Joj thinkpurple pa bas vas ne ide🙉.
—-
Ma imam i ja inkontinenciju, imala sam i proslu trudnocu i sredilo se nakon par mj od poroda kad je sve doslo na svoje. Sad pod utjecajem hormona je opet sve dolje popustilo i imam je dosta dugo vec, prije nego je beba postala veca da radi pritisak. Smeta me sta se usmrdim, al ne mogu tu nista osim pazit na higijenu i presvlacit se :/.
—-
Ja sam sad do 26.tj radila ogtt, za jedno tjedan ipo-dva imam obicni lab da se vidi zeljezo itd, a transfuziologiju mi je rekla s oko 32 tj, jer sam pri prvom porodu primala krv.
——
Ja svoju malu i dalje dizem i nosim kad me trazi pa u hranilicu krevetic itd (skoro 12.5 kg), u kolica ide jako rijetko, ako idemo negdje na duze; guram ako moram🤣.
Gin mi nije zabranila podizanje.
——
Ja sam se pred kraj prve trudnoce stalno bojala sluznog cepa i curenja plodove vode, sluzni cep mi je ispao nakon grubljeg pregleda (bila sam pola prsta otvorena pa mislim da su namjerno malo grublje radili da potaknu vec otvaranje i da mogu radit amnioskopiju, nakon tog sam bila 1 prst otvorena), tad sam vec bila mozda 38 il cak 39 tj, a sluzni cep mi je ispao u komadu dugacak tipa 5cm, sa zilicama prokrvljen. Vodenjak su mi busili u rodilistu pa ne znam kako je kad pukne, ali iscjedak mi je bio pojacan pred kraj i stalno sam se isto bojala tog visokog puknuca gdje curi po malo.
👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
➕26.10.24., 3. trudnoća
Znaci da budem mirna kad je niski tlak u pitanju, pa super bolje da mi se zavrti nego da krene frajer s visokim tlakom... I meni je reklama da pojedemo nešto slano 😊 idem odmah za doručak hehehe
.
Queen ja sam pola spremna. Imamo sve, al nisam stigla svega oprati i posložiti. Sad ću lagano ovaj tjedan, a i moram kofer spremiti do kraja. Nekako mislim i da mi nešto ostane za odraditi ima muž par dana da sredi dok izađemo iz bolnice. Veselim se, ne opterećujem se s porodom previše (nisam taj tip, a prvi put ni ne znaš što te čeka pa je lako bit hrabar). Poslusala sam predavanje od dr. Ilije ma FB u grupi Prirodan porod kojeg svi jako hvale koliko je pomogao i tako ću se probati ponašati kad dode tsj dan.
.
Planirate masirati medicu? Vjezbate li? Ja nis jos nisam pocela, a mislila da cu sve radit kad prestanem ići na posao 😂
👩`91. (Hashimoto/hipo, IR, PCOS) 🧔 `91.
Histeroskopija 11/21 (uterus arcuatus)
1) 12/21. AIH odgođen
2) 1/22 AIH➖
3) 6/22 AIH ➖
9/22 ➕
7/23 stigla curka 😇💖
2/25 ➕ (termin 23.9.25.)
MareiKatea moja sreća je što ću svakako nastaviti u Petrovoj kod iste specijalistice pa me valjda neće izgnjaviti ko tebe… Meni bi odgovaralo da sam tri tjedna 'duže " trudna jer ne bi sad bila na komplikacijama nego već na porodiljnom, al eto….
Zapravo nisam sigurna kako stvari idu s humanom reprodukcijom u Petrovoj… Oni nas do kraja vode ili se prebacujemo negdje u trudničku? Jer ja idem s 36 tjedana kod svoje specijalistice, a kad sam bila na pregledu čula sam da joj dolazi i trudnica u 38 tjednu…. Pa sam zaključila da se nigdje ne moram javljati 🤔🤔
Vesca, ja sam isto onaj prvi dio trudnoće (do cca 12tj) bila u Petrovoj kod svoje sa CEF-a, a onda me ona prebacila "gore" dr. Radošević jer je rekla da bi voljela da mi ona vodi trudnoću, a obzirom na to koliko smo teško do nje došli. Ja sam mislila da je to normalno, da se svatko od njih specijalizirao za nešto. Ugl, kod nje idem na UZV kontrole. U trudnickoj ambulanti u Petrovoj sam bila dosad samo 1x, cca tjedan i pol nakon kaj sam izašla iz bolnice i poludila sam. Na "strogom mirovanju" čekala 2h da mi izmjere tlak, kile i da se popišam na štapić, a nemaju ni UZV koji mi je jedini zapravo trebao. Nakon toga me cijeli dan trbuh bolio. Tako da sam se s Radošević dogovorila da cu preskočit TA (doma ću se vagati, i tak imam 60,5 kg) još neko vrijeme dok ne dodjemo u sigurnije tjedne za bebu, nego samo UZV kontrola. Što se tlaka tiče meni je u bolnici redovno ono jutarnje mjerenje bilo 78/50 mmHg 😂. Bolje nizak nego viši!! Al možda si anemična pa ti se vrti. Lezi, noge u zrak, malo slane vode i sporija ustajanja.
👨🦱 35g, oligoteratoastenozoospermia
👱♀️35g, endometrioza, 2x operacija, niski AMH, visoki FSH
08/2022- uspjeli dobiti 2 zigote u prirodnom cikusu
09/2022- vraćanje 1.blastociste ❌
11/2022-vraćanje 2.blastociste 🥳
E, i ono kaj mene zanima- porodiljni službeno počinje 45 dana prije termina (45 radnih ili svih skupa). Meni je dr. rekla da ako sve bude ok i izdržimo da će elektivni carski zbog previe biti u 37.tj. Naravno, jos je sve u zraku i ništa se ne zna točno kada. Kako onda ide s tim, kad ja zatvaram komplikacije, a kad mi počinje porodiljni? Isla sam čitati pa sam iz HZZOa zaključila da valjda oni to naknadno korigiraju da toliko tjedana dulje dobivam tu plaću za porodiljni,a ne prije samog poroda. Ima li koja iskustva s tim?
👨🦱 35g, oligoteratoastenozoospermia
👱♀️35g, endometrioza, 2x operacija, niski AMH, visoki FSH
08/2022- uspjeli dobiti 2 zigote u prirodnom cikusu
09/2022- vraćanje 1.blastociste ❌
11/2022-vraćanje 2.blastociste 🥳
Thinkpurple gle bar ce popit antibiotik i bit ce dobro cim on prodjeluje. Sta ces sad, sta je tu je. Vjerujem da ti je tesko doma, meni je isto s malom, sve je aktivnija i luda, a ja sve tromija😂.
Ally007 racuna se 45 kalendarskih dana, ali po meni ako se zna da ces rodit s 37 tj, to je onda valjda tvoj termin poroda, pitaj soc gin jel ti onda racuna 45 dana do 37.tj. Ona bi to trebala znat. Inace ide 45 dana do termina pa naravno kad rodis rodis i rodiljni ide tocno do djetetovih 6 mj pa roditeljski na to.
👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
➕26.10.24., 3. trudnoća
Ja isto uzimam Roidakal 2x, Novalac i povremeno Mg direct 376. Mislim da je u granulama ili tabletama bolja opcija nego šumeći.
Thinkpurple baš mi je žao da ste morali skratiti put i da ste opet bolesni. Kod vas stvarno stalno nešto. Držim 🤞 da što prije i bezbolnije prođe.
.
Vikend je stvarno bio za poželjet, vrijeme predivno, čak i pretoplo. Stvarno smo puno šetali i boravili vani da iskoristimo. Nismo opet složili komodu da krenem s pranjem robice, ali neka, budemo ovaj tjedan. Valjda 🙈Barem sam si cvijeće posadila 🥰
👸29
🧒37
13.12. ❤️
Panorama ✅, stiže dečkić 💙
Thinkpurple, sto da ti kazem osim da nas ima jos. Ja sam 24 tjedan nemam
Nista. Mali mjesec dana ne ide u vrtic.
👩 37, amh 6.2.pmol
👨 33 ,normospermia
26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
5+3 🙏❤️
Ja pijem od biolectre direkt i meni je ok, nije puno praska i ne smeta me uopce. Dok sam probala od dietpharm i uzas zivi, ogromna kesica, morala sam ga proslijedit dalje.
——
Nisam medicu masirala prvi put, radena mi je epiziotomija, ne znam dal da se sad upustim u to, isto sam vec malo rasirena dolje, pred prosli porod sam bila i dosta natecena, tipa smetalo me pri duzem hodanju. I stalno me sad muci svrbez, a sve je u redu, ne znam jel od te sluznice koja je promijenjena pa jos iscjedak na to. Svakako nije ugodno, jedva cekam roditi😂. Odnose nemamo vec dugo, rastura me zdjelica, nit imam libido, sva sam nikakva🙉.
A mucnine su me mucile do nedavno, a imam problema isto s niskim tlakom, a dolaze i vrucine. Na bolje to sve skupa nece sigurno😅.
👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
➕26.10.24., 3. trudnoća
34 tjedan, ispravak.
👩 37, amh 6.2.pmol
👨 33 ,normospermia
26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
5+3 🙏❤️
Sortiraj odgovore
Najstariji