Bok ženice, evo i mi obavili pregled. Danas smo 26+1 i nabrao je već lijepih 930 grama. A na ultrazvuku vidjeli kako zijeva i rasteže se, presmiješno je bilo. Puno je aktivan, mislim da mi je sve organe ispremještao.
Ogtt nam dobar, jedino opet tsh narastao pa sam od toga (i ovog vremena) sva nikakva, valjda bi pola dana prespavala da mogu.
Svima bolesnima želim da ozdravite čim prije.
Tko god je pitao za žgaravicu, meni jedino pomogne mlijeko 🤷♀️ ja se više borim s refluksom, sva hrana mi se vraća i baš zna bit jako neugodno.
Ima neka da je možda nosila onaj pojas za trudnice, jel pomoglo što malo za donji dio leđa?
*idući pregled 22.5.
Da li uzimas inace terapiju za stitnjacu?
Evo opet nas malo. Na sv duhu sam rodila prošli tjedan jedan dan je bio taakv kaos - toliko poroda da su zatvorili prijem valjda prvi put u 20 g. Ako bi netko dosao slali su u druge bolnice iako bi pregeldlai prije i ako odlazak dalje ne bi bio moguc odadili bi tu. U jednom danu je bilo cca 20 carskih a rodila sve skupa vise od 40 tako da je iza nas nekoliko poprilicno glasnih dana. Os sub se normaliziralo stanje s tim da kad sam ja radjala u ned nije bila guzva. Tri dana su nas testirali I bila sam neg pa zadnja 2 dana mogu do bebacha, simptoma nemam pa nekako mislim da smo nekim čudom uspjeli izbjec covid. Jucer su raspustili cimericu pa sam šokirala u sobi nocas i to iskoristila da uspijem odspavati 3 h sve skupa što je super jer je dane prije spavanje dnevno bilo samo 1.5-2 h. Pocinjem licit na pandu od podocnjaka :-D.
A sad malo o našoj srecici. 💙 On ustvari super napreduje, kad su ga skinuli s infuzije nije izgubio na težini nego čak dobio 20 g. Jucer je i bilirubin manji pa su ga suncali 6 h u komadu i nadaju se da onda danas neće morat. Hematomi oni kažu da se smanjuju iako nama i dalje ima modrice al mali bolje ipak je. E sad dio koji meni najviše muke zadaje je disanje. Mala kifla se tek razvija i ne zna još iskoridinirat disanje/gutanje/kakanje pa nekad kad ima manje snage a mora napravit više radnji zaustavi disanje. Prekjučer su mi dali da mu dajte bočicu i kad je skoro sve pojeo i malo stao poplavio mi je na rukama tj prestao disati. Jako me preplašio al srećom bili smo na intenzivnoj di su sestre pa su odmah preuzele i pedijatrica ga je poslušala a on baš tad odlučio kakat i opet strajkat s disanjem. Oni kažu da je to sve normalno za taj period u kojem on je jer to tek treba naucit kako sve skupa hendlat al meni osobno su ti trenuci najgori u svemu ovome (to pravljenje nam se desilo 3 puta od kad smo tu). Budući da se rodio na 34+2 nije imao razvijen refleks sisanja pa ga to uče zadnjih par dana i pomak je bas velik. Prije covid frke nije uopće znao sisat a već kad su mi dozvolili da se idem do njega znao je dosta zato zadnja 2 dan pije moje mlijeko na bočicu da treniramo pokrete usnama. Kad usavrsimo bočicu preći cemo na cicku taman bi do tad žutica trebala još malo stat da ima više snage. Sve u svemu borimo se i veći dio vremena nam super ide.💪 Povremeno me po noci okupa jako znojenje al to su rekli da je zbog hormona.
Inače ne odvajaju bebe od mama zbog Covida ali meni nisu dali da idem dolje da ipak izbjegnemo mogućnost da na cijeli odjel nešto prenesemo. Tamo je previše paketica naše i tuđe sreće da bi riskirali 💙💗. Nadam se da je cijela ova frka iza nas i da sam od sad dalje samo prenosnik dobrih vjesti.
Što se mene tiče fizički sam ko da nisam rodila, krvarenje ful malo, ništa me dole ne boli, linija skoro kao prije poroda samo cice jedno 2 broja veće (a imala sam trojku prije :-D) pa jedino s cim se povremeno borim je full punjenje cica koje zahtjeva hladne obloge , kupus ili izdajanje ovisi koliko je sati al to drzim pod kontrolom. Za sve koje rađaju prvi put- žene izdržati ta prva 2-3 dana dojenja stvarno jako boli i neugodno je do bola ali poslije je puno lakše. Sve u svemu zadovoljna sam što se fizički mogu ful posvetiti bebi pa cemo dat max od sebe da što prije naučimo sve što nije stigao u buski. I uzmite si neku kremu/ulje ako vam bude kao meni užasno suha koža. Ja se možem s bademovim uljem
Casperka bas mi je drago da ide sve na bolje i bolje... Nadam se da cete brzo doma da mozete uzivati do kraja 💙 mali je borac, zna se 💪
Casperka tako je lijepo to sve čitati. Vjerujem da je teško, ne mogu si to ni zamisliti kako je, ali ide sve bolje i bolje, bit će to sve super, puno si mi u mislima iako se ne poznamo.
.....
Za ostale što se tiče žgaravice ubijala me u prvoj trudnoći, a u ovoj možda i gore. I to bez ikakvog pravila, ne mogu skužiti jel na neku određenu hranu, neku večer natrpala se tortilla čipsa i salse, mislila sam da će me žgaravica sigurno, a ono ništa. Par dana poslije me uhvati žgaravica nakon čaše vode 🙈
Ali za utjehu, zadnjih tjedan dana više nemam žgaravice i malo bolje spavam. E sad, možda je to do tjedna trudnoće, pa su sad prestale ili ne znam da se nije možda malena spustila pa mi možda ne stišće više toliko želudac?
Termin: 4.7.
Stiže curica ❤️
E da, baš sam si i ja razmišljala što s malom kad odem u bolnicu i dogovorili smo se da će muž uzeti godišnji. Mene više brine što ako mi pukne vodenjak doma, naime, moj muž ne vozi, već ja. U prvoj trudnoći sam se sama odvezla u bolnicu na pregled, pa su me ostavili. Što ako mi stvarno krene porod doma? Taxi? Imam susjede i sestru u blizini koji bi me mogli odvesti, ali po danu, ako je po noći, ne mogu ni njih buditi, imaju svoje klince...
Termin: 4.7.
Stiže curica ❤️
Jutro, ja se i dalje ponašam ko da nisam trudna 🤣. Uopće nisam nista živo pripremila. Mislim da je to psihički od zadnjeg spontanog, ono kao ako se ne daj Bože šta dogodi. Ne mogu si opće u glavu posložiti da je sve u redu, i da je vrijeme pomalo se pripremati. Mi trebamo komodu kupiti da bih počela s tom robicom, a stalno odgađam.
I ja sam razmišljala gdje ću sa kćeri, imamo ovdje obitelj al svi će na godišnji u tom nekom periodu tako da ne znam ništa. Al mislim da će se to nekako posložiti u tim trenucima, bar se nadam.
Za žgaravicu mi jedino pomaže Rennie i hladno mlijeko. U prošloj trudnoći mi je soda bila broj 1,a sad mi ne pomaže.
Casperka drago mi je da ide na bolje ❤️
🚶🏽♀️31 🚶♂️ 35
👧🏼 4
Uh Casperka bas vas je svasta snaslo, ipak se nadam da je covid iza vas🤞🏻. Bas mi je drago da sve dobro napreduje, jel se zna kad cete doma, do koje kilaze mora doci?
Meni ce mama doc 2 tjedna pred termin bit s nama, malo zabavit malu, malo mi pomoc pocistit i cekamo. Ona je u Dalmaciji pa smo zato tako dogovorili. Plan je da cuva malu dok muz radi, a kad ja budem izlazila ce uzet te dane tako da ce se mama vratit kad se ja vratim doma. A valjda ce mala izdrzat s njom, inace nije nikad bila bez mene cijeli dan, al sta je tu je, sa mnom u bolnicu ne moze🤣.
Muz radi 15 min od kuce autom, a bolnica je 5 min tako da ce izic s posla ako me po danu uhvati tj pukne vodenjak.
——-
Mi vec 2 tjedna neku prehladu vucemo, umorni smo, grlo nas boli i kasljemo. Nismo pozitivni. I bili smo sad u kontaktu s pozitivnom osobom, samo nam jos to fali da ovako jadni i koronu skupimo. A u drugu ruku, mislim se mozda i bolje sad nego pred porod il u bolnici.
Ja sam trebala radit ogtt pa sve odgadam dok ne budem bolje pa sad cekam ocu razvit simptome il ne, do petka bi ga bas trebala uraditi :/.
👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
➕26.10.24., 3. trudnoća
Da li je koja od vas u ovoj ili prethodnim trudnoćama imala problema sa štitnjačom koji su se pojavili bas u trudnoci, bez da je ikad prije bilo kakvih problema?
Meni su nalazi u 22. TT pokazali vrijednosti fT3 ispod donje granice i fT4 prema donjoj granici, dok je TSH u granicama normale. Dr. mi je dala terapiju Euthyrox 25 mcg svaki drugi dan i sad čekam do iduće kontrole.
Ne znam da li bi se brinula radi toga ili ne. Po netu sam dosta čitala da taj pad hormona sitanjca može biti normalan u 2. tromjesječju jer je tad veća potreba i za bebu.
Hvala za savjete za žgaravicu.. probat cu s lijekom Rennie jer mi ove prirodne metode nista ne koriste. I isto nema pravila što pojedem.. jednostavno se pojavi i ubija me.. uzas zivi.
Mene isto uhvatila panika oko stvari za bebu i toga svega jer skoro nista jos nismo kupili, a idemo sad malo na more za 1.maj i ja planiram s mamom i sestrom ostati duze jer muz ima neki poslovni put do 15.5. i koliko mi se ide na more toliko bi bila doma i slagala sve po stanu, kupovala sto fali sad dok jos imam energije. Al mi se ne da ni biti sama doma kad njega nema..
Sto se poroda tice, isto me strah da me ne uhvati usred noci a moj muz radi i nocne smjene pa da ne bi bilo kad je on na poslu. Mislim da bi mi to bilo uzasno, cekat njega ili ici sama u bolnicu? S tim da imamo jedan auto a on je na poslu s autom pa bi valjda morala taxi zvati.. ne znam.
E jel zna koja od vas jel ima mogucnost u nasim bolnicama za one kao apartmane? Da si sama s bebom u svojoj sobi uz neku nadoplatu? Znam da je to prije bilo aktualno... i ja cu roditi najvjerojatnije u vinogradskoj jer tako znam jednom doktora makar bi radije na sv.duhu. Ali kakva je situacija sad s tim kad rodite.. jel beba s vama cijelo vrijeme ili samo dio dana? I to sve..
Curka 🎀🎂 19.08.23.
Sortiraj odgovore
Najstariji