i prokuhavanje vode. Piti mu vodice malo dam povremeno, ljeti je bilo češće.
👨🦱 35g, oligoteratoastenozoospermia
👱♀️35g, endometrioza, 2x operacija, niski AMH, visoki FSH
08/2022- uspjeli dobiti 2 zigote u prirodnom cikusu
09/2022- vraćanje 1.blastociste ❌
11/2022-vraćanje 2.blastociste 🥳
Zenske drage, pozdrav!
Ally, koristim Avent 3m+ sisac, natural response, staklena boca, prezadovoljna sam. Taman do 3 mjeseca smo bili na broju 1, iduci broj je 3 months tj.ovaj.
Mame s 2 oje djece, kako rjesavate prehlade? Znaci mome je konstatno nos pun, usisavam na tone sline, ne zelim zamisljati sto bi bilo da ne postoji usisivac. Pretpostavljam da mu stariji dobosi prehlade iz vrtica, ali sam vec zabrinuta jer je mladi stalno prehladen.
Kako rjesavate vi te situacije?
👩 37, amh 6.2.pmol
👨 33 ,normospermia
26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
5+3 🙏❤️
Sortiraj odgovore
Najstariji