Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Angelina1
    05. Kolovoz 2023. 21:47

Milice čestitam i želim ti brz oporavak od carskog 🥰🥰
    Cordisoo, ja sam u četvrtak bila u trudničkoj na pregledu i nakon toga sam imala na papiru smeđi iscjedak. Mislila sam da je od pregleda, ali je onda bilo i malo sluzi i u petak mi je ispao sluzni čep. Tj mislila sam da je cijeli, ali danas je opet bilo kao i jučer pa sad opet računam da je to to 😅. 

Ja se inače moram požaliti da mi je dosta više 🙈 U ponedjeljak je bio termin i bilo me strah kako će sve to proći. Sada samo želim da krene već jednom van. Cijelu noć sam imala kao menstrualne bolove i razmišljala si da kreće,  a jutros u rađaonici na kontroli skoro ništa trudova ne očitava. Opet u ponedjeljak idem na kontrolu pa ću vjerojatno dogovarati i indukciju. Rekli su da na sv. Duhu toleriraju do 41+3, a onda da ide indukcija 🙈 U četvrtak sam bila otvorena 2 cm, redovito skakućem po lopti, muž po meni, šetam, pijem čaj lista maline i opet se bebica ne da potjerati 🙉

28 god. 🤰
    27 god. 🧍‍♂️

bambi27zg
    05. Kolovoz 2023. 22:08

Cordisco, Vanilla meni je tako tamnije na papiru/gacama bilo kad je krenuo sluzbi cep lagano ispadati (nedjelja ujutro/prijepodne), a kontrakcije koje su bili pravi trudovi su bile pravilni razmak, ostri menga bolovi koji ne prestaju promjenom polozja/pijenjem tekucine, i tjerenja na wc 💩 (nije nizno proljev, samo je cesta stolica) - to he bilo nedjelja kasno popodne. 12 sati od tih kontrakcija malac je bio izvan mene 😁 
    Flekica mozes i savinuti te chico da ti manje mjesta zauzmu, prvi dan sam stavljala 2 obavezno jer je bas curilo, naguraj ti njih (ne znam kad miz moze ostatk dobesti); ja sam ih objesila na kofer u onoj njihovoj vreci 😄 stvari za bebu trebaju? (Petrova nije jista trazila, ne znam za druge bolnice) 
    Meni od popisa nije trebao ogrtac (doduse sad je hladnije), 1 rucnika za tijelo mi je bio dovoljan i uzela sam 2-3 manja za donji dio brisanje, izdjalicu sam uzela haakuu koji nisam uopce koristila, a mislim da oni imaju u bolnici ako ce trebati. 
    Multimam komprese za bradavice to obavezno uzmite! Na pocetku oni cesto krivo ulove i sise jos nisu navikle na dojenje - ovo je melem za bradavice (uzmite i skarixe da ih prepolovite jer je jedna kompresa dovolja za obje bradavice, a nisu bas jeftine). Meni je doslocno poslije podoja bilo kad sam ih stavila kao ojo u crticima dok stave nesto hladno na vruce i cujes onas pssst i trag dima 🤣🤣🤣. 

Nama je ocito danas beki skok z razvoju - spava uzasno slabo, stalno bi sisao i sisa po 45 min i kroz sat vremena bi opet i bas je neki razdrazljiv. 
    U Cudesnim tjendima pise tek 5.tjedan, ali sam nasla nesto online da je oko 3.tjedna isto jedan skok i sve opisuju kak je malac danas 😅 Danas smo imali 9 podoja vec 🙈 osjecam se kao milk cow 🐮😅

👩🏽35 Hashimoto, IR, neprohodan desni jajovod, histero mioma, missed ab 8 tt (9/21), laparo mioma
    🙎🏽‍♂️34 sve ok
    6/22 prirodni IVF, 1 prsnuo napravljena AIH 👎🏼
    10/22 stimulirani IVF; 11 🥚, 6 oplodeno, 1 blst, vracena 5.dan, beta 12 dpt 408,69
    Panorama 💙🍼 🏥 Petrova dr.V termin:19.7.

• cordis00
    05. Kolovoz 2023. 22:20

Hvala cure. Malo sam vise skakala po lopti pa je mozda i to potaklo🤞🏻. Svakako se nadam da necu bas puno prec, stvarno mi se vise ne da 😬.
    ——
    Rodiliste- ja isto nisam spremila izdajalicu, racunam muz ce donijeti ako bas zatreba. Multimam potpisujem, obavezno! Ponila sam i peri bottle ovaj put. Za bebu sam par pelena pa cu vidjet oce jos trebat. I cijeli paket ulozaka, tako sam zadnji put potrosila, al ja sam vise krvarila i jako cesto ih mijenjala i uvijek po 2. Robu i robicu nisam, isto muz donese.

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
    ➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

Flekica
    05. Kolovoz 2023. 22:56

Koliko sam cula, na Sv Duhu dobro dodju stvari za bebu jer su pelene dostupne negdje na hodniku ili valjda ako se traze. Budem onda radje spakirala vise svojih ulozaka, a stavila manje rucnike. Multimam sam isto spakirala. Bas sam pregledala torbu pa sam naisla na jos par sitnica koje prije nisam spomenula:
    powerbank (navodno dobro dodje, pogotovo kod induciranog gdje se znate dugo zadrzati u predradjaoni), maska za oci i cepici za usi kome pomazu, slusalice.
    I jos pitanje vezano za proceduru. U rodiliste dolazimo za svim stvarima ili samo za radjaonu? Ruksak mogu onda dati muzu da ga vrati doma da to ne nosim sa sobom okolo ili kako?
    Je li neka od vas koja je prirodno rodila nosila onaj steznik poslije poroda? Kazu da je puno bolji osjecaj kad se nosi al nisam sigurna moze li to odmah nakon poroda ili tek kasnije? I mislim da ne mogu odrediti velicinu prije nego rodim i vidim koliki trbuh ce mi ostati jer ovaj trenutno je preogroman 

👩 1987. - AMH 10,38 pmol, hashimoto, 12/21 lpsc ex desni jajovod i veci dio jajnika, 🧑 1987. - normozoospermia
    04/22 prvi IVF postupak, 225 Ovaleap, Cetrotide, Ovitrelle -> 4 🥚, sve oplođene 05/05/22 ET dvije blastice , 0 smrzlica, beta 0, 12/2022 spontana trudnoca ❤️, otp 18/08/2023 it's a boy!

MareiKate
    06. Kolovoz 2023. 07:34

thinkpurple

Bambi mislim da smo svi prosli skok s 3 tjedna iako ga nema u knjizi 😏
    Nama je isto koma dan bio… ona se toliko muci… ja sam proplakala danas cijeli dan skupa s njom, nikako ju utjesit, prozori budnosti po 4, 5 sati, urlanje da se sva trese, nosenje, nunanje, hranjenje, izvijanje u luk, bljucanje na usta i nos, kakanje 12 puta danas… espumisan apsolutno nis ne pomaze… sad sumnjam i na refluks da ima…

Ja sam za tvoju curku mislila da je zahtjevno novorođenče (tad nisam znala a sad znam da čak u literaturi postoji ta kategorija 😅), takva je moja prva bila. Plač non stop, spavanje nula, osjetljiva na promjene, osjetljiva na druge ljude, tuđe kuće. Svi prijatelji/rodbina dan danas pričaju o tome kakva je ona bila i koliko sam se ja s njom napatila. Ali kod tvoje zbilja zvuči kao da nju nešto muči a ne da je samo zahtjevna. Iako je za dojenje djecu normalno i puno kakati u malo kakati, 12 puta je stvarno puno+ to bljucanje... Pedica nije posumnjala na refluks kad si joj se požalila?
    Moja isto zadnjih par dana jako loše spava, mislim da sam zeznula s nečim što sam pojela jer dosta prducka i baš vidim da ju muči trbuh. Ali nisu to grčevi, barem za sada 🤞

Lightblue
    06. Kolovoz 2023. 10:59

U Vinogradskoj imaju izdajalice u sobi za bebe (tamo ih nose na preglede, mjerenje itd.) pa daju na korištenje, također se i u toj sobi može i sterilizirati ako netko ima vlastite. Cimerica je nosila bebi mlijeko i nakon svakog podoja su joj sterilizirali bez problema. 

👩40g, dijabetes tip 2,AMH 36,9
    👨42g asthenospermia (2016) ➡️normospermia (2022)
    2010-2 biokemijske trudnoće
    2011-prirodna trudnoća,gest.dijab.>inzulin,porod 34 tjedan, 2100gr/47cm
    2016-missed ab u 14-om tjednu ,trombofilija isključena
    22-2 AIH -
    01/23 test ➕,spontano, zadnja menstruacija 28.11, 17.01. 7+1 stižu 🩷🩷💙

• cordis00
    06. Kolovoz 2023. 11:27

Thinkpurple, mozda je zahtjevna, a mozda ju i nesto muci uz to. Moja je bljuckala strasno puno, uvijek je bila ispovracana, svaki dan sam prala gomilu vesa od tetri do vreca bodija pidama, a kakala je kod svakog podoja, normalno je stolica izgledala. Kasnije se ispostavilo da ima alergije i ja sad mislim da je sve povezano s tim. Inace srecom je dobro spavala i nije puno plakala, ali je i slabijr napredovala plus ta koza. Cim sam izbacila alergene i to se ocistilo iz njenog organizma, krenilo je sve na bolje. Al to je bilo taman i s 3-4 mj, al svejedno, osim stolica i bljuckanja, pocela je normalno dobivati na tezini. Tako da ipak sad gledajuci unazad mislim da je to njeno bljuckanje i povracanje i minimum 8 stolica dnevno bilo ipak povezano s alergijama. Ne mora to kod tebe biti slucaj, ja ti samo pisem svoje iskustvo. Sad cu bit pametnija i na prvi znak odmah reagirati, tad su me uvjeravali da se koza cisti pa da nema sanse da dijete reagira preko mlijeka i da je to sve normalno itd. Najveci alergen joj je bilo (i dalje je) jaje, eto ako si vec mlijeko izbacila, pokusaj i jaje pa vidi. Iz Klaiceve su rekli da treba 4 tj dijete, u nasem slucaju je sigurno tad krenilo na bolje, ali tek nakon 6 tj su joj prestali inficirani ekcemi itd. Sretno i drz se, znam da ti nije lako. Nadam se da ce uskoro sve krenit na bolje. I cuvaj sebe❤️.

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

• cordis00
    06. Kolovoz 2023. 11:44

Miracle ja nemam namjeru nista izbaciti, eventualno namirnice koje napuhuju tipa grah i kupus i sl, ali to ne jedem na dnevnoj bazi svakako. Ako mi i druga ispadne alergicna, zelim to odmah i vidjeti nego da sam na dijeti cijeli period dojenja pa strepit pri uvodenju dohrane.

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

Lemon
    06. Kolovoz 2023. 12:53

Karamela radila sam trhuh, bradavice samo jednom jer mi je bilo nezgodno u bolnici. Puno sam hodala i masirala trhuh, to sam radila i u predradaoni i disala isto kako je pokazao. 
    Bambi mene je isto jedno vrijeme jako svrbilo, a imala sam samo jedan sav. Špricala sam sa octeniseptom 
    Što se tiče spavanja moja je u vreci od rođenja, tako sam mirnija, a i kada ju preko dana s nečim pokrijem nema mira dok to ne baci sa sebe. Kad je bila manja imali smo pidžamicu sa stopalima, a sada dugi bodi i vreća. U sobi nam je 24, 25 stupnjeva.
    Maru i mi koristimo gel I isto sam čitala kako ima puno nuspojava, ali ovo za gušenje mislim da se ne moraš brinuti jer je to mala količina i nikako ne stavljati duboko u usta
    ..
    Mame sa više djece kako oblačiti bebe u zimi? I unutra tipa na 22°, a kako kada se ide van?

Ja isto sad vidim da imam previše kratkog što neće stići iznositi, ali kada su krenule vrućine još sam naručila kratke bodice a sad naglo zahladilo i pitanje kakav će biti 8.i 9.mj.

💔💔💔💔
    28.06.23. ❤️

Lemon
    06. Kolovoz 2023. 13:15

E super hvala, da nisam razmišljala da će već u zimi biti na podu i puzati 😁
    Moja je zadnja dva dana počela jako bljuckati, do sad samo je podrignula a nekad ni to, a sad se sve promijenio. Isto ima oko 8 pokakanih pelena. Ja nisam nista izbacila iz prehrane za sad.. 

💔💔💔💔
    28.06.23. ❤️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.