Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Pereca333
    12. Srpanj 2023. 12:32

Belinda i AM13 mnogo vam hvala 🌺🌺 
    korisno mi je cuti iskustva drugih 👍 mislim da cu se i ja opremiti sa svim pa da budem mirna. Sto se flasica tice za sad imam NUK i Mam ali uzecu od svake sto preporucujete po jednu dve i vidjeti sta je najbolje, ostatak se lako pokloni. 

11/2022 8 tt⭐😇

11.01.23 + Test
    Baby Girl 🩷🤱

• Robin_Daggers
    12. Srpanj 2023. 12:32

Pereca, ja dojim preko dana, po noci dajem izdojeno u flasici. Ne treba odustajati od sisanja, a na flasicu se puno lakse naviknu. Postoji jos i nacin da bebu hranite spricom ako bas ne prihvaca flasicu.
    Belinda, meni su na  izlasku iz rodilista rekli da temperaturu bebi probam po ledjima ispod vrata i ispod kljucne kosti na prsima. Rukice i nogice nisu bas tocni jer svi gubimo prvo temperaturu na ekstremitetima. Ali i ja ako osjetim da su nogice malo hladne stavim carapice.

Sunny1511
    12. Srpanj 2023. 13:07

Dorja91

Dobro jutro buduće mame. Trebala bih malu pomoć od vas. Kako uskoro ulazim u 9 tjedan razmišljam o Prenatalnim testovima. Dvoumim se između dva: panorama i you51. Možete li mi pomoći ako mi napišete koji ste radili, koji biste vi preporučili i zašto.
    Inače sam i Zagreba. Hvala na svim odgovorima 💕.

Osobno nisam radila nijedan od navedenih prenatalnih testova, ali za Panoramu kažu da je najpouzdanija zbog specifične tehnologije koja se koristi za razlikovanje majčine i bebine DNK. 

Ono što ti sigurno ne bih preporučila je NIFTY jer sam imala jako loše iskustvo i ovo govorim čisto iz osobnog primjera, a znam da nisam jedina. Naime, ja sam dobila rezultat koji je pokazao visoki rizik na jednu od rijetkih trisomija zbog čega sam bila primorana raditi ranu amniocentezu (ne znam koliko si upućena u to da svaki loš nalaz mora biti potvrđen jednom od invazivnih metoda koje sa sobom nose rizik od pobačaja i ostalih komplikacija za trudnicu i bebu iz razloga što nijedan prenatalni test nije dijagnostika.) O traumi čekanja nalaza i neugodi samog zahvata ne bih. Da ne duljim, hvala dragom Bogu NIFTY test u mom slučaju je pokazao lažno pozitivan rezultat, a rezultat amniocenteze je pokazao uredan ženski kariogram. 

👩🏻34g, začepljen jajovod, PCOS, 1x
    laparo i histeroskopija, pregrada na maternici, T-shape uterus
    🧔🏻‍♂️ 36g. zdravko dren
    2/2020 blaga stimulacija 1🥚 beta 0
    5/2020 blaga stimulacija 3🥚, 2 🐧 beta 0
    9/2020 FET 👎
    04/2021 laparo i histeroskopija; septum, T-shape uterus
    06/2022 puna stimulacija, 7 🥚, nema 🐧😢, beta 0
    10/2022 puna stimulacija 17🥚, 1🐧
    11/2022 hiperstimulacija, beta 300 🤰🏻💝
    07/2022 stiže nam curica 👶🏻🥰
    Termin 28.7. ❤️, Petrova

https://www.tickerfactory.com/

Pahuljka
    12. Srpanj 2023. 13:12

Mia2023

Mareikate meni je sad u pon na pregledu rekao da se bebač spustio i namjestio. Ja to uopće na svom trbuhu nisam skužila. Baš sam gledala i ovako i na fotkama i ja to uopće ne kužim 🤣 Po čemu to vidite, jel to baš velika razlika?
    Držim 🤞 da izdržite još malo. Jesi riješila sa svekrvom one njene ideje?
    Dorja ja sam radila Panoramu srednji paket. Za nekih 8- 10 dana mi se čini su stigli rezz. Za ovo drugo nisam čula. 🤷

Ni ja ne primijetim po obliku stomaka, niti narocito razliku u odlasku na wc (zbog pritiska na besiku) ali primijetim po nacinu mog disanja odn nemogusnosti disanja i po zgaravici. Tipa kad sjednem uspravno osjecam pritisak odozdo ka gore a preko stomaka ni milimetar se ne mogu saviti. Dok mi je osjecaj u donjem dijelu kao da je prazno, i tako od dana do dana. Kad ja prodisem i kad sam bez zgaravice znam da se negdje dole spustila i bude mi full lakse, ali ova inat gospodjica je bas odlucila ovih dana da ide ka gore umjesto ka dole 😤 Oblik stomaka uvijek isti 🤷‍♀️

11dpo 22.11.2022 prvi ➕

Pereca333
    12. Srpanj 2023. 14:00

Robin_Daggers

Pereca, ja dojim preko dana, po noci dajem izdojeno u flasici. Ne treba odustajati od sisanja, a na flasicu se puno lakse naviknu. Postoji jos i nacin da bebu hranite spricom ako bas ne prihvaca flasicu.

Bas tako mi je zelja, da uspijem da je dojim i da nocu moze da na flasicu da siki izdojeno, da nekad tata moze da uskoci. Hvala na savjetu za spricu, nisam znala, imacu u opciji 👍🌺

11/2022 8 tt⭐😇

11.01.23 + Test
    Baby Girl 🩷🤱

Dorja91
    12. Srpanj 2023. 14:28

Hvala svima! 

Vanilla Diva
    12. Srpanj 2023. 15:52

Takica drago mi je da su te pustili kuci.. sad laganini, bez naprezanja ikakvog jos malo i sigurna si 🍀🤞🏻 
    .
    Ja danas obavila pregled nakon 3 tjedna kako su me otpustili iz bolnice. Cerviks odtao nepromijenjen, i dalje 28 mm. Beba je super, svi parametri odgovaraju tjednima. Ima 2300g cca, dovoljno plodne vode, uredni protoci.. bas je sve oke hvala Bogu. Vaginalno me nije gledao pa ne znam jesam se jos otvorila ali mislim da nisam posto je cerviks isti. Mirovanje i dalje, ali kaze ne treba strogo samo lezati, nego kako mi pase.. malo po stanu, malo prosetati ali ono sve kako se ja osjecam. Bas sam presretna izasla s pregleda i bili smo muz i ja na rucku i malo prosetali, bolovi u preponama stravicni valjda, jedva sam hodala, ali ocekivano nakon lezanja 6 tjedana sad i strogog mirovanja. Ali definitivno laganini, necu svaki dan ovako. Ipak treba jos barem 2, 3 tjedna izdrzati. Iduca mi je kontrola tek za 4 tjedna jer se on tad vraca s godisnjeg, tad cu biti 38 tjedana. Kaze da nema potrebe prije. E sad, to mi je bilo malo cudno da mi nije rekao ctg ili nesto ranije... ja sam sad 34 tjedna sutra i onda iduce tek s 38? Sta vi mislite...? Ali ako on tako kaze, valjda je ok. 

Curka 🎀🎂 19.08.23.

Lemon
    12. Srpanj 2023. 16:26

Što se tiče oblačenja, moja je sad zadnja dva dana u kratkom bodiju samo jer je u kući 25 i vruće joj je. Izašli smo prije 2 tj u dugom i čarapama, ali ovo su sad baš velike temperature. Vrat i prsa su joj baš vrući tako da nemaju smisla dugi rukavi. Van ako idemo idemo rano ujutro i nikako ne na sunce. 
    Netko je već pisao, ali nikako ne treba kolica prekrivati sa tetrom, temperatura se digne unutar kolica od toga i beba se za čas pregrije. 
    U bolnici su ih oblačili u duple dugačke rukave plus onaj njihov jastuk, na hodniku klima i dok ih sve skupe kad idu na njegu oni leže i to puse po njima.
    ..
    Netko je pitao za kile, evo meni danas dva tjedna od poroda i otišlo je 8kg od 10kg. Znam da prehrana igra veliku ulogu, a ja sam si to posložila još i prije trudnoće. Ako nekoga zanima više ostavite broj moba pa se ja javim sa svojim iskustvom i savjetom. 

💔💔💔💔
    28.06.23. ❤️

MareiKate
    12. Srpanj 2023. 16:48

U pospremanju sam pa sam sve na preskokce čitala, ali kako sam skužila da se trbuh spustio što ste pitale - jučer kad sam sjela, sisa bi mi sjele na trbuh 🤣 sad to više nije slučaj 🤣 a i vidim u ogledalu drugačiji oblik...

• Robin_Daggers
    12. Srpanj 2023. 17:22

Pereca333

Robin_Daggers

Bas tako mi je zelja, da uspijem da je dojim i da nocu moze da na flasicu da siki izdojeno, da nekad tata moze da uskoci. Hvala na savjetu za spricu, nisam znala, imacu u opciji 👍🌺

Inace koliko sam skuzila da bebe bas ne odbijaju flasicu jer im je lakse nego sisati. Sve u svemu, u noci kad se probude gladni, mislim da im pase flasica i da ne bi odbili :) jedino nemoj zaboraviti da ti makar izdojis ako tata bude hranio jer su nocni podoji/izdajanja isto bitni da ne bi mlijeko stalo. Sretno :)

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.