Čestitam Landy, super brz porod, nadam se da ce i nama biti brzo i lagano.
Cure jel ok bebu za izlazak iz bolnice izneti u kratkim hlacama i majici, mi smo na moru, ovdje je toplo...
https://www.tickerfactory.com/ezt/d/1;20766;11/st/20230808/e/Pregnancy+Ticker/dt/6/k/68b1/preg.png
Evo da se javimo, sinoć u 22:23 stigao je naš princ, 3570 g i 51 cm💙 porod je bio brz bolan ali savršen☺️ trajao je samo sat i 23 min☺️
Čestitam,brz oporavak i puno maženja ti želim (s bebom).
Kako si ti? Kako su bebe danas?
Danas je prvi dan da samostalno dišu. Curka nema ništa a dečko ima cjevčicu pod nosom. Ona i dalje ima gljivičnu sepsu a za njega još čekamo nalaze. Antibiotici su još tu i bit će ali glavno da više nema svakodnevnih transfuzija i drugih pripravaka. Ja sam šareno ali sad me nesanica ulovila tj prije 4 ujutro ne zaspem. Probala sam i tablete ali ne ide. Moji nalazi su potvrdili da je jetra stradala ali obzirom na količinu antibiotika nije ništa čudno.
👩40g, dijabetes tip 2,AMH 36,9
👨42g asthenospermia (2016) ➡️normospermia (2022)
2010-2 biokemijske trudnoće
2011-prirodna trudnoća,gest.dijab.>inzulin,porod 34 tjedan, 2100gr/47cm
2016-missed ab u 14-om tjednu ,trombofilija isključena
22-2 AIH -
01/23 test ➕,spontano, zadnja menstruacija 28.11, 17.01. 7+1 stižu 🩷🩷💙
Lightblue bas mi je drago da se konacno stanje mijenja na bolje! Jesu i dalje skrti na rijecima il kazu sta pozitivnije? Jel mozete u posjete? Stvarno svaka cast kako se drzis, jos nisi ni ti skroz dobro. Nadam se da ces odspavat stagod prije nego dodu doma, ne mogu ni zamislit kako si umorna od svega. Kako tvoj mali reagira na sve?
—-
Mia dali su ti jos i lufta, u koje ono rodiliste ides? Bar imas vremena do indukcije, stvarno se nadam da ce se pokrenit🤞🏻. I ja bi tako voljela ovaj tjedan rodit, bas sam se nekako pripremila na to, a nisam psihicki da postoji sansa da prenesem. Em mi se to ne da, em ne zelim indukciju plus duze ostajat u bolnici (i ovako mi je previse ovo sta se mora), em je taman fino zahladilo, iduci tjedan opet skacu temperature. Stalno sam mislila da cu 100% rodit izmedu 39. i 40.tj, da necu docekat sad pregled u cetvrtak😅.
A smedarenje je prestalo, izgleda da su me ipak na pregledu malo izmrcvarili. A dr kod koje sam cijelo vrijeme trebala bit je dosla tek ovaj cetvrtak zbog GO tako da me pregledala samo jednom i jos ce eventualno ovaj cetvrtak pa s njom valjda dogovaram indukciju. A malo mi je to rano sta u Vinogradskoj dogovaraju vec sa 40+6, da bar naruce jos jednom na pregled recimo s 41 tjedan pa onda dogovore za dalje.
👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
➕26.10.24., 3. trudnoća
Cure ja imam kao neke predmenstrualne bolove, dodu i produ.. trbuh se stvrde i na tipa min..min i pol ali ne bole, samo me nekako stegne kad se to desi..
Pocela sam mjeriti ali nije da osjetim to stezanje i tu nelagodu bas svaki put... odnosno, ako ne diram trbuh, ponekad ni ne znam da se trbuh stvrduo tako da su vjv.jos uvijek lazne kontrakcije...
i imam osjecaj da moram na veliku nuzdu ali nista, ne mogu 🙄 pa sad ne znam da li je to kao neki pocetak😂 jer do sada nisam osjetila to stezanje..pratim i dalje 🤞🏻 a mala je i dalje aktivna pa me i to zbuni...
Kako god bilo, neka je svima nama sa srecom..zbilja nas je malo ostalo 🥰
Cure ja imam kao neke predmenstrualne bolove, dodu i produ.. trbuh se stvrde i na tipa min..min i pol ali ne bole, samo me nekako stegne kad se to desi..
Pocela sam mjeriti ali nije da osjetim to stezanje i tu nelagodu bas svaki put… odnosno, ako ne diram trbuh, ponekad ni ne znam da se trbuh stvrduo tako da su vjv.jos uvijek lazne kontrakcije…
i imam osjecaj da moram na veliku nuzdu ali nista, ne mogu 🙄 pa sad ne znam da li je to kao neki pocetak😂 jer do sada nisam osjetila to stezanje..pratim i dalje 🤞🏻 a mala je i dalje aktivna pa me i to zbuni…
🤞🏻🤞🏻🤞🏻🤞🏻
Da bas nas je malo ostalo. Tvrdoglave bebice, ne bi niti jedna uranila malo😅. Javi kasnije kako je stanje.
—-
Cure, znam da ste neke spominjale xiaomi 360 2K pro, jel ima VOX funkciju? Ja bi neku koja bi bila ugasena tj slika, da se pali samo ako se mala javi (za stariju da bude upaljeno cijelu noc, al da mi monitor ne svijetli u sobi).
👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
➕26.10.24., 3. trudnoća
Lightblue bas mi je drago da se konacno stanje mijenja na bolje! Jesu i dalje skrti na rijecima il kazu sta pozitivnije? Jel mozete u posjete? Stvarno svaka cast kako se drzis, jos nisi ni ti skroz dobro. Nadam se da ces odspavat stagod prije nego dodu doma, ne mogu ni zamislit kako si umorna od svega. Kako tvoj mali reagira na sve?
—-
Mia dali su ti jos i lufta, u koje ono rodiliste ides? Bar imas vremena do indukcije, stvarno se nadam da ce se pokrenit🤞🏻. I ja bi tako voljela ovaj tjedan rodit, bas sam se nekako pripremila na to, a nisam psihicki da postoji sansa da prenesem. Em mi se to ne da, em ne zelim indukciju plus duze ostajat u bolnici (i ovako mi je previse ovo sta se mora), em je taman fino zahladilo, iduci tjedan opet skacu temperature. Stalno sam mislila da cu 100% rodit izmedu 39. i 40.tj, da necu docekat sad pregled u cetvrtak😅.
A smedarenje je prestalo, izgleda da su me ipak na pregledu malo izmrcvarili. A dr kod koje sam cijelo vrijeme trebala bit je dosla tek ovaj cetvrtak zbog GO tako da me pregledala samo jednom i jos ce eventualno ovaj cetvrtak pa s njom valjda dogovaram indukciju. A malo mi je to rano sta u Vinogradskoj dogovaraju vec sa 40+6, da bar naruce jos jednom na pregled recimo s 41 tjedan pa onda dogovore za dalje.
Posjeta nema do daljnjeg a dr ko dr. Zavisi koji ih taj dan vodi ali glavno mi je da kazu stabilno a da su bolje već znam i sama. Tj parametre koji su nam cilj. Sina cijela obitelj zabavlja jer ja stvarno do sad nisam bila za ništa. Žao mi ga je jer cijele praznike provodi pred tv-om ili ps4. Idući tjedan ide kod bake na more pa da se barem iskupa.
Ja ću iskoristiti vrijeme da pripremim sve za školu ali i za bebe. Nadam se da će brzo proći i ovo vrijeme.
22-2 AIH -
Pocela sam mjeriti ali nije da osjetim to stezanje i tu nelagodu bas svaki put… odnosno, ako ne diram trbuh, ponekad ni ne znam da se trbuh stvrduo tako da su vjv.jos uvijek lazne kontrakcije…
i imam osjecaj da moram na veliku nuzdu ali nista, ne mogu 🙄 pa sad ne znam da li je to kao neki pocetak😂 jer do sada nisam osjetila to stezanje..pratim i dalje 🤞🏻 a mala je i dalje aktivna pa me i to zbuni…
Upadam sa proljetnih 2024.
Meni ti je tako bilo oba puta kad sam isla roditi. 1. put sam dosla na pregled i ostala na porodu sa 4 prsta otvorena, a na 2. porod sa 7. S tim da mi CTG nikada nije ocitavao trudove do probijanja vodenjaka, a vidjeli su ih i sestre i dr po stezanju trbuha.
Ako imas nagon za veliku nuzdu, to ti je znak i da bi trebala posjetiti dr. Neke se bebe jednostavno ne umire pred porod. Individualno je kod svake zene. Ali moj ti je savjet posjetiti dr. I sretno! 😀
+07.07.2023.
1. pregled 6+4, kuca ❤, CRL 0,45mm, Terapija Utrogestan
2. pregled 9+0, sve je dobro❤, CRL 19,9mm, terapija Utrogestan
3. pregled 🔜11.09.
Lightblue ajde super da bebice same disu i da ide na bolje! Kak se racuna za njih koliko su stari? Gleda se neka korigirana dob jel tako? Nadam se da ces se i ti oporaviti dok oni budu za ici doma iako znam da sad ni nemozes posteno misliti na sebe i da to utjece na oporavak…
Cordisoo moja ti ima opciju baby crying detection a model je od prije 3 godine, tak da vjerujem da i novi modeli imaju. Mozda da pitas u xiaomi ducanu. 🤷♀️
.
Cure 2u1 bas su vam tvrdoglave bebice 🙈 ajde nek se pokrenu vise, stvarno vas je malo ostalo!
Gleda se koliko bi imali da se nisu rodili tj danas bi bila 36 tjedana i to im je korigirana starost i vidi se da su sposobniji i spremniji za disanje za razliku od prošlog tjedna. Liče na male vukodlake jer su cijeli u dlakama 🤦♀️
22-2 AIH -
Lightblue drago mi je citati da su bebice stabilno 💙💗 izdrzite jos malo, sigurna sam da ce sve biti dobro 🥰 jaka si, zbilja..skidam kapu
..
Jakasam hvala ti na podijeljenom iskustvu 🥰 u cetvrtak imam pregled kod svog soc.gin.ali ako se bude tako nastavilo, svakako cu ici do bolnice (iako mi nije bas blizu..)..evo beba se tek sad smirila i nekako imam osjecaj da se jos malo spustila, jace me boli dok se mice, kao neki "zar" dolje 😅 ne znam opisati..
Zbilja bi mi bilo drago da se napokon nesto pokrene 😅 ni ja, kao druge cure, ne zelim prenijeti 😅
Hvala ti jos jednom i sretno i tebi 🤞🏻😊
Evo meni ti tako vec neka dva tjedna i otvorena sam bila prosli tjedan 2,5cm, s tim da zadnja dva danas ispada i sluzni cep mic po mic. Nadam se da ce nesto uskoro krenuti 🙈
Sortiraj odgovore
Najstariji