Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Cvit
    08. Listopad 2023. 20:23

Petrica da, moje su vec mjesec i pol u svojoj sobi. Nisam planirala tako brzo, ali nisam bas imala puno izbora.
    Bile su s nama u sobi, u jednom krevetici sve tri poprecno, dok nisu pocele lemati jedna drugu po glavi, a i vec je bas postala guzva. Mjesta za sva tri krevetica s nama u sobi nemamo (krevetic obicni iz Ikee), a s nama u krevet isto nema sanse sve tri.
    Tako da smo jednu vecer prelomili i samo ih preselili. Imamo po noci upaljenu kameru.
    One su to od prve dobro prihvatile, imaju mjesta, lijepo spavaju, a ja skacem dok cujem/vidim na kameri da trebam. I kroz jutro uglavnom ostanem u njihovoj sobi na fotelji.

37 👩‍❤️‍👨 33 🌠 5/2020 biokemijska
    🧔 teratozoospermija, 👩🏼‍🦰 zacepljen jajovod
    9/2021 AIH ❌️
    2/2022 Gonal, 2 folikula, 1 js ❌️
    10/2022 Menopur, 7 folikula, 7js, 6 blastocista
    5.11. ET 2 blastice, 4 ❄️ 🥰 6dnt + 🤞🍀
    Beta 21.11. 4607 ✨️ 23.11. 8613 ✨️ UZV 5.12. ✨️ 6+4 ❤️❤️❤️ 16.6.2023. 💖💖💖

Cvit
    08. Listopad 2023. 21:21

Da, kod nas je malko lakse jer ne dojim, a AD ih drzi jedno vrijeme tako da se bude 2x nocu uglavnom, oko 1-2 i oko 5-6...
    Znaju se razici, pa smo imali par noci di je svaka jela u drugu uru, pa sam bila budna cijelu noc, i ne ponovilo se 😅 
    Mislim da sve ima svojih izazova i ne volim uopce usporedjivati trudnoce/djecu..al u svemu ovome jedna dobra stvar kod viseplodne trudnoce, odnosno konkretno trojki - neke stvari lakse prelomis jer jednostavno nemas druge 😄

37 👩‍❤️‍👨 33 🌠 5/2020 biokemijska
    🧔 teratozoospermija, 👩🏼‍🦰 zacepljen jajovod
    9/2021 AIH ❌️
    2/2022 Gonal, 2 folikula, 1 js ❌️
    10/2022 Menopur, 7 folikula, 7js, 6 blastocista
    5.11. ET 2 blastice, 4 ❄️ 🥰 6dnt + 🤞🍀
    Beta 21.11. 4607 ✨️ 23.11. 8613 ✨️ UZV 5.12. ✨️ 6+4 ❤️❤️❤️ 16.6.2023. 💖💖💖

Karamela22
    08. Listopad 2023. 21:43

Bome aktivna tema. Ne mogu sve poloviti.
    Spavanje- pidžama sa stopalima i vreća neka srednja debljina. Ne znam koji je tog jer je iz pepca pa nije bilo nikakve oznake. Jednu večer sam i kratki bodi još stavila pa se jadan sav preznojio.
    Oaj skok i regresija s 3-4 mj zvuče grozno. 
    Po knjizi i aplikaciji moj je sad u nekom skoku ali ga ne osjetim. Jedan dan je visio na cici i to je bilo to. Zato je skok prije ovog bio blagi užas. 
    Ispiranje nosa- jeste počele ispitati nos jer im je zastopan ili? Moj za sad nema problema s nosom a i toga me užasno strah. Htjela bi ono na bok i sa špricom ali već vidim da će to biti urlikanje do prekosutra jer na dvije kapi fiziološke isto se dere ko da sam litru stavila. Strah me sad sezone boleština i znam da bi bilo dobro da nekad isperem nosic. 
    Dojenje- mame koje isključivo doje, koliko dugo traje jedan podoj? Ja sam se nadala da će se to skratiti barem malo ali još uvijek ispod 30 min ništa. Ne znam jel to ok. 

Afrodita06
    08. Listopad 2023. 22:21

Moji dečki spavaju u dugačkom bodiću i zimskoj vreći iz Lidla, koji je to tog i ima li to uopće tog nemam pojma.
    Inhalator imamo Omron C28P, nije glasan i dečki se hoće inhalirati.
    Moja kosa također otpada ali ne zamaram se, narasti će.

💃 '86. god. - AMH 6,2 pmol/l (08/21. AMH 7 pmol/l, 02/22. AMH 4 pmol/l) 🕺'84. god. ✔️
    02/22 IUI - beta 0, 9
    05/22 IUI - beta 0,1
    09/22 - 1. ivf (Decapeptyl, Gonal F, Ovitrelle)-> 5🥚-> 4 oplođene -> ET 2 blastice, 🐧🐧-> 1. Beta 11dnt - 267,3 -> 1.uzv 6+2 💓💓
    mini anomaly ✔️ amniocinteza ✔️ anomaly scan ✔️

afrodita060606@gmail.com

bambi27zg
    08. Listopad 2023. 23:38

Karamela mi jos nismo ispirali, a voljela bih krenuti ali… doduse sad sama sebi zadajem neke stvari da odradimo da izademo iz comfort zone 🙈 sto se tice podoja (samo se eojimo) keoz dan su 10-15 min, a navecer ovisi koliko mj treba da se uspava jer se tak uspavljijemo (lezecki), ali obicno smo kroz 20ak minita u svijetu snova. U noci se dosta kratko doji. Patronazna mi je jos na pocetku rekla da oni u 8-10 min posisu za glad, a ostalo je dosisavanje i igranka sa sisom 😄 
    Spavanje mi smo pidzama dugi rukav i nogavice i carapice i pokriven tetricom debljom, dosta nam je toplo u stanu i zatvoren je prozor preko noci. Probali smo s ljetnom vrecom na to i jadam ae sav oznojio i unervozio (skuzili smo da je na mene po pitanju topline 😄). 
    Vesca e tvoju dr.  (Ako je to I.J.plave kose?) sam prvi puta vidjela tek ljetos u srpnju na kontorli kad je pisala nekome otpusno pismo, a mene su posjeli za tlak 😄 zena mi je bila misterij jer sam in sve ostale vidjela ili u ordinaciji ili na hodniku 😄 postoje znanstveni clanci i dokazi da 2 vrecice Gynositola doprinose zacecu, prvo sam misla da mi je rekao 2 vrecice da sto prije potrosim i kupujem novo 😁 ugl odvratnije nesto nisam dugo pila, a kaj je najbolje uopve ne mogu definirati okus, mozda bih prije rekla da raj praskasti dio kad ti se po ustima rasporedi 😖 
    Svoja soba ja sam imala diks ideju ds ce on od pocetka biti tamo 🙈 ugl jos je s nama, meni je koma po noci bilo sto jer imam -12 dioptriju i nista ne vidim ☹️ neku noc sam prvo gledala gdje mu je uopce glava, a gdje noge u krevetu, a ako ne stavim naocale kad dojim ne kuzim  uopce gdje da mu stavim bradavicu 🙈😫 koma! 

👩🏽35 Hashimoto, IR, neprohodan desni jajovod, histero mioma, missed ab 8 tt (9/21), laparo mioma
    🙎🏽‍♂️34 sve ok
    6/22 prirodni IVF, 1 prsnuo napravljena AIH 👎🏼
    10/22 stimulirani IVF; 11 🥚, 6 oplodeno, 1 blst, vracena 5.dan, beta 12 dpt 408,69
    Panorama 💙🍼 🏥 Petrova dr.V termin:19.7.

• Petrica_92
    09. Listopad 2023. 01:50

Bambi27Zg joj js ssm isto imala ideju da ce od prve noci biti sam, onda mi je patronazna rekla da ga drzimo mj-dva kod sebe i evo, danas prvu noc spava u svojoj sobici, so far so good - odradili prvo nocno hranjenje i sad na kamerici gledam je li se umirio, otisla 2 puta vratiti mu dudu.
    Inace, kupila sam Cubo AI kameru + sensor pad, imam ukljucene notifikacije ako se okrene na trbuh, pokrije si glavu dekom, ili slucajno prestane disati, tako da mi je s tim definitivno lakse 🙈

🤱🏽32 god
    👨🏼‍🍼 30 god

SAYuRI
    09. Listopad 2023. 07:55

Ally u skoku je sigurno. Evo zadnja dva dana identicna stvar kod nas , ovaj obrok oko 13h nikako i nikako nece, pljuje, place vristi izvija se, nema sanse dok jadnicak skroz ne ogladni za koji sat i onda nadoknadi i ovaj obrok. 
    Spavanje kod nas je to ovako, ustaje ujutru oko 7-8h pojede, malo vjezbamo tummy time i onda mi zaspe jedno 45-60min. I onda cijeeeeeli dan spava po 5-10min ili meni na rukama ili malo u kreveticu, uglavnom preko dana je to isprekidano spavanje pa onda bude i nerovozniji malo kako dan odmice. Negdje oko 20-21h zaspe cvrsto poslije kupanja i ne budi se do ujutru vise, samo pojede flasicu oko 4-5h ujutru. Sad nam je tako a donedavno je znao cak odspavati i bez ovog nocnog obroka…
    Spavamo na stomaku vec mjesec dana i mirniji on mirniji i mi. Plus fizijatrica nam je rekla da je to najzdraviji polozaj za spavanje i razvoj ko se ne boji naravno Sids-a, ja ne jer vidim kako lijepo dize glavicu i okrece je. 
    Skuzio je rukice, sad ih primakne licu i ocima i gleda i analizira bas mi je to simpaticno😎 odize se na laktove sve vise, i savladao je okret sa ledja na stranu…
    Pelene koristimo Pampers 3.
    Bocice Dr. Browns level 3, s tim da vise ne stavljam onaj ventil za kolike nema potrebe vise samo mu usporava mlaz..tih bocica kod nas ima u Bosni u Aksi i Bojpromu koliko zelis i sisaca.
    Kome je frka da nabavi te bocice ja mu mogu poslati odavde nije problem zaista…
    Hormoni nemam problema ni sa raspolozenjem, sa troje djece nemas vremena ni plakati ni razmisljati, samo radis mehanicki ko robot sve 😂😂 Uglavnom osim intenzivnog znojenja prvih mjesec dana, sad je sve ok, menge redovne, kosa ne otpada, jedino su mi nokti losi ali to pripisujem padu imuniteta…
    Suplementi - Orthomol Immun, Magnezij, Nac, Omega Mollers i Waya probiotic. 
    Nosic i inhatori e to nemamo problema jer sam ja cvrsti pristalica redovnog izlaska iz kuce, na cist zrak, tako sam i sa ovo dvoje isla redovno gore u planine u borovu sumu i nikad nista sa njima do godine dana, nosici cisti, tako i sa ovim malim radim, kakvo god vrijeme, ima garderoba, ubundamo se i vozi. Setnja 30-45 min i sve se ocisti, hem ih onaj zrak omami pa bolje i spavaju…
    Malecki spava samo u jednodijelnom onom bodiju dole sa stopalima, i preko dekica lagana, nece vrecu nema sanse. Dosta nam je toplo u kuci pa nije frka…

💃36 🏋️‍♀️ 44
    👦8
    👶1
    08/20 spontani 8tj
    08/22 biohemijska
    10/22 biohemijska 🤷‍♀️
    15.11.2022➕👶
    Fuck that little mouse, I’m an albatros 😁

SAYuRI
    09. Listopad 2023. 07:55

Cvit zena zmaj, svaka ti cast tebe mi je uvijek posebno drago cuti😘
    Pahuljka jel se kod vas smirilo ista? 
    Lightblue kako ste vi, ne javljas se, daj nam update..
    Ostale curke pratim vas ali sve je manje vise receno 💋💋💖💖💪

💃36 🏋️‍♀️ 44
    👦8
    👶1
    08/20 spontani 8tj
    08/22 biohemijska
    10/22 biohemijska 🤷‍♀️
    15.11.2022➕👶
    Fuck that little mouse, I’m an albatros 😁

Mia2023
    09. Listopad 2023. 10:07

I mi baš razmišljamo da bi ga prebacili u njegovu sobu jer ima tako lagan san, čuje apsolutno sve koliko god tihi bili. Meni već Ned se samo okrenuti u krevetu da se ne probudi 🤦 mislim da bi svi ljepše spavali tako, ali baš mi žao nekako ga seliti 🤷
    Evo za vikend bili na izletu, iznajmili mobilnu kućicu i on je spavao na dva spojena kreveta jer nam dječji krevetić nije stao nigdje osim u dnevnom, a tamo nije tišina dokle smo mi budni. Spavao je sam bez beda, a mi u drugoj sobi.
    Suplementi ja pijem samo Novalac
    BioGaia do kad je preporuka da se daje bebaču?
    Kuponi dm dobila sam par kupona od susjede koje je ona dobila poštom, znate li mogu li te kupone iskoristiti ja pošto nisu stigli na moje ime. Mislim na njima nema imena nego ne znam jesu li povezani s njenom dm karticom. Nisam nikad koristila druge kupone. I niti ne razumijem zašto nikad ne dobijem kupone na kućnu adresu, Sneki ih redovito dobivaju

👸29
    🧒37
    13.12. ❤️
    Panorama ✅, stiže dečkić 💙

Vesca
    09. Listopad 2023. 10:07

Ispirem nos svojoj sad vec 2 tjedna jer joj se zastopao. Naravno bude plač, al tješim se da je to za njeno dobro... Nakon toga s NUK aspiratorom izvucem ostatak. Ovaj aspirator mi je bolji od Aventovog pa ako cete kupovat jedan glas za NUK.

Bambi da, da plava je. Osobno mi sliči malo i na dr. Š. G. Kod koje sam isto bila. Obe su divne i ljubazne.
    Jesam se smijala tvom opisu traženja bebe. Ja imam minus 4 dioptriju i ništa ne vidim po noci pa mogu mislit kako je kod tebe. Moram pipati da vidim di joj je dekica 😂

Meni menga nije došla, al nista cudno za mene. Prije mi je ciklus znao trajati po 8 mjeseci tako da se ni ne nadam da ce uskoro. 

Lidl vrecu za spavanje sam i ja uzela zadnji put. Jos nismo u njoj jer nam nije bas toliko hladno. Stavim ju u ljetnu vrecu i dekicu preko.

👩`91. (Hashimoto/hipo, IR, PCOS) 🧔 `91.
    Histeroskopija 11/21 (uterus arcuatus)
    1) 12/21. AIH odgođen
    2) 1/22 AIH➖
    3) 6/22 AIH ➖
    9/22 ➕
    7/23 stigla curka 😇💖
    2/25 ➕ (termin 23.9.25.)

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.