Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    MareiKate
    28. Srpanj 2023. 09:04

Takica

Drage moje… sa razlogom se nisam javila. 25.7 nakon carskog reza u spinalnoj ansteziji rodila se moja K💞 2870gr i 52 cm duga.
    Porod je obavljen ranije jer se umorila jako i bila je niza bazalna fr srca na CTG pa nisu htjeli čekati. Tad sam bila 37+4.
    Bebica je čupavica prava ima kose puno, mrvasta, mekana samo se mazi i gleda okolo. Sad dok smo u bolnici je na dohrani od sinoc pokušavamo sa dojenjem pa se nadam da ce biti ok. Rez boli al i danas malo bolje. Hvala Bogu na analgeticima 😂 digli su me nakon 12 h a danas sam hodam do toaleta uz pridržavaju stomaka. Cak sam uspjela malo navuci kolostruma i dati joj sto super za 2 dan poslije sekcije.
    Čestitam svima koje su u međuvremenu se takodje porodile.

Čestitam Takice, tako se točno i moja rodila na 37+4! ♥️
    Želim ti brz oporavak i da ste brzo doma 😊  Moja je imala 4 cm manje i kojih 300 gr više, ali do izlaska je pala ispod 3 kile. Nama je dojenje krenulo tek 4ti dan pomalo i svaki dan je sve bolje. Ja sam odmah imala mlijeka ali ona dugo nije mogla vući pa smo na špricu...

Mia2023
    28. Srpanj 2023. 09:16

Btw imate neku preporuku videa za vježbe na pilates lopti? Šta vi sve radite?

👸29
    🧒37
    13.12. ❤️
    Panorama ✅, stiže dečkić 💙

• cordis00
    28. Srpanj 2023. 09:34

Ally ja sam se drzala preporuke s otpusnog pisma za K1+D3, poslije smo nastavili samo s D3 (i Biogaia), ali kako je moja mala razvila atopijski uz alergije, isla sam u skolu atopije u Klaicevoj i tamo su nam rekli da se provode istrazivanja da omega DHA poboljsava stanje koze, a dobra je naravno i za mozak, vid itd, a da ionako rijetko koja majka dojilja/beba kasnije unosi dovoljno omege (sta i je istina jer ja nisam uopce jela ribu kad sam krenila na eliminacijsku dijetu, a mala mi je tek neki dan dobila dopustenje da krenemo s uvodenjem ribe) i sad sam odlucila davat drugoj omegu s D3 cim prestanemo s K1+D3 kombinacijom.
    ——
    Pilates lopta, ja sam razne videe na youtubeu gledala, na kraju radila par vjezbica, kruzenje kukovima, naprijed nazad, ne sjecam se vise. Jos ju nisam upogonila jer cekam da obavim sta trebam🤣🤣🤣.
    Ugl sve je spremno, samo moram svoj ormar organizirat sta odgadam vec predugo plus ta depilacija pa krecem u ponedjeljak navecer s loptom. Pa cu za vikend malo opet skicnut te videe. I dosta sam hodala pred pregled pa sam se mozda isforsirala i malu potakla na divljastvo, ne znam🤣.
    —-
    Jel se kome sta pokrece? 😊

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
    ➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

• EvaEva
    28. Srpanj 2023. 10:07

cordis00

Ally ja sam se drzala preporuke s otpusnog pisma za K1+D3, poslije smo nastavili samo s D3 (i Biogaia), ali kako je moja mala razvila atopijski uz alergije, isla sam u skolu atopije u Klaicevoj i tamo su nam rekli da se provode istrazivanja da omega DHA poboljsava stanje koze, a dobra je naravno i za mozak, vid itd, a da ionako rijetko koja majka dojilja/beba kasnije unosi dovoljno omege (sta i je istina jer ja nisam uopce jela ribu kad sam krenila na eliminacijsku dijetu, a mala mi je tek neki dan dobila dopustenje da krenemo s uvodenjem ribe) i sad sam odlucila davat drugoj omegu s D3 cim prestanemo s K1+D3 kombinacijom.
    ——
    Pilates lopta, ja sam razne videe na youtubeu gledala, na kraju radila par vjezbica, kruzenje kukovima, naprijed nazad, ne sjecam se vise. Jos ju nisam upogonila jer cekam da obavim sta trebam🤣🤣🤣.
    Ugl sve je spremno, samo moram svoj ormar organizirat sta odgadam vec predugo plus ta depilacija pa krecem u ponedjeljak navecer s loptom. Pa cu za vikend malo opet skicnut te videe. I dosta sam hodala pred pregled pa sam se mozda isforsirala i malu potakla na divljastvo, ne znam🤣.
    —-
    Jel se kome sta pokrece? 😊

Cordis00 slučajno sam pročitala tvoj post pa molim info. Imam bebu 4 mj. sa alergijom na proteine kravljeg mlijeka. Čini se da ima i atopijski dermariris po potkoljenicama i podlakticama. Molim te za kratak info što su te uputili u klaićevoj vezano za atopijski, najbitnije stvari?
    I molim te, kakve su to kapi sa omegom, kad i koliko se daje, ja bi to svom djetetu počela davati, dosad nisam nikad čula za to. Sad pije waju s D3. Hvala ti! 

👰34,
    🤵37,
    2 x vanmaternička,
    3/2022 - 1. IVF, ET 2 blastociste-biokemijska, 3 blastociste smrznute
    FET prirodni 13.7. 2 blastociste 👉 beta 25.7. 🤞🤞🤞 8.dpt - plus ko kuća 😂, 12. dpt beta 508👌, 15. dpt beta 2457
    8.8. UZV ❤️ i manji hematom
    Termin 2.4. I gestacijski dijabetes...

Landy
    28. Srpanj 2023. 10:17

Takica čestitke ♥️♥️♥️
    Mi čekamo pregled u TA, zasad nema pomaka 🙈

👨‍👩‍👧‍👦
    💃30
    🤵 33
    👧🏼 4

bambi27zg
    28. Srpanj 2023. 10:57

ITakica cestitke 🧸🍼🎈
    Sunny ima li pomaka? 
    Cordisoo kuzim te s tretmanima prije 😅 been there, done that 😄 
    Ally nama su u Petrovoj dali preporuku K-D samo, patronazna je rekla da uzmemo Babytol, danas bi trebali  poceti i ndam se sto mirnijem gibanju crijeva 🤞🏼 znam da im D smeta, ali je topiv u mastima pa se nadam obzirom na kolicinu sisanja i mlijeka da ce se dobro topiti 🤞🏼😅  E i jucer sam nalakirala nokte u popodnrvnom bluesu 🙈😄 

👩🏽35 Hashimoto, IR, neprohodan desni jajovod, histero mioma, missed ab 8 tt (9/21), laparo mioma
    🙎🏽‍♂️34 sve ok
    6/22 prirodni IVF, 1 prsnuo napravljena AIH 👎🏼
    10/22 stimulirani IVF; 11 🥚, 6 oplodeno, 1 blst, vracena 5.dan, beta 12 dpt 408,69
    Panorama 💙🍼 🏥 Petrova dr.V termin:19.7.

• cordis00
    28. Srpanj 2023. 12:11

EvaEva, njega koze i izbacit alergene, ako dojis ni u tragovima (mlijeko, sirutka, maslac itd), mozda postoji alergija na jos nesto iako su nalazi neg pa i na to obratit paznju. Bitno je davati dobar probiotik za crijeva, mi dajemo pandu, to je bas za atopicare, ali ima vise vrsta, koji god. A babytol omega dha je u kapsulama koja se istisne direkt u usta, jedna na dan, ima sama za sebe il u kombinaciji s D3, dajem joj od dodataka samo to dvoje uz naravno izbjegavanje alergena (recimo moja je odmah kad je testirana s 3,4 mj imala visoke razrede na mlijeko jaje kikiriki, a uvodenjem dohrane sam skuzila da joj smetaju jabuka kruska breskva itd, tek nedavno su ti nalazi ispali pozitivni, a to je u biti krizna reakcija na brezu, ljesku, trave sta je isto tek sad pozitivna, al znam da joj smeta, jos se sve manifestira pogorsanjem atopijskog bez respiratornih simptoma).
    Ugl za pocetak sto mozes je biti na dijeti ili davati mlijeko za alergicare (ja sam svojoj s 14 mj uvela Altheru koja ide na recept da joj ne moram davati jos i kalcij, izbjegavati alergene i paziti na sto sve reagira. I njega koze naravno, bit ce bolje s vremenom :).

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

• cordis00
    28. Srpanj 2023. 12:16

I za njegu koze, naravno probat vise kremica, mazat redovito, nekad to znaci svaka 2 sata, ne bojat se kortikosteroida kad trebaju, kupat svaka 3 dana u hladnijoj vodi do 5 min i odmah mazati kozu nakon, vlazni povoji na ekceme bez sekrecije (cesto im se znaju inficirati). Ako te jos sta zanima slobodno pitaj. Robica pamuk, prat na visokoj temp bez omeksivaca. Kod inhalatornih alergija odmah skidat pri ulasku u kucu, susit u susilici, ne vani na zraku. Ali trazi uputnicu za dermatologa i alergologa ako niste bili, opet je bolje da netko tko se bas time i bavi prati dijete, kad padnu alergije onda se rade provokacije u bolnickim uvjetima ( mi jos nismo dosli do toga).

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

Vanilla Diva
    28. Srpanj 2023. 12:49

MamaPa Jel u redu raditi vaginalni pregled (to koliko smo otvorene) relativno cesto? Ja idem u pon kod drzavne gin na briseve na streptokok i trebam opet vaditi krv za test senzibilizacije... u bolnici mi je pregled tek 9.8., strah me da ne krene porod prije toga a da nisam obavila te briseve i test. Voljela bi da me dr pregleda u pon jer me bas zanima stanje, samo me strah da mi nesto ne potakne.
    Jel uzimas utrogestan i dalje vaginalno ili oralno? Ja sam od 34.tjedna na oralnoj terapiji 2×100g.. 
    I ja sam se malo pokrenula po kuci vise, jucer bila u setnjici.... to samo zene koje miruju znaju ali taj osjecaj kad izađes malo van, vidis ljude, sunce, drvece, zgradu. Osjecala sam se kao da sam iz zatvora izasla 🤣🤣 tako planiram svaki dan malo iako me navecer posteno probadalo dolje sve.. jel imas i ti bolove? Mene sve zivo dolje boli, u preponama, to probadanje unutra, leđa, sve.. 
    I meni je zadnji cilj bio 36, sad mi je ajmo reci 37 i to ce biti bas da se totalno opustim aliii stvarno je puno lakse kad dodes do 36 s komplikacijama od ranije... pogotovo kak si bila u bolnici dugo, meni je taj period u bolnici (a bila sam tjedan dana) bio najtezi, bila sam bas jako depresivna i u strahu. Tako da mi je tad 36 tjedana izgledalo kao nedostizni cilj ali tu smo 🥳🥳
    Sretno i dalje! 🍀🤞🏻 javi se ponekad 

Curka 🎀🎂 19.08.23.

Vanilla Diva
    28. Srpanj 2023. 13:00

Takice cestitaaaam!! 🎉🎉🎉

Curka 🎀🎂 19.08.23.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.