Thinkpurple, Vesca, Sayuri tnx!
Moj je sad po micanju ili bas ono aktivan ili totalno nista, a skuzila sam da se spustio po obliku trbuha i cinjenici da disem opet 🙈
Petrica dobrodosla 🎈
Test senzibilizacije koliko sam citala radi se dva pita svima, a Rh negativnima i vise zbog neke injekcije koju dobiju u odredenom tjednu, ja sam 0+ i bila to dva puta, jos sam prvi puta misla da me opet saljenvaditi krvnu grupu po treci puta u dvije godine 😅
👩🏽35 Hashimoto, IR, neprohodan desni jajovod, histero mioma, missed ab 8 tt (9/21), laparo mioma
🙎🏽♂️34 sve ok
6/22 prirodni IVF, 1 prsnuo napravljena AIH 👎🏼
10/22 stimulirani IVF; 11 🥚, 6 oplodeno, 1 blst, vracena 5.dan, beta 12 dpt 408,69
Panorama 💙🍼 🏥 Petrova dr.V termin:19.7.
Uskačem kao padobranac.
Ukratko i laicki, krvna grupa nije promjenjiva, ali test koji se radi u sklopu krvne grupe, a zove se IAT promjenjiv je. Prilikom “mijesanja krvi” izmedju majke i djeteta, dijete moze “dati” majci neki antigen (genski zapis) koji je nasljedio od oca, a majka ga nema. Majcin organizam ce to detektirati kao nesto “nepoznato” i njen imunoloski sustav ce poceti proizvoditi antitijela da se “rijesi” bebinih antigena sto moze rezultirati gubitkom trudnoce ili hemolitickom bolesti novorodjenceta. Ako se to otkrije na vrijeme, trudnoca se prati i u vecini slucajeva zavrsi uredno. 🙂
Tako da je bitno napraviti neke stvari u trudnoći mada nama nemaju smisla .
MareiKate ja planiram na akunpunkturu, nisam ni znala da se moze i preko hzzo-a.
Nemam preporuku, ja sam pronasla polikliniku Pintaric koja mi je blizu pa cu valjda tu.. ne cini se preskupo, 30€ po dolasku, jednom tjedno od 35.tj do poroda.
Javi ako ces ici :)
09/23 stigla naša ljubav ❤️
07/24 FET x
09/24 FET x
11/24 Stimulacija, ET 15.11.+smrzlić
Ja sam dosad radila 3 puta test senzibilizacije. Rh negativna sam grupa, a suprug je pozitivna grupa. Ne znam da li ću trebati primiti Anti D inekciju pri porodu, al pretpostavljam da će testirati bebinu krvnu grupu također jer je vrlo bitno za iduću trudnoću da nismo senzibilizirane.
Inače sam primila već jednu nakon rane amniocenteze koju sam btw morala raditi jer mi je prenatalni test NIFTY pogrešno pokazao visok rizik na određenu trisomiju. Ne ponovilo se.
👩🏻34g, začepljen jajovod, PCOS, 1x
laparo i histeroskopija, pregrada na maternici, T-shape uterus
🧔🏻♂️ 36g. zdravko dren
2/2020 blaga stimulacija 1🥚 beta 0
5/2020 blaga stimulacija 3🥚, 2 🐧 beta 0
9/2020 FET 👎
04/2021 laparo i histeroskopija; septum, T-shape uterus
06/2022 puna stimulacija, 7 🥚, nema 🐧😢, beta 0
10/2022 puna stimulacija 17🥚, 1🐧
11/2022 hiperstimulacija, beta 300 🤰🏻💝
07/2022 stiže nam curica 👶🏻🥰
Termin 28.7. ❤️, Petrova
https://www.tickerfactory.com/
Hvala svima na dobrodoslici :)
@Thinkpurple, iz Zagreba sam, planiram roditi u Vinogradskoj. Bila sam u TA 20.06., idem sljedeci put 4.7. Mališa na 36+4 procijenjen na 3340g, ali i tata i ja smo bili i velike bebe (3950 i 4100) i izrasli smo visoki (182 oboje), pa bi bilo čudno da je manji .
Kako se borite s vrucinama ovih dana? Danas pravi spas!
Ja sam zadnjih mjesec dana prepuna vode i otecena su mi stopala za poluditi. Tlak mi je nizak do skolski, pa ne brinem, ali ako cu morat kupiti jos jedan par novih cipela muz ce me strpati u top
🤱🏽32 god
👨🏼🍼 30 god
Bok cure,znane i neznane. Nakon 2 mjeseca hospitalizacije i konačnog psihičkog slaganja (koje će još trajat) jednostavno vam svima hvala na riječima hrabrenja, brige ili samo pozdrava. Nažalost 16.5 smo dobili anđela koji je očito čuvao bracu i seku jer su oni uspjeli izdržati u meni do 27 tjedna (5.6). Uz pomoć dr ,antibiotika svih vrsta poznatih farmakolozima Vinogradske bolnice odlučeno je da nakon prvog poroda vrate posteljicu u mene i tako pokušamo spasiti drugu curicu i dečka. Naravno ostatak boravka je prošao uz strogu mirovanje,svakodnevne uzv i ctg kao i vađenje krvi da se vidi kad će posteljica počet praviti sranja. Taj dan je bio 5.6 kad sam počela krvarit i završila na hitnom carskom. Klinci su u inkubatorima i tamo će biti još duže vrijeme ali bore se i napreduju. Sad kad sve sumiram ne znam šta bi rekla. Da sam išla u Petrovu oni bi porodili odmah svo troje (ne bi preživili) , sv duh je predložio da se porodi i druga curica tako da je vinogradska odlučila treću opciju koju nisu vidjeli 20 god i hvala im na tome jer da sam morala još dvoje ili jedno dijete sahranit ne znam di bi bila danas . Iskreno samo riječi hvale imam i za doktore i za sestre unatoč ogromnoj gužvi su imali vremena za svakog pacijenta,za smirit, utješit ali i nasmijat. Želim vam svima uredne trudnoće,lagan i brz porod i na kraju da dođete kući sa svojim bebicama da se grlite,mazite i pazite.
👩40g, dijabetes tip 2,AMH 36,9
👨42g asthenospermia (2016) ➡️normospermia (2022)
2010-2 biokemijske trudnoće
2011-prirodna trudnoća,gest.dijab.>inzulin,porod 34 tjedan, 2100gr/47cm
2016-missed ab u 14-om tjednu ,trombofilija isključena
22-2 AIH -
01/23 test ➕,spontano, zadnja menstruacija 28.11, 17.01. 7+1 stižu 🩷🩷💙
Lightblue drago mi je da si se javila 🫶🏼 drzim fige za dvije male struce u inkubatorima, to su mali borci na mamu i samo polako dan po dan 🩷🩵 cuva ih vas mali andelak 👼🏻
👩🏽35 Hashimoto, IR, neprohodan desni jajovod, histero mioma, missed ab 8 tt (9/21), laparo mioma
🙎🏽♂️34 sve ok
6/22 prirodni IVF, 1 prsnuo napravljena AIH 👎🏼
10/22 stimulirani IVF; 11 🥚, 6 oplodeno, 1 blst, vracena 5.dan, beta 12 dpt 408,69
Panorama 💙🍼 🏥 Petrova dr.V termin:19.7.
Bok cure,znane i neznane. Nakon 2 mjeseca hospitalizacije i konačnog psihičkog slaganja (koje će još trajat) jednostavno vam svima hvala na riječima hrabrenja, brige ili samo pozdrava. Nažalost 16.5 smo dobili anđela koji je očito čuvao bracu i seku jer su oni uspjeli izdržati u meni do 27 tjedna (5.6). Uz pomoć dr ,antibiotika svih vrsta poznatih farmakolozima Vinogradske bolnice odlučeno je da nakon prvog poroda vrate posteljicu u mene i tako pokušamo spasiti drugu curicu i dečka. Naravno ostatak boravka je prošao uz strogu mirovanje,svakodnevne uzv i ctg kao i vađenje krvi da se vidi kad će posteljica počet praviti sranja. Taj dan je bio 5.6 kad sam počela krvarit i završila na hitnom carskom. Klinci su u inkubatorima i tamo će biti još duže vrijeme ali bore se i napreduju. Sad kad sve sumiram ne znam šta bi rekla. Da sam išla u Petrovu oni bi porodili odmah svo troje (ne bi preživili) , sv duh je predložio da se porodi i druga curica tako da je vinogradska odlučila treću opciju koju nisu vidjeli 20 god i hvala im na tome jer da sam morala još dvoje ili jedno dijete sahranit ne znam di bi bila danas . Iskreno samo riječi hvale imam i za doktore i za sestre unatoč ogromnoj gužvi su imali vremena za svakog pacijenta,za smirit, utješit ali i nasmijat. Želim vam svima uredne trudnoće,lagan i brz porod i na kraju da dođete kući sa svojim bebicama da se grlite,mazite i pazite.
Draga , izuzetno mi je milo što si se javila od srca želim da sto prije bebice u inkubatorima napreduju i da se sve poslozi i da se skupa mazite kući.
Često su sve cure pitale za tebe.
Veliki zagrljaj ti saljem i bas tako kako kazes poslozi se psihički i fizički a ako bude vremena napisi ponekad kako se odvijaju stvari dalje. 🥰🥰🥰🥰🥰💞💞💞 tu smo uvijek za sve😘
10/2022 Bahcceci, PGD zadovoljavajuci.FET 21.11. Beta 02.12.(104),4.12(210),6.12(518)UZV 6+0❤. Qualified 360 uredan. Stize nam devojčica 💗
Lightblue, drago mi je da si se javila. Zelim vam puuuno snage, i tebi i djecici, da male mrve brzo stasaju u prave snagatorcice ❤️
Lightblue bas mi je drago da si nam se javila. Morala sam dva puta procitati post, jer sam prvi put strepila dok sam citala. Na srecu, izaslo je na najbolje kako je moglo biti… Psihicki vjerujem da nije lahko i da je igra zivaca ali ti si jedna lavica a i tvoji lavici se bore hrabro i junacki. Dan po dan neka vam unose radost u zivot, i da ih prati sreca kroz cijeli zivot ❤️
11dpo 22.11.2022 prvi ➕
Sortiraj odgovore
Najstariji