Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Pahuljka
    21. Kolovoz 2023. 15:08

MareiKate

Vanilla čestitam!
    Pahuljka baš sam tebi neki dan pisala i nije mi poslali post, ja ne kombiniram dohranu pa nemam s tim iskustva ali ono što mi je zazvonilo kao "pogrešno" u svemu što si ti napisala je da daješ dohranu 2x u toku noći ako se dobro sjećam? Da li ona doji u međuvremenu tijekom noći? To noćno dojenje je jako važno na početku…

Od dva puta nocne dohrane jednom je samo flasica bez dojenja, i jos najmanje dva dojenja do ujutru bez dohrane.
    I to jedno bez dojenja do sad nije toliko puno pila max 50 a vec dva dana vise od toga. Upalio mi se alarm u glavi da se nije pocela ponuda smanjivati, iako je stavljam da jede na zahtjev cim ona usta otvori ja cicu unutra. Evo nisam pametna 😭

11dpo 22.11.2022 prvi ➕

• gluglu
    21. Kolovoz 2023. 15:35

Evo da se i mi javimo, prije 10-tak dana stigla je cura, mali smotuljak sreće. Bebica je preslatka i jako mirna kao i u stomaku što je bila samo siki i spava, tokom noci se probudi jednom za podoj.
    Što se tice poroda savršen, u bolnicu se javila i bila vec 7 prstiju otvorena, kontrakcije bile tokom dana ne nesto preterano jake. Napravili ctg i pregled, usla u box i za nepun 1h rodila prirodno bez epiziotomije, sto me je iznenadilo jer je beba bila 4100..
    Onda krecu muke oko dojenja, prevelika kolicina mlika i sve mi se upalilo iznad dojki, napravile tvrde loptice... odmah sam bila na hitnoj navecer, prvi dan od otpusta iz bolnice.Dobila par savjeta i antibiotik i kroz par dana se  smirilo.
    Uzela sam elektricnu aventovu pumpicu koja se u mom slucaju pokazala kao totalni promasaj, ne radi posao, ali zato haakaa pun pogodak.
    Čestitam svim novim mamicama, a curama 2u1 želim da bebice požure, jer osjecaj je neopisiv i sve je lakše kad nisi trudan 😀

Takica
    21. Kolovoz 2023. 15:54

Pahuljka

Takica

Vanilla čestitam draga uzivajte i mazite se🥰
    Znaci jos Flekica i Mama Pa i sve su bebice tu.
    Nikky srecnooo vjerujem da je gotovo carski i da je sve ok😊
    Pahuljka meni kako ona sve više doji ja tako.planiram izbavivati dohranu. I plan mi je izdajanje- citaj cekam izdajalicu da stigne- i onda cu moci bez dohrane skroz. Napreduje lijepo.
    Jedino sto je kod nas sto nam je pupak jos uvijek tu. Patronazna kaze izgleda super bez znakova infekcije samo je deblji i visoko povezan. Previjali smo ga i sami jer kad sam je prala sam.malo.pokvasila gazicu i meni se cini ok.
    Ima li koja sličnu situaciju. Ako se ne završi samo do kraja sedmice vodicu je u savjetovaliste da pogledaju.

Na sto muka sam s tom dohranom 😖
    Moja vec dvije noci zna popiti navece i preko 100 ml u 2 obroka a do sad 30 max, otkud sad odjednom da joj treba vise dohrane ako ovamo doji stalno 😖
    Preko dana isto max 30-40 ml u jednom obroku, a juce i danas oko 60. Odjednom je povecala dozu dohrane iako ja vidim da ima mlijeka, cak navuce navuce pa ispljune… Jel se neko susretao s istim ili slicnim ? Bas se bojim da ce se smanjiti ponuda mlijeka iako je ona stalno ma cici sto aktivno sto neaktivno 😖
    Imam pumpu ali izdojim bas malo, premalo 20ml najvise. Doduse nakon nje izdajam, pa je babica obkasnila da nije puno ostalo od nje… Evo ne znam. Bas sam u bedu 😭 HELP 🙏🏽

E ne brini se sto je pojela 100. Pa od 3 nedelje i pise 100 tj 90 vode i 3 doze i to ti izadje 100. I treba zamijeniti. Ja nikad nisam dala dohranu a da prije toga nije bila na dojenju bar 10 min. Po noći bez obzira prvo sika i kad vrišti da ne moze vise izvuci dam 60. 
    Cekam izdajalicu pa cu vidjeti . Nemoj da te brine jer male su nam one i trebaju dohranu

10/2022 Bahcceci, PGD zadovoljavajuci.FET 21.11. Beta 02.12.(104),4.12(210),6.12(518)UZV 6+0❤. Qualified 360 uredan. Stize nam devojčica 💗

Pahuljka
    21. Kolovoz 2023. 16:07

Takica

Pahuljka

Takica

Vanilla čestitam draga uzivajte i mazite se🥰
    Znaci jos Flekica i Mama Pa i sve su bebice tu.
    Nikky srecnooo vjerujem da je gotovo carski i da je sve ok😊
    Pahuljka meni kako ona sve više doji ja tako.planiram izbavivati dohranu. I plan mi je izdajanje- citaj cekam izdajalicu da stigne- i onda cu moci bez dohrane skroz. Napreduje lijepo.
    Jedino sto je kod nas sto nam je pupak jos uvijek tu. Patronazna kaze izgleda super bez znakova infekcije samo je deblji i visoko povezan. Previjali smo ga i sami jer kad sam je prala sam.malo.pokvasila gazicu i meni se cini ok.
    Ima li koja sličnu situaciju. Ako se ne završi samo do kraja sedmice vodicu je u savjetovaliste da pogledaju.

Na sto muka sam s tom dohranom 😖
    Moja vec dvije noci zna popiti navece i preko 100 ml u 2 obroka a do sad 30 max, otkud sad odjednom da joj treba vise dohrane ako ovamo doji stalno 😖
    Preko dana isto max 30-40 ml u jednom obroku, a juce i danas oko 60. Odjednom je povecala dozu dohrane iako ja vidim da ima mlijeka, cak navuce navuce pa ispljune… Jel se neko susretao s istim ili slicnim ? Bas se bojim da ce se smanjiti ponuda mlijeka iako je ona stalno ma cici sto aktivno sto neaktivno 😖
    Imam pumpu ali izdojim bas malo, premalo 20ml najvise. Doduse nakon nje izdajam, pa je babica obkasnila da nije puno ostalo od nje… Evo ne znam. Bas sam u bedu 😭 HELP 🙏🏽

E ne brini se sto je pojela 100. Pa od 3 nedelje i pise 100 tj 90 vode i 3 doze i to ti izadje 100. I treba zamijeniti. Ja nikad nisam dala dohranu a da prije toga nije bila na dojenju bar 10 min. Po noći bez obzira prvo sika i kad vrišti da ne moze vise izvuci dam 60.
    Cekam izdajalicu pa cu vidjeti . Nemoj da te brine jer male su nam one i trebaju dohranu

I ja cu onda morati malo vise izdajati pa koliko toliko izaslo, cisto da povecam potraznju. Bas sam se nadala ukinuti dohranu kroz par dana jer je vidno smanjila i sad opet poveca 🤦🏼‍♀️

11dpo 22.11.2022 prvi ➕

Pahuljka
    21. Kolovoz 2023. 19:24

Miracle2023

Vanilla cestitam! 🥰
    Gluglu takodjer cestitam! ❤️
    bas je lijepo kad su vam bebice tako dobre, ova moja je zvijer. Ali valjda ce se i to s vremenom promijeniti, bar se nadam 🙉
    .
    Bibs dude prihvaca kad ona to zeli, rijetko, ali barem ju stavi u usta bar malo za razliku od drugih duda. Npr kad mi je jako cendrava i u polusnu, a nikako zaspat, onda ju uzme. I to malo, meni puno znaci. Bas su mekane i ja sam odusevljena, iako su mi ruzne. ne znam kako bebe uopce prihvate onaj tvrdi silikon, nije ni slicno bradavici.

Dude ; Dijelim s vama jedan super webinar, live prica ili kako god, pa ako neko ima volje i zelje neka pogleda 😊 
    Skupa su ga vodile mag logopedije i mag nutricionizma 😊 
    https://www.instagram.com/tv/CuEUb8MBRuB/?igshid=MzRlODBiNWFlZA==

11dpo 22.11.2022 prvi ➕

lalaland1991
    21. Kolovoz 2023. 23:33

Vanilla cestitam. 🙏🏼💌 Ako te mogu pitati, gdje si rodila? Zvuci kao super rodiliste po tvojoj prici 🙃

09/23 stigla naša ljubav ❤️
    07/24 FET x
    09/24 FET x
    11/24 Stimulacija, ET 15.11.+smrzlić

MareiKate
    22. Kolovoz 2023. 07:42

thinkpurple

Cure, opet kukam al jadna sam sva 😔
    Jel ima jos netko situaciju ko i mi?
    Beba vec 3.dan i noc vidno nervoznija, ne spava dulje od 15 min u komadu, brljavi na sisi, trazi pa bijesno nateze i grize i odguruje se i stenje i pljuje, nemogu ju nahraniti uopce. Ako i pocica to je sve nesto niti polovicno, par gutljaja i krece drama. Prvo se nacicavala par dana a sad par dana strajk, cice su mi "zbunjene" pa su malo ko kamen pa malo mekane jer ne doji kako treba. Bradavice su mi plave ko borovnice vec od pokusaja dojenja. Bocu nece. Dudu ko manijak duda. Kad bijesni na cici i odbija pustim ju i ne silim, niti nemogu na silu nahraniti ona po 5 sati bude bez dojenja a to mi je puno za tak malu bebu. Jucer je imala u danu jedva 5 nekih podoja ofrlje, bojim se da ne dehidrira. Znaci iscrpljeni smo max i muz i ja. I dan i noc ne spava dulje od 15 min u komadu i to na rukama. Sta da radimo vise? 😥

A kako je s piškenjem i kakanjem ovih dana? Možda ona povuče i više nego misliš. Ako ima dosta pelena, ne brini da će dehidrirati.. nadam se da će brzo proći što god da je. Ali tvoja je sad u šestom tjednu, kažu da je u šestom tjednu pik grčeva, možda je to 😩
    Inače kod nas noćas nitko nije spavao. Srednji klasika, nema šanse zaspat navečer ali obično bude miran i malo mu čitam priče i onda leži kćkraj mene dok ne zaspe. Noćas je kuću rasturio, budio Seke, mi naravno ništa spavali i mislim si ajde barem će ujutro odspavati, kad ništa, već u 6 ujutro, oči nisam ni otvorila već je neki zmaj na baterije pjevao toliko da je opet sve probudio 😅 ne znam šta je to s njim, neka opaka regresija koja traje već mjesecima, ne kužim...

SAYuRI
    22. Kolovoz 2023. 09:58

thinkpurple

Cure, opet kukam al jadna sam sva 😔
    Jel ima jos netko situaciju ko i mi?
    Beba vec 3.dan i noc vidno nervoznija, ne spava dulje od 15 min u komadu, brljavi na sisi, trazi pa bijesno nateze i grize i odguruje se i stenje i pljuje, nemogu ju nahraniti uopce. Ako i pocica to je sve nesto niti polovicno, par gutljaja i krece drama. Prvo se nacicavala par dana a sad par dana strajk, cice su mi "zbunjene" pa su malo ko kamen pa malo mekane jer ne doji kako treba. Bradavice su mi plave ko borovnice vec od pokusaja dojenja. Bocu nece. Dudu ko manijak duda. Kad bijesni na cici i odbija pustim ju i ne silim, niti nemogu na silu nahraniti ona po 5 sati bude bez dojenja a to mi je puno za tak malu bebu. Jucer je imala u danu jedva 5 nekih podoja ofrlje, bojim se da ne dehidrira. Znaci iscrpljeni smo max i muz i ja. I dan i noc ne spava dulje od 15 min u komadu i to na rukama. Sta da radimo vise? 😥

Meni zvuci kao opaki grcevi ali isto tako ako dozvolis ( bez ljutnje) da ti kazem da ste vjerovatno upali u zacarani krug nerovoze i umora. Sve kako se vi osjecate a to je umorno, iscrpljeno, nerovozno, nestrpljivo, zabrinuto prelazi na bebu koja je isto tako nerovozna i tako se vrtite u krug. Zeno, ti nisi stala od trudnoce ni dana, ne spavas a sigurno se ne stignes ni sebi posvetiti a koliko sam upratila nemate nikakvu pomoc a to ne ide. Treba ti neko da malo imas vrijeme za sebe, da se malo i drugoj curici posvetis kvalitetno. Znam da zvuci glupo ali nije djaba Zadovoljna mama, zadivoljna beba…ja bi na tvom mjestu ako vec nema ko iz porodice, angazovala pomoc, da malo izadjes, popijes kafu sa nekim, da odes u sobu sama pogledas film bilo sta samo da se malo odvojis od bebe i uloge fabrike mlijeka i ljuljacke za bebu….na zamjeri sta ali tako ne mozes jos dugo…

💃36 🏋️‍♀️ 44
    👦8
    👶1
    08/20 spontani 8tj
    08/22 biohemijska
    10/22 biohemijska 🤷‍♀️
    15.11.2022➕👶
    Fuck that little mouse, I’m an albatros 😁

Cvit
    22. Kolovoz 2023. 11:12

Evo i mene malo...dugo nisam citala, sad sam polovila nekih 20 stranica 😅 
    Thinkpurple jako mi je tesko citati uopce sta sve prolazite, al citajuc ovako zadnje stranice sve u šusu, taman sam ti htjela napisati ovo sto i Sayuri u postu iznad..
    Moje cure su ok, jednojajcane su mila majka, mogla bi ih prstom jedne ruke hendlat, al dvojajcana....imala grceve, sad amo promijenili AD pa je bolje..al jako zahtjevna, izrazen Morov refleks pa se splasi, pa place, pa prdne pa place, pa histerizira, osgaje bez zraka, moras joj puhat u lice..pa se hoce nanasati, po danu budna ko sova, uspavljivanje navecer je koma al ajde jednom dok uspavamo potegne noc.
    Nekad me dovede do ruba zivaca, onda ju samo proslijedim malo muzu, mami, odem u sobu malo dok oni probaju uspavljivati. Uglavnom ne uspiju pa se opet vrati meni, al i tih 15min mira mi puno znaci.
    S jednojajcanima su vecinu dana moji starci, ja od ove nerijetko ne stignem njima ni prici.
    Nekad presjecem pa se samo zarotiramo i 'proslijedim' nju nekom samo dok nadodjem, to dok i mene nervoza krene prati. I bas se dijete resetira kod nekog, ja se smirim, pa ju onda lakse "dovrsim" uspavati...
    Sad smo vec puno uhodaniji, al i dalje je to nasa zvjerka 😄 
    Idem raditi bocice pa poslije jos napisem koju crticu

37 👩‍❤️‍👨 33 🌠 5/2020 biokemijska
    🧔 teratozoospermija, 👩🏼‍🦰 zacepljen jajovod
    9/2021 AIH ❌️
    2/2022 Gonal, 2 folikula, 1 js ❌️
    10/2022 Menopur, 7 folikula, 7js, 6 blastocista
    5.11. ET 2 blastice, 4 ❄️ 🥰 6dnt + 🤞🍀
    Beta 21.11. 4607 ✨️ 23.11. 8613 ✨️ UZV 5.12. ✨️ 6+4 ❤️❤️❤️ 16.6.2023. 💖💖💖

• ružica
    22. Kolovoz 2023. 12:36

ThinkPurple, evo ja ti danima zelim napisati a ne stizem. Danas su muz i stariji isli na selo, a s ovim manjim kad sam sama mi je kao godisnji. Moj prvi je bio takav. Mi smo bili ocajni. Imala sam tesku trudnocu, zivcana bila stalno i on je bio takav kao beba, a i dan danas je nervozno dijete. Ima on i puno veselih trenutaka, ali je generalno nervozan. Ovu trudnocu sam bila mirnija, i ovaj maleni mi se cini dosta amireniji. E sad, stalno se pitam je li in zaista takav, ili sam ja smirenija i opustenija a on prima vibru od roditelja. Znaci, prvi je plakao po cijele noci godinu dana. Doslovno. Ovaj mali zna plakati pred spavanj i to dosta, ali po noci spava, a kad je gladan cak ne place odmah nego nam da neki uvod od 10 minuta proteze se itd. Tako da imam vremena spremiti bocu. Zapravo place kad je gladan i umoran. Nekad kad preskoci spavanje skroz poludi i onda ga nemogu uspavati lako ali generalno je dobar. Znam da se to moze promijeniti zato sam oprezna. Kad je dosaomiz bolnice imao je uzasne grceve i olakao je po cijele dane, otkad sam promjenila hranu  drugo dijete.
    Stalno se smije. U sali kazem da mi se on nasmije u jednom danu ko stariji u mjesec dana u ovoj dobi. Isto ih volis naravno to nema nikakve veze. Ono sto se meni cini ovako je da mala osjeca nervozu, i premorena je i vetite se u zacaranim krugu. Sto posto se slazem s Sayuri da trebas pomoc. Meni pomazu u bitnim trenutcima i to zlata vrijedi, doslovno.

👩 37, amh 6.2.pmol
    👨 33 ,normospermia
    26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
    5+3 🙏❤️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.