Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    bambi27zg
    07. Listopad 2023. 23:20

Vesca

bambi27zg

Kupili Stoke hranilicu na onoj akciji - tnx thinkpurple!
    *
    Pijem novalac, globifer i od cetvrtka kolagen gaia, jednom tjedno vitamin D ampulu (i svoje inzulinske lijekove). Kosa je krenula ispadad lagano 😅
    Poslao me gin 3 mjeseca od poroda da napravim KKS, Fe, TSH, Vitamin D, ifrm kroz 2 tjedna pa cemo vidjeti 😅 mislim da na sve “nase” ide jos i jesenji umor i ispadanje kose 😒
    *
    Vesca n mozes link za to opet pls, promaklo mi 🙈

Koje ljekove pijes za IR? Ja Gluchophage 2x 750. Nisam sto godina mijenjala terapiju, a ni bila kod endokrinologa cijelu trudnocu jer je OGTT bio uredan… Mislimo da je krajnje vrijeme to kontrolirati… Ne mogu se pohvaliti da pazim na prehranu… Jesi gore nasla link za igracku ili da saljem opet?
    .
    Miracle nema na cem. Nije ona potpuno identična kao origina (ima sestra), ali istu stvar radi i nije dovoljna razlika da kupujem original 😅

Siofor (metformin) 2x500 mg i Gynositol 2g sad poslije poroda (malo neredovito jer mi je blaaah). TSH sam vadila poslije poroda i 1,35 je, auzet cu HOMA indeks ka jden na KKS, mada vidim da mi se inzulin opet aktivirao jer mi poslije obilnog rucka tijelo trazi i cijelu cokoladu i ocito opet glukoza ne ide u krv opet 😒 a i dobila sam koji kg od onog “pada” poslije poroda. 
    Rekao mi je doktor da obzirom na dojenje nek jedem sve sad, ali manje kruha, tjestenine i minimalno slatkisa - mos misliti kak se toga drzim 🙈 

Misla sam link za ono soavanje s rucnikom, ili je to netko drugi bio? 

👩🏽35 Hashimoto, IR, neprohodan desni jajovod, histero mioma, missed ab 8 tt (9/21), laparo mioma
    🙎🏽‍♂️34 sve ok
    6/22 prirodni IVF, 1 prsnuo napravljena AIH 👎🏼
    10/22 stimulirani IVF; 11 🥚, 6 oplodeno, 1 blst, vracena 5.dan, beta 12 dpt 408,69
    Panorama 💙🍼 🏥 Petrova dr.V termin:19.7.

• ancianci02
    08. Listopad 2023. 01:10

Caoo svima :) htjela bih vas pitati za misljenje iako mozda ovo nije bas tema ovdje… ovako rizican odnos sam imala krajem sedmog mjeseca, tacnije 28.7, to mi je ujedno i bio 11. dan ciklusa, dobila 18.07 kasno navcer a zavrsio se 23.07. Ciklusi mi variraju 32-33 dana, i prema kalendaru plodnih dana taj dan mi je bio neplodan, a citala sam da vec od tog dana pocinju plodni dani. Uglavnom menstruaciju sam dobila uredno na vrijeme 19.08, koja je bila pracena predmenstrualnim simptomima, grudi su mi bile otecene i boljele su kao i uvijek, i prestale su kada je nastupila menstruacija. E sad, ta menstruacija je bila jako obilna i bolna 2 dana, a 3 dan tek onako, 4 skoro pa nista, s tim da mi obicno 3 dan i bude krvi... nekada poprilicno. zadnju menstruaciju sam dobila 23.09, i kasnila je 3 dana… moram da napomenem da od rizicnog odnosa nismo imali nijedan odnos bez zastite. Mozda mi je kasnila od stresa jer sam citavih mjsec ipo pod stresom  na pomisli o trudnoci. Ova menstruacija je trajla takodje puna 2 dana, s tim da sam sad 3 dan imala malo krvarenje a 4 skoro pa nista… takodje sam i tad imala bolne i otecene  grudi koje su se vratile u normalu pri nastupanju menst.  Nikakve klasicne simptome trudnoce nisam do sada uocila kao i uvijek, ne znam da li umisljam, bojim se da je to bila lazna menstruacija, imam trip da mi je stomak narastao… takodje sam u ponedjeljak radila test za trudnocu Gravignost ultra 2x osjetljiv, prvi jutarnji urin, i bio je negativan jasno i jako vidljiva samo jedna crtica crvene boje, razmisljam da ponovim. Recite mi sta vi mislite o ovome? isto tako me zanima koja je razlika izmedu 10mlu i 25 mlu? ovaj test koji sam radila pise da preozna vec od 10mlu? jesam li dobro uradila?  oprostite sto vas gnjavim,nova sam u svemu ovome i nemam iskustva. 

mom.I
    08. Listopad 2023. 02:04

Kako sam nakon poroda? 
    Fizički dobro, psihički se mislim još nisam posložila. Porod je bio potpuno prirodan, bez rezanja, pucanja, šivanja tako da sam već do povratka kući bila super. Pregled kod svog gin sam obavila i on je rekao da je sve u redu, ali planiram uskoro otići i privatno jer ja mislim da baš i nije sve u redu. Lohije su trajale mjesec dana, nakon toga menga došla normalno, a prošli mjesec 3 puta 🤯 Hormoni su mi još uvijek u rasulu i nekad ne prepoznajem samu sebe. Cure moje, ja se rasplačem na reklamu na tv-u 😫 nisam inače neka plačljiva osoba, nit nešto ekstra osjećajna i meni je ovo užas. Još sam većinu vremena sama s djecom jer muž puno radi i pored redovnog posla ima i nešto svoje. Nije mi teško, ali uhvatim se na trenutke da pucam i da sam na rubu plača. Nadam se samo da ću se ustabilit do povratka na posao jer si ne mogu dozvolit takve stvari tad.
    I mozak mi još uvijek radi na pola 😂 doslovno idem i govorim svima podsjeti me na ovo, podsjeti me na ono jer ja zaboravim u roku minute i treba mi cijela vječnost da se sjetim, ili se uopće ne sjetim 😅

Moram se pohvalit (nadam se da nas ne budem urekla sad 😂) da se V danas drugu noć sam uspavao. Sinoć sam bila slomljena, a on se nakon hranjenja razbudio pa sam ga stavila u krevetić i šta bude, ako zaspe - super, ako ne - uzet ću ga. On je malo nešto mrmljao, mlatio sa sobom i brzo zaspao. Večeras nakon sigurno 2 sata gdje smo pokušali i s bocom, dudom, nunali, nosali, hodali, sjedili, ležali, pjevali, šššuškali.. nisam više znala što bi, samo sam ga spustila u krevetić, obukla u vreću i zaspao je u roku par minuta bez da je glasa pustio.
    Držite nam 🤞🏼 da nam to potraje. 😊

Dodatke ne koristim nikakve. Mislila sam si uzet kolagen jer me nakon poroda znaju boljet zglobovi, ali nikako da dobro istražim koji je najbolji za tu primjenu. Željezo mi je svaki put kad radim kks nisko i stalno mi daju heferol koji ja nikad ne pijem 😅

L 💝 2013. | and in this world, she is my world |
    V 💙 2023. | we made a wish and you came true |

bambi27zg
    08. Listopad 2023. 11:15

Inhalator/aspirator mi smo dobili onaj omeon inahalaotr u obliku mace, a aspirator sam uzela najobicniji u babycentru (nekog klinca ima na kutijici). Nismo jos nista koristili. E imam i onaj NUKov iz DMa rucni koji mi je super kad vidim neki zasuseni smrkljic pa stavim fiziolosku i s njim potegnem van 😄
    Ispirete im nosice ovak? Sprica fizioloska i bocni polozaj? 

👩🏽35 Hashimoto, IR, neprohodan desni jajovod, histero mioma, missed ab 8 tt (9/21), laparo mioma
    🙎🏽‍♂️34 sve ok
    10/22 stimulirani IVF; 11 🥚, 6 oplodeno, 1 blst, vracena 5.dan, beta 12 dpt 408,69

Cvit
    08. Listopad 2023. 13:03

Vesca bez swaddlanja i onog jastuka S nije mogla uopce zaspati jedno vrijeme..
    Prestala sam dok se pocela nogama odgurivati, i par noci je pronasla nacina da se iskobelja iz tetrice.
    Prije 2 dana se i okrenula na trbuh...jucer opet..
    Nema mira stvarno.
    Al mogla bi se ugledat na nju, imala je inace umbilikalnu herniju  pa su nam rekli da se do 2.godine zivota to najcesce zatvori kad trbusni misici ojacaju.. Njoj se evo zatvorilo ima 2 tjedna 😂
    A ja svoju dijastazu ne stignem vjezbat nikako.
    A kako sam? Pa relativno ok, ajmo rec 😄
    Kosa mi ispada nenormalno..gledam sta bi narucila za to. Nokti isto koma. Spavam nesto na rate nocu dok i one spavaju, muz mi noc pomogne vikendom (pet na sub i sub na ned), ostalo sam sama. Lohije su mi trajale ravno tih 6 tjedana, do pregleda. I za tjedan dana od toga dosla prva menga, obilna, uzasna, trajala 14 dana, zavrsila sam na hitnom ginekoloskom da vidimo i UZV dal je sve ok, i bilo je. Imala sam do sad 3 menge, zadnja je evo nalikovala malo vise na mengu i trajala samo 10 dana 😄
    Inhalator/aspirator - dobili Omron 2u1..aspirator sam koristila par puta, nekad je izvukao odmah sve, nekad ni za boga. Inhalator jos nismo koristili.
    Spavanje i obleka - to i mene stalno pati. Nama je u stanu stalno temp 25. Njihov prozor je zatvoren, otvorena su vrata njihove i nase sobe, a u nasoj je balkon na kant pa vuce malo svjezeg zraka. Meni su one sad u pidzamicama sa stopalima i u ljetnoj vreci, pipam ih pa mi se cini ok, dapace jednu noc mi se cinilo da im je i toplije, dok opet drugu noc hladnjikave rucice. Znam kod drugog budjenja oko 5, 6, dalje ostati s njima u sobi na fotelji, i zna mi biti hladno. Ok, u kratkoj pidzami sam i bosa, al svejedno se zapitam onda za njih...
    Narucila sam sad i neke vrece s rukavima, koje mogu i zimi ako je temp takva ko u nas, tako bar pise (narucila s Mali andjeo stranice) 🤷‍♀️

37 👩‍❤️‍👨 33 🌠 5/2020 biokemijska
    🧔 teratozoospermija, 👩🏼‍🦰 zacepljen jajovod
    9/2021 AIH ❌️
    2/2022 Gonal, 2 folikula, 1 js ❌️
    10/2022 Menopur, 7 folikula, 7js, 6 blastocista
    5.11. ET 2 blastice, 4 ❄️ 🥰 6dnt + 🤞🍀
    Beta 21.11. 4607 ✨️ 23.11. 8613 ✨️ UZV 5.12. ✨️ 6+4 ❤️❤️❤️ 16.6.2023. 💖💖💖

• Petrica_92
    08. Listopad 2023. 13:44

Ja sam dobila preporuku i kupila inhalator onaj Philips Samo the Seal, 75 eura u ljekarni.
    Sto se tice ciscenja nosica, koristim usisavac i nastavak i to dosta cesto, L vjecno ima puni nos, sto zna dovesti do toga da se po noci krene gusiti u slini/šlajmu. Kapamo fiziolosku po par kapi ujutro i navecer.

Danas sam isto bas razmisljala o oblacenju i mislim da cu poceti oblaciti kratki bodi ispod pidzamice, pa cemo vidjeti.

Koristite li ovlazivace? I jel ikom beba spava u svojoj sobi? Cvit, po tvojoj zadnjoj poruci mi se cini da tvoje curke imaju svoju sobu?

Razmisljam prebaciti L, ali tesko mi je 🙈 makar znam da ce mi s vremenom biti sve teze, a vjerojatno i njemu kad postane svjestan. Koja su vasa iskustva tu?

🤱🏽32 god
    👨🏼‍🍼 30 god

Vesca
    08. Listopad 2023. 15:57

Bambi Gynositol sam i ja pila, bas je gadan... Imas Chirofol isto na bazi insitola, a tableta je pa nije gadna... Meni je Chirofol puno bolji, uz njega sam ostala trudna nakon 3 godine pokusavanja i ne znam koliko popijenog Gynositola...
    Kod koga se kontroliras? Moram naci novog doktora jer u Vinogradskoj svaki put netko drugi. Inzulin ni ne znam jesam li ikad kontrolirala. To se vidio iz OGTTa?

Isto sam osjetljiva, jedva se suzdržim od placa na gluposti. A nisam nikako placljiv tio 😅 psihicki sam ok, al me zglobovi bole bas ko babu nekakvu 😅

Mala spava u ljetnoj vrecu 0.5 tog i debljoj pidzami sa stopalima. Dobro joj je. Rukice znaju bit hladne jer ih vadi iz dekice, al ok...

Link za spavanje s dekicom na boku mi sad ne zeli kopirati jer je tik tok objava, a nemam tik tok. Googlaj 'baby sleeping on side with blanket' trebalo bi ti izbaciti

👩`91. (Hashimoto/hipo, IR, PCOS) 🧔 `91.
    Histeroskopija 11/21 (uterus arcuatus)
    1) 12/21. AIH odgođen
    2) 1/22 AIH➖
    3) 6/22 AIH ➖
    9/22 ➕
    7/23 stigla curka 😇💖
    2/25 ➕ (termin 23.9.25.)

Ally007
    08. Listopad 2023. 16:07

Odjeća za spavanje - mi ne palimo grijanje, noću nam je prozor na obrliht, temp ovisno o danu 22-24 C, s tim da mislim da pred jutro bude hladnije. Ja sam mu kupila vreću 2 TOG i ispod tog samo bodi s dugim rukavima (ne na preklop, nego jednostruko). Mislim da mu je ok. Nekak mi se cini da bi mu u nečem hladnijem bilo prehladno. A po danu je prvo u bpdiju, hlačicama i čarapama, pa kako bude toplije skidamo hlačice i čarape.
    Žene moje, ja sam očajna. Ne znam jel se radi o skoku ili o čemu. Mali već 3 dana uopće neće jesti, tj pojede 60 ml, nakon toga kreće plakanje samo takvo, jedva navučem do 75-80 ml uz neznam koliko pauza i nutkanja. Prvo sam mislila da ga nešto grci ili smeta, al maknem mu bočicu, pitam ga "jesi ok?", a on se smije i guguće. Danas sam ga uspjela nahraniti tako da sam se morala dic sa stolice i otići u kuhinju da on gleda muža kako sprema ručak i onda je pojeo bez riječi. Popodne oko 3 kreće kaos od plakanja, uspavljivanje kao egzorcizam, traje bar 45 min. Navecer ne izdržava dulje budan od 8,s tim da noći uopće ne spava. Spava do 11-ponoć, onda se budi za jelo i onda kreće kaos. Nocas se budio na svakih pol sata-sat, cendrao, lupao nogama po krevetu. Mislila sam da je gladan, al je zaspao čim sam ga na ruke uzela, probudio se kad sam ga spustila. Oko pol 3 sam sjedila na krevetu s njim na rukama i plakala od umora i jada dok je on spavao. Dudu gurnula nazad 5 puta, svaki put 2 min mira, onda mu ispadne i onda opet kaos. Upalim svjetlo, on se smije i lupa po krevetu. Probala sam sve, na kraju sam ugasila svjetlo i pustila ga da divlja, mislim si "ako ja ne spavam, nećeš ni ti". Zaspao je malo prije 5,spavao do 6 i 20 i onda dobro jutro. Fakat ne znam koliko mogu izdržati taj tempo, i danju i noću. Kad to više prestaje?? 

👨‍🦱 35g, oligoteratoastenozoospermia
    👱‍♀️35g, endometrioza, 2x operacija, niski AMH, visoki FSH
    08/2022- uspjeli dobiti 2 zigote u prirodnom cikusu
    09/2022- vraćanje 1.blastociste ❌
    11/2022-vraćanje 2.blastociste 🥳

bambi27zg
    08. Listopad 2023. 17:17

Ally to ti je jedan kx gadnijih i duljih skokova kod njega 🫂 vidi u Cudesnim tjednima ili skini app The Wonder weeks koju belinda spominje. Ili se registriraj na njihovoj stranici (wonderweeks) i svaki put ti posalju mail kaf stize skok i sto ocekivati (ima i video od 2-3 min) i sto raditi s bebom u tom periodu 😉
    Belinda joj ja to s ispiranjem nikak da krenem jer me strah, ali moram probati/poceti narocito sad kad se blizi sezona bolestina i slicno, znam da je higijena nosa u tome vazna 🙈 ma.ma.farmaceut na Insta ima o ispitaranju nosa dobru objavu.
    Vesca tnx, guglat cu! 
    Joj mioinozitol u tabletama 🫶🏼 onog praha vise ne mogu vidjeti 😖 ma na sam njega svakak i nikak pila u procesu, da budem iskrena, jer mi je 😖jos sam imala prepisano 2 vrecice dnevno tj kutiju mjesecno, a znas mu cijenu 😅 
    Iskreno nitko me ne vodi, fo sad je sve to ginekolog (V) hendlao obzirom na planira je trudnoce, kad sam ga jednom pitala da nadem dojabetologa rekao je da nema potrebe, ali mislim da bih sada trebala. 
    Meni su radili OGTT s inzulinom, znaci osim GUK u 0.&120.min mjerili su i inzulin - po tome su i skuzili za IR jer je GUK uvijek bio super, a inzulin 208 na pocetku (80-160 je ok) i nisu mogli ocitati vrijednost na kraju koliko je bio 🙈 kraca pretraga je HOMA indeks koji pokaze manje vise to isto ali ne traje 120 min i nema pijenja nikceg, samo krv vadis… 

🙎🏽‍♂️34 sve ok

Vesca
    08. Listopad 2023. 18:43

Tako sam i ja po dvije vrećice pila... I tablete sam po dvije pila po preporuci ginek. koja me vodila u Petrovoj (dr. J). I stvarno pomoglo... Cijena isto koma... Mislim da cu uskoro krenut pit po jednu dnevno uzimat. Ma ja moram sto pregleda odradit. Vid mi je koma, IR, pa moram na nekakvu operaciju, dermatologa bi trebala (nikad nisam madeze gledala, a svake godine muža natjeram na pregled 🤦😂), zubar.... Uglavnom ne da mi se nista 😁

👩`91. (Hashimoto/hipo, IR, PCOS) 🧔 `91.
    Histeroskopija 11/21 (uterus arcuatus)
    1) 12/21. AIH odgođen
    2) 1/22 AIH➖
    3) 6/22 AIH ➖
    9/22 ➕
    7/23 stigla curka 😇💖
    2/25 ➕ (termin 23.9.25.)

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.