Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • ružica
    04. Kolovoz 2023. 13:39

Čestitke svim novim mamama!
    Citam vas ali ne stignem pisati. Malcu su prestali grcevi i sad je dosta lakse.
    Ima li netko da mu beba stalno stuca i mize li se to kako sprijeciti?
    Zenske, znojite li se? Ja ne dojim ali se znojim nemoguce. Sva roba mi ie stalno mokra, nikad mi nije bilo tako.

👩 37, amh 6.2.pmol
    👨 33 ,normospermia
    26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
    5+3 🙏❤️

• Nikky0407
    04. Kolovoz 2023. 13:58

Pozdrav žene i mame,

Prvo da čestitam svima koje su postale mame, uživajte u svojim bebicama a svima nama koje nas to još čeka držim 🤞🏻
    Tu sam i čitam vas redovno ali pošto nemam iskustva bolje da se ne mješam već samo zapisujem i pratim 🙈🥰
    trenutno sam 36+6, jucer bila 1x u TA na pregledu na sv. Duhu, do prošlog tjedna vodila trudnoću kod istog doktora samo privatno.
    E sad ono što me muči, malac je dobio u tjedan dana samo 80g, s 3030g od prošlog tjedna do jucer na 3110g... sve ostalo super i za težinu doktor kaze da je super, da je to tak i onak procjena samo... obzirom da je dobivao po 500-600g do sada svaka 2tj-3tj kolko sam dolazila kod njega ovo mi se stvarno čini nekako premalo u tjedan dana...
    Da li to može biti o do aparata, obzirom da su ovi u bolnici prahistorijski u usporedbi s onim privatno ili da ne brinem previse, iako si ne mogu pomoći...😱🙈
    Hvala unaprijed🙏🏻

Landy
    04. Kolovoz 2023. 15:51

Žene moje mi smo još u komadu🤦🏻‍♀️. Na današnjoj kontroli opet ništa trudnova, ali se bar vidi pomak u otvaranju, sad smo 4-5 cm.. ako ne krene ranije, u nedjelju hospitalizacija, pa ćemo vidjeti hoće indukcija biti u nedjelju ili ponedjeljak 🙄

👨‍👩‍👧‍👦
    💃30
    🤵 33
    👧🏼 4

mom.I
    04. Kolovoz 2023. 15:57

Pozdrav svima.
    Čestitke novim mamama i nadam se da se snalazite 😊
    Cure koje čekaju, stvarno se sve može promijenit u trenu i kad mislimo da nema pomaka. Držim vam svima 🤞🏼 da sve prođe što lakše i bolje i da se javite s dobrim vijestima 😊
    Svima nam želim da izdržimo kako je već bilo spomenuto 😄
    .
    Belinda i moj V je isto zadnjih dana bio dosta nemiran kad treba spavati, zaspe pa se trzne, maše i rukama i nogama, kao da se grči i spasilo nas je spavanje na trbuhu. Tako baš mirno spava, ne plače u snu i taj spavanac potraje malo dulje. To prakticiramo samo preko dana pa ga svako malo obilazim, preko noći me strah iako on lijepo okreće glavicu sam.
    Pa eto prijedlog, ako pomogne.. 😊
    .
    Kile. Meni je ostalo viška i baš me to smeta, a nikako da se pokrenem. Isto jedem gluposti, samo mi se jede slatko.
    .
    Pomoć baka. Joj, mene od poroda peru baš neki negativni hormoni, ljubomora ili što to već je.. Ne želim apsolutno nikakvu pomoć, pa ni s ručkom, koliko god mi bilo teško i koliko god nekim danima ne stignem ništa. Ne želim nikoga kod nas, smetaju mi svi. Svjesna sam da sam grozna, već mi ih je nekoliko i zamjerilo, al jednostavno ne mogu, borim se sama sa sobom.
    .
    Mareikate, meni je na izlasku iz bolnice rečeno da se sad pupak ne tretira više ičim, a ja sam se toga držala slijepo, pa mu je slinila neka sukrvica i stalno se ljepila gaza za to sve dok nam nije došla patronažna i rekla da slobodno koristimo octenisept i tyrosur, nakon toga je brzo i otpalo.
    Prvu noć kod kuće smo u 3 ujutro mijenjali tu gazu oko pupka jer se upišao, on je urlao, a nas dvoje se preznojavali 😅 

Maru, isto kao Thinkpurple, manja količina i pratim ga nakon toga. 

L 💝 2013. | and in this world, she is my world |
    V 💙 2023. | we made a wish and you came true |

• cordis00
    04. Kolovoz 2023. 16:50

Znojenje- joj ja se sjecam tog preznojavanja nakon prve, usred noci kao da me netko polio s kantom vode, a inace se ne znojim. Jedva sam docekala da prode.
    Ispadanje kose- krenilo tek nakon 3-4 mj, ne sjecam se i bas je trajalo, bila sam procelava, jedva sam docekala da mi kosa krene opet rasti.
    Pupak- ako kome dosta curi, gazica se zna zalijepiti, nije dobro onda povlacit tako sasuseni sekret, moze se gaza naprskati dobro s octeniseptom i ostavit malo da djeluje i da se to sasuseno navlazi pa onda skinit tu gazu pa onda malo ranu naprskat, kad se na zraku osusi naprasit i stavit novu gazu. Mi isto nismo htjeli nista dirati, a patronazna nam je dosla tek nakon tjedan dana, a pupak je mala pola otkidala i onda smo morali sami previjati dok nije dosla patronazna, isto mi je bio velik stres da ce se inficirati jer je velik rizik onda od sepse itd🙉.
    mom.I- razumijem te za kile, mene isto moje opterecuju, proslu trudnocu sam smrsavila u trudnoci, a ovu sam kao kit nikad deblja, al najbitnije da prode babinje, uspostavi se dojenje, beba malo poraste i onda lagano razmisljat o nekim vjezbicama prehrani itd, nemoj se sad na pocetku ubijat u pojam, jos je rano, tek si rodila, tijelo se mijenjalo 9 mj, ne moze sve preko noci (tako sebe tjesim😅).
    Pomoc baka- mi nismo prosli put imali nikog, poceli su dolazit onako na duze posjete od tjedan dana kad je mala bila vec prosla godinu dana, na pocetku nam nitko nije dolazio i meni je tako draze bilo. Sad se nadam da ce nam malo bake nakuhat, isto nitko nece doci na pocetku.

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
    ➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

• cordis00
    04. Kolovoz 2023. 16:51

Landy- joj stvarno se nadam da ce ti se pokrenit, stvarno je pitanje sata/dana.

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
    ➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

MareiKate
    04. Kolovoz 2023. 18:05

Hvala svima na savjetima za pupak, vjerojatno je ona nekako od meškoljenja malo to počupala, nisam primijetila poslije da je još bilo krvavo...
    Sjećate se kako sam neki dan pisala da pokušavam todlera ostavit bez popodnevnog spavanja jer nam je večer kaos a i kad sam sama s njima nemam ga vremena uspavati a ne zna sam, odnosno sam zaspe prekasno... Ugl loše je prošlo 🤣 zaspao je u igri na podu oko 18 sati, ne moram vam ni pričati kakva nam je bila noć 🤣 jučer sam ga malo uspjela poravnati u ritam a danas smo se već vratili u ritam. Samo, nisam ga imala kako uspavati pa sam ih svo troje stavila u auto i vozala dok on ne zaspe i super je ispalo 🤣🤣

Karamela22
    04. Kolovoz 2023. 19:22

Nikky ja nebi previše brinula. Vidjeti ćeš na idućem pregledu pa ako će opet biti tako pitaj doktora. 
    Moj je s 36 na 37 dobio 100 g, a onda s 37 na 38 je dobio 400 g. 

Ja nisam još rodila pa se znojim nenormalno. Po 4 majice na dan mijenjam. 😭 pitam se sta ce nakon poroda tek biti 

Mia2023
    04. Kolovoz 2023. 19:49

Ja se isto brutalno sad u T znojim, kosa mi je stalno na vratu mokra, roba. Baš grozno. Najviše sam primjetila dok spavam, probudim se mokra kao da imam groznicu.
    Mi i dalje u komadu, nema nikakvih naznaka. U pon imamo pregled, a u utorak nam je termin 🤷

👸29
    🧒37
    13.12. ❤️
    Panorama ✅, stiže dečkić 💙

Mimica91
    04. Kolovoz 2023. 20:20

Nikky i ja sam bila jučer na sv Duhu u trudničkoj i isto su mi izmjerili bebu samo 100g više nego na pregledu koji je bio prije 15 dana (kod privatnika). Ja sam pitala odmah kako je tako malo narastao jer inače puno više je prirast do sada. Rekla mi je da je to zbog drugog ultrazvuka i doktora i da te procijene nisu ionako točne i da se ne brinem da je sve ok sa težinom... Tako da eto, ja odlučila ne brinut 😄

Preko trnja do zvijezda
    Ja 91, mm 92
    Azoospermija/kriptozoospermija
    2021 postupak Turska ⛔
    Betaplus 10/2022 postupak, 9 js, 5 oplođeno, transfer 2 embrija ❌
    FET 1 🐧 12/22 imamo ❤️
    29.08.2023 rodio se sin
    10/2024 postupak za drugo dijete ❌

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.