Drage trudnice koje su na Utrogestanima, vaginalete, evo ja sam već puna tri mjeseca na njima. Ako treba ostat ću do kraja trudnoće, samo me danas neka muka uhvatila, jer danima imam osjećaj da sam zasićena više od njih…napuhana, teška, često gladna ( a nastojim jesti pomalo, i da je zdravo), a onda kad i pojedem, krene žgaravica, napuhanost, sitost nije ona na koju sam navikla, glad je neka divlja, stalno nešto u grlu osjećam…svaki dan razmisljam i čitam na netu što da pojedem da budem koliko toliko ok i postaje opterećenje i stvara nervozu…Na Vuk Vrhovcu su rekli da to koristim do 12 tjedna, međutim ginekologica je rekla da nastavim.. Imam oskećaj da bih se bolje osjećala da sam ih prestala koristiti, ali naravno, slušam ginekologicu koliko god da treba. Do kad ste vi koristile Utrogestane i jeste li osjećale promjene i olakšanja s prestankom korištenja?
Ja ih koristim već 3 mj i nemam nikakvih problema,osim stalne potrebe za čistim vešom. A pošto pomaže trudnoći koristit ću ga koliko god treba
👩40g, dijabetes tip 2,AMH 36,9
👨42g asthenospermia (2016) ➡️normospermia (2022)
2010-2 biokemijske trudnoće
2011-prirodna trudnoća,gest.dijab.>inzulin,porod 34 tjedan, 2100gr/47cm
2016-missed ab u 14-om tjednu ,trombofilija isključena
22-2 AIH -
01/23 test ➕,spontano, zadnja menstruacija 28.11, 17.01. 7+1 stižu 🩷🩷💙
Cao zene
Iman jedno pitanje.
Naime , inace sam panicar i anksiozna jako. Prije trudnoce sam pila antidepresive i Xanax po potrebi. S tim sam naravno prestala onoga trenutka kad sam saznala da uopce postoji sansa da mogu biti trudna. (Sve u dogovoru sa psihijatrom)
E sad, mojoj ginekologici sam rekla situaciju i pitala ju sta da radim ako do panike i anksioznosti dode.. na sta mi je ona predlozila normabel od 2. Uzela sam ga i evo tek veceras mi je prvi put zatrebao (15.tt sam)
Nakon sto san se cilu vecer mislila dal da ga uzmem ili istrpim (sutra imam vazan dogadaj koji ni bez ovih hormona ne znan kako bi progurala😂) , uzela san jednu tabletu sada i jednu bi ujutro popila
Zanima me je li koja od vas to pila?
Koliko lose to moze utjecat na plod-ako se uzme ovako s vremena na vrijeme ?
Jer u razgovoru sa trudnicama imam dojam da ih stvarno doktori daju onako ko da su vitamini…
🧔🏽♂️ 29 👩🏼 27
13.12. ➕
02.01. ❤️
Dolazi nam dečkić 💙
Cao zene
Iman jedno pitanje.
Naime , inace sam panicar i anksiozna jako. Prije trudnoce sam pila antidepresive i Xanax po potrebi. S tim sam naravno prestala onoga trenutka kad sam saznala da uopce postoji sansa da mogu biti trudna. (Sve u dogovoru sa psihijatrom)
E sad, mojoj ginekologici sam rekla situaciju i pitala ju sta da radim ako do panike i anksioznosti dode.. na sta mi je ona predlozila normabel od 2. Uzela sam ga i evo tek veceras mi je prvi put zatrebao (15.tt sam)
Nakon sto san se cilu vecer mislila dal da ga uzmem ili istrpim (sutra imam vazan dogadaj koji ni bez ovih hormona ne znan kako bi progurala😂) , uzela san jednu tabletu sada i jednu bi ujutro popila
Jer u razgovoru sa trudnicama imam dojam da ih stvarno doktori daju onako ko da su vitamini…
Jedan s vremena na vrijeme nece imati znacajan uticaj na plod. Mnogo opasniji uticaj bi imao taj stres koji bi osjecala da ga nisi uzela. Neka si, i uzmi opet kad osjetis potrebu. 👊
💃36 🏋️♀️ 44
👦8
👶1
08/20 spontani 8tj
08/22 biohemijska
10/22 biohemijska 🤷♀️
15.11.2022➕👶
Fuck that little mouse, I’m an albatros 😁
Cao zene
Iman jedno pitanje.
Jedan s vremena na vrijeme nece imati znacajan uticaj na plod. Mnogo opasniji uticaj bi imao taj stres koji bi osjecala da ga nisi uzela. Neka si, i uzmi opet kad osjetis potrebu. 👊
Tocno mi je to i ginekologica rekla… hvala puno.
Btw nije da njoj ne virujem , nego sto se tice ovih stvari “po potrebi” uvik je pitanje koja je granica izmedju “potrebe” i “bez potrebe” (kao mogu ja jos- prosla sam i gore, ali sam se i namucila ko konj sto ocito ne zelim da moja beba osjeti) 🤷🏼♀️ pa mi je lakse ovako nekoga ko to razumi pitat :)
🧔🏽♂️ 29 👩🏼 27
13.12. ➕
02.01. ❤️
Dolazi nam dečkić 💙
Thinkpurple- moram na carski jer su mi na operaciji endometrioze prije godinu i pol dana sivali stražnju stijenku maternice, a i rodnicu. Pa očekuju da ožiljno tkivo maternice na tom mjestu nije čvrsto kao ostatak stijenke i boje se da ne pukne tijekom poroda. Što onda za sobom nosi masivno krvarenje. Ne mogu reći da sam oduševljena što će biti carski, iako je sad to moderno, jer prirodan porod je ipak stoljećima prirodan. A ovo je operativni zahvat. Za trudnicu definitivno rizičniji nego prirodni porod (osim u slučajevima poput mojeg, ocito).
Malenileptiric- ja sam od početka trudnoće na Cyclogest vaginaletama (isto progesteron) 2x 400 mg/dan, a u zadnja 2 tj 1x400 mg (samo navečer). Što se tiče napuhnutosti i gladi isto kao i ti, uz povremeni zatvor i tvrdu stolicu. Nemam osjećaj da imam ikakav trudnicki glow, lice prištići (malo manje zadnja 2 tj), kosa se masti jednako, imam čudne snove. Čini mi se da sam se najviše zdebljala u butinama (a taman sam se fino stesala prije trudnoće), a trbuh umjesto da onako slatko raste prema naprijed mi se samo širi bočno i gubim struk. Ugl, osjećam se krajnje neprivlačno. Povremeno mi ljudi kažu da "sjajim", al to mislim da je zato što znaju da sam trudna pa valjda misle da moram sjajiti🙄. I ja se veselim micanju tih vaginaleta, ali ako treba stavljati ću ih do kraja, glavno da je bebač ok. Nekak kad pomislim koliko sam dugo ovo pokušavala zaključim da je sve izdrživo dokle god treba. Ali da mi je trudnoća "blaženo stanje" ili "najljepši period života" - ne bih baš rekla 😂
👨🦱 35g, oligoteratoastenozoospermia
👱♀️35g, endometrioza, 2x operacija, niski AMH, visoki FSH
08/2022- uspjeli dobiti 2 zigote u prirodnom cikusu
09/2022- vraćanje 1.blastociste ❌
11/2022-vraćanje 2.blastociste 🥳
I ja jos uvijek stavljam progesteronski gel 🙄 pocela sam smanjivati od 12tt i sad stavljam svaka 3 dana... Imam ih jos jedno 15 ali, pitati cu na privatnom pregledu da li da potrosim cijelu kutiju ili ne 🙄 bas mi se neda vise 😮💨😮💨😮💨 ali, naravno, ako bude trebalo nastaviti cu 🙄
Ena1, ja sam imala par velikih stresova u ovoj trudnoci, i popila sam normabela od 2 do sada jedno 4 puta.. u prvoj trudnoci su mi bili propisani oni od 5 mg radi kontrakcija tako da mislim da mozes popiti kad te uhvati nervoza...
👩 37, amh 6.2.pmol
👨 33 ,normospermia
26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
5+3 🙏❤️
Hvala drage moje na odgovorima za Utrogestan :) kao što sam rekla, naravno da ga nastavljam koristiti koliko treba, samo mi se jučer skupilo, baš sam osjećala zasićenje. Naravno, nema garancije da bi se stanje poboljšalo i bez njih, možda je ovo jednostavno neovisno o njima, ali eto, trebalo mi je se malo izjadam 😘
Ja: 36
On:38
10.12.2022. ET, blastocista
21.12.2022. beta 373,7
05.01.2023. 6+1 srce kuca :)
08.02.2023. 10+4, Veritas test uredan, dolazi nam cura 💗
Malenileptiric - meni se jedino vise piskilo od njih i dnevno sam mijenjala gaca i gaca 🙄 Kad mi je rekao da me skida s njim doslo mi je da ga zagrlim (a nisam osova od toga), ali da je rekao i dalje - sve za 👶🏻
Kiki ako mozes odi na komplikacije, meni ovaj mir i spokoj doma nemaju cijenu. A i situacija s TSH mi se unormalila 🤗
👩🏽35 Hashimoto, IR, neprohodan desni jajovod, histero mioma, missed ab 8 tt (9/21), laparo mioma
🙎🏽♂️34 sve ok
6/22 prirodni IVF, 1 prsnuo napravljena AIH 👎🏼
10/22 stimulirani IVF; 11 🥚, 6 oplodeno, 1 blst, vracena 5.dan, beta 12 dpt 408,69
Panorama 💙🍼 🏥 Petrova dr.V termin:19.7.
kiki13 slazem se s bambi27zg ovo vrijeme doma bez obaveza i problema je velika terapija i odmor.
Ja: 29 (lawyer) On: 30 (manager)
👰♀️🤵♂️: 8.10.2022.
Radimo na bebi od 11/22
Nifty ✔️ Dolazi djevojcica 🎀
✨️29.9✨️
Sortiraj odgovore
Najstariji