Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Landy
    28. Srpanj 2023. 14:19

Eto nas s pregleda, ctg opet ništa😂 a otvorena sam doslovno vršak prsta😏 kontrola u ponedjeljak ako se što ne pokrene🤷🏻‍♀️

👨‍👩‍👧‍👦
    💃30
    🤵 33
    👧🏼 4

• cordis00
    28. Srpanj 2023. 14:41

Landy

Eto nas s pregleda, ctg opet ništa😂 a otvorena sam doslovno vršak prsta😏 kontrola u ponedjeljak ako se što ne pokrene🤷🏻‍♀️

Drzim fige da bude ipak nesto preko vikenda. Eto sve kao drugorotkinje ranije rode, mos mislit😅.

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
    ➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

Landy
    28. Srpanj 2023. 14:43

Baš😂 nadam se da će kao seka točno na termin, ne da mi se čekati satima u trudničkoj 🥴

👨‍👩‍👧‍👦
    💃30
    🤵 33
    👧🏼 4

• Mrvica722
    28. Srpanj 2023. 14:47

Jedna je od vas tu napisala da beba ide na uzv srca jer je ivf beba ,i moja je nitko nas nije slao dad ce mu gofina dana .jel tvoja beba ima nekakve probleme ili je takva praksa

• cordis00
    28. Srpanj 2023. 15:02

Landy

Baš😂 nadam se da će kao seka točno na termin, ne da mi se čekati satima u trudničkoj 🥴

Joj meni je muka ic ovo jednom tjedno, iscrpi me taj jedan odlazak za cijeli dan i budem van pogona. Ja sam proslu trudnocu imala zadnji pregled tocno s 40 tj i nisu me narucivali svaka dva dana nego rekli da dodem na indukciju tad i tad ako se ne pokrene ranije, srecom pa je.

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

• MamaPa
    28. Srpanj 2023. 15:45

Vanilla pa ne znam iskreno koliko je ili nije dobro raditi vaginalne preglede. Kod mene je situacija takva da sam se baš rano počela otvarati i jednostavno nema drugog načina da provjere situaciju. 
    Meni su prošli tjedan bris na BHS, a na test senzibilizacije me je poslala na predzadnjem pregledu u bolnici tako da sam ja sve obavila i mirna sam. 
    Mene du odmah prebacili na utrogestan oralno jer su se bojali da ne bi umetanje vaginalete 3 puta dnevno nešto pokrenulo. Uzimam i dalje oralno 3x200 Utrogestana, kao i zadnja 3 mjeseca i baš mi je više dosta, izazivaju mi i žgaravicu. 
    Ma super smo izgurale i sad kad god da krene, dobro je 😊
    _______
    Cordisoo vidim da spominješ Pandu za atopiju. Ja od početka trudnoće uzimam omnibiotic 6 i stress i od 30. tjedna uzimam Pandu, sve po preporuci moje ginekologice jer se ja godinama borim s atopijskim dermatitisom. Jesi možda bebi davala Pandu? Vidjela sam u njihovim uputama da može koristi mama ako je dojenja beba ili da se može pomiješati s malo izdojenog mlijeka ili vode i dati na špricu ali ne znam nikoga da je davao odmah novorođenoj bebi Pandu na taj način. 
    ______
    Ostale cure, jel se koja od vas imala problema s atopijom kože i da su to bebe naslijedile? Jeste koristili Pandu? 

• cordis00
    28. Srpanj 2023. 16:04

MamaPa, ja sam svojoj pocela davati Pandu tek od 3.mj zivota kad su mi to preporucili, do tad sam davala Biogaiu. Ja sam joj davala tako da sam pomijesala Pandu s malo mog izdojenog mlijeka pa na spricu, kasnije kad je bila veca i pocela jest, onda sam mijesala s vodom i na bocicu. Otkad sam uvela Altheru s 14 mj, zamijesam je u bocicu.
    Mislim da bi i novorodence prihvatilo Pandu ok u bocici s mlijekom ili na spricu s majcinim mlijekom, samo sta bi to vjerojatno islo sporije.
    Ja sam u trudnocu uzela Bio-Kult jer mi je to preporucila dermatologica iz Klaiceve, da je sad bitno uzimat sto raznovrsnije kulture (a ima 14 sojeva), Panda dosta manje, al specificnijih za atopijski. Mislila sam Pandu uzimat kad rodim za vrijeme dojenje, a maloj davat Biogaiu osim ako i ona razvije atopijski. Kod nas nitko nema nista, muz mozda alergiju na pelud jer zna nekad kihat dio godine. Al on se nije nikad testirao i tvrdi da nema. Istrazivanja su pokazala da su vece sanse da beba dobije ako ima roditelj/braca i sestre tako da smo svjesni toga pa sta bude bude.

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

Lightblue
    28. Srpanj 2023. 16:26

Mrvica722

Jedna je od vas tu napisala da beba ide na uzv srca jer je ivf beba ,i moja je nitko nas nije slao dad ce mu gofina dana .jel tvoja beba ima nekakve probleme ili je takva praksa

Ja koliko znam svim bebama se radi uzv po porodu. Moj sada ima 12 god i 2011 su nas uputili nakon poroda kardiologu. Sve je bilo u redu ali bila sam mirnija jer ga se pregledalo. I dok sam bila u bolnici kako nisam imala drugih zanimacija skužila sam da svako jutri voze bebe na pedijatriju i sestre su rekle da ih vode na uzv srca. Nažalost dvije bebice su preseljene na Rebro radi daljne obrade.

👩40g, dijabetes tip 2,AMH 36,9
    👨42g asthenospermia (2016) ➡️normospermia (2022)
    2010-2 biokemijske trudnoće
    2011-prirodna trudnoća,gest.dijab.>inzulin,porod 34 tjedan, 2100gr/47cm
    2016-missed ab u 14-om tjednu ,trombofilija isključena
    22-2 AIH -
    01/23 test ➕,spontano, zadnja menstruacija 28.11, 17.01. 7+1 stižu 🩷🩷💙

• Mrvica722
    28. Srpanj 2023. 16:36

To sam cula da ivf bebe imaju tendenciju za srčane probleme,a to da svim beba snimaju po porodu nisam vidila u Dalmaciji svaka cast za  zg ne zrači nista a dobro je znat

Meli18
    28. Srpanj 2023. 17:38

Cure, bas ste se raspisale u tih par dana 😅
    Cestitam Takica 🥰
    ...
    Jucer ctg je zabiljezio dva trudoa (lazna) do 100..ali nisam nista osjetila. I dalje sam otvorena za prst... I dalje cekamo 😊 ali bi htjela ostati 2u1 jos bar tjedan dana 😅
    ....
    Iiii...
    ....Ne znam vise sta sam procitala 😅
    Nadam se da ce bebama brzo proci grcevi i da ce sve biti dobro, da se mame i tate odmore bar malo 🥰
    Zapamtila sam da pricate o zivotinjama 😅 i mi imamo macku, jako je ljubomorna i vezana za mene pa ne znam kako ce reagirati pa sam isto mislila dati tetra pelenu tati da da macki da to pomirise, da se navikne na malu 😅 valjda ce biti ok, mora 🥰
    ...
    Bas bi voljela vidjeti listu, koliko nas je jos ostalo 2u1 😂 sretno svimaaa 🤞🏻🥰

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.