Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Luna1406
    07. Siječanj 2023. 01:53

anasplutona

Pozdrav cure, evo i mene. Inače, tek sad sam otkrila da postojite ovdje 🙈. Meni je ovo prva trudnoća, trudna sam 14+3. Zadnji uzv mi je bio sad 29.12 i sve je super, raste curica♥️. Radila sam nifty pa znamo vec spol. Idući uzv mi je 25.01 a ja ne znam kako cu do tada izdržati pa zanima me vaše mišljenje. Zadnjih 5 dana sam bolesna bila (valjda me gripa uhvatila), temperatura do 38,5 koju bi skidala s Lupocetom 500mg iako sam ga uzimala max 3-4tbl dnevno, bas kad moram. Bas me iscrpilo, danas sam tek bolje. Kašljem i dalje ali bar nemam temperaturu. Ništa me ne boli ali ja se bojim jel s bebom sve ok zbog te temperature i zbog toga sto me iscrpilo to sve, ako me razumijete… sto vi mislite, imam li razloga za strah?
    Čuvajte se i ostanite zdrave💖

Vjerujem da je sve uredu, ja sam s nekih 8-9 tjedana imala koronu, isto tako temperatura i kašalj i sve je na pregledu bilo oke. Svakako sada puno odmora, što više tekućine i vitamina :)

• ružica
    07. Siječanj 2023. 06:44

AnaSplutona, 

Bila sam prošli tjedan u istoj situaciji, imala sam gripu s jako visokom temperaturom i cure ovdje su me spasile savjetima. S tim da sam morala piti lupocete od 1000 jer ovi od 500 mi nisu skidali. Isto me satrala gripa, ali sve je bilo u redu, tako će i kod tebe biti. Ja sam se isto jako splašila, a prije toga mi je mali bio bolestan tako da sam dugi period u velikom stresu.
    E cure, i ja imam bebu iz 3 mjeseca i tad sam se iato topila, ima li tko iskustva s ljetnim bebama, kako to izgleda. Inace ne volim vrucine pa me sve strah kako cu ja to😬. Kaže mi jedna frendica da je ljeto mozda i bolje jer možeš vani ujtro i popodne kad pdne vrućina..

👩 37, amh 6.2.pmol
    👨 33 ,normospermia
    26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
    5+3 🙏❤️

• ružica
    07. Siječanj 2023. 06:45

Kada ste izasli s bebama nakon poroda? Ja prvi put nakon mjesec i pol dana jer je vrijeme bilo doslovno uzasno.

👩 37, amh 6.2.pmol
    👨 33 ,normospermia
    26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
    5+3 🙏❤️

MareiKate
    07. Siječanj 2023. 07:38

ružica

Kada ste izasli s bebama nakon poroda? Ja prvi put nakon mjesec i pol dana jer je vrijeme bilo doslovno uzasno.

Ružo ja sam ti izlazila s djetetom nakon tjedan dana, bez obzira na vrijeme, jer sam imala mlađe koje je imalo svoje potrebe... Bilo mi je bitno samo da ne puše jako, a ako i puše, stavila bi ga nekad u kolica ako znam da će spavati i ako ga ne vadim iz kolica, nema veze ako i puše...
    Ovo će mi biti prva ljetna beba, pa sam isto malo zbunjena, ali mi živimo u kući, imamo veliko dvorište, uvijek negdje ima debelog hlada tako da mislim da ćemo puno boraviti vani od starta. S tim da je meni termin 8.8., a već od 15.8. nisu to više te vrućine, već mirise jesen u zraku...
    Nego žene, ima vas par tu kojima je treće, možda je malo rano za te teme ali ja recimo sinoć nikako zaspati i sto stvari mi se vrti po glavi i naravno i porod. Rodila prva dva puta bez epiduralne, kod mene to ide sve nešto brzo, i jako intenzivno... drugo sam rodila, mislim da nisam bila ni sat vremena u rađaoni. Mene hvata panika da ja ovaj put neću ni stići do bolnice...  😅 Imate li vi kakve strahove, kako ste rodile prva dva puta? 

• cordis00
    07. Siječanj 2023. 08:41

Ja cu roditi oko 10.08., prva curica je bila jesenska beba 24.10., to mi je bilo bas idealno, bile smo na moru cijelo ljeto (inace smo iz Dalmacije, ali zivimo vec dugo u Zagrebu), plivala sam dvaput dnevno, more me spasilo, vratili se u 9.mj kad je bilo jos lijepo vrijeme pa sam setala svaki dan, za porod nije bilo hladno pa nisam morala kupovat trudnicku jaknu u tom periodu, odmah smo iduci dan isle van setati 15 min pa polako povecavale, ma idealno. A sad, ne znam isto sto ocekivati, vjer cemo radi datuma poroda i cestih pregleda pred porod morati provesti cijelo ljeto u Zagrebu, bar vecinu 7.mj sto mi je grozno, bit ce vruce, s malim djetetom doma, jos kad rodim bit ce vrucine, ici cemo van tek predvecer, bas mi se to sve ne svida 🫣🫣.

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
    ➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

Jelušićkaa
    07. Siječanj 2023. 09:15

Hej samo da se pridružim dani do pregleda su godine 😭 još ako je to prvi pregled haha
    Mene jučer i danas stomak nije bolio točno da se zamislim je li sve ok. 

SAYuRI
    07. Siječanj 2023. 10:18

Jutro zenice ☕️☕️
    Kako ste mi jutros? 
    Muz i ja sinoc isli gledati Avatara 2 u 4DX i mogu vam reci fino me izdrmalo 🥴 Ali sam uzivala…
    Ja se tako radujem sto nam je ljetna bebica, imamo tu u blizini veliko centralno setaliste sa mnostvom parkica i nekako je lakse kad je ljeto , prvo nema milion slojeva garderobe, malu bebicu obuci u skafander to je patnja svaki put, nema zimskih virusa i slicno, ma sve lakse kad se moze pjeske svuda…ja planiram samo bodice i one rompere kratkih rukava i nogavica kupiti za pocetak…😎
    Evo nas konacno u drugom trimestru…

💃36 🏋️‍♀️ 44
    👦8
    👶1
    08/20 spontani 8tj
    08/22 biohemijska
    10/22 biohemijska 🤷‍♀️
    15.11.2022➕👶
    Fuck that little mouse, I’m an albatros 😁

SAYuRI
    07. Siječanj 2023. 10:21

E da, moj pregled je 01.02, jedva cekam 😜 I donijeli smo odluku da sacekamo 2 godine kad se ovo rodi pa idemo i na cetvrto 💪💪🎊🎊

💃36 🏋️‍♀️ 44
    👦8
    👶1
    08/20 spontani 8tj
    08/22 biohemijska
    10/22 biohemijska 🤷‍♀️
    15.11.2022➕👶
    Fuck that little mouse, I’m an albatros 😁

Butterfly00
    07. Siječanj 2023. 10:33

Thinkpurple meni piše da je taj artikal nedostupan 🙄
    Mislim zanimalo me samo da vidim jel bitno da je neki s markom ili može bilo kakav? I hvala ti svakako 😘

Miracle jaooj, vjeruj da mrzim ljeto pogotovo ako nisam negdje na moru 😆 najgore mi kad se sjetim, kad sam curu rodila ekstremne su vrućine bile 2 mjeseca bile. Temperature su isle do 40, a nocu se nisu spustale ispod 27,28. Mi ne smijemo klimu ugraditi, a ona prijenosna baš nije od pomoći ako je kaos vani. Ali eto, nadam se da se ne bude ponovilo ove godine 😆

Jao cure ja cijelu noć nisam spavala, budila sam se dosta, bolio me stomak. Probava, vjerojatno, čim je popustilo otkako sam na wc otišla. 😄 

🚶🏽‍♀️31 🚶‍♂️ 35
    👧🏼 4

Butterfly00
    07. Siječanj 2023. 10:42

SAYuRI

E da, moj pregled je 01.02, jedva cekam 😜 I donijeli smo odluku da sacekamo 2 godine kad se ovo rodi pa idemo i na cetvrto 💪💪🎊🎊

Pa to je baš prelijepo 🥰 i mi smo tako isto bili rekli, kada mala napuni 2 godine da ćemo ici na drugo, pa nam je evo trebalo baš  dugo, zato sad ako opet ne budem na carski, nema puno čekanja 😆 Ako budem na carski, opet mi je čekanje najmanje 2 godine pa ćemo vidjeti. Ali želja mi je barem 3 imati 🥰 

🚶🏽‍♀️31 🚶‍♂️ 35
    👧🏼 4

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.