Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    bambi27zg
    05. Listopad 2023. 14:47

Ally maxi cosi Plaza+ (zelena 😁) 

Nama ide i skok za vikend pa je mozda i do toga s dojenjem 🤔 Nisam jos Cudesne tjedna izucila… 

👩🏽35 Hashimoto, IR, neprohodan desni jajovod, histero mioma, missed ab 8 tt (9/21), laparo mioma
    🙎🏽‍♂️34 sve ok
    6/22 prirodni IVF, 1 prsnuo napravljena AIH 👎🏼
    10/22 stimulirani IVF; 11 🥚, 6 oplodeno, 1 blst, vracena 5.dan, beta 12 dpt 408,69
    Panorama 💙🍼 🏥 Petrova dr.V termin:19.7.

Ally007
    05. Listopad 2023. 16:58

Cure koje dajete AD, koje bočice i koji br sisaca sada koristite? Ja više nisam pametna. Prvo je bio halapljiv pa mu je sve brzo bilo. Onda smo uzeli dr. Brown's br 1. Sad na kraju imam MAM s duplim dnom, sisac br 1-ta mi se cini najbolja iako nam je prije bila prebrza. Avent natural resp sisac br 3 (iz onog 2 je jako sporo curilo), a noću najčešće pije iz dr BRowns br 1 jer je tad halapljiv pa da ne guta puno zraka (a često ne podrigne dobro). On ima cca 5 kg, ali hranjenje nekad traje i po 40 min. Makar više zato kaj on voli malo stat, pa razgledavati, pa se onda za 10 min opet sjetit da bi sad malo prizalogajio. Ne znam griješim li s tom veličinom sisaca. 

👨‍🦱 35g, oligoteratoastenozoospermia
    👱‍♀️35g, endometrioza, 2x operacija, niski AMH, visoki FSH
    08/2022- uspjeli dobiti 2 zigote u prirodnom cikusu
    09/2022- vraćanje 1.blastociste ❌
    11/2022-vraćanje 2.blastociste 🥳

Pahuljka
    05. Listopad 2023. 16:59

I kod nas je stolica jednom u tri dana i na pregledu u klinici kao i u ordinaciji kod pedijatra svi su to konstatovali kao ok za kombinovano hranjenje. Mislim da je samo mala uzbuna za iskljucivo dojene bebe da nemaju bar jednu stolicu dnevno, no ne bih da prepadam najbolje s pedijatrom zakljuciti. Bitno da je mekan stomacic i da ima gasove 💣 No ima li ko iskustva sa neprobavljenim kazeinim u obliku zrnaca u stolici ? Koliko je toga ok i koliko cesto ? Nema bas svaku stolicu ali u posljednje vrijeme sam cesce primijetila, nije valjda alergija na kazein 😭

11dpo 22.11.2022 prvi ➕

Mia2023
    05. Listopad 2023. 17:06

Pahuljika za isključivo dojenje je ok i do 14 dana da nema stolicu.🤷
    Tnx thinkpurple mislila sam da je bio veći popust 🤣 ali naručiti ću, šta ću 🤦

👸29
    🧒37
    13.12. ❤️
    Panorama ✅, stiže dečkić 💙

tonkica1509
    05. Listopad 2023. 19:15

Jao žene ima li netko problema s witching hour? Već skoro 2 tjedna svaki dan između 6-7 krene neutješno plakanje. Pazim na ww da nije duže od 2 sata, jučer je imao pet dremkica u danu, neke su bile po sat i pol i svejedno oko 7 krene. Zasad jedino pali u nosiljku i van, onda se brzo uspava. I navečer normalno sam zaspi i kroz noć super, ko da ništ nije bilo 🤷🏽 evo stvarno već ne znam kad će to proći. Znam da se on previše razigra pa se trudim navečer da je mirnije, prigušeno svjetlo, da se ne igramo previše... džabe i to

mom.I
    05. Listopad 2023. 19:59

Kolica. I mi imamo Maxi cosi plaza+
    Isto zelena. Meni su prekrasna, to i je najveći razlog zašto baš ta. Svidjela su mi se jer su viša od ostalih i imaju velike kotače (volim velike kotače na svemu 😂), košara je velika i prostrana i za sad imamo još nekih 10ak cm lufta u dužinu. Konstrukciju sklapam i rasklapam jednom rukom, iz auta izvadim isto jednom rukom, ali u mom autu mi zauzmu skoro cijeli gepek, kod muža u karavanu stanu po dužini pa zauzmu polovicu. Mogu se kupit i adapteri za as. Dosta su velika pa stalno zapinjem u trgovinama 😅 trenutno su mi svi dijelovi u autu jer smo na 4om katu bez lifta i neizvedivo mi je sve odnijeti u stan, a nemamo baš ni mjesta previše. Sve u svemu, ja sam zadovoljna i ponovno bih ih kupila, ali za onog tko traži neka manja i kompaktna kolica, ova definitivno nisu to.

Bočice i sisači. V je imao neku fazu kad smo ga jedva uspjevali nahranit koliko se bacakao pa sam ja tu mijenjala boce i sisače jer sam mislila da je do toga. Bili smo na dr. Browns sisač 1 (sad bi nam trebao 2, ali ne nalazim ga nigdje za kupit) i avent anti colic sa sisačem 1, nedavno kupila 3 pa mu je prebrz protok. Trenutno koristimo Mam duplo dno sisač 1 koji mu je prije bio prebrz i stalno bi se zagrcavao, ali sad mu je taman i lijepo jede.

Stolica. Mi smo na ad-u i imao je prije baš jako tvrdu stolicu i baš se mučio, ali unormalilo se kako smo mu počeli davat po malo vode, ima ju svaki dan, normalna je i on to obavi bez problema 😂 (znam da su preporuke da se ne daje voda) 

L 💝 2013. | and in this world, she is my world |
    V 💙 2023. | we made a wish and you came true |

• MamaPa
    05. Listopad 2023. 20:44

Imate li možda preporuku za maramu za dojenje? Trenutno koristim tetra pelenu kad smo negdje van kuće Al ona mi spada i nije mi lako namjestiti, htjela bih nešto da mogu prebaciti baš preko ramena 

bambi27zg
    05. Listopad 2023. 21:18

Thinkpurple - e mi amo nekoliko puta mjerili pod za podlogu 🙈 
    Nama je 2 mjeseca i 3 tjedna i sad je taj skok 11/12 tjedan, sljedeci onaj veliki bi nam trebao poceti 2 tjedna od ovog - moze biti da ate vi vec u tom veeelilom 😅 
    Knjigu nastojim procitati par dana do skoka jer ionako sve pozaboravim, skinula sam j aplikaciju i nju vise koristim jer mi je lakse kad M spava ili dojimo mrdati po mobitelu 🙈 i ima video od 2-3 min sa svim najvaznijim. Tnx za MB! 
    Ally - mi za moje izdojeno koristimo avent bocice s dudom u oblicu sise i sisac 2; na 1 se bas namuci, a 3 mu samo iscuri
    Tonkice - i nama je oko 7 period 🤯 prihvatila sam to i isto nastojimo mirnije i tise, prosetat ili se cuvat - ugl period mu je gdje ne zna bi li spavao, jeo, gledao, kakao. Obozavam dok mi u tom periodu su znali doci svekar j svekrva i onda: jao pa uvijek je takav 🙄 
    Mom - totalno te razumijem 😁 i kod nas je bila ljubav na prvi pogled. Doduse kotaci se daju nesto savinuti i odvojiti za auto, alo mi to nije opcija kad ih onda sama moram vaditi i slagati, radije puknem u gepek, stavim ostalo u rupu ako imam sta od stvari i vozi… 
    MamaPa - uzela sam na Aliju i imala ravno 0 puta; pokrijem ga vecom tetricom i nastojim sjesti da me bas svi ne gledaju. Kad sam doma probala maramu imala sam osjevaj da ce se jadan zagusiti ispod (doduse bilo je ljeto ljeto) 

👩🏽35 Hashimoto, IR, neprohodan desni jajovod, histero mioma, missed ab 8 tt (9/21), laparo mioma
    🙎🏽‍♂️34 sve ok
    6/22 prirodni IVF, 1 prsnuo napravljena AIH 👎🏼
    10/22 stimulirani IVF; 11 🥚, 6 oplodeno, 1 blst, vracena 5.dan, beta 12 dpt 408,69
    Panorama 💙🍼 🏥 Petrova dr.V termin:19.7.

Vesca
    05. Listopad 2023. 21:32

Jel netko ima oribel cocoon hranilicu? Nasla sam povoljno koristenu i sad bi ju uzela jer mi se svida sto moze od 6 mjeseci i ima kotacice, a to mi je bitno....

👩`91. (Hashimoto/hipo, IR, PCOS) 🧔 `91.
    Histeroskopija 11/21 (uterus arcuatus)
    1) 12/21. AIH odgođen
    2) 1/22 AIH➖
    3) 6/22 AIH ➖
    9/22 ➕
    7/23 stigla curka 😇💖
    2/25 ➕ (termin 23.9.25.)

• Petrica_92
    05. Listopad 2023. 21:57

Kolica - imam Nuna Mixx Next i fantasticna su mi. Dosta su velika i teska, ali se sportsko sklapa s konstrukcijom i to mi je veliki plus. 
    Krevetic imamo cutie cloud 3u1 i to mi je bila najbolja investicija - super mi je jer si ga dovucem u kuhinju dok kuham pa me on gleda i miran je. doduse, ta prva velicina je kao za 6 mj, al njemu je vec sad knap - ovih dana se stalno odguruje o madrac pa udari glavom :( u sinsayjuvsam kupila super zastitu za 15ak eura.
    dojenje nam je trnutno ogroman problem. L je od prvog dana na dohrani + dojenju jer je velik i nisam imala dosta mlijeka. odjednom prije tjedan dana krecu problemi. kao da mu je prejak mlaz, konstsntno se zagrcava, nakon 2 minute dojenja skroz poludi od muke. uspijemo samo nocu, lezecki. cak u nakon 10 min izdajanja kad stisnem dojku siklja bas jak mlaz. ja se sad izdajam po danu dojim po noci i dohrana u meduvremenu, i nadam se da ce se taj jaki mlaz uskoro izregulirati jer cu poluditi ovako

🤱🏽32 god
    👨🏼‍🍼 30 god

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.