Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    milica94
    28. Srpanj 2023. 19:36

Takica cestitaam na bebici, da je živa i zdrava i da vam donese najveću sreću i radost! 😊
    Heej,pa na kraju ćete se sve poroditi prije mene 😁 Kod nas nikakvih pomaka, juče bili na pregledu, sve je okej sa malenim, pregledala me vaginalno,i dalje nikakvih pomaka, dolje zacementirana 😂 nisam niti malo otvorena, grlic ocuvan i zdrav, i rekla gin.da ne misli da ce ovo bas brzo kod mene, da mogu ocekivati i 2 sedmice da prenesem, sto sam i znala,ali se nadam bar da ce se nešto pokrenuti, bar u toku sledece sedmice. 🤞🤞 Sutra opet ctg i uz, dolje sam juce imala neke blage bolove, nakon vag.pregleda, danas opet nista, niti sluzni cep da je poceo ispadati ma nista. Maleni jos uvijek visoko, a bojim se da zbog te moje prosirene materice i viska vode nece ni uci u kanal,jer ima mjesta i dalje za djuskanje u stomaku, tacno bih im rekla, rezite me, da zavrsimo sa tim 😂 Malo previse forsiraju prirodno,i da se nesto samo pokrene, pa na kraju vode na hitan carski. 🙄🙄 Ali sta mogu,cekamo i to je to. Sve ostale cure čekalice, želim vam da se što prije nešto pokrene, i desi😊 A vama mamama želim dosta strpljenja i snage, da se izborite sa svim slatkim mukama koje su vas snašle,sve nas to čeka i svaki početak je takav, ali sve vrijedi zarad tih malih bića. 

• cordis00
    28. Srpanj 2023. 19:43

Milica nikad ne znas, jedan dan je tako, iduci dobijes trudove. Moze to sad svaki tren. Nemoj da te brine sta je beba visoko, moja se spustila tek usred poroda, drugo je kod drugorotkinja itd kad je prva beba vec “razgazila” taj kanal pa se zato druga lakse spusti. Iskreno radije bi da je visoko, ovako me pritisce, otvorila me 2.5 cm po zadnjem pregledu, a opet bez trudova, moze i meni porod pocet za 2,3 tj, ne moze se to znati. Javljaj situaciju🥰.
    I mene zanima taj popis, imam dojam da nas je par ostalo oko 38 tj i 2,3 cure sta su 40.

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
    ➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

Mia2023
    28. Srpanj 2023. 19:49

Da i meni se čini da nas baš više nema. Još ću zadnja ostati. Meni je bebač već 10 dana ful nisko, ali osim što sam malo otvorena se ništa ne dešava, a nemam neki osjećaj ni da hoće skoro 🤦

👸29
    🧒37
    13.12. ❤️
    Panorama ✅, stiže dečkić 💙

milica94
    28. Srpanj 2023. 20:04

cordis00

Milica nikad ne znas, jedan dan je tako, iduci dobijes trudove. Moze to sad svaki tren. Nemoj da te brine sta je beba visoko, moja se spustila tek usred poroda, drugo je kod drugorotkinja itd kad je prva beba vec “razgazila” taj kanal pa se zato druga lakse spusti. Iskreno radije bi da je visoko, ovako me pritisce, otvorila me 2.5 cm po zadnjem pregledu, a opet bez trudova, moze i meni porod pocet za 2,3 tj, ne moze se to znati. Javljaj situaciju🥰.
    I mene zanima taj popis, imam dojam da nas je par ostalo oko 38 tj i 2,3 cure sta su 40.

Sve je moguće. Čak znam i za slučajeve gdje su žene bile isto skroz zatvorene,pa se porodile kroz 10 sati 😂 Nema nam druge nego čekamo i iščekujemo. 🥰 U meni svakako ostati neće 😂 Ali najgora je neizvesnost, i 1000 poziva i poruka dnevno,sa svih strana, sa pitanjem: 'ima li šta novo?' 
    Stvarno baš malo trudnica ostaje za 8.mjesec. Mislim da ih je bilo, ali su bebe požurile. 😊  Sretno takođe, da sve prođe što lakše i brže. 🤞😘

• MamaPa
    28. Srpanj 2023. 20:27

cordis00

MamaPa, ja sam svojoj pocela davati Pandu tek od 3.mj zivota kad su mi to preporucili, do tad sam davala Biogaiu. Ja sam joj davala tako da sam pomijesala Pandu s malo mog izdojenog mlijeka pa na spricu, kasnije kad je bila veca i pocela jest, onda sam mijesala s vodom i na bocicu. Otkad sam uvela Altheru s 14 mj, zamijesam je u bocicu.
    Mislim da bi i novorodence prihvatilo Pandu ok u bocici s mlijekom ili na spricu s majcinim mlijekom, samo sta bi to vjerojatno islo sporije.
    Ja sam u trudnocu uzela Bio-Kult jer mi je to preporucila dermatologica iz Klaiceve, da je sad bitno uzimat sto raznovrsnije kulture (a ima 14 sojeva), Panda dosta manje, al specificnijih za atopijski. Mislila sam Pandu uzimat kad rodim za vrijeme dojenje, a maloj davat Biogaiu osim ako i ona razvije atopijski. Kod nas nitko nema nista, muz mozda alergiju na pelud jer zna nekad kihat dio godine. Al on se nije nikad testirao i tvrdi da nema. Istrazivanja su pokazala da su vece sanse da beba dobije ako ima roditelj/braca i sestre tako da smo svjesni toga pa sta bude bude.

Hvala ti na iskustvima! Mislim da cu i ja krenuti s Biogaiom pa vidjeti što kaže pedijatar na prvom pregledu, a ja ću dotad piti Pandu.
     Ja sam svjesna da su šanse veće da moja beba ima atopijski dermatitis i zato sam od početka na probioticima samo je malo zbunjujuće što svaki doktor ima svog favorita što se tiče probiotika, teško je biti pametan. 
    Bila bi presretna da moj mali ne naslijedi to od mene jer znam koliko je atopijski dermatitis naporan i dosadan, a pravog lijeka zapravo nema nego samo ublažavanje simptoma. 

Flekica
    28. Srpanj 2023. 22:22

Ma ima nas jos u 2 u1 😀 Ja zatvorena skroz... Po trbuhu i zgaravici osjetim da se nije spustio. Prekjucer na pregledu smo bili na 3300 tako da se ocekuje veliki decko. Iskreno se nadam da necu prenijeti previse jer je od pocetka veci za tjedan dana i znam po ovulacijama (i prethodnom ivf-u) da bi u biti trebala biti na 38 tjedana a ne 37.
    Lagano krecemo s pojacanim setnjama, skakanju po pilates lopti, datulje i slicno. Moje noge su toliko pune vode da imam osjecaj da ce mi koža na njima popucati. 

👩 1987. - AMH 10,38 pmol, hashimoto, 12/21 lpsc ex desni jajovod i veci dio jajnika, 🧑 1987. - normozoospermia
    04/22 prvi IVF postupak, 225 Ovaleap, Cetrotide, Ovitrelle -> 4 🥚, sve oplođene 05/05/22 ET dvije blastice , 0 smrzlica, beta 0, 12/2022 spontana trudnoca ❤️, otp 18/08/2023 it's a boy!

Karamela22
    28. Srpanj 2023. 23:19

Evo još jedne 2u1 koja čeka 🙈 
    Beton, beba visoko. Mislim da ništa od mene još neko vrijeme. 

• gluglu
    29. Srpanj 2023. 04:32

I ja zacementirana skroz , imam još 10dana do termina...mislim i da neće prije.
    Ovo mi je druga trudnoca, prvu sam prenjela 8 dana. Možda se sada i primirim , budem čekala da prenesem pa da se curama poklope rođjendani i slave ih skupa baš bi bila fora 😀, ali imala bi jos 20dana da čekam što mi je već puno.
    Na prvom porodu sam se jako slabo otvarala i rodila uz pomoc dripa...ovaj put ću vidjeti ako ga ikako mogu izbjeći.
    Beba ima 3600gr već. Obavljen poslednji pregled kod moje doktorice, u četvrtak pregled u TA.
    Ovih dana pripremamo i slažemo robicu.
    Nesanica me i dalje muči, pa vas čitam i pìšem ovako po noći 🤷‍♀️

https://www.tickerfactory.com/ezt/d/1;20764;11/st/20230808/e/Pregnancy+Ticker/dt/6/k/38d6/preg.png

• ružica
    29. Srpanj 2023. 05:44

Pozdrav cure, čestitke svim novim mamama, ljubite i mazite svoju djecicu i sto brze se oporavite.
    Vidim da pisete o d3, s obzirom da smo se tek rijesili grceva, mogu li malcu davati samo ovu bio gaiu s d viraminom? Je li to dovoljna doza d vitamina?

👩 37, amh 6.2.pmol
    👨 33 ,normospermia
    26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
    5+3 🙏❤️

• cordis00
    29. Srpanj 2023. 07:02

Cure jel koja odbila potpisati pristanke za drip i epiziotomiju? Tj jel se moze reci ako stvarno sve ide dobro i nema potrebe za dripom u tom trenutku da se moze naravno dati ako bude trebalo, al trenutno ne? Isto za epiziotomiju, ako bas zapne kod izgona da nikako ne ide ok, al rutinski da me rezu cim me vide, ne zelim to.
    Ne zelim sve isforsirano i ubrzano jer su guzve i zele prije sve rijesit. Ja bi vrlo rado ostala kuci cim duze, ali jasno mi je ako pukne vodenjak i to bez trudova da moram odmah ici zbog profilakse sto mi je bris pozitivan.
    Mislim meni je moj zadnji porod bio ok, dobro smo se oporavile beba i ja, nemam se sta zalit kad cujem svakakve price. Al odmah s vrata su mi probusili vodenjak i ukljucili drip cim sam usla u box, sa svojim trudovima koji su dobro napredovali, jer su protumacili da imam granicni tlak, vjerujem da je svim rodiljama u tom trenutku trudova tlak malo granican, tako mi je i moja gin objasnila, bezveze sam zbog toga svega iskrvarila pa morala primat krv.

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
    ➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.