Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Afrodita06
    29. Srpanj 2023. 08:24

Čitam ovih dana što pišete o psihičkom zdravlju nakon poroda, o baby bluesu ili kako se već kaže i zove i toliko sam sretna jer konačno shvaćam da sam normalna. Doslovno sam doživjela prosvijetljenje. Nekako to što sam rodila među prvima 

💃 '86. god. - AMH 6,2 pmol/l (08/21. AMH 7 pmol/l, 02/22. AMH 4 pmol/l) 🕺'84. god. ✔️
    02/22 IUI - beta 0, 9
    05/22 IUI - beta 0,1
    09/22 - 1. ivf (Decapeptyl, Gonal F, Ovitrelle)-> 5🥚-> 4 oplođene -> ET 2 blastice, 🐧🐧-> 1. Beta 11dnt - 267,3 -> 1.uzv 6+2 💓💓
    mini anomaly ✔️ amniocinteza ✔️ anomaly scan ✔️

afrodita060606@gmail.com

MareiKate
    29. Srpanj 2023. 08:31

cordis00

Cure jel koja odbila potpisati pristanke za drip i epiziotomiju? Tj jel se moze reci ako stvarno sve ide dobro i nema potrebe za dripom u tom trenutku da se moze naravno dati ako bude trebalo, al trenutno ne? Isto za epiziotomiju, ako bas zapne kod izgona da nikako ne ide ok, al rutinski da me rezu cim me vide, ne zelim to.
    Ne zelim sve isforsirano i ubrzano jer su guzve i zele prije sve rijesit. Ja bi vrlo rado ostala kuci cim duze, ali jasno mi je ako pukne vodenjak i to bez trudova da moram odmah ici zbog profilakse sto mi je bris pozitivan.
    Mislim meni je moj zadnji porod bio ok, dobro smo se oporavile beba i ja, nemam se sta zalit kad cujem svakakve price. Al odmah s vrata su mi probusili vodenjak i ukljucili drip cim sam usla u box, sa svojim trudovima koji su dobro napredovali, jer su protumacili da imam granicni tlak, vjerujem da je svim rodiljama u tom trenutku trudova tlak malo granican, tako mi je i moja gin objasnila, bezveze sam zbog toga svega iskrvarila pa morala primat krv.

Gdje si ti rađala prvi put? Ja sam sva 3 puta na sv duhu, samo prvi put sam rezana, drugi i treći put je to sve već "rastureno" 😅 i najčešće se to ne dogodi, ni pucanje ni rezanje. Meni je sad nakon poroda doktorica popravila šav od prvog puta, nešto što nema veze s ovim porodom, samo kaže da joj nije lijepo izgledalo i čudila se zašto sam bila rezana prvi puta i da se to dogodilo kod njih na sv duhu, tako da mislim da to rezanje stvarno danas izbjegavaju maksimalno. Što se tiče bušenja vodenjaka, ja sam ga planirala odbiti, ali evo puknuo je sam. Što se tiče dripa, isto sam ga planirala odbiti osim u krajnjoj nuždi a onda sam shvatila da tko sam ja da procjenjujem kad je krajnja nužda i pustila sam im. Iz moje priče, stavili su mi 8 kapi dripa (vrlo malo je to navodno ja se ne kužim) bez bolova sam se otvorila na 5-6 prstiju, pojačali su mi dozu dripa jer se kao nisam žalila (tu sam jedva izdržala da im ne zabranim, jer kao ako se otvaram, pa pustite me, možda dođem do kraja s minimalnim dripom i bez bolova 😅) ali šutim i puštam jer ipak vodenjak puknuo dan prije poslijepodne. 

MareiKate
    29. Srpanj 2023. 08:31

Dobivam dolantin, koji vrlo malo ublažava bolove ali ono što čini je da pogura bebu. Sa povećanom dozom dripa i dolantinom unutar 15ak minuta dobivam jače trudove i nagon za tiskanjem, zovem ih, doktorica gleda i kaže samo 7, ja u šoku, pa kako, osjetim ju dolje. Iskusna babica krene spuštati ručke za izgon, doktorica joj govori ne ne, nije vrijeme, ova ju ne sluša i kaže budete vidjeli. Za 3 minute od 7 prstiju krenuo je izgon i beba vani u par tiskanja. Babica kaže da je za to odgovoran dolantin i treći porod. Tako da evo, možda je sve moglo i bez toga, a možda nije, možda bi potrajalo duže a možda se uopće ne bi pokrenulo, ne znam...

Afrodita06
    29. Srpanj 2023. 08:36

Afrodita06

Čitam ovih dana što pišete o psihičkom zdravlju nakon poroda, o baby bluesu ili kako se već kaže i zove i toliko sam sretna jer konačno shvaćam da sam normalna. Doslovno sam doživjela prosvijetljenje. Nekako to što sam rodila među prvima

Eto prekinulo me u pola.
    Dakle, to što sam rodila među prvima valjda je i te neke stvari donijelo ranije. Znači psihičko stanje mi je bilo kriminalno, do mjere da sam mislila da nisam normalna i da bi možda trebala potražiti pomoć. Sad je 90% toga prošlo i puno bolje se osjećam.
    Nadam se da će nas i grčevi pustiti uskoro jer ovo je sad već brutalno, traje mjesec dana već. Pa nemoguće da je to normalno?

💃 '86. god. - AMH 6,2 pmol/l (08/21. AMH 7 pmol/l, 02/22. AMH 4 pmol/l) 🕺'84. god. ✔️
    02/22 IUI - beta 0, 9
    05/22 IUI - beta 0,1
    09/22 - 1. ivf (Decapeptyl, Gonal F, Ovitrelle)-> 5🥚-> 4 oplođene -> ET 2 blastice, 🐧🐧-> 1. Beta 11dnt - 267,3 -> 1.uzv 6+2 💓💓
    mini anomaly ✔️ amniocinteza ✔️ anomaly scan ✔️

afrodita060606@gmail.com

MareiKate
    29. Srpanj 2023. 09:03

Imam pitanje za mame koje doje. Kvrga na dojci, znači stalno sam izdajala višak i pazila ali u jednoj mi je ostala kvrga, dosta visoko čak od bradavice. Nemam zastoj mlijeka, temperaturu niti me boli niti ništa ali kvrga je postojana. Pokušala sam ju "razbiti" grubom masažom, toplom vodom, izdajam, forsiram nju da sisa tu stranu ali ništa. Negdje sam pročitala da ako ovrha ne prođu u roku 3 dana trebam kod doktora. Ima tko savjet kako je se riješiti, ako ne ode - stvarno trebam doktoru? Kakvom? 

• cordis00
    29. Srpanj 2023. 09:46

MareiKate u Vinogradskoj sam rodila, ma sve u svemu sam bila zadovoljna i svi su stvarno super bili, samo eto, malo forsiraju intervencije vise nego drugi dok duh recimo vise forsira prirodno pa neke zene izmucene zavrse na carskom, sve sam ja to znala kad sam birala di cu roditi.
    Samo bi htjela eto da daju sanse da ide nekim svojim tijekom, naravno ako treba intervenirati treba i to je to, ali ne odmah na prvu kad te vide.
    Kvrga to je i meni nekad znalo biti, obicno bi stavila topli oblog prije dojenja i onda kad bi dojila na tu dojku bi bas grubo masirala tu kvrgu da prvo od tud mlijeko krene i djelovalo bi obicno, neke kvrge bi mi bile dugo, nisu boljele i nekad bi se vise napunile, nekad manje, kad tad bi prosle, nisam tome previse paznje pridavala, ne znam jesam li trebala, nisam nikad imala mastitis srecom.
    Afrodita mislim da je sve to normalno s grcevima obzirom da su blizanci i ranije rodeni, proci ce s vremenom, samo trebate izgurati nekako.

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
    ➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

SAYuRI
    29. Srpanj 2023. 10:08

Da se i mi malo javnemo…
    Prvo da cestitam curama koje su rodile 💋💐💐🎊
    Lightblue jos malo pregurajte, sad ce bebe biti sve bolje, da je sta trebali da se desi, desilo bi se vec. Jos malo strpljenja iako znam da je tesko, i eto bebica kuci 🤞🤞💋
    Cvit kako se ti drzis? 
    Thinkpurple kad god udjem na forum, kod tebe nova situacija 😂 ako sam dobro pohvata kod tebe je fakat najkriticnije po pitanju grcica..
    Mi smo dobro, krenuli smo u setnje, grcevi su i dalje tu, ali podnosljivo, sinoc je bilo vriske od 23-00:30h i onda je spavao do 5h, jeo, i odspavao do 09h, ja se preporodila. Vjerujem zaista da je do zraka, izveli smo ga u setnju tu na planinu blizu nam je na planinski zrak, ukomiralo ga je 😂
    Za baby blues nemam sta reci, iskreno cu vam reci pored troje djece fakat nemam vremena da imam neke krize, radim ko masina vise mehanicki tamo ovamo, daj ovo ono, ali evo reci cu vam jos nesto, nije me uopste sram, ja bogami ostavim bebu sa mamom iako nema jos ni mjesec, odem na kafu sa prijateljicom, izadjem frizeru, prosetam sa drugo dvoje djece, sinoc smo isli na neki rodjedan, mislim da je vazno vratiti se u svakodnevne stvari sto prije iako zvuci kao logisticka nocna mora, ali vi cure koje imate krize, odvojite se malo i same negdje otidjite za svoj cejf, nek prica ko sta hoce, bebi je vazna sretna mama 🫶🫶

💃36 🏋️‍♀️ 44
    👦8
    👶1
    08/20 spontani 8tj
    08/22 biohemijska
    10/22 biohemijska 🤷‍♀️
    15.11.2022➕👶
    Fuck that little mouse, I’m an albatros 😁

Pahuljka
    29. Srpanj 2023. 11:46

Bogme imalo se sta procitati zadnjih par dana. Zaostalo mi je 20 i vise stranica tako da sad ne znam kome sam sta htjela odgovoriti ili cestitati 🤦🏼‍♀️
    Hvala sto ste nas se sjetili, i mi smo vas ali jednostavno nismo stigli pisati. 
    Prije svega MareiKeit cestitaaam na bebuski, zelim sto laksu prilagodbu i oporavak🩷
    Thinkpurple kud bas sad i to da te snadje, ali kako zaostajem s citanjem drago mi je da si kuci.
    Cure koje su zabetonirane kao i ja sto sam bila, ne dajte se zavarati, na pregledu bila 2 dana prije poroda nikakvih naznaka da se bilo sta desava, taj dan isla sama hodala sat i po (nista neobicno i inace sam setala puno), jedino novo je bilo neka tupa zicajuca bol koja se spusta od kuka u nogu ali povremeno (opet nista sto nisam imala nekad u zivotu) i bum ustanem praviti palacinke pukne vodenjak 😂
    Tako da ako nemate nikakvih naznaka brzo se to moze promijeniti. 
    Mi smo od ponedjeljka kuci i muku mucimo sa kilazom i dojenjem, rodjena sa 2900g a pala do danas vec 10% - 2,610 g sa jucerasnjim vaganjem, malo smo zbedirani obzirom da jednu cica fino i kolostruma je lijepo posisala, ali druga se od prekuca upalila, juce temp uz jaku groznicu 40C, mastitis vec… Nadam se da nije bakterijski, obzirom da se temp nije ponovila. Mala je vec na dohrani pa se nadamo da ce sa sljedecim vaganjem bar koji gram dobiti, inace moramo na djeciju kliniku. Je li neka imala od vas bakterijski mastitis cisto da uporedim simptome sa ovim svojim. Izdajam pumpom ali ni tad nema vise od 10 ml iz te sike. Crvenilo vec dva dana 😕 
    Saljemo hug svima 💕
    Cvit javni se 💕
    Lightblue mislimo na vas, izdrzi jos malo a onda ce ti se sva borba isplatit sa dva mala bica u tvojoj kuci na tvojim rukama  💕

11dpo 22.11.2022 prvi ➕

Pahuljka
    29. Srpanj 2023. 12:17

U Njemackoj u bolnici 😕 

Nije izgubila svih 10% u ta prva 3 dana kada smo bili u bolnici. Oko 8,5% je bilo i pustili su nas jer je meni bilo mlijeka na cikama i mislili su da ce to ici samo dok ona skonta kako da jede. Medjutim nije skontala a u medjuvremenu se javio mastitis, k tome jos ni ne mogu izdojiti puno, pretpostavljam stres i pritisak da zavisi od mene. Od juce smo na tacno -10% , danas ponovo dolazi babica ako bude isto ili ne daj Boze manje javljamo se na djeciju kliniku 🙁 No nekako mi duh ne da klonuti, ona je zivahna i svi refleksi odgovaraju njenim danima pa evo nadam se da ostajemo veceras kuci 🙏🏽

11dpo 22.11.2022 prvi ➕

Vanilla Diva
    29. Srpanj 2023. 12:31

Ima nas jos s terminom u kolovozu 🙋‍♀️ ja sam bila azurirala listu s terminima ali onda sam se bila pogubila skroz kroz 10tak stranica, nisam kasnije opet trazila. Ako netko ima volje kopati, bilo bi super da vidimo koliko nas jos ima i kad su termini plus cure koje su rodile 👍🏻
    .
    Kad su vama radili bris na streptokok? U kojem tjednu i jel moguce to napraviti npr ako je porod vec krenuo? Mene brine jer sam narucena na sljedecu pregled u TA 9.8., kad cu biti 38tj vec i brine me ako porod krene prije, a nista mi nisu spominjali pod zadnje vezano za te briseve niti za zadnji test senzibilizacije a negativna sam krvna grupa... poremetilo mi se kak sam bila u bolnici pa nisam zadnje preglede obavila kod primarne gin. 

Curka 🎀🎂 19.08.23.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.