Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Vanilla Diva
    30. Lipanj 2023. 12:05

Thinkpurple uz tvoj skracen cerviks i mirovanje na kraju budes presla termin 100% 🤣🤣 bas imam taj osjecaj. Drzi se i sad nakon priredbe od starije kceri lijepo kreni u poticanje poroda.. sigurno ti fali muz kao i ti njemu 😉😉😉
    .
    Mateja111 dodes kao na svaki drugi pregled, ne trebaju ti slape, mozes normalno u cipelama. Ja nisam jos bila u tim kasnijim tjednima na pregledu, samo sam na hitnoj bila, ali vidjela sam druge zene koje dolaze. Spoje te na ctg i nekad samo to, nekad naprave i pregled kao inace kod gin. Brzo si gotova. 

Curka 🎀🎂 19.08.23.

• Anjuska23
    30. Lipanj 2023. 12:40

Pozdrav svima,
    citam vas vec dugo dugo, ali sad sam odlucila i napisati prvi post :) 
    Nisam uspjela pronaci puno iskustva za porod u Petrovoj pod novim okolnostima (preuredenje bolnice) pa sam odlucila podijelit svoje iskustvo.
    U nedjelju su mi krenule lagane kontrakcije koje su navecer bile stvarno jake u razmaku od 3-4min pa smo otisli na hitnu. Primili su me u radaonu i utvrdili na ctgu da imam jos dosta nepravilne trudove koji me nisu otvarali pa su mi preporucili da odem doma (zivim na 5min od bolnice) jer nema smisla da me prikovaju za krevet dok nesto ozbiljnije ne krene (u pitanju je drugi porod).
    I tako sam se vratila doma i cijeli ponedjeljak provela bez skoro ikakvih trudova, ali mi je to jutro ispao sluzni cep. Po noci su krenuli malo jaci trudovi, ali nakon 3-4h su prestali pa sam cekala pregled u utorak u trudnickoj ambulanti. Kad sam krenula u TA bas sam se lose osjecala, imala sam jake glavobolje i mucnine i meni blesavoj nije bilo jasno od cega haha da bi mi na pregledu rekli da je to od trudova i da sam otvorena 5cm pa su me pitali zelim li u radaonu ili doma (ja sam presretna rekla da zelim jer smo bili tocno na 41 tjedan taj dan). Svi su bili izbudeni, pozeljeli mi srecu i uputila sam se u radaonu. Muz mi je donio stvari i smjestili su me na 1 od 4 kreveta u prostoriji (zbog preuredenja niste u zasebnom boxu kao prije), ali vas ograde s ogradicama. Primili su me oko 11h, spojili me na infuziji i pitali zelim li drip da sve malo ubrzamo i ja sam pristala. Trudovi na dripu nisu bili jaki i radili su svoj posao, u 12h sam vec bila otvorena 7cm, oko 13h sam trazila epiduralnu (anesteziologinje su bile super, ali epi je malo sve usporila i uspavala me pa sam kad su krenuli jaci trudovi oko 15h odbila drugu dozu da osjetim nagon za tiskanjem). Vrlo brzo nakon toga u 15:45 rodila se nasa Anja sa 4280gr i 50cm! Babice su fantasticne, lijepo vas vode i poticu, ponagale su mi sa disanjem jer su mi od boli pocele trnut ruke i noge, ali uspjela sam rodit tako veliku bebicu bez rezanja i pucanja- dobila sam 2 unutarnja sava cisto estetski! 
    Iako nema pratnje na porodu muz je dosao k nama i druzio se nakon poroda, a da ne smetamo drugima dali su nam da se jos druzimo na hodniku ;) Cijela atmosfera u radaoni je bila odlicna, svi su jako smireni bili i ulijevali vam povjerenje!
    Sa mnom i bebicom je sve bilo ok, pa su nas nakon 48h otpustili kuci i vec se druzimo i mazimo!
    Cestitam svima na bebicama i zelim srecu svima koje porod tek ceka!

Vanilla Diva
    30. Lipanj 2023. 13:03

Anjuska23 cestitam! Zvuci kao lijep porod 😍 neka nam je svima takav. I svaka cast! Kako ti je bilo sada u odnosu na prvi put? Ja sam extra hrabra jer mi je prva beba pa me bas zanima jel te bilo strah boli i to posto si znala sto te ceka? (Ne znam kako ti je prosao prvi porod)

Curka 🎀🎂 19.08.23.

Vesca
    30. Lipanj 2023. 13:05

Anjuska
    Hvala na podijeljenom iskustvu, došlo mi u najboljem trenutku. I cestitam na bebici ❤️❤️ moja je isto procijenjena na nešto između 4200 i 4800 (ovisi tko gleda) pa mi je drago cuti da nije bilo previše pucanja.... 
    Ostala sam lezat u Petrovoj danas. Otvorena 5 cm, trudovima redoviti, ali bol je jos uvijek zanemariva. Rekli su mi da mogu odmah dobit epiduralnu, al nema smisla. Za ovo trenutno mi ne treba niti tableta za bolove 🤷
    Ostavilo su me bas zbog toga sto me ne boli, kao da ne propustim mogucnost primanja epiduralne i da ne bi odjednom krenulo.. Kazu moze bit danas, a može u ponedjeljak 😂 moja trudnoca nema kraja.... 

👩`91. (Hashimoto/hipo, IR, PCOS) 🧔 `91.
    Histeroskopija 11/21 (uterus arcuatus)
    1) 12/21. AIH odgođen
    2) 1/22 AIH➖
    3) 6/22 AIH ➖
    9/22 ➕
    7/23 stigla curka 😇💖
    2/25 ➕ (termin 23.9.25.)

Vanilla Diva
    30. Lipanj 2023. 13:27

Vesca sretno! Nadam se da ce se pokrenuti nesto i da ce brzo drzati bebanu u rukama. I naravno lak i brz porod, bar onaj zadnji dio ti zelim.. bez pucanja 🤞🏻🤞🏻🤞🏻🍀

Curka 🎀🎂 19.08.23.

Rose.
    30. Lipanj 2023. 13:36

Oprostite na upadu, nisam na ovoj temi, ali čitam vas često. 
    Lightblue, došla sam ti poželit sve najbolje, i neka mališani budu pravi borci i izbore se, neka sve bude kako treba ♥️ budi jaka mama, neopisivo mi je zao što si sve prošla i što morate prolaziti sve ovo. Vjerujem da ćete uspjeti na kraju, u mislima si mi danima. 
    Ostalim curkama također sve najbolje zelim, lak porod i sretno djetinjstvo bebicama. Drzite se 🫶🏻

MareiKate
    30. Lipanj 2023. 13:49

Anjuška Prije svega čestitke! Zvuči kao da je relativno glatko sve prošlo 😇 zanima me, kažeš da si oko 12 sati bila na 7 cm a oko 13 si primila epiduralnu? Super mi je to čuti, najčešće u to vrijeme već prodaju priču da je prekasno za epi 🤔
    Vesca sretno 💪💪 nema nazad 😁

• pia123.
    30. Lipanj 2023. 14:01

Pozdrav, je li netko imao situaciju da je bio hospitaliziran zbog manjka plodne vode AFI 7.25cm, a da su ga pustili doma na mirovanje i dolaženje na redovne kontrole? Beba ne kasni u razvoju, prikladne težine za 34+3 tjedan. 

Pahuljka
    30. Lipanj 2023. 14:09

Vesca

Anjuska
    Hvala na podijeljenom iskustvu, došlo mi u najboljem trenutku. I cestitam na bebici ❤️❤️ moja je isto procijenjena na nešto između 4200 i 4800 (ovisi tko gleda) pa mi je drago cuti da nije bilo previše pucanja….
    Ostala sam lezat u Petrovoj danas. Otvorena 5 cm, trudovima redoviti, ali bol je jos uvijek zanemariva. Rekli su mi da mogu odmah dobit epiduralnu, al nema smisla. Za ovo trenutno mi ne treba niti tableta za bolove 🤷
    Ostavilo su me bas zbog toga sto me ne boli, kao da ne propustim mogucnost primanja epiduralne i da ne bi odjednom krenulo.. Kazu moze bit danas, a može u ponedjeljak 😂 moja trudnoca nema kraja….

Sretnoooo drzimo fige da krene sto prije i da se ne odugovlaci ❤️💪🏼

11dpo 22.11.2022 prvi ➕

• Anjuska23
    30. Lipanj 2023. 16:41

Vanilla Diva

Anjuska23 cestitam! Zvuci kao lijep porod 😍 neka nam je svima takav. I svaka cast! Kako ti je bilo sada u odnosu na prvi put? Ja sam extra hrabra jer mi je prva beba pa me bas zanima jel te bilo strah boli i to posto si znala sto te ceka? (Ne znam kako ti je prosao prvi porod)

Prvi put sam isto rodila u Petrovoj i porod je trajao dosta dugo, ali sam tada dobila 3 doze epiduralne pa nisam osjecala apsolutno nikakve trudove. Nazalost me ta 3. Doza skroz oduzela pa nisam imala nikakav nagon za tiskanjem, no jedan doktor je odlucio sve pozurit i s babicom istisnuo bebu van iz mog trbuha da ne bi zavrsili na hitnom carskom. U jednu ruku je bilo super sto nisam osjecala bol 😂 ovaj put jedino nisam htjela to ponovit pa sam odbila cak i drugu dozu.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.