Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Ally007
    12. Rujan 2023. 14:26

Mia - meni je muž jučer bio dežuran, nije ga bilo 24h. Mali je tijekom dana spavao 15 min na krevetu sam i 1h meni u rukama. Bili smo vani i ujutro i navečer samo da ga malo još nečime zabavim i isto da malo odspava u kolicima 😅. Ja fakat više nisam znala što da radim s njim--igrali smo se zveckama, imali tummy time, masirali, nosili, pjevali, gugutali. Al fakat ne znam kako cijeli dan zabaviti tako malo dijete. Ima li tko još kakvih ideja? Što se kakanja tiče, osim masaže i vizenja bicikla nogicama ja svog kad krene tiskati nosim onak u položaju ko da je na wc-u i malo mu nogice tiskam prema gore (prema trbuscicu) pa mu to nekad pomogne. Ako je na dohrani - meni su mama i svekrva savjetovale par gutljaja prokuhane vode. Ja sam prvo bila jako protiv toga, onda sam popustila. Svekrva je inače godinama radila u bolnici ko babica i na neonatologiji pa me vrlo nježno popljuvala kad sam rekla da tako malima ne smije voda. Da su je oni redovito izmedju obroka davali i da su sva djeca bila ok. 
    ZzTop - moj je s 8 tj imao takvu fazu, trajala je tjedan dana, a sad je opet ok. Tih tjedan dana bi udario u ogromnu dreku iste sekunde kad je gladan, ako jelo ne stigne brzinom koju si je on zamislio. Iako kombiniram AD + moje mlijeko, obično mu prvo dam malo da posisa, al sad je bio bijesan jer mlijeko iz sise sporo ide. Sad se opet malo unormalilo. A tome je prethodilo ovo lickanje sise koje ti spominješ. Mozda je samo faza.
    Što se kave tiče, ja ujutro od početka pijem nescafe, ali ako odemo sjest u birc normalno narucim kavu s toplim. Jedva sam dočekala nakon trudnoće. Račun da je mali i tak u intenzivnoj dobivao kofein radi apneje 😁.
    Thinkpurple - drzi se!! Jos malo pa se nadam da smo vam faze grčeva 🙏
    Lightblue - jupiiiii! Nadam se sa će svi specijalisti dati zeleno svjetlo za otpust mališana. 

👨‍🦱 35g, oligoteratoastenozoospermia
    👱‍♀️35g, endometrioza, 2x operacija, niski AMH, visoki FSH
    08/2022- uspjeli dobiti 2 zigote u prirodnom cikusu
    09/2022- vraćanje 1.blastociste ❌
    11/2022-vraćanje 2.blastociste 🥳

• Petrica_92
    12. Rujan 2023. 16:51

Mia bila sam u istoj situaciji i ocajna, al mi je pedijatrica rekla da je to ok dok god trbuh nije tvrd - a njemu nije bio. 
    Od kolegice sam cula da navodno pomaze ledeni caj od breskve (znam, bapske price, al kad si ocajan sve probas) - ja sam se dva dana nacejala s njim i prokakao je. Ne znam jel bilo do toga ili ne, ali eto, mozes probati :)

Patronazna mi je bila predlozila da suhe sljive stavim u vodu da se rehidrirajh i da ih onda jedem; ali nisam dosla do toga na kraju

🤱🏽32 god
    👨🏼‍🍼 30 god

• ZZTop
    12. Rujan 2023. 18:04

A ja ne znam staviti ovo je vam piše koliko su stari :)
    1mj ima mališa. 
    Thinkpurple čini mi se da brže cica ..nekad je gotov za 5min s jednom cicom. Duže nam treba da počne dojiti
    Na početku se prejedao pa bljuckao velike količine ali sad je taj dio ok.
    Nadam se će i ovo hvatanje brzo vratiti na staro
    Cardisso moj identično nocu spava. Danju budan sveukupno možda 3h. Plače samo kad ga frče za kakanje. 
    Malo me to i brinulo ali vele takvo dijete i nek uživam

Mia2023
    12. Rujan 2023. 22:16

Mi kakili 🎉🎉🎉 Ne znam jel do toga, ali skuhala sam bila šljive, imala sam smrznute pa kao kompot neki i to popila i pojela ih. 
    Mi smo po danu jako puno budni. I kad zaspe se odmah probudi pa na prekide spava. Po noci odvali 4h u komadu i onda se budi svaka 2.5-3h.

👸29
    🧒37
    13.12. ❤️
    Panorama ✅, stiže dečkić 💙

• cordis00
    13. Rujan 2023. 11:13

Thinkpurple i kod nas ti zivotinjski zvukovi, stenjanje, napinjanje, rezanje itd, to je sve normalno, a opet sam zaboravila da se i prva tako ponasala, a znam da je. Prva je jos imala i gimnastiku od dizanja nogica u zrak pa riganja, a ova isto riga od tog naprezanja, a ja ju po noci ne podrignem jer ju vratim iza podoja da ju ne razbudim. Ne bude tog puno, al bljuc po bljuc..
    Ova mi ne bljucka inace, po danu se dobro podrigujemo, al sa starijom je to bilo strasno, to ne bilo bljuckanje nego skoro pa povracanje kako je to izgledalo, a stolice obilne pa presvlacenja nekoliko puta u danu, a moras pogodit za presvlacenje da se ne ispovraca tokom pa stavljanja zastite oko vrata, strasno nesto, zato sam imala po nekoliko vreca za spavanje i valjda 50 tetri, naprala sam se toga tad masu. A ne sjecam se kad je to tocno krenilo, nadam se da mlada nece toliko.
    E da, ja pijem kavu i bome mi dobro dode, pijem dvije dnevno one nes granule velika kutija. Danas starija ostaje na spavanju u vrticu, to ce bit kaos kad dodem u 1 po nju, nece htjet jest ni spavat, dijete ce bit premoreno i izgladnjelo. Jutros nije htjela ic, sjela mi u krilo i zagrilila i ne pusta. A zadnje tjedne se tako ljuti na mene da mi nece ni blizu, moram je skoro molit da se igramo i da ju zagrlim il dam pusu.

👩33g👨33g 👧👧👶

• cordis00
    13. Rujan 2023. 11:14

Aha za tummy time mi isto nikako pocet jer nije bas budna po danu, al bude po nama po prsima i tako vjezba glavicu i ruke iako je sad vec vrijeme za podlogu. Starijoj sam stavljala jastuk za dojenje jer je duguljast pa ruke preko njega i kasnije moju nogu pa da kao i puze preko nje kao prepreka, al jasno to tek kad je propuzavala. 

👩33g👨33g 👧👧👶

• cordis00
    13. Rujan 2023. 11:22

Joj i treci post🙉. Samo da se nasmijemo, odlucila ju stavit neki dan na podlogu i fino ona legla i spava🤣. Valjda joj pase ta poza na trbuscicu.

👩33g👨33g 👧👧👶

• ružica
    13. Rujan 2023. 12:58

Sline li nosici vasima? Moj je prehladen... kako cistiti nos njima?

👩 37, amh 6.2.pmol
    👨 33 ,normospermia
    26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
    5+3 🙏❤️

Pahuljka
    13. Rujan 2023. 13:10

Bacam dojavu za tummy time, ni nasa nije htjela nikako na trbuscic, kako god i u koje god vrijeme, jednostavno ne voli ili joj ne odgovara, ali se izvjezbala sa drzanjem uspravno pa smo zadovoljni. Nooo, kupim slucajno bezze na netu podlogu sa ribicama u koju se sipa voda, a okolo kao mali slaufcic, ne da je odusevljena nego prrrezanimljivo joj je dok lupa rukicama po podlozi a ribice se krecu. Ribice su od spuzve da napomenem haha. Ostavljam link sa temu stranice, za De i Au je bespl dostava ali i za Hr bi trebala biti, jer EU 🤷‍♀️ evo link  https://share.temu.com/Q1wQRBi667A

11dpo 22.11.2022 prvi ➕

Jelušićkaa
    13. Rujan 2023. 15:53

Pozdrav žene.
    Zanima me da li ste skuzili da dijete ima grceve od D3 kapi?? Kako sam joj počela davati 8 dan od rođenja krenulo je stenjanje grcenje vjetrovi
     Uzela sam waya probiotik uz to pije plivit d3. Da li js stvarno moguće da je od d3? Nisam vise pametna

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.