Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Meli18
    24. Veljača 2023. 09:47

bambi27zg

Meli123

bambi27zg

Naknada za 3 mjeseca bolovanja (mirovanje)
    Curke, je li koja na 3 ili dulje mjeseci na cuvanju (znaci bolovanje na teret HZZOa)? Zanima me za onu naknadu koja ide nakon 3 mjeseca tj.90 dana neprekinutog bolovanja treba li im se posebno javiti ili ide automatski 🤔 Hvala!

Ja mislim da im se treba posebno javiti ali, nisam sigurna. Ja sam bila na bolovanju i onda sam morala ispuniti zahtjev za isplatu place (komplikacije), poslati sve, osobnu, onaj obrazac r1 sto ti daje poslodavac (zadnje 6 place), tekuci racun…
    Najbolje da nazoves hzzo ali, nisam bas skuzila..ti nemas onda otvorene komplikacije, nego obicno bolovanje? Zasto ti gin.nije odmah otvorio komplikacije, tako da dobijes 100% place a ne samo 70% 😊

Hvala, ali pitam za naknadu za 90 dana neprekinutog bolovanja koja se isplacuje po skidanju s bolovanja(u nasem slucaju mirovanja i prelaska na rodiljni i iznosi 3000 kn ili i malo vise), ne komplikacije kao takve (ovo sve za otvaranje komplikacija sam vec u studenom slala i sad samo doznaku saljem svaki mjesec). 😉
    Na mirovanju sam sto ide na racun HZZOa i naknada je 565€ max, ne 100% place (daleko je to i od 70% i od 100% 😅)

Sori, nisam bas dobro skuzila, mislila sam da si na bolovanje a ne da imas otvorene komplikacije 😅
    Naravno 😊 mislila sam da se podrazumijeva da ono "100% place" je prosjecan iznos place (prosjek zadnjih 6 bez svih dodataka, posto dosta nas je na minimalcu) ali ako iznos prosjecne place prelazi tih 565eura, naravno, neces dobiti vise od toga 😅 jedino rodiljni ide do max 7500kn 😊 

Meli18
    24. Veljača 2023. 09:49

Vec kada pricamo o moru, bazenima.. Kakav je vas stav? U smislu, da li cete normalno ici u more, na kratko tipa 10 min ili vise? i onda cete se presvuc da ne budete mokre? 😊

ivana.s
    24. Veljača 2023. 09:57

Bok cure! 😁 Ja sam Renata i pridruzujem se ljetnim bebicama, nas termin je 25.6., prvo dijete 💙 ime vec isplanirano 

Ally007

Cure, a što mislite kad se s bebacem može uputiti na more? Meni je termin kraj 7.mj,a oko Nina imamo vikendicu i nekak sam si zamislila da do sredine 8.mj budemo dolje. Znam da bebač neće smjeti na plažu, ali bar da ja malo izmedju dojenja trknem do mora ubacit se i pomirisat morski zrak. Plus šetnje rano ujutro i navečer na friškom zraku. Mislite da se bebač od 2 tj može voziti autom 3h do dolje (uz stajanje, naravno)? Tamo kad dodjemo bismo imali i klimu i sve, tako da nekako računam da bi mu bilo bolje nego da smo zbilja u Zagrebu i pržimo se na asfaltu. Al ovo mi je prvo dijete pa u ništa nisam sigurna.

Mi mislimo krajem sedmog ici. Setnje su veliiiiki +
    Mene isto najvise muci put 🙈 

Ja: 29 (lawyer) On: 30 (manager)
    👰‍♀️🤵‍♂️: 8.10.2022.
    Radimo na bebi od 11/22
    Nifty ✔️ Dolazi djevojcica 🎀
    ✨️29.9✨️

MareiKate
    24. Veljača 2023. 10:09

Ally007

Cure, a što mislite kad se s bebacem može uputiti na more? Meni je termin kraj 7.mj,a oko Nina imamo vikendicu i nekak sam si zamislila da do sredine 8.mj budemo dolje. Znam da bebač neće smjeti na plažu, ali bar da ja malo izmedju dojenja trknem do mora ubacit se i pomirisat morski zrak. Plus šetnje rano ujutro i navečer na friškom zraku. Mislite da se bebač od 2 tj može voziti autom 3h do dolje (uz stajanje, naravno)? Tamo kad dodjemo bismo imali i klimu i sve, tako da nekako računam da bi mu bilo bolje nego da smo zbilja u Zagrebu i pržimo se na asfaltu. Al ovo mi je prvo dijete pa u ništa nisam sigurna.

Mislim da ćeš to moći sama procijeniti tek kad rodiš. Ja osobno nakon što sam rodila prvo, da mi je netko ponudio more nakon 2 tjedna stjerala bi ga u 3 krasna 🤣 oporavak od epiziptomije mi je trajao tjednima - ući u more s takvom ranom, no way.  Dojila sam, patila se s prepunjenosti, mastitisom, beba imala grčeve...  
    Nakon drugog poroda je sve to bilo lakše i ljepše. Imala sam minijaturni šav koji nisam ni osjetila. Nakon drugog poroda smo recimo kad je mali imao 2 tjedna selili. 
    Ne znam, nekako bih rekla da nećeš uživati na tom moru kako si zamislila i osobno ne vjerujem da bi se ja zaputila prije prvog pregleda kod pedijatra. Isto tako, pupkić ne mora brzo otpasti, meni je sa oboje dugo bio postojan, a ja volim kad pupkić otpadne da patronažba to pogleda i odobri da je sve ok. 
    Nadrobila sam svašta ali sve ovisi o tebi i bebi kakve ćete biti. To sada ne možeš znati...

MareiKate
    24. Veljača 2023. 10:14

Thinkpurple mi smo prije 2 godine otišli u podsljemensku zonu. Takoreći smo na selu. 10 minuta pješice do centra"sela" i vrtića, škole, dućana... Nije daleko ali dodatni izazov je brdo. Ali ne žalim ni najmanje. Djeci je prekrasno, non stop smo vani. Do centra grada imam 15 minuta vožnje, samo se spustimo niz brdo. A kad krenu u školu bit će isto kao o s vrtićem, odvezi, dovezi... Ali u ulici ima djece sličnog uzrasta mojima tako da mislim da će to sve biti super i da će skupa i pješice po ljepšem vremenu. Ali sve ovisi naravno što želiš. Meni osobno grad ništa ne znači osim posla...

Meli18
    24. Veljača 2023. 10:18

Miracle hvala ti 😊 naravno, dok god je ugodno 😊 nego me malo strah tih bakterija, sta ja znam, da ne pokupim nesto prije poroda 🙄 ajde doma imamo bazen sa filterom i koristimo ga samo ja i muz (i ponekad necaci kada dodu) i je drugacije..ali more je drugo, sta ja znam 😅 zato cemo biti sto vise doma, da izbjegnemo guzve 😊
    Renataa dobrodosla 😊 

Mia2023
    24. Veljača 2023. 10:19

Mi živimo na moru i more nam je doslovno 10min pješke tako da nećemo nigdje s malim putovati na more kad se rodi, ali si razmišljamo da bi išli do mojih na selo na tjedan-dva, ali vidjet ćemo kako meni bude bilo i hoćemo li imati grčeve i sl. To je oko 1h vožnje tako da nam je blizu. 
    Ima li koja cura da je iz Istre?

👸29
    🧒37
    13.12. ❤️
    Panorama ✅, stiže dečkić 💙

Meli18
    24. Veljača 2023. 10:33

Mia2023

Mi živimo na moru i more nam je doslovno 10min pješke tako da nećemo nigdje s malim putovati na more kad se rodi, ali si razmišljamo da bi išli do mojih na selo na tjedan-dva, ali vidjet ćemo kako meni bude bilo i hoćemo li imati grčeve i sl. To je oko 1h vožnje tako da nam je blizu.
    Ima li koja cura da je iz Istre?

Ja sam 😊

• cordis00
    24. Veljača 2023. 10:50

Ja sam se normalno kupala u trudnoci koliko sam htjela i kd bi izasla iz mora sam se samo presvukla u suhi donji dio. Sto se tice iza poroda, osobno se ne bi kupala jer sam imala te savove i krvarila i stalno mijenja te uloske i pazila da mi se ne inficira rana, a maloj se pupak zakomplicirao radi kvacice iz rodilista koju je nogicom stalno gurala i na kraju ju je i skinula prije nego je zacijelio pa je nastao granulom koji smo palili. Iako se i ja razmisljam mozda zaletit do mora radi starije da ju muz vodi, ali opet ne znam bi li sama uspjela podnijeti toliko sjedenja u autu, kamoli bebac. O tom cemo razmisljati kad dode vrijeme😁.

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
    ➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

Landy
    24. Veljača 2023. 11:11

Mi nažalost mora nećemo vidjeti ni ove godine (previše domaćih životinja o kojima nema tko brinuti), ali zato imamo veliki bazen za zamjenu pa će cura i tata nadoknaditi 😁

👨‍👩‍👧‍👦
    💃30
    🤵 33
    👧🏼 4

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.