Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    mateja111
    07. Veljača 2023. 15:01

Ei drage mame nadam se da ste sve dobro i da su bebice super❤️💙,  ja sam danas obavila pregled i malo me naspotao ginic zbog toga sto sam radila kombinirani probir u drugoj privatnoj klinici (inace on radi privatno ali zena koja mi je radila privatno je nasa obiteljska prijateljica ona mi je cak i preporucila njega prije jer je dobar i radi  preko hzzoa)  ne znam da li mi zbog toga nije radio uzv ili je ok da samo preko trbuha saslusa dal kuca srce i samo je pogledao da li sam zatvorena… srceko kuca ja sam dobro ali bas mi je nekako zao jer nisam vidjela bebicu a jedva sam cekala… i jos mi je rekao da on ne radi uzv vise od 3 puta u trudnoci, sljedeci pregled imam 07.03 i nadam se da ce tada pokazat bebicu 🥰

👩🏼23 👨🏻26
    Spontani 06.21💔
    02.08.2023 💙

Lemon
    07. Veljača 2023. 15:11

Hvala svima za savjete oko kolica, ja isto gledam Cybex balios s lux.  Ili metro+ i jaje posebno. I dalje nisam sigurna je li mi treba kosara za ljetnu bebu ili ne. Iako imamo dvorište i znam da cemo dosta biti vani pa ne znam jel to sportsko sjedalo ok za tek rođene bebe? 🤔

💔💔💔💔
    28.06.23. ❤️

Vesca
    07. Veljača 2023. 15:12

SAYuRI

Ima cure nacina , mogu se posebno kupiti remenovi za fiksiranje AS u kolica ako nema adaptera ( poput ovihhttps://bombigear.com/products/car-seat-adapter), a neke mame jednostavno uglave AS u sportski dio, ja to ne volim ali ako imas kolica koja su ne bas cesta i popularna onda moras improvizirati nazalost…..

Ajme pa ovo bi mene spasilo  jer već imam jaje koje si želim  nije baš da izgleda najljepše na svijetu, al briga, to bi ionako u izuzetnim prilikama prakticirala. Hvala Sayuri
    BlairWaldorf čestitke na prinovi 
    Mateja111 nije u redu da ti špota di radiš preglede jer imaš pravo ići di god hoćeš koliki god on bio stručnjak.... mi uzv radimo na svakom pregledu kao i cure oko mene... al dobro, ako je tip veliki stručnjak oprostila bi mu 

👩`91. (Hashimoto/hipo, IR, PCOS) 🧔 `91.
    Histeroskopija 11/21 (uterus arcuatus)
    1) 12/21. AIH odgođen
    2) 1/22 AIH➖
    3) 6/22 AIH ➖
    9/22 ➕
    7/23 stigla curka 😇💖
    2/25 ➕ (termin 23.9.25.)

Mia2023
    07. Veljača 2023. 15:36

Thinkpurple e odlično. Super mi je kod njega što se može skinuti prednja stranica pa kad je veći može i sam izlaziti van. Mislim da ćemo baš taj uzeti, samo ću još vidjeti što je još super iz Ikee pa da ne plaćam dostavu više puta 😅
    Meli123 e vidjela sam ta na akciji, ali mi se više sviđa kad je srebrni okvir, ovako su mi pretamna, a na akciji su samo ta  i čisto crna 😔 a baš sam gledala pred nekih 10 dana na toj stranici i pisalo je da akcija traje još 3 dana, sad je opet za 14 dana, očito su stalno na akciji 😆
    Mareikate baš sam gledala tu prematalicu, ali nekako mi bolje ipak izgleda komoda jer em je šira i sva je u ladicama pa mislim da se može puno iskoristiti. Mislim da ćemo uzeti istu komodu koju već imamo u sobi pa kad nam više ne bude trebalo za prematanje samo je spojiti s ovom koju već imamo. Ionako nikad ne znam kud bi s posteljinom i dekama pa će super doći 🤗
    Elly9 čestitam na urednom nalazu i dečkiću 🥰
    .
    Što imate pametnog i korisnog za bebače iz Ikee? Baš gledam i ima svašta, a dobre su cijene. Vidim da hranilicu onu najjeftiniju ne

👸29
    🧒37
    13.12. ❤️
    Panorama ✅, stiže dečkić 💙

mom.I
    07. Veljača 2023. 16:09

Čestitke svim curama na urednim nalazima i pregledima. 😊
    Moj gin radi sutra, pa i ja idem na pregled napokon nakon duuga 4 tjedna. 

Kad ste vec započele priču oko kolica. Ja se troumim 😅
    Moj prvi izbor bi bio već gore spomenuta Maxi Cosi Plaza Plus https://www.babycenter.hr/maxi-cosi-kolica-2u1-essential-green-plaza-essential-green-1095915.html Zaljubila sam se u njih na prvi pogled, samo me malo 'brine' što sportski dio ne ide u nulti položaj + vidjela sam od poznanice sliku mališana od nepunih godinu u tim kolicima i već mu je glava u kroviću. 

Zatim, Cybex Balios S Lux https://babyland.hr/en/product/cybex-balios-s-lux-djecja-kolica-sky-blue/?gclid=CjwKCAiAioifBhAXEiwApzCztpDZthtilmG1jHgqh5bHc3sr6MOWlhXJGb5fTvX7epaswzs-KlzZQBoCTukQAvD_BwE i tu me kopka taj sportski dio, činio mi se skroz uzak kad sam ih gledala u trgovini, ali plus je svakako što ide u nulti položaj.  Curica mi je od prvog dana praktički 1+ godinu prespavala u kolicima u šetnjama pa se nadam da će i s ovom bebom bit tako, zato mi je bitna stavka taj nulti položaj. 

I https://babyland.hr/proizvod/peg-perego-book-lounge-modularna-kolica-3u1-city-gray/ pa bih uz to uzela i https://mojabeba.hr/product/peg-perego-stalak-za-book-kosaru/ čini mi se praktično i da bi mi dobro došlo u nekim situacijama. 

Pa evo, ako koja ima vlastitog ili iskustva prijateljica, sestri i ostalih, podijelite i olakšajte mi malo jer je prošlo već 8 godina od proučavanja i kupovine kolica 😄

L 💝 2013. | and in this world, she is my world |
    V 💙 2023. | we made a wish and you came true |

bambi27zg
    07. Veljača 2023. 16:17

mateja111

Ei drage mame nadam se da ste sve dobro i da su bebice super❤️💙, ja sam danas obavila pregled i malo me naspotao ginic zbog toga sto sam radila kombinirani probir u drugoj privatnoj klinici (inace on radi privatno ali zena koja mi je radila privatno je nasa obiteljska prijateljica ona mi je cak i preporucila njega prije jer je dobar i radi preko hzzoa) ne znam da li mi zbog toga nije radio uzv ili je ok da samo preko trbuha saslusa dal kuca srce i samo je pogledao da li sam zatvorena… srceko kuca ja sam dobro ali bas mi je nekako zao jer nisam vidjela bebicu a jedva sam cekala… i jos mi je rekao da on ne radi uzv vise od 3 puta u trudnoci, sljedeci pregled imam 07.03 i nadam se da ce tada pokazat bebicu 🥰

Nije niti meni zadnji puta (na 15+6) radio UZV (a radila sam NIPT kod njega 😄) tako da tesko da je zbog toga. UZV je dovoljno raditi 3-4 puta u trudnoci (osim ako nema neke potrebe za cesce, npr. ja sam do 12tt imala vec 3 jer je IVF trudnoca). I ja cekam 7.3.da se vidimo 🤗 

👩🏽35 Hashimoto, IR, neprohodan desni jajovod, histero mioma, missed ab 8 tt (9/21), laparo mioma
    🙎🏽‍♂️34 sve ok
    6/22 prirodni IVF, 1 prsnuo napravljena AIH 👎🏼
    10/22 stimulirani IVF; 11 🥚, 6 oplodeno, 1 blst, vracena 5.dan, beta 12 dpt 408,69
    Panorama 💙🍼 🏥 Petrova dr.V termin:19.7.

MareiKate
    07. Veljača 2023. 17:20

Dosta pricate o tom nultom polozaju... meni beba u nultom polozaju ni sa 4 mjeseca nije sigurno izgledala a kamoli od rodjenja. Isprobavala sam u stanu jer je mrzila kolica pa reko mozda ce voljet sportski dio, Ali beba tako nezgrapno u tome stoji... a kasnije nulti nije presudan, mala kosina je ok 

• cordis00
    07. Veljača 2023. 17:29

Lemon ja ne bi preporucila nulti na sportskim za tek rodenu bebicu, ipak je kosara kosara i skroz je ravna plus taj madrac, mislim da niti jedno nulto nije tako dobro za bebina leda. A opet ovisi koliko planiras koristit kolica. Meni je kosara bila odlicna jer mi je mala spavala nekad samo iskljucivo u kolicima po danu kad nije htjela u kreveticu dok se nije usavrsilo spavanje. Isto tako treba uzeti u obzir da su nase bebe ipak ljetne bebe, mi smo proslo ljeto imali bebu koja se tad naucila na nosiljku, a bilo je prevruce da ju stalno drzim u njoj. Tad se jos nije posjela i nisam ju stavila u sportsko pa taj kratki period na pocetku ljeta kad je bila vec velika i dosadila joj je kosara, nije jos sjedila, a bilo je vruce za nosiljku je bio malo zeznut😅.
    Ja mislim sad normalno koristit kosaru, skinut cu ono pokrivalo, jedino mislim ic u setnje rano ujutro il predvecer kad spadnu vrucine.

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
    ➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

Mia2023
    07. Veljača 2023. 17:55

Evo nas sa pregleda. 💕
     Sve u redu, mjerio je opet sve, u svim mjerama je za tjedan veći, ispada da je više za 15. tjedan, ali nije ništa mijenjao termin. Muž je bio samnom, bio je oduševljen kad je vidio kako se miče cijelo vrijeme. 🤗
    Idući pregled 8.3.

👸29
    🧒37
    13.12. ❤️
    Panorama ✅, stiže dečkić 💙

Lemon
    07. Veljača 2023. 18:37

Sad ste mi iz iskustva i potvrdili da nam ipak treba košara,  mm misli da ne jer je ljeto, ali provodimo puno vremena vani i zašto nebi bolje spavala na zraku ako će htjeti nego da moramo biti unutra cijelo vrijeme. Dobro će poslužiti i za prvi dio zime 

💔💔💔💔
    28.06.23. ❤️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.