Uh sad sam se raspisala. Samo sam htjela napisat svoje iskustvo i da je to sve normalno i treba vremena da sve dode na svoje. I odjednom skuzis da se beba tu i tamo makar na 5 min zaigra sama pa popijes toplu kavu😁.
Thinkpurple kako se ti osjecas, fizicki jel sta krenilo na bolje? Ti si se stvarno jako ispatila, bas mi je zao. Nadam se da ce ti sve krenit na bolje uskoro, stvarno to zasluzujete. I da ce brzo bebica savladat dojenje i da ces barem tu biti mirnija. U nekim situacijama je sisa stvarno spas za sve😅.
👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
➕26.10.24., 3. trudnoća
Htjela sam se samo nadovezati o baby bluesu koji je izražen od 17-20, to je period koji je općenito vrlo izazovan uvijek. Barem meni. Djeca odvale popodnevni soavanc i oni su za nove izazove a ti se polako gasiš. Pogotovo kad već počneš raditi ili dok ne radiš pa čekaš muža s posla, pa duge zime kad je već mrak tada... Meni je to zaista najizazovniji dio dana od kad imam djecu.
Ja sam danas pod laganom temperaturom od prepunjenosti sisa, moja nekad može nekad ne može sisati pa se izdajam, dajem na špricu, nema šta ne izvodim. Sreća mama mi je tu pa uskače, inače bi svisnula.
Trudilica ja sam 2020 operirala kralježnicu i davali su mi 30% šanse da ću hodati i sa tim stanjem sam dobila spinalnu pa mislim da bi onda i ti epiduralnu trebala dobiti. Jedino je malo niže piknula anesteziologinja radi ožiljka. Posljedica nemam -barem me nešto zaobišlo. Mene je iznenadilo da mi je i trudnoća dobro prošla a i sva moja sranja bez posljedica na kralježnici (za sada). Jedino kod dogovora sve reci i ako imaš išijas u koju nogu lupa i kako. Mene je to ispitivala ali nakon operacije nisam imala s njim problema ali ona je pitala radi mjesta uboda. Nešto vezano za živce (ja od prije ne osjetim stopala).
👩40g, dijabetes tip 2,AMH 36,9
👨42g asthenospermia (2016) ➡️normospermia (2022)
2010-2 biokemijske trudnoće
2011-prirodna trudnoća,gest.dijab.>inzulin,porod 34 tjedan, 2100gr/47cm
2016-missed ab u 14-om tjednu ,trombofilija isključena
22-2 AIH -
01/23 test ➕,spontano, zadnja menstruacija 28.11, 17.01. 7+1 stižu 🩷🩷💙
S tako malim bebicama se nema sta posebno. Nit sta kuze. Ja imam printane slike crno bijele na uzorke, al mislim da sam joj to pokazivala tek nakon prvog mj. Na pocetku je moja spavala preko 20h dnevno prva 2 tj pa smo dane provodili u ciklusima spavanja, presvlacenja, dojenja. Poslije kad je bila budna nesto vise tako u babybjorn, kauc, dojenje, te kartice, nista posebno. Setnja jednom dnevno. Pricanje. I to je to ako se dobro sjecam😅.
U vezi hroptanja, njima su hrskavice jos nerazvijene i to tako na pocetku zvuci, al ako nemaju sekret il obstrukciju uz to, mislim da nema potrebe ispirati.
Ja cu pitat na prvom pregledu uputnicu za sluh jer to nisu zadnji put radili u bolnici, nemaju aparat, uzv kukova cu privatno. Babytol cu po uputama, poslije k1+d3 nastavit s omega dha+d3. Pitat cu recept za rotu. I vidjet cemo oce bit kakvih tegoba iza poroda. Ja necu siroko povijat, a nosenje i babybjorn sam upogonila iza uzv kukova ako se dobro sjecam. A za rupe, jel mislis na fontanele? Mojoj su znale pulsirat nekad, to sam pitala, rekla je dr da je normalno, pratila sam ih zbog znakova dehidracije.
Thinkpurple javi se iza pregleda, nadam se dobrim vijestima.
Takica gdje si?😊
👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
➕26.10.24., 3. trudnoća
Cordiso prekrasno si ovo napisala. Sve ste sve super napisale❤️
A kaj sve radite s bebama dok su budne? Ja stalno imam feeling da ne radim doboljno toga a opet nije to puno vremenski da je budna.
Svaki dan nam je gotovo isti - vjezbice- imam neku app di su svaki dan 5-6 vjezbica raznih
Pa je ostabim u baby gym da gleda crno bijele slike.
Pa je malo na kaucu samnom di joj samo pricam ona il lezi il je na meni.
Nosim je po stanu.
Sad sam je pocela i malo u bouncer stavljat pa samo gleda.
I to je manje vise to🤷♀️
——
Thinkpurple ovo sam si zapisala da pitam:
Uputnica za uzv kukova- nije u sustavu pa da provjere
Nosenje u nosiljci
Bouncer
Suha koza i crvenilo- na nogama i rukama je bas suha
Hroptanje po noci - ispiranje fizioloskom
Odlazak na more
Cijepljenje
Dobivanje na tezini / kombinacija dohrane
D vitamin /k vit omega
Uzv srca- ivf beba
Udubine na glavici
Kraljeznica izvijanje dok lezi na ledjima
——
Meni se danas vraca pas doma sa cuvanja i jedva cekam vidjet kako ce reagirat na bebicu al me i strasno frka. Jel ima neka od vas psa? Kako je reagirao?
Mi smo imali psa i mačku kad je prva cura rođena. Kad smo ju donjeli iz rodilišta ponjušili su ju oboje, mačka je odmah uzela distancu, (dan danas je tako, ali ona je posebna priča vezana je samo za mene), a pas (maltezer) ima kćer na oku od prvog dana, pratila ju je non stop,sad pogotovo, ali apsolutno nikad nije pokazala mrvicu agresije prema ikome pa ni prema malenoj. Sad ćemo vidjeti kako će biti,sad su još dva psa i još jedna mačka🙈
👨👩👧👦
💃30
🤵 33
👧🏼 4
Ja vas redovito čitam ali nemam što za napisati jer mi je ovo prva beba i mislim da još uvijek zapravo nisam svjesna što me čeka. I svima vam se divim!
Prije svega čestitam svim mamicama i njihovim bebama, svaka vam čast na hrabrosti i snazi. Baš mi puno znaci pročitati vaša iskustava o porodu, babinjama i svim savjetima vezano za bebe.
Već sam pisala prije da su mene lovile faze neke depresije i tuge budući da sam već tri mjeseca na strogom mirovanju, od toga preko mjesec dana hospitalizacije od 24. tjedna. Ja sam već u tom periodu odlučila potražiti pomoć nakon poroda, jako mi je teško bilo sve to skupa psihički podnijeti. Teško je bolnici svaki dan od 24. do 29. tjedna slušati da si tu pod dijagnozom prijetećeg prijevremenog poroda, odvojena od muža i obitelji.
Veselim se jako bebi ali me i strah jer ne znam što me čeka.
_
Vanilla obavila sam pregled prošli tjedan i naručili su me opet idući tjedan. I dalje sam otvorena za prst skroz do ovoja i glavice, a cervikometriju mi dr. nije radio jer je rekao da nema potrebe više, samo da je cerviks za članak prsta dug. I dalje sam na terapiji, maksimalna doza Utrogestana i Cordipin kao tokolitik pa su me vjerojatno zbog toga naručili na kontrolu već idući tjedan da mi to ukinu, a možda i zato što sam otvorena. Nekako imam dojam da bi se to moglo kod mene sve pokrenuti brzo nakon ukidanja terapije.
Ne moram baš strogo mirovati tako da izađem 1-2 puta tjedno u šetnju na 15 min, malo po kući obavim neke sitnice ali preporuka je da i dalje što više mirujem. Ja se super osjećam jedino me sjedenje malo mučilo na početku jer skoro 3 mjeseca nisam sjedila.
Od svih onih ciljeva koje sam si postavljala od 24. tjedna, došla samo do ovog zadnjeg, 36. tjedana i sad mi je stvarno puno lakše.
Drage moje... sa razlogom se nisam javila. 25.7 nakon carskog reza u spinalnoj ansteziji rodila se moja K💞 2870gr i 52 cm duga.
Porod je obavljen ranije jer se umorila jako i bila je niza bazalna fr srca na CTG pa nisu htjeli čekati. Tad sam bila 37+4.
Bebica je čupavica prava ima kose puno, mrvasta, mekana samo se mazi i gleda okolo. Sad dok smo u bolnici je na dohrani od sinoc pokušavamo sa dojenjem pa se nadam da ce biti ok. Rez boli al i danas malo bolje. Hvala Bogu na analgeticima 😂 digli su me nakon 12 h a danas sam hodam do toaleta uz pridržavaju stomaka. Cak sam uspjela malo navuci kolostruma i dati joj sto super za 2 dan poslije sekcije.
Čestitam svima koje su u međuvremenu se takodje porodile.
10/2022 Bahcceci, PGD zadovoljavajuci.FET 21.11. Beta 02.12.(104),4.12(210),6.12(518)UZV 6+0❤. Qualified 360 uredan. Stize nam devojčica 💗
Belinda tako kako je thinkpurple napisala😊
Takica pa draga cestitam! Drago mi je da je sve dobro proslo, cak je i kolostrum krenio! Zelim vam sve najbolje, da se brzo oporavis i da ste doma u svom miru i mazenju s tatom❤️
—-
Mene je sinoc taaako rasturalo, ja sam mislila da sam gotova, stavila sam cak nepromocivu podlogu za lec. Cijeli drugi dio popodneva i dio noci je mala bila tako aktivna i nabijala se dolje, meni sve munje sijevale. Nije ni cudo da sam na 2.5 cm, sad sam vjer i vise od tog nabijanja. Nemam trudova, cerviks po pregledu odrzan, znaci nabija se i to je to. Prva nije bila tako nisko i izvodila, bas sam se sinoc psihicki pripremala da bi moglo to krenit. A danas idem na pedikuru, a u pon tek termin za depilaciju tako da sam samo molila boga da krene od utorka🤣🤣🤣🤣.
👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
➕26.10.24., 3. trudnoća
Bambi, Cordisoo- baš ste sve odlično napisale. Prezivjet ćemo mi i ovaj period, jedva čekam da se sve malo unormali, a pogotovo da beba postane reaktivnija prema okolini u smislu interakcije. Moj mališa se od poroda smješka i presladak je tad, al jasno mi je da je zasad to sve refleksno i u snu. Mi sljedeći tj idemo na more. Bebač je dosegnulo 3 kg, jucer ga je vagala patronazna. Poludit ću ak ne odemo. Da ja mogu odjurit na sat vremena i bucnut se u more, a navečer kolica i s njim u šetnju. Jedva čekam. Nisam znala da je to hroptanje u snu zbog nezrele hrskavice, taman sam se počela brinuti. On uzima samo D1 i željezo, prema preporuci iz Petrove. Uopce nam nitko nije spominjao omegu i K1, kako to da vaši svi to uzimaju?
Thinkpurple mi smo po preporuci patronaze prešli na Easycol kapi, to je laktaza i stavlja se u dohranu prije hranjenja ili na žličicu u slučaju dojenja. Ne znam jel do nje al nama je puno bolje što se tiče grčenja, a čak ni prije stolice više ne place i ne grči se toliko. Znam da nema pravila, ali možda i s tim da probate? E, I zadovoljna sam sa dr. Brown's bočicama usko grlo. Puno se manje zagrcava na njima. Prvo sam stavila onaj preemie nastavak - na njemu se uopce nije zagrcavao, ali je hranjenje trajalo još dulje i umorio se dosta, pa sam na kraju stavila onaj sisac br 1 za normalnu novorođenčad. Ugl, puno bolje nego na Aventu i MAMu.
Takica- čestitam 🎉😊
MamaPa - znam kako ti je, ja sam u 21.tj završila na strogom mirovanju, a u bolnici provela ukupno 5 tj. Za poludit. Vec si dobro sve odvalila i ako i rodiš čim te skinu s tokolize, bit će ok. Vanilla - isto tako, najkritičniji period je prošao. Uf, bas nas je puno na ovom forumu bilo na nekom cuvanju/mirovanju itd. Još malo 🤞
👨🦱 35g, oligoteratoastenozoospermia
👱♀️35g, endometrioza, 2x operacija, niski AMH, visoki FSH
08/2022- uspjeli dobiti 2 zigote u prirodnom cikusu
09/2022- vraćanje 1.blastociste ❌
11/2022-vraćanje 2.blastociste 🥳
Belinda tako kako je thinkpurple napisala😊
Takica pa draga cestitam! Drago mi je da je sve dobro proslo, cak je i kolostrum krenio! Zelim vam sve najbolje, da se brzo oporavis i da ste doma u svom miru i mazenju s tatom❤️
—-
Mene je sinoc taaako rasturalo, ja sam mislila da sam gotova, stavila sam cak nepromocivu podlogu za lec. Cijeli drugi dio popodneva i dio noci je mala bila tako aktivna i nabijala se dolje, meni sve munje sijevale. Nije ni cudo da sam na 2.5 cm, sad sam vjer i vise od tog nabijanja. Nemam trudova, cerviks po pregledu odrzan, znaci nabija se i to je to. Prva nije bila tako nisko i izvodila, bas sam se sinoc psihicki pripremala da bi moglo to krenit. A danas idem na pedikuru, a u pon tek termin za depilaciju tako da sam samo molila boga da krene od utorka🤣🤣🤣🤣.
Tako je i meni bilo prekjučer. Baš sam mislila da će se nakon toga nešto pokrenuti. Toliko je bolilo, a aktivan nije nikad tako bio. Ali eto i dalje ništa 😅
Takica čestitaaaam. I mislila sam da si rodila kad se ne javljaš ☺️
Belinda I mi imamo peseka i baš me zanima kako će reagirati. Nadam se da će biti ok. Isto su mi preporučili da iz bolnice pošaljem prvo neku tetricu s mirisom da iznjuška i navikne se na miris.
👸29
🧒37
13.12. ❤️
Panorama ✅, stiže dečkić 💙
Sortiraj odgovore
Najstariji