Mareikate tnx za info oko akunpunkture.
Evo moj gin mi upravo odg da mi moze poslati uputnicu, ali da mu javim kakvu tj spada li to pod ambulantu za bol (D1) 🤣 znas li mozda?
I gdje se narucujem u vin., na centralno narucivanje?
09/23 stigla naša ljubav ❤️
07/24 FET x
09/24 FET x
11/24 Stimulacija, ET 15.11.+smrzlić
Mareikate tnx za info oko akunpunkture.
Evo moj gin mi upravo odg da mi moze poslati uputnicu, ali da mu javim kakvu tj spada li to pod ambulantu za bol (D1) 🤣 znas li mozda?
I gdje se narucujem u vin., na centralno narucivanje?
Spada pod ambulantu za bol, ali ne znam za oznaku na uputnici 😬
https://www.kbcsm.hr/zavodi/zavod-za-anesteziologiju-i-intenzivnu-medicinu/lijecenje-boli/
Ovdje na dnu imaš dva broja za naručivanje, ja sam zvala lokaciju Draškovićeva, Vinogradsku nisam, ali brzo se jave i znam i kad se frendica naručivala da je brzo dogovorila. Mene eto kači taj njihov godišnji ali ti si manje tjedana od mene mislim da nećeš imati problem. A i nisam ni pitala kad su ti na lokaciji Vinogradska na GO
Cao zeneee
Zanima me ako mi na nalaazu specijalista pise “preporuca se dovršenje poroda carskim rezom” smiju li se doktori oglusit na to i ici prirodno ili to znaci carski rez 100% ?
Je li to onda ide dogovoreni carski? I kako dogovoreni carski izgleda? (Kad se radi, ima li tata pravo vidjet bebu i sl)
Tnxx
🧔🏽♂️ 29 👩🏼 27
13.12. ➕
02.01. ❤️
Dolazi nam dečkić 💙
Cao zeneee
Zanima me ako mi na nalaazu specijalista pise “preporuca se dovršenje poroda carskim rezom” smiju li se doktori oglusit na to i ici prirodno ili to znaci carski rez 100% ?
Je li to onda ide dogovoreni carski? I kako dogovoreni carski izgleda? (Kad se radi, ima li tata pravo vidjet bebu i sl)
Tnxx
Ne znaci carski rez 100%, to odlucuje doktor koji te vodi u bolnici i eventualno komisija koja se sastaje i donosi odluke. Sve zavisi od indikacije za carski, iz kojeg tacno razloga ti je preporucen carski? Smiju se oglusiti naravno ako smatraju da carski nije nicim indikovan osim komocije pacijentice sto je vrlo cest slucaj. Dogovoreni carski izgleda upravo tako sto ti komisija odredi datum prijema u bolnicu, obicno dan prije, odaberes vrstu anestezije, i obicno ide 1-2 tjedna prije termina, sutradan urade carski, jedno vrijeme lezis u intenzivnoj zavisno od bolnice do bolnice a i tvog stanja i oporavka, i mozda jos dan dva na odjelu i kuci sa bebom. Ne moze tata biti u sali kad se carski radi jer to ne operativni zahvat, moze kasnije vidjeti bebu na odjelu ako politika politika bolnice to dozvoljava naravno.
Zasto ti je preporucen carski?
💃36 🏋️♀️ 44
👦8
👶1
08/20 spontani 8tj
08/22 biohemijska
10/22 biohemijska 🤷♀️
15.11.2022➕👶
Fuck that little mouse, I’m an albatros 😁
Cao zeneee
Tnxx
Ne znaci carski rez 100%, to odlucuje doktor koji te vodi u bolnici i eventualno komisija koja se sastaje i donosi odluke. Sve zavisi od indikacije za carski, iz kojeg tacno razloga ti je preporucen carski? Smiju se oglusiti naravno ako smatraju da carski nije nicim indikovan osim komocije pacijentice sto je vrlo cest slucaj. Dogovoreni carski izgleda upravo tako sto ti komisija odredi datum prijema u bolnicu, obicno dan prije, odaberes vrstu anestezije, i obicno ide 1-2 tjedna prije termina, sutradan urade carski, jedno vrijeme lezis u intenzivnoj zavisno od bolnice do bolnice a i tvog stanja i oporavka, i mozda jos dan dva na odjelu i kuci sa bebom. Ne moze tata biti u sali kad se carski radi jer to ne operativni zahvat, moze kasnije vidjeti bebu na odjelu ako politika politika bolnice to dozvoljava naravno.
Zbog skolioze.
Iskrivljenje 55stupnjeva a sve povise 35 je za operaciju. Nije bila moja zelja.
Znaci oni mogu forsirati vaginalno. Ako nesto krene po zlu na osnovu nalaza specijaliste oni odgovaraju jel tako? Moram se bas zastititi sa svih strana.
🧔🏽♂️ 29 👩🏼 27
13.12. ➕
02.01. ❤️
Dolazi nam dečkić 💙
Ally cestitam 💐🎊🎊💖 Nista to inkubator pro forme, to je zrela beba ne brini 🫡
Lightblue draga nek si se javila, bas mi je drago da su se dvije bebe izborile, ceka vas borba skupa ali sve ce to biti dobro, ja sam sedmance, rodjena u 28 tjednu pa eto osim sto sam malo ters nista mi ne fali 😂
Pahuljcice jesi li i ti konacno izmigoljila malo na sunce, pa ja kontam da si se porodila majke mi a ne javljas…
Lightblue kakva je situacija sa malenom , jel se ista popravlja?
Takice slavim ja Bajram i hvala ti 😘
Vanilla izgurat ces ti to do 36 tjedana ne brini, samo odmaraj, tokoliza ima produzen ucinak, bice to uredu …
Ja cure moje danas imam takve bolove od hemeroida, da imam osjecam da mi je crijevi izvirilo van i da kakim kamenje da izvinete 😩 Mamicu im ali ajd barem su kasno krenuli….
💃36 🏋️♀️ 44
👦8
👶1
08/20 spontani 8tj
08/22 biohemijska
10/22 biohemijska 🤷♀️
15.11.2022➕👶
Cao zeneee
Tnxx
Zbog skolioze.
Znaci oni mogu forsirati vaginalno. Ako nesto krene po zlu na osnovu nalaza specijaliste oni odgovaraju jel tako? Moram se bas zastititi sa svih strana.
Eh skolioza ti je u nekoj sivoj zoni, po nekima jeste indikacija po nekima nije. Zene radjaju i vaginalno i carski sa iskrivljenjem kicmenog stuba. Ponavljam, specijalista daje preporuku a komisija donosi odluku. U tvom slucaju ce vjerovatno donijeti odluku da ides na carski. Tu je veci problem dati epiduralnu nego sam porod. Nisam rekla da mogu forsirati bilo sta, samo kazem da to sto je neko napisao svoje misljenje nije sveto pismo. Doktori u bolnici koji te preuzmu ce sami procijeniti stanje i donijeti odluku naravno uzimajuci u obzir i misljenje tvog specijaliste. Ako je opravdano postupit ce po preporuci.
💃36 🏋️♀️ 44
👦8
👶1
08/20 spontani 8tj
08/22 biohemijska
10/22 biohemijska 🤷♀️
15.11.2022➕👶
Cao zeneee
Tnxx
Zbog skolioze.
Eh skolioza ti je u nekoj sivoj zoni, po nekima jeste indikacija po nekima nije. Zene radjaju i vaginalno i carski sa iskrivljenjem kicmenog stuba. Ponavljam, specijalista daje preporuku a komisija donosi odluku. U tvom slucaju ce vjerovatno donijeti odluku da ides na carski. Tu je veci problem dati epiduralnu nego sam porod. Nisam rekla da mogu forsirati bilo sta, samo kazem da to sto je neko napisao svoje misljenje nije sveto pismo. Doktori u bolnici koji te preuzmu ce sami procijeniti stanje i donijeti odluku naravno uzimajuci u obzir i misljenje tvog specijaliste. Ako je opravdano postupit ce po preporuci.
Da, receno mi je da o epiduralnoj mogu samo sanjat kao i o spinalnoj, preporucen carski u totalnoj anesteziji.
Meni je nelogicno da se moze tek tako odbacit misljenje jednog specijaliste 🙈
Ne mislim stvarno nista osobno na vas, nego se zelim pripremiti na sve opcije zato sam rekla “forsirati”
🧔🏽♂️ 29 👩🏼 27
13.12. ➕
02.01. ❤️
Dolazi nam dečkić 💙
Lightbluedraga nek si se javila, bas mi je drago da su se dvije bebe izborile, ceka vas borba skupa ali sve ce to biti dobro, ja sam sedmance, rodjena u 28 tjednu pa eto osim sto sam malo ters nista mi ne fali 😂
Pahuljcice jesi li i ti konacno izmigoljila malo na sunce, pa ja kontam da si se porodila majke mi a ne javljas…
Lightbluekakva je situacija sa malenom , jel se ista popravlja?
Takiceslavim ja Bajram i hvala ti 😘
Vanillaizgurat ces ti to do 36 tjedana ne brini, samo odmaraj, tokoliza ima produzen ucinak, bice to uredu …
Ja cure moje danas imam takve bolove od hemeroida, da imam osjecam da mi je crijevi izvirilo van i da kakim kamenje da izvinete 😩 Mamicu im ali ajd barem su kasno krenuli….
Kuco stara bajrambarecula ❤️
Cekam da izmigolji iz mene ovo moje sunce pa da dahnem dusom, rodit cu se i ja s njom 😂 Ti pravo, zdravo, djeca slusaju ? Raspust poceo znaci ludilo 🙄 Kao da sam uhvatila da ti je dogovoren carski, samo cu ti rec da zavidim. Kakav ti je bio oporavak sa prvo dvoje ? Kako se blizi vrijeme sve mi opcije prolaze kroz glavu…🤷♀️
11dpo 22.11.2022 prvi ➕
Lightbluedraga nek si se javila, bas mi je drago da su se dvije bebe izborile, ceka vas borba skupa ali sve ce to biti dobro, ja sam sedmance, rodjena u 28 tjednu pa eto osim sto sam malo ters nista mi ne fali 😂
Lightbluekakva je situacija sa malenom , jel se ista popravlja?
Takiceslavim ja Bajram i hvala ti 😘
Vanillaizgurat ces ti to do 36 tjedana ne brini, samo odmaraj, tokoliza ima produzen ucinak, bice to uredu …
Kuco stara bajrambarecula ❤️
Cekam da izmigolji iz mene ovo moje sunce pa da dahnem dusom, rodit cu se i ja s njom 😂 Ti pravo, zdravo, djeca slusaju ? Raspust poceo znaci ludilo 🙄 Kao da sam uhvatila da ti je dogovoren carski, samo cu ti rec da zavidim. Kakav ti je bio oporavak sa prvo dvoje ? Kako se blizi vrijeme sve mi opcije prolaze kroz glavu…🤷♀️
Alahraziolsun 👊🍻🍻
Evo guram jebaji ga, djeca ne slusaju naravno, izgidoh sa njima ali neka, tacno se radujem otici u bolnicu na odmor 😂😂
Jeste, carski mi rade 06.07, jer mi je doktor tad u smjeni koji mi je radio sekciju oba puta do sada. Meni je oporavak odlicno prosao oba puta ali nagledala sam se i ovih kojima nije a nagledala sam se i prirodnih poroda sa milion sranja pa hajd budi pametan…. Najgora je opcija kad krene prirodno pa traje satima, pa hoce nece guraj, drz’ ne daj vuci, i onda zavrsis na carskom 😤 Ja moram na carski zbog predhodna dva, a i blizu mi je drugi i treci porod, ali ne mogu se zaliti, ne privlaci me ideja da gledam kako kompletna glava malog covjeka izlazi izmedju mojih nogu, svaka cast svima i prvi kontakt i koza na kozu, i sve sto ide u paketu sa vaginalnim, ali brate mili ja sam ipak za jedan dan u intenzivnoj na svim drogama mogucim 🤭😁😁😂😂
💃36 🏋️♀️ 44
👦8
👶1
08/20 spontani 8tj
08/22 biohemijska
10/22 biohemijska 🤷♀️
15.11.2022➕👶
Sortiraj odgovore
Najstariji