Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Meli18
    09. Veljača 2023. 08:11

Ana3003

Kada odlaziš na komplikacije računovodstvo izdaje R1 obrazac (potvrdu o plaći) posljednjih 6 mjeseci prije mjeseca u kojem započinješ bolovanje. Što bi značilo da nije bitno hoće li biti kraj mjeseca ili početak.

Vidis, kod mene nije bilo tako, nazalost ..
    Isla sam na bolovanje sredinom mjeseca, znaci pola mj sam radila, pola bolovanje (otvorila komplikacije u 12.mjesecu) i taj mjesec mi je usao u tih 6 mjeseci i tako imam oko 200kn manju naknadu 

Ana3003
    09. Veljača 2023. 08:15

Meli123

Ana3003

Kada odlaziš na komplikacije računovodstvo izdaje R1 obrazac (potvrdu o plaći) posljednjih 6 mjeseci prije mjeseca u kojem započinješ bolovanje. Što bi značilo da nije bitno hoće li biti kraj mjeseca ili početak.

Isla sam na bolovanje sredinom mjeseca, znaci pola mj sam radila, pola bolovanje (otvorila komplikacije u 12.mjesecu) i taj mjesec mi je usao u tih 6 mjeseci i tako imam oko 200kn manju naknadu

Stvarno mi je žao da je takva situacija nastala jer znam da to nije ispravo, jasno piše na stranicama HZZO-a, a i sama radim u računovodstvu pa znam o čemu se radi. Netko iz tvog računovodstva je zeznuo situaciju jer je izdao pogrešno ispunjen obrazac.

👸23
    🧒29
    Termin 18.06.2023.
    Decko 🩵

• AM13
    09. Veljača 2023. 08:17

Meli123

Ana3003

Ali komplikacije ne ide isplata veca od 4250 jel? 

bambi27zg
    09. Veljača 2023. 08:59

AM13

Meli123

Ana3003

Noup :( Ukoliko je i prosjek veci to je maksimum. 
    Isto za drugih 6 mjeseci porodiljnog je max 7500 (osim ako je prosjek manji), a prvih 6 je onaj prosjek nasih 6 zadnjih placa.
     Ukoliko ste 3 mjeseca u komadu na bolovanju ide isplata onih 3000 kn (i nesto sitno?), ali tek po zatvaranju bolovanja (to su komplikacije). 
    I meni je sestra rekla da s komplikacija idem na rodiljni 45 dana prije termina, ne moze godisnji prije toga (samo prije komplikacija) - to me jos zvala da budemo sigurne da smo sve ispucale 😄
    Za otvaranje komplikacija salje se na HZZO doznaka, osobna, kartica i taj prosjek placa (mailom scan), a onda svaki mjesec krajem mjeseca samo doznaka. Uplate su oko 17-20 u mjesecu. Zg ljudi mail adresa ovisi o mjestu stanovanja, ali ako se posalje na opcu onda samo upute gdje se spada (u koji ured) po mjestu stanovanja za ubuduce ;) 

👩🏽35 Hashimoto, IR, neprohodan desni jajovod, histero mioma, missed ab 8 tt (9/21), laparo mioma
    🙎🏽‍♂️34 sve ok
    6/22 prirodni IVF, 1 prsnuo napravljena AIH 👎🏼
    10/22 stimulirani IVF; 11 🥚, 6 oplodeno, 1 blst, vracena 5.dan, beta 12 dpt 408,69
    Panorama 💙🍼 🏥 Petrova dr.V termin:19.7.

• AM13
    09. Veljača 2023. 09:07

bambi27zg

AM13

Meli123

Ana3003

Noup :( Ukoliko je i prosjek veci to je maksimum.
    Isto za drugih 6 mjeseci porodiljnog je max 7500 (osim ako je prosjek manji), a prvih 6 je onaj prosjek nasih 6 zadnjih placa.
    Ukoliko ste 3 mjeseca u komadu na bolovanju ide isplata onih 3000 kn (i nesto sitno?), ali tek po zatvaranju bolovanja (to su komplikacije).
    I meni je sestra rekla da s komplikacija idem na rodiljni 45 dana prije termina, ne moze godisnji prije toga (samo prije komplikacija) - to me jos zvala da budemo sigurne da smo sve ispucale 😄
    Za otvaranje komplikacija salje se na HZZO doznaka, osobna, kartica i taj prosjek placa (mailom scan), a onda svaki mjesec krajem mjeseca samo doznaka. Uplate su oko 17-20 u mjesecu. Zg ljudi mail adresa ovisi o mjestu stanovanja, ali ako se posalje na opcu onda samo upute gdje se spada (u koji ured) po mjestu stanovanja za ubuduce ;)

A nista, radim onda do 45 dana prije termina  iako, meni je stvarno prezalosno da je takva cifra u pitanju, a radi se o trudnoci. Meni osobno bi bio preveliki sok pasti na 4250 i ne znam kak bi zivjeli taj period s obzirom na inflaciju. I zato mi je to bas tuzno, jer neki ne mogu nikako raditi i onda jos takav iznos, grozno!

Meli18
    09. Veljača 2023. 09:33

Bambi ja moram poslati doznake i zahtjev za isplatu do 5.dana u mjesecu , sve saljem preko maila u pdf formatu 😊
    Mozda neke ne moraju poslati zahtjev ali eto, cisto informativno 😊

SAYuRI
    09. Veljača 2023. 09:35

Evo i ja konacno uzela malo bolovanja, do kraja sljedeceg tjedna 🤪 u Bih primas jedan dio plate i 12 mjeseci naknadu koja je fiksna 500€. S tim da evo kod nas kad rodis trece dijete imas pravo prve dvije ili tri godine da radis pola radnog vremena a racuna se kao puno radno vrijeme. Makar ja radim za strance pa se na mene odnose drugi zakoni , ali svejedno ovdje zena zaposlena ili nezaposlena prima naknadu od 500€. Tako da i ove zene koje ne rade imaju ok naknadu s obzirom na standard ovdje. Evo sada je neki prijedlog, vidjeti cemo kako ce proci na parlamentu, da se zeni produzi porodiljni na godinu i po 🤨🤯 
    Elem, muz otisao u Tursku kao doktor da pomaze sa spasiocima, tako da sam sama sa razbojnicima 😫

💃36 🏋️‍♀️ 44
    👦8
    👶1
    08/20 spontani 8tj
    08/22 biohemijska
    10/22 biohemijska 🤷‍♀️
    15.11.2022➕👶
    Fuck that little mouse, I’m an albatros 😁

Meli18
    09. Veljača 2023. 09:35

AM13 istina. Ja ne dobivam niti toliko (nego 3900) a radila za punu vecu placu ali, sta ces.. Nagrade, putni troskovi, regres itd se ne racuna, nazalost... 
    Ides iz mj do mj i to je to, nema druge... 😓😤

bambi27zg
    09. Veljača 2023. 09:41

AM13 da, koma 🫤 Informirala sam se prije jer sam zbala da odmah idem na cuvanje da se psihicki pripremim 😅 Sad se zezam da pretacem iz supljeg u prazno, a da u ljeti kad dodu naknada i prosjek placa i sve ostalo necu znati kud sa svim parama 😄 
    Meli123 ma meni je lakse da 25.u mjesecu posaljem i soc gin da izda doznaku i na posao i u HZZO i onda sam mirna 😄 

👩🏽35 Hashimoto, IR, neprohodan desni jajovod, histero mioma, missed ab 8 tt (9/21), laparo mioma
    🙎🏽‍♂️34 sve ok
    6/22 prirodni IVF, 1 prsnuo napravljena AIH 👎🏼
    10/22 stimulirani IVF; 11 🥚, 6 oplodeno, 1 blst, vracena 5.dan, beta 12 dpt 408,69
    Panorama 💙🍼 🏥 Petrova dr.V termin:19.7.

Meli18
    09. Veljača 2023. 09:48

Bambi naravno, sve kuzim 😊 meni je lakse tako posto sam doma a hzzo mi udaljen skoro 30 min..🤭
    .
    Kako ste inace, cure? 
    Da li je koja od vas mrsavica kao ja? 😂 Na pocetku trudnoce sam imala 50.5kg. A prije par dana 48 i pol 🙄🤢 nisam puno izgubila ali opet 😅 vec mi se malo vidi trbuscic i jedva cekam slijedeci pregled 🤭

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.