Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • regica123
    15. Prosinac 2022. 13:23

rosie0111

regica kužim što hoćeš reći, ali ne treba pretjerivati. Tako se može dogoditi i da na povrću ili voću ostane neka gadost jer ne operemo u tom momentu baš najbolje…a ako za sve počnemo tak razmišljati.. 🫣
    jen_dva smije li se menta piti ili ne? To mi je najveća dilema…inače je baš volim, a sad sam izbacila…

Zato se povrce ne jede ako nije kuhano. Ne treba ni voditi se "jedi sta ti se jede"...evo znam curu sto nije jela ni sireve i nista, jela je samo salate i dobila listeriju iako je kao prala dobro... salata se ne preporuca jest u fast foodu i van jer oni to ne operu detaljno...a i glupo je govorit "izbjegavat cu suhomesnato koje nije provjereno"-kako znas koje je provjereno? Ova cesnjovka je bila u ducanu do ima 2tj, tko zna koliko je ljudi pojelo, a i trudnica s takvim razmisljanjem.
    Svako radi kako mu drago, al ja ne mislim bebu izlagat riziku jer mi je tesko 9mj ne jest salate, tune, meke sireve i suhomesnato..ima dovoljno hrane koja se preporuca i koja je zdrava i sigurna

👩🏻28❤🧔🏻32
    Stigla nam malena curica❤

• regica123
    15. Prosinac 2022. 13:23

Luna1406

Ja jedem suhomesnato, ali u obliku toplih sendviča. Jedini problem sa suhomesnatim (osim činjenice da imaju puno soli) je moguća listerija. Svakako bi bilo dobro izbjegavati kupovinu već narezanih proizvoda, bolje je ipak ovo pakirano ako već nije domaće i nakon toga bi trebalo termički obraditi (barem na 78 stupnjeva). S tim da je moje mišljenje da je suhomesnato tu bezveze na lošem glasu jer se listerija jednako tako može nalaziti i na bilo kojim drugim narescima, voću i povrću. Dakle samo pojačan oprez i dobra termička obrada.

Cesnjovka je bila pakirana i u njoj je nadjena listerija 😅

👩🏻28❤🧔🏻32
    Stigla nam malena curica❤

Luna1406
    15. Prosinac 2022. 13:29

regica123

Luna1406

Ja jedem suhomesnato, ali u obliku toplih sendviča. Jedini problem sa suhomesnatim (osim činjenice da imaju puno soli) je moguća listerija. Svakako bi bilo dobro izbjegavati kupovinu već narezanih proizvoda, bolje je ipak ovo pakirano ako već nije domaće i nakon toga bi trebalo termički obraditi (barem na 78 stupnjeva). S tim da je moje mišljenje da je suhomesnato tu bezveze na lošem glasu jer se listerija jednako tako može nalaziti i na bilo kojim drugim narescima, voću i povrću. Dakle samo pojačan oprez i dobra termička obrada.

Cesnjovka je bila pakirana i u njoj je nadjena listerija 😅

I nije jedina, zato sam i rekla, neovisno o čemu se radi, termička obrada!

jen_dva
    15. Prosinac 2022. 13:30

rosie0111

regica kužim što hoćeš reći, ali ne treba pretjerivati. Tako se može dogoditi i da na povrću ili voću ostane neka gadost jer ne operemo u tom momentu baš najbolje…a ako za sve počnemo tak razmišljati.. 🫣
    jen_dva smije li se menta piti ili ne? To mi je najveća dilema…inače je baš volim, a sad sam izbacila…

Nisam nasla nigdje da se ne moze menta, al nije da pretjerujem za svaki slucaj, salicu svako dan-dva i to je to. 

02/2023 💔👼 22tt
    03/2025 💙

SAYuRI
    15. Prosinac 2022. 13:42

Ja sve jedem😜 Kako sam jela i prije. Tuna mozda manje ali sve jedem, balansirano ali niceg se ne odricem. I zdravo, i nezdravo i junk, od cole do cajeva ( osim ovih par koji dokazano prave probleme). Menta moze sto da ne. Jedem i nepasterizovane sireve, posto znam porijeklo….

💃36 🏋️‍♀️ 44
    👦8
    👶1
    08/20 spontani 8tj
    08/22 biohemijska
    10/22 biohemijska 🤷‍♀️
    15.11.2022➕👶
    Fuck that little mouse, I’m an albatros 😁

Lemon
    15. Prosinac 2022. 13:48

Zato ja suhomesnato samo naše domaće za koje znam da je meso išlo na analizu. Ništa kupovno ne dolazi u obzir. A isto kiseline jedem svoje spremljene, salata iz trgovačkog centra kad vidim kako je složena i svi po njoj mrljaju fuuj

💔💔💔💔
    28.06.23. ❤️

Lemon
    15. Prosinac 2022. 13:49

Vi koje ste oko 11 tt kakav vam je iscjedak ? Ja već dva tjedna nisam na Utrogestanu ali imam pojacan žućkasti vodenasti..

💔💔💔💔
    28.06.23. ❤️

• IvanaH4
    15. Prosinac 2022. 14:59

Sayuri, ja isto jedem sve.  Inače sve jedem dobro prokuhano i pečeno pa tako i sada. Tunu ni inače ne jedem. Salamu jedem jednom tjedno, paštetu jednom u dva tjedna, ponekad hrenovke.. Ponekad popijem čaj od kamilice. Sve to u nekim malim količinama, valjda će biti ok.

28.9. ➕
    13.10. ❤️
    23.11. Harmony uredan 💙

Pahuljka
    15. Prosinac 2022. 19:15

Cao curke, da vam mahnem rukom s tri infuzije u njoj 🙋🏼‍♀️ Inace sam danas hospitalizovana zbog iscrpljenosti jer logy 3 dana ni mrva hljeba se nije mogla zadrzat u meni 🤮 Tipa 5-6 povracanja do podne  🤦🏼‍♀️ Ne da me je iscrpilo nego hodat nisam mogla, jos uz to gripa, temp i ostalo. Ne zna se s koje strane bije, pa su me ostavili na promatranju zbog svega. Bebana fino napreduje, nju bas briga. Sad je vec 9mm i 7 sedmica smo a ❤️ kuca junacki sto mi daje snage da ovo sve prebrodim. U urinu su mi pronadje ketoni (zbog gladovanja i iscpljenosti) i sve dok su tu nazalost moram ostat. Masemo vam sretni ali iscrpljeni (citaj mater) 🙋🏼‍♀️🤣🥰

11dpo 22.11.2022 prvi ➕

MareiKate
    15. Prosinac 2022. 22:20

Pahuljka

Cao curke, da vam mahnem rukom s tri infuzije u njoj 🙋🏼‍♀️ Inace sam danas hospitalizovana zbog iscrpljenosti jer logy 3 dana ni mrva hljeba se nije mogla zadrzat u meni 🤮 Tipa 5-6 povracanja do podne 🤦🏼‍♀️ Ne da me je iscrpilo nego hodat nisam mogla, jos uz to gripa, temp i ostalo. Ne zna se s koje strane bije, pa su me ostavili na promatranju zbog svega. Bebana fino napreduje, nju bas briga. Sad je vec 9mm i 7 sedmica smo a ❤️ kuca junacki sto mi daje snage da ovo sve prebrodim. U urinu su mi pronadje ketoni (zbog gladovanja i iscpljenosti) i sve dok su tu nazalost moram ostat. Masemo vam sretni ali iscrpljeni (citaj mater) 🙋🏼‍♀️🤣🥰

Jao, žao mi je da ti je tako loše. Drži se i nadam se da ćeš brzo biti bolje!

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.