U pospremanju sam pa sam sve na preskokce čitala, ali kako sam skužila da se trbuh spustio što ste pitale - jučer kad sam sjela, sisa bi mi sjele na trbuh 🤣 sad to više nije slučaj 🤣 a i vidim u ogledalu drugačiji oblik…
E bas pravo objasnjenje, sise sjednu na trbuh 😂
11dpo 22.11.2022 prvi ➕
U pospremanju sam pa sam sve na preskokce čitala, ali kako sam skužila da se trbuh spustio što ste pitale - jučer kad sam sjela, sisa bi mi sjele na trbuh 🤣 sad to više nije slučaj 🤣 a i vidim u ogledalu drugačiji oblik…
E bas pravo objasnjenje, sise sjednu na trbuh 😂
Nema straha kod mene za to 🤣
👸29
🧒37
13.12. ❤️
Panorama ✅, stiže dečkić 💙
Takica drago mi je da su te pustili kuci.. sad laganini, bez naprezanja ikakvog jos malo i sigurna si 🍀🤞🏻
.
Ja danas obavila pregled nakon 3 tjedna kako su me otpustili iz bolnice. Cerviks odtao nepromijenjen, i dalje 28 mm. Beba je super, svi parametri odgovaraju tjednima. Ima 2300g cca, dovoljno plodne vode, uredni protoci.. bas je sve oke hvala Bogu. Vaginalno me nije gledao pa ne znam jesam se jos otvorila ali mislim da nisam posto je cerviks isti. Mirovanje i dalje, ali kaze ne treba strogo samo lezati, nego kako mi pase.. malo po stanu, malo prosetati ali ono sve kako se ja osjecam. Bas sam presretna izasla s pregleda i bili smo muz i ja na rucku i malo prosetali, bolovi u preponama stravicni valjda, jedva sam hodala, ali ocekivano nakon lezanja 6 tjedana sad i strogog mirovanja. Ali definitivno laganini, necu svaki dan ovako. Ipak treba jos barem 2, 3 tjedna izdrzati. Iduca mi je kontrola tek za 4 tjedna jer se on tad vraca s godisnjeg, tad cu biti 38 tjedana. Kaze da nema potrebe prije. E sad, to mi je bilo malo cudno da mi nije rekao ctg ili nesto ranije… ja sam sad 34 tjedna sutra i onda iduce tek s 38? Sta vi mislite…? Ali ako on tako kaze, valjda je ok.
Baš mi je drago da je sve dobro! 😊 Ja sam u ponedeljak u Vinogradskoj i nadam se da ću dobiti isto dopuštenje za mrvicu više aktivnosti od relacije krevet - wc. 🤞🏽 Samo da sve bude dobro s bebicom. 🤞🏽🤞🏽🤞🏽🤞🏽
Što se tiče pregleda za 4 tjedna, meni su rekli još prije kad sam u 20. tjednu bila na hitnoj radi jakog povraćanja i mučnina, da se u bolnicu kreće ne preglede u TA od 38. tjedna ako ne rodiš prije 😅
Kod trudnoća u kojima se beba lijepo razvija, nema potrebe raditi prije CTG. U ranijim tjednima rade CTG kod trudnica sa tlakom, šećerom, lošim prorocima ili ako se ustanovi zastoj u rastu. Čak i onima koje leže u bolnici ne rade prije 33.-34. tjedna CTG.
Jesu te onda naručili u običnu trudničku ili i dalje ideš u visokorizičnu?
Hej djevojke, ratnice da kažem!
Evo mi smo malo više od mjesec dana, u bodiju kratkih rukava samo ali opet kažem, mi smo i mjesec dana. Klima radi u kući ali u drugoj prostoriji i ne može baš cijelu kuću rashladiti pa nam je ustvari još i vruće.
Što se tiče kila. Ja sam sveukupno dobila 10 kg ali sad sam na -17 kg ali mislim da to nije realno jer pored njih dvoje jedva da stignem i disati a ne jesti i piti pa će se sve to ionako vratiti u neku normalnu kad i ja malo nadođem s ovim tempom a nadam se tome uskoro (koji naivac jel).
Sretno svima novim mamama i želim brzi oporavak!
💃 '86. god. - AMH 6,2 pmol/l (08/21. AMH 7 pmol/l, 02/22. AMH 4 pmol/l) 🕺'84. god. ✔️
02/22 IUI - beta 0, 9
05/22 IUI - beta 0,1
09/22 - 1. ivf (Decapeptyl, Gonal F, Ovitrelle)-> 5🥚-> 4 oplođene -> ET 2 blastice, 🐧🐧-> 1. Beta 11dnt - 267,3 -> 1.uzv 6+2 💓💓
mini anomaly ✔️ amniocinteza ✔️ anomaly scan ✔️
afrodita060606@gmail.com
Mi smo malo u kratkom, malo u dugom, pa se nagledavamo, pipamo.. 😅 isto ko afrodita, klimu upalim u dnevnoj, jedva malo istemperira cijeli stan pa je u spavacoj jos i vruce. Jos uz sve to jako pase spavat u jastuku, ovako dok ju stavim samo u krevetic i pokrijem tetrom, ne zna di je, lamata rukicama i bas joj trebam nesto podloziti ili staviti u jastuk da bi se smirila.
Jesmo i mi skoro mjesec dana al tehnicki bi tek sutra bila 38tt jel...tako da me bas stresira ta temperatura. 🤦♀️
Vani jos nismo bile, cekam kolica da stignu, trebala bi nekad iduci tjedan..
Za kile, ha sam dobila 18kg sve skupa, sad sam vratila svoju pocetnu, al trbuh je poveci jos, trebat ce dok se to sve poslozi i rasporedi.
37 👩❤️👨 33 🌠 5/2020 biokemijska
🧔 teratozoospermija, 👩🏼🦰 zacepljen jajovod
9/2021 AIH ❌️
2/2022 Gonal, 2 folikula, 1 js ❌️
10/2022 Menopur, 7 folikula, 7js, 6 blastocista
5.11. ET 2 blastice, 4 ❄️ 🥰 6dnt + 🤞🍀
Beta 21.11. 4607 ✨️ 23.11. 8613 ✨️ UZV 5.12. ✨️ 6+4 ❤️❤️❤️ 16.6.2023. 💖💖💖
Robin nisam znala da može mlijeko stat ako preskačem izdajanje noću 🫣 znači li to da jedan put u noći nije dosta? Ono u 22 recimo, pa oko 3 i onda ujutro tek kad ustanemo (izmedu 7 i 9)...znam da su preporuke 3x noći, ali ja sam premorena i očito lijena 😬
Moja još uvijek prezire sisu, probamo svaki dan, ali ne ide nikako. Pitam se radim li nešto krivo ili to nije tako čudno.... Bradavice su mi inače dobile pohvale da su super za dojenje, ali eto beba se ne slaže 😂😂😂
👩`91. (Hashimoto/hipo, IR, PCOS) 🧔 `91.
Histeroskopija 11/21 (uterus arcuatus)
1) 12/21. AIH odgođen
2) 1/22 AIH➖
3) 6/22 AIH ➖
9/22 ➕
7/23 stigla curka 😇💖
2/25 ➕ (termin 23.9.25.)
MamaPa drzim fige da dobijes zeleno svijetlo za malo vise aktivnosti, meni je to nekako vaznije psihicki nego fizicki da se mogu malo opustiti. 🤞🏻🍀 javi obavezno kako je proslo.
I hvala ti na objasnjenju za preglede i ctg, zapravo ima smisla. Meni je hvala bogu cijelo vrijeme s bebom sve super i sto se tice plodne vode i protoka i njezinog rasta pa onda valjda stvarno nema potrebe.
Onda samo drzim fige da se ne porodim prije pa da docekam taj pregled i onda moze krenut odmah ako hoce 🙈😁 38 tjedana mi zvuci savrseno.
Opet su me narucili u visokorizicnu, valjda zbog tog istog doktora, sto mi je dobro. Odmah sam dobila termin i bas kod njega.
Curka 🎀🎂 19.08.23.
Robin nisam znala da može mlijeko stat ako preskačem izdajanje noću 🫣 znači li to da jedan put u noći nije dosta? Ono u 22 recimo, pa oko 3 i onda ujutro tek kad ustanemo (izmedu 7 i 9)…znam da su preporuke 3x noći, ali ja sam premorena i očito lijena 😬
Moja još uvijek prezire sisu, probamo svaki dan, ali ne ide nikako. Pitam se radim li nešto krivo ili to nije tako čudno…. Bradavice su mi inače dobile pohvale da su super za dojenje, ali eto beba se ne slaže 😂😂😂
Da li si možda probala mijenjati položaj? Bebe znaju imati štrajk sisanja, iako to obično dolazi kasnije i to se riješi, npr pokušavaš ju dojiti dok ju nosač, nunaš, hodaš s njom ili tako nešto, ugl na neku prevaru par dana i onda se ona stabilizira i bude sve ok. Uvijek možeš nazvati rodine savjetnice, fakat su ok i možda skuže u čemu je problem. A možda je jednostavno navikla na bocu jer joj je tako lakše i zato ne želi sisati. Isto tako neke bebice teže sisaju zbog skraćenog frenuluma, to patronazna zna prepoznati i to se riješi brzinskim zahvatom...
Svašta sam nadrobila, ali svašta može i biti 😅 ako zbilja želiš nastaviti dojiti, ja bi na tvom mjestu nazvala rode.
Znam da je noćno dojenje u samom početku dosta bitno za stvaranje mlijeka, ali ne znam koliko točno podoja mora biti...
Vanilla diva ja isto jos nisam imala ctg, iduci pregled mi je sa točno 38tj pa valjda će tada. Ja sam mislila da ću do sad već krenuti u bolnicu, ali još me drži kod njega. Valjda nakon ovog pregleda onda 🤷 Iako mi je draže, a i lakše ići kod njega tako da se ne bunim 🤣
I super da si dobila zeleno svijetlo za malo kretanja, sad će biti puno lakše psihički. Samo laganini jer je tijelu sad šok nakon toliko ležanja.
Thinkpurple neka ste vi doma napokon ♥️ A malena vidim baš lijepo papa i napreduje. Na kojoj je sad već kilaži?
👸29
🧒37
13.12. ❤️
Panorama ✅, stiže dečkić 💙
Hvala cure na podršci 🤗🤗🤗
Vanilla bravo za dobar pregled i drago mi je da mozes malo u šetnju 🥰 velikih 34 sedmice jel da💕
MareiKate opasno si krenula sa spremanjem, ako se dobro sjecam da si prethodna dva poroda prosla brzo bice i ovaj jos laksi i ugodniji.
Cordiso kako sa oticanjem kod tebe? meni malo bolja situacija. Macko nas dve sutra ulazimo u 9 mjesec🥰
Thinkpurple drago mi je da si kuci, a znam da je nezgodno stalno se vozikati na kontrole i pretrage pogotovo po ovoj vrućini. Nadam se da ce oporavak biti brz🥰💕
SAYuRI i vi ste kuci mazite se... pisem ti da mi podijelis svoje iskustvo kad se porodim ako budem zapela pri dojenju i handlanju 🤭 a u Sarajevo kad budem dolazila u Bahcceci se posebno javim😂
Zenice mene spremaju za sekciju ako Bog da 27. Nisam se bunila ako misle da je najbolje slazem se...sad sam u prikupljanju nalaza od spec koje traži anestezija. Pa ako krene ranije prirodno sta bih sad al.nek imam spremno. Nadam se da ce jos bar 7 dana izdržati kod mene da smo terminska beba🤩💖
Ostale sve zenice😘
10/2022 Bahcceci, PGD zadovoljavajuci.FET 21.11. Beta 02.12.(104),4.12(210),6.12(518)UZV 6+0❤. Qualified 360 uredan. Stize nam devojčica 💗
Sortiraj odgovore
Najstariji