Evo i nas s kontrole. Bebač je dobro, težina cca 1050 g, prema njihovom računanju sam točno 27 tj (jer ipak ne računaju datum IVF transfera, nego zadnje menge ). Al kaže da je velik za cca 27+5. Cervix ok, plodne vode ima dosta. Totalna placenta previa je tu, tako da ce očito i ostati do kraja. Pitala sam ginicku za tu alfa lipoičnu kiselinu (2x300 mg tbl/dan kako i piše u istraživanjima), ona kaže da mi ne može škoditi iako mi je cervix dovoljno dug (ona je primarno za sprečavanje skraćivanja cervixa, a sekundarno za kontrakcije), ali kao da moze i ne mora imat učinak. Ja sam bas jucer malo citala po PubMedu i American Journal of obstetrics, to su sve radovi od 2019 nadalje, pa sam zaključila da cu ipak rec mužu da kupi, ako već škoditi ne može. Bolje pucat iz svih sredstava 😊
👨🦱 35g, oligoteratoastenozoospermia
👱♀️35g, endometrioza, 2x operacija, niski AMH, visoki FSH
08/2022- uspjeli dobiti 2 zigote u prirodnom cikusu
09/2022- vraćanje 1.blastociste ❌
11/2022-vraćanje 2.blastociste 🥳
Mi smo obavili pregled, svi na broju i oko 500 gr svaki bebinjo ali sam otvorena 3 cm i odmah hospitalizirana. Nalazi su u redu i dr sumnja da je zbog pritiska ali za svaki slučaj tura sumameda i klavocina stiže.
👩40g, dijabetes tip 2,AMH 36,9
👨42g asthenospermia (2016) ➡️normospermia (2022)
2010-2 biokemijske trudnoće
2011-prirodna trudnoća,gest.dijab.>inzulin,porod 34 tjedan, 2100gr/47cm
2016-missed ab u 14-om tjednu ,trombofilija isključena
22-2 AIH -
01/23 test ➕,spontano, zadnja menstruacija 28.11, 17.01. 7+1 stižu 🩷🩷💙
Molim neke mame i u ljetnim bebama ako su imale iskustvo
Zdravo svim buducim mamicama.
Molim ako je neka imala iskustvo da me utjesi bar malo
Naime moja situacija ide ovako.Imam zdravog djecaka od 3 godine.Trudnoca skolska.Prosle god u 2 mj desava mi se spontani sve je samo prirodno otislo.Jake krvarenje odljevi…
Nakon toga radeni nalazi stitne obicni papa vag bris sve oke.
Zadnja menst 21.3.Pozitivan test 26.4 kod doktorice bila sa 5+3 rekla rana trudnoca
Vitamini i duphaston 3x1 cisto radi sigurnosti
Opet mi daje sve nalaze da radim obicne stitna vag bris
Danas uradim obicne nalaze trombociti 515.
Vrijednost neka normalna pise do 424
Odmah briga stres da se ista stvar ne ponovi…
Da napomene jucer kad sam isla da radim vag bris pregledala me opet nakon 6 dana i trudnoca napreduje vec se uveliko fino vidi i ona govori opet za 7-10 dana abd plod bi se trebao fino vidjet..
Ja trenutno nemam bolova krvarenja ali ovaj nalaz me toliko nasikirao
Sutra idem opet njoj narucila me u 17h i rekla mi da ne brinem i da pijem dosta vode
Ne znam sta to znaci
Jel ima neka mama ovakvo iskustvo i da li je sve bilo uredu
Toliki strah imam da mi se ne ponovi🥺🥺🥺
MamaPa ja imam Doomoo jastuk, jako mekano punjenje i velik je, ali ne znam spavati s njim nego spavam sa dva ona dugačka iz ikea. Ovaj će biti za dojenje 😄
Ally super za pregled 😊
Lightblue jel ti se i cervix smanjio? Držim fige da budete što duže u komadu
Žene, ima li istine u tome da ivf trudnice rode ranije?
💔💔💔💔
28.06.23. ❤️
Ally super za pregled! Veliki s 1050? Mi smo na 28+6 na 1564 🙈 malinKing Kong 😃 meni isto broji od ZM, bio je ET, ali po UZV sam nekih tjedan i pol vise…
Lightblue 💪🏼 da ostane sto dulje u komadu 🍼🤰🏽
Lemon nisam na to do sada naisla, ali sam cisto ovako po parovima koje znam uocila da je ranije jer su bili carski pa mozda zato 🤔
*
Hvala svima z kamera iskustva! 🫶🏼
👩🏽35 Hashimoto, IR, neprohodan desni jajovod, histero mioma, missed ab 8 tt (9/21), laparo mioma
🙎🏽♂️34 sve ok
6/22 prirodni IVF, 1 prsnuo napravljena AIH 👎🏼
10/22 stimulirani IVF; 11 🥚, 6 oplodeno, 1 blst, vracena 5.dan, beta 12 dpt 408,69
Panorama 💙🍼 🏥 Petrova dr.V termin:19.7.
Lightblue a jbmu… drzi se… u bolnici si sad pod nadzorom. Drzim fige da dodete do sigurnih tjedana 🤞 ti stvarno sve moras proc u ovoj trudnoci 🤦♀️
Lemon sta neide prvo da se cerviks smanji pa onda krene otvaranje?
Lightblue kakvo je bilo stanje na proslom pregledu? Jesu te uopce gledali vaginalno?
Pa ne znam, jel on mora skroz nestati ako se trudnica počela otvarati? U biti ne znam koliko on brzo može nestati ako je na prošlom pregledu bilo ok..
💔💔💔💔
28.06.23. ❤️
Lightblue- onda i ti što više leži da se smanji pritisak dolje. Hoće li ti raditi serklazu? Al plodne vode ima dosta, jel tak? Bas mi je žao zbog komplikacija, drzi se. Taman je netko neki dan napomenuo da smo "sve u dobroj fazi" Meni se čini da smo od cca12-22 tj bile u dobroj fazi, a onda su krenule sve neke kasnije komplikacije.
Bambi- ma ovih 1050 g je prosjek za tu dob, a ja sam nekako sretna čim je uspio doseći više od 1 kg. Nemam objašnjenje, više neka moja psihološka granica.
Lemom- mislim da sam i ja baš neki dan naišla čitajući članke na to da se IVF-ovci češće ranije rode, s manjom porođajnom težinom. Al nisam 100% sigurna. Meni je moja rekla da će me zbog previe poradjati (ako docekamo) 37 tj.
Molim neke mame i u ljetnim bebama ako su imale iskustvo
Zdravo svim buducim mamicama.
Molim ako je neka imala iskustvo da me utjesi bar malo
Naime moja situacija ide ovako.Imam zdravog djecaka od 3 godine.Trudnoca skolska.Prosle god u 2 mj desava mi se spontani sve je samo prirodno otislo.Jake krvarenje odljevi…
Nakon toga radeni nalazi stitne obicni papa vag bris sve oke.
Zadnja menst 21.3.Pozitivan test 26.4 kod doktorice bila sa 5+3 rekla rana trudnoca
Vitamini i duphaston 3x1 cisto radi sigurnosti
Opet mi daje sve nalaze da radim obicne stitna vag bris
Danas uradim obicne nalaze trombociti 515.
Vrijednost neka normalna pise do 424
Odmah briga stres da se ista stvar ne ponovi…
Da napomene jucer kad sam isla da radim vag bris pregledala me opet nakon 6 dana i trudnoca napreduje vec se uveliko fino vidi i ona govori opet za 7-10 dana abd plod bi se trebao fino vidjet..
Ja trenutno nemam bolova krvarenja ali ovaj nalaz me toliko nasikirao
Sutra idem opet njoj narucila me u 17h i rekla mi da ne brinem i da pijem dosta vode
Ne znam sta to znaci
Jel ima neka mama ovakvo iskustvo i da li je sve bilo uredu
Toliki strah imam da mi se ne ponovi🥺🥺🥺
Mislim da je pitanje prekomplicirano za bilo kakvo nagađanje po forumima. Ginekolog će točno znati koje su prihvatljive varijacije trombocita u kojem dijelu trudnoće i s obzirom na prijasnju trudnoću odredit treba li kakva obrada. I nize i više vrijednosti trombocita mogu imati hrpu razlicitih uzroka i samim time postupanja/liječenja, tako da su bilo kakva nagadjanja besmislena. Pitanje ima li to sve uopće ikakve veze s prijašnom trudnoćom ili je samo izolirani 1 nalaz. U svakom slučaju, sretno dalje, nadam se da ce sve biti ok 😊
Ima li koja preporuku za onaj trudnički jastuk? Zbog skraćenog cerviksa ću vjerojatno preležati do kraja trudnoće, a sad smo 24 tt. Fzioterapeut mi je savjetovao da uzemem taj jastuk kao potporu leđima, a kasnije kad trbuh naraste i potpora za trbuh. Malo gledam po netu i ne znam šta bi uzela. Aliexpress mi nije opcija jer mi treba sto prije
I ja imam jastuk od Ethereale, praktički od početka trudnoće i jako sam zadovoljna. Baš je dugačak i kao što je netko rekao nije promijenio oblik. Jako sam zadovoljna omjerom cijene i kvalitete.
Lightblue držim fige da sve bude ok, samo odmaraj i miruj i biti će sve to ok. 🤞
💃 '86. god. - AMH 6,2 pmol/l (08/21. AMH 7 pmol/l, 02/22. AMH 4 pmol/l) 🕺'84. god. ✔️
02/22 IUI - beta 0, 9
05/22 IUI - beta 0,1
09/22 - 1. ivf (Decapeptyl, Gonal F, Ovitrelle)-> 5🥚-> 4 oplođene -> ET 2 blastice, 🐧🐧-> 1. Beta 11dnt - 267,3 -> 1.uzv 6+2 💓💓
mini anomaly ✔️ amniocinteza ✔️ anomaly scan ✔️
afrodita060606@gmail.com
Cure, vidim da pisete da zene koje su zacele pomocu ivf (kao i ja) radaju ranije... Ja imam par prijateljica koje su prosle kroz to i niti jedna nije rodila prije.. 2 su cak prosle termin i rodile zivu i zdravu bebu 😊
Sortiraj odgovore
Najstariji