Thinkpurple ja sam sa svojom prvom kad sam bila tako jednom u dilemi otišla u polikliniku sv Helena i nisam požalila. Ispostavilo se da je sve ok, platila pregled "bezveze" 500 kn, ali i svoju mirnu glavu...
Kratki bodiji, neće propast, mogu služiti kao potkošulje na jesen ako ih ne prerastu...
Cordisoo a kome se obratiti za to ako pedijatrica kaze da je sve ok? Kome ste vi isli? Pedijatrica je rekla sve je ok, ja sad gledam dal se javit savjetnicama za dojenje, bowen terapeutu ili pak nekom trecem. Il potrazit drugo misljenje privatnog pedijatra nekog.
Jer meni ona je dobila preko kile s obzirim na to bljuckanje i kakanje do 10x dnevno i onda s obzirom na napredak i mokre pelene to oni smatraju sve ok. I dok smo bile u bolnici sam pitala pedijatre pa su rekli da je normalno kod dojene djece od 0 stolica do 15 dnevno i da je normalno i da ne kaka i po tjedan dana.
Isto svaki dan napunim masinu sa tetrama, krpicama, oblekom mojom, muzevom, njenom, posteljinom, sve pobljucano.
Ja sam bas jadna sto se ona tako muci i nemogu joj pomoci, plus ni ja jos nisam dobro da ju mogu nositi, nunati ni nis.
Moja je isto dobivala prvih mjesec dva odlicno, bar kil mjesecno, vratila je porodajnu tezinu i jos presla puno do prvog dolaska patronazne. Taj slab dobitak je poceo tek nakon 2 mj kad se koza jako pogorsala (do tad je bila samo suha) pa je znam jel doslo do tog nakupljanja alergena il sta, al svakako zato mi i je bilo cudno jer je na pocetku odlicno dobivala i bila oko 90.percentile pa odjednom 300g mjesecno. Tipa sad je 97.percentila, bas je jako velika curica i prati svoju percentilu sta je ok.
Mi smo se konzultirali s patronaznom i primarnom pedijatricom ta prva dva mjeseca i onda taj treci i cekali, al kako je sve islo na gore, onda je nama nasa primarna dala uputnicu za dalje (zato i kazem dok smo dosli do specijaliste pa nesto i poduzeli, vec je proslo sigurno 4 mj).
Ako vas bas nitko ne dozivljava, ja bi otisla u Helenu pa makar rekli da je sve kako treba, bit ces mirna i lakse se pretrpi sve, nego kad se brines i pitas.
👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
➕26.10.24., 3. trudnoća
Skok je j dalje u tijeku, a sutra nam je i prvi kupanje 🛁 Kad je bal, nek je bal 😄 mi to mozemo 💪🏼
Bljuckanje nas bljucne poslije 90% podoja, tako da imamo spremnih malih tetrica koje se svkj dan peru i suse 😅 obzirom da sisa i sisa jasno mi je da ima visak mlijeka koji mora van, 💩 je obicno jednom dnevno, s time da kad prducne zna biti tragic na peleni…
Uocila sam da mu Babytol uzrokuje grceve pa sad malo s time pauziramo.
Naisla sam i na ovaj profil, nisam jos u detalje izucavala:
https://instagram.com/babyrefluxlady?igshid=MzRlODBiNWFlZA==
👩🏽35 Hashimoto, IR, neprohodan desni jajovod, histero mioma, missed ab 8 tt (9/21), laparo mioma
🙎🏽♂️34 sve ok
6/22 prirodni IVF, 1 prsnuo napravljena AIH 👎🏼
10/22 stimulirani IVF; 11 🥚, 6 oplodeno, 1 blst, vracena 5.dan, beta 12 dpt 408,69
Panorama 💙🍼 🏥 Petrova dr.V termin:19.7.
Ja sam svoju prvu oblacila u dugi bodi i dugu pidamu i pokrila s tankom dekicom za po danu, za noc dugi bodi, duga pidama i zimska vreca. Tad je bila mala, nepokretna i samo je lezala ionako. Kad je postala pokretnija i isla vise na pod, onda je i nesto zatoplilo, tako da sam eventualno nekad dugi bodi i majica hlacice, al to mi je bilo nezgodno za mijenjati kad je stalno bljuckala i pelena bi propustila kaku. Za van bi ju obukla bodi i robica, ovisi koliko je stupnjeva il debeli medo pa tanka dekica ako bi trebalo il umjesto tog skafander i kapica, a dekica ako je bas zima bilo (isli smo van na 0+, ispod 0 nismo nikad). I bila je u kosari pa je bila zasticena i tako jos.
Sad kad je meni u kuci tipa 23 stupnja, ovu moju vecu oblacim za spavat u dugi bodi i vrecu 2.0 tog bez rukava (to je izmedu ljetne i zimske), a po danu tanke hlacice, dugi bodi i preko majica kratki rukav. I pelice bez carapica.
Za bebu ne znam jer su one kao osjetljivije, a ne skacu i ne divljaju ka ova moja😅.
👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
➕26.10.24., 3. trudnoća
Mame koje ste sad rodile koliko dugo vam bebači nose broj 56? Jeste već prešle na 62? Jesu koristili što broj 50?
Znam da to ovisi o samoj bebi, ali me baš zanima koliko se otprilike koristi koji broj. Ja sam pripremila 56 i 62, a 50 imam samo par komada.
Cordiso jel se događa šta? I dalje iscjedak? Možda ti je od pregleda.
👸29
🧒37
13.12. ❤️
Panorama ✅, stiže dečkić 💙
Mi smo 56/62 ovisno o firmi, s time da recimo Sinsay body 56 i 62 su iste duljine 😩
HM mi se pokazi kao najbolji za sad. Mislim da smo jos 1-2 tjedna 56 i lagano na 62, barem body, hlacice neke su mu 56 u struku velike sad 😄
*
Se sunny sta javljala? Znam da je termin bio 28.7.kod V na Petrovoj…
👩🏽35 Hashimoto, IR, neprohodan desni jajovod, histero mioma, missed ab 8 tt (9/21), laparo mioma
🙎🏽♂️34 sve ok
6/22 prirodni IVF, 1 prsnuo napravljena AIH 👎🏼
10/22 stimulirani IVF; 11 🥚, 6 oplodeno, 1 blst, vracena 5.dan, beta 12 dpt 408,69
Panorama 💙🍼 🏥 Petrova dr.V termin:19.7.
Meni je isto hm najbolji i na Zalandu budu na akciji stvari od Nexta i isto su ok. Mi smo rođeni sa 2960 i nosila je cca 4 tjedna broj 50 i sad smo na 56.
💔💔💔💔
28.06.23. ❤️
Mi smo rodeni sa 52cm i 3990, nosi 56, s tim da su mu neki taman a neki cak veliki (HM-ovi). Hlacice su 56 taman. A dosta je buckast :) Trenutno u trecem tjednu starosti
🤱🏽32 god
👨🏼🍼 30 god
Mame koje ste sad rodile koliko dugo vam bebači nose broj 56? Jeste već prešle na 62? Jesu koristili što broj 50?
Znam da to ovisi o samoj bebi, ali me baš zanima koliko se otprilike koristi koji broj. Ja sam pripremila 56 i 62, a 50 imam samo par komada.
Sve isto, malo sam vise aktivnija (lopta, hodanje) pa me malo probode, iscjedak malo samo iza svakog mokrenja, isto nista posebno. Da, to je i meni palo na pamet, uvijek su grubi na tim pregledima. Kako kod tebe?
👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
➕26.10.24., 3. trudnoća
Sve isto, malo sam vise aktivnija (lopta, hodanje) pa me malo probode, iscjedak malo samo iza svakog mokrenja, isto nista posebno. Da, to je i meni palo na pamet, uvijek su grubi na tim pregledima. Kako kod tebe?
A ništa kod mene. Kao i prije. Prepone me bole, leđa i baš me zna dolje ful probosti, a pogotovo kad se mali krene gurat, ali to je to. Ne da se van 😅
Sutra je pregled u TA pa ćemo vidjeti.
👸29
🧒37
13.12. ❤️
Panorama ✅, stiže dečkić 💙
Sortiraj odgovore
Najstariji