Kako to dojenje ovisi od bebe do bebe. Meni je sad nebo i zemlja razlika od prve kceri i male N. Ova cica nenormalno, ne stignu se prepuniti cice, a dudu, bocicu i sve sto nije cica nece. Dobiva preko 50g dnevno.
Nama je vec 6.noc kaoticna, od bolnice jos ima taj period budnosti i nervoze od ponoci do 4 ujutro. Ne odgovara joj nista osim cice, nacicava se, bljuca, podriguje, kaka i tak u krug. Ja sam mislila i da je gladna, pa probala s dohranom, al ispovrati sve jer joj je previse, logicno, al ne skida se s cice. Bas treba samo cicu za utjehu i nacicava se. Pa sama pusti cicu pa urla, a umorna je a nemoze zaspat. Dudu odbija, pa joj pase da se malo nosi, pa.opet urlikanje. A preko dana beba za pozelit, spava i budi se svaka 3 sata pocica i nastavi spavat ili lezi i malo gleda pa zaspe. Neznam kaj je ovo po noci a preko dana nemogu od starije spavati da nadoknadim pa nije bas lako. Muz uskace maksimalno i on je jadan rastgan izmedu mene, starije i bebe, a treba izdrzat.
Mareikate joj starija… tesko je jako… ljuta je jako na mene ili muza ovisno ko joj sta kaze. Ona bi sad da joj sve ja dam, dodam, obrisem guzu, dam vode, okupam, uspavam… a ja nemogu ni do wc a kamoli nesto drugo. Pa objasnjavamo, ali ne razumije ona ozbiljnost situacije. Pokusavam u pauzama od dojenja se posvetiti njoj bar na 15 min, tipa da podjelimo samo nas dvije cokoladicu bez tate i seke, procitamo pricu, pogledamo crtic i tako… tesko mi je jako, srce me boli kad trazi mene da ju npr uspavam a ja se nemogu ustat i sagnut.
Ovo s mjehurom mi je grozno sto ne osjetim. Nocas sam zaspala i nisam od iscrpljenosti cula budilicu za odlazak na wc, nisam mogla ustati od bolova od prepunjenosti mjehura.
Rez je poceo zacjeljivati ali je jako velika rana i zbog komplikacija idem u pon kod dr na dodatno ciscenje i previjanje.
Jedva cekam da se prebacimo negdje na neku grupu privatno da cujem koja ste imena odabrali, sad me ovo N jako zaintrigiralo.
Zao mi je sto nemate bar mine noci i drzim palcice da se to sve normalizira.
A sto se starije kceri tice, mene je drzala griznja savjesti, pa sam cula svakakve savjete. Beba ne zna nista, podojis je i ostavis i posvetis se starijoj, pa do toga da je beba priorotet, a starijoj nece nista biti ako dva tjedna bude malo vise gledala mobitel i provodila vrijeme kod baka... Sve ce sjesti na svoje mjesto s vremenom, mislim da je prvih 10ak dana nekako najgore i najcudnije. Nemoj se stresirati, sto opustenije ❤️
Joj thinkpurple bas ti nije lako. Vjerujem da ce doci dan kad ce obozavati svoju seku najvise na svijetu i bit ces najsretnija kad gledas njih dvije. Ja se iskreno nadam da cemo uspjet nas dvoje i da ce se mala brzo prilagodit jer je mlada od tvoje, a sta bude, bit ce svakako tesko na pocetku.
Ja sam odlucila kupit maramu pa malu tako nosat pa kako bude, ali jasno kad imas tesku operaciju iza sebe da bas nemas puno opcija nego prvo mislit na sebe i svoj oporavak.
👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
➕26.10.24., 3. trudnoća
Thinkpurple teško bi bilo i bez da imaš rane od svega a kamoli još s tim. Nema zlatnog pravila koliko će adaptacija na novu situaciju trajati i teško je kako god, pogotovo nama koje nemamo neku podršku u blizini i djeca su non stop s nama i navikla su na našu potpunu pažnju. Kod naše je durenje trajalo 2 mjeseca, neću lagati, bilo je i dobrih i loših dana ali 2 mjeseca je bio teror. I nama s više djece će vječno biti u glavi jesmo jedno zapostavili ili drugo, i uvijek ćemo imati neku grižnju savjesti. Ja dan danas svaki dan važem, njemu više popuštam jer je mlađi, i ona to kuži, ali tako sam i njoj popuštala kad je bila mlađa samo ona to ne zna... Ja sam sa svojom uz bebu uvela tako neke rituale koje je ona voljela i to nas je spašavalo. Tipa pidžama party (sredim ju za spavanje, napravim neku atmosferu s plišancima, napravim kokice i pustim crtić, njoj je to bio svemir a meni čas posla), kad je beba bila ultra nervozna razvezala bi glazbu na najjače, i ja bi bi plesala s njima, bebu bi smirilo dok tako plešem s njom na rukama, a nju umorilo i obradovalo. Proći će sigurno i kad se krenu jedna drugoj radovati, vidjet ćeš da se isplatilo, i kad ćeš gledati unazad pitat ćeš se kako si to uopće izvela. Ja kad se sjetim, beba plače, ima grčeve, a starijoj je vrijeme za spavanje i ne zna zaspati sama, muža nema doma. Nju sam stavila na rub bračnog kreveta koji nam je dosta visok, i mazila ju i pjevala a ja sam sastrane stajala i bebu drmusala da se smiri. Ona je zaspala viseći nekako na krevetu i sjećam se da se nisam smjela pomaknut da se ne probudi i da sam doslovno tako čekala muža da dođe da se ne pomaknem i da ne razjarim ni jedno ni drugo 🤣 ugl niz tako suludih situacija da se stvarno pitam kako sam ja to izvela 😅
Ja sam stava da u tom periodu malo više crtića neće škodit, za nas koje nemamo izbora. Kod nas kad je prošao gadan period bez problema smo ju makli od crtića i nikad nije dramila oko toga jer je uvijek radije s nama bilo što radila nego gledala crtiće. To nam je bilo nužno zlo u datom trenutku i iako sam tada imala grižnju savjesti, sad kad gledam unazad, vidim da je bilo bespotrebno...
MareiKate bas si stvarno sve lijepo napisala i dala dobre primjere. Mi sta jos nismo rodile ne znamo kako je, samo se mozemo nadat najboljemu😅. A mislim da je to sve normalno i svima je tako, samo je lakse kad je obitelj u blizini da uskoce. Mi smo isto sami, moja mama odlazi odmah nakon poroda, u jednu ruku mi je to draze da se svi skupa malo povezemo i naviknemo na novu zivotnu situaciju, a u drugu ruku sam svjesna da muz odlazi nakon 3 tj raditi i da cu ostat sama s bebom i malom, a necemo je odmah u vrtic dati, psihologica nam je savjetovala da kasnije krene da se ne osjeti odbaceno. Ja se nadam bar kroz 10.mj adaptaciju da najkasnije krene od 1.11. na cijeli dan.
Ja iskreno nemam dojam da cu uopce rodit, pogotovo ne brzo, sve ste vise manje blize sa terminima i uopce ne dozivljavam da nam beba stize😅. Mala je navikla bit doma s nama i mislim da je lakse kad je dijete u vrticu sa svojom rutinom, ovako bude velik sok i promjena. Al to tako mora bit i nema druge. Cure sa starijom djecom samo pisite savjete i ideje, svakako ce dobro doci cim vise savjeta, prezivit cemo svi to valjda nekako😁.
👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
➕26.10.24., 3. trudnoća
Žene, imate li kakav savjet kako se riješiti straha od dogovorenog carskog? 😪
Mame, jel imala koja prekmalpsiju ili da doktori sumnjaju da bi moglo do nje doći?
Evo me s pregleda, u 4 tj dobila 1/3 težine, otecena cijela i to užasno jako. Sad moram svaki dan mjeriti tlak i paziti na mokrenje. Malo me to zabrinulo.
Danas sam 35+3 i beba ima 3100. 🥲
Ja sam imala preeklampsiju ali poslije poroda pa ne znam koliko ti je to mjerodavno. Noge su mi bile enormno natečene i nije pomagalo ni dizanje nogu u zrak, malo se edem znao smanjiti ali to je stvarno bilo minimalno smanjenje i naravno čim se ustanem kao da nisam ni ležala. I bilo je očigledno zadržavanje tekućine u tijelu. Rodila sam njih dvoje koji su bili zajedno teški 5,7 kg a kad sam stala na vagu četiri dana poslije imala sam sveskupa 7kg manje što mi je dr odmah rekla da je nerealno. Nakon izlaska iz bolnice sam imala sve skupa 12 kg manje, u 4 dana izgubila sam 5 kg, odnosno izpiškila sam tu tekućinu. Tlak sam osjetila tek kad je prešao 165/100.
Uglavnom pijem tablete i to je to.
Mislim da su kod Sayuri doktori sumnjali u preeklampsiju.
Važno da to pratiš, tlak i oticanje.
💃 '86. god. - AMH 6,2 pmol/l (08/21. AMH 7 pmol/l, 02/22. AMH 4 pmol/l) 🕺'84. god. ✔️
02/22 IUI - beta 0, 9
05/22 IUI - beta 0,1
09/22 - 1. ivf (Decapeptyl, Gonal F, Ovitrelle)-> 5🥚-> 4 oplođene -> ET 2 blastice, 🐧🐧-> 1. Beta 11dnt - 267,3 -> 1.uzv 6+2 💓💓
mini anomaly ✔️ amniocinteza ✔️ anomaly scan ✔️
afrodita060606@gmail.com
Raja, kod mene ludara ali drzimo se, mali update od nas, mene rana vise ne boli, normalno sve obavljam ali umjereno, sin i kcerka su super prihvatili novu bebicu, novog clana i apsolutno su odusevljeni sa njim, sve mi pomazu, vrte oko njega, pametuju sve oni znaju jer su to tako vidjeli na crticima 😁😁 Malac za sada fino spava, lijepo sisa, evo jedna slikica od nas…
https://ibb.co/WzS35MM
💃36 🏋️♀️ 44
👦8
👶1
08/20 spontani 8tj
08/22 biohemijska
10/22 biohemijska 🤷♀️
15.11.2022➕👶
Fuck that little mouse, I’m an albatros 😁
Ja se javljam iz bolnice. Danas mi cijeli dan nesto kao curkalo, vise nisam znala jel mokraća ili plodna voda, bila mokra non stop. Proljev imala i jučer i danas. Na kraju mi navečer krenuo smeđi iscjedak pa ispao i neki kao grumenčić smeđi i onda otišli na hitnu pošto još nisam u terminu.
Radili test na plodnu vodu, negativan je, a čovječe koliko boli taj test, grozno 😮, ctg uredan, otvorena i dalje prst. Zadržali me na kraju jer sam imala i sukrvicu na pregledu pa da vide do jutra. Dali mi i neku ogromnu plahtu da držim dolje da vide hoće li curiti što 🤣
👸29
🧒37
13.12. ❤️
Panorama ✅, stiže dečkić 💙
Raja, kod mene ludara ali drzimo se, mali update od nas, mene rana vise ne boli, normalno sve obavljam ali umjereno, sin i kcerka su super prihvatili novu bebicu, novog clana i apsolutno su odusevljeni sa njim, sve mi pomazu, vrte oko njega, pametuju sve oni znaju jer su to tako vidjeli na crticima 😁😁 Malac za sada fino spava, lijepo sisa, evo jedna slikica od nas…
https://ibb.co/WzS35MM
Preslatki su 😍
👸29
🧒37
13.12. ❤️
Panorama ✅, stiže dečkić 💙
Mia, dobro da si isla, sigurno je sigurno 👍
Sayuri, juuuuuj 🥰🥰🥰 kakva ekipa, preslatko ❤️
Sortiraj odgovore
Najstariji