Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • IvanaH4
    14. Prosinac 2022. 20:18

Koliko dječaka! Čestitam žene na dobrim rezultatima!
    .
    Sigurno je sad malo lakše. 

28.9. ➕
    13.10. ❤️
    23.11. Harmony uredan 💙

• mostarka
    14. Prosinac 2022. 21:03

Pozdrav drage mame, pridružujem vam se. Trenutno sam 5+2 tt . Za 2 sedmice ću na prvu kontrolu. Ovo mi je druga trudnoća, pa me zanima pošto sam u prvoj trudnoći već sa 6 tt baš imala jake mučnine i povraćanje, sada nekako nemam nikakvih simptoma osim povremenih blagih grčića. Kakva su vaša iskustva sa drugom trudnoćom i simptomima ? 

MareiKate
    15. Prosinac 2022. 08:03

mostarka

Pozdrav drage mame, pridružujem vam se. Trenutno sam 5+2 tt . Za 2 sedmice ću na prvu kontrolu. Ovo mi je druga trudnoća, pa me zanima pošto sam u prvoj trudnoći već sa 6 tt baš imala jake mučnine i povraćanje, sada nekako nemam nikakvih simptoma osim povremenih blagih grčića. Kakva su vaša iskustva sa drugom trudnoćom i simptomima ?

Hej, meni su u drugoj krenule kasnije nego u prvoj. I evo sad u trećoj opet ranije. A u drugoj su recimo bile malo blaže nego u prvoj, ali me u drugoj prala žgaravica čitavu trudnoću (za koju prije uopće nisam znala sto je), tako da sam nekad poželjela radije mučnine i da povratim nego te stalne žgaravice 😅 mislim da je svaka  trudnoća za sebe. Frendica mi recimo prvu trudnoću uopće nije imala ni dana mučnine a u drugoj itekako. A kao kažu da uglavnom u prvoj trudnoći budu najgore mučnine ...

• Marttina
    15. Prosinac 2022. 08:30

IvanaH4

Koliko dječaka! Čestitam žene na dobrim rezultatima!
    .
    Sigurno je sad malo lakše.

Bome lakše se diše.. Tek sad sam svjesna da sam trudna. Javili mojima, 2 i pol mjeseca skrivali.. Tek kad nekom kažem se čini stvarno 

👱🏼‍♀️ 35 hormoni, papa, brisevi ✔ AMH 26,4
    👨 32 4mj asthenonecrozoospermia ➡️ 8mj normozoospermia
    1. IVF Petrova 🔜 9mj Menopur 225 + Orgalutran 0,25 + Ovitrelle 250 ➡️ 8🥚 ➡️ 26.9. ET 1 blastocista, 2 🐧🐧 ➡️ 06.10. ➕
    BETA 14 dnt 671.46; 16 dnt 1378.47
    1.ult 18.10. 5+5 😍🤰
    2.ult 6+4 💙

• AM13
    15. Prosinac 2022. 09:44

thinkpurple

Miracle pa tak si i ja nekak mislim da nije da popijem 7 litara caja da nesto moze bit… isto ko i tuna iz konzerve, kolko bi je morala pojesti da bude problem zive… a opet evo danas hocu pojest tu pastetu i ono glava 🤯 pa jela sam i nareske za vikend i griznja savjesti i panika. A opet mislim si te kupovne zamotane u foliju nebi smjele bit problem… neznam…
    E prva trudnoca mi je bila mila majka, nekak opustena, bezbrizna (kolko moze bit), a ova bu me u vrapce strpala od starta 🤣

ja jedem i suhomesnato i pastete, mislim ne znam kaj da drugo doruckujem hahah.. vjerujem da bi to bio problem samo da je iz nekog neprovjerenog uzgoja

Lemon
    15. Prosinac 2022. 11:51

Ja sam smanjila suhomesnato, a od nekoga drugoga gdje nisam sigurna kakvo je meso i inače izbjegavam. Pastetu skroz izbacila jer mislim da je to najgore po sastojcima. Tunu sam inače cesto jela, do sada samo jednom u trudnoći, ali isto mislim da ako ne jedemo često da nije problem. Problem je što kada imamo mučnine jedu nam se gluposti, a nismo dali ništa pametno tijelu 😁 evo jedem domaću pizzu jer mi se jela i morala sam ju peći.  Je li se mora izbjegavati ljuto? Jer ja baš jedem jako ljuto,  smanjila jesam ali mi fali 

💔💔💔💔
    28.06.23. ❤️

jen_dva
    15. Prosinac 2022. 12:09

Ja ne jedem sirova jaja, meso koje je i najmanje rare, sushi, tunu, nepasterizirane sireve, kavu, alkohol, vecinu cajeva (pijem samo sipak i mentu). Suhomesnato ne jedem al za Bozic ce morat doc do iznimke jer ne zelim tugu 
    Skinula sam si ovia aplikaciju, imaju opciju food safety lookup, pa tamo provjeravam ako nisam oko neceg sigurna.
    Sto se salate tice, tamanim kisele zimnice. 

Inace moram se pohvaliti, danas je bio mini anomaly scan i po ultrazvuku sve izgleda ok, srce i dalje kuca, olaksanje je do neba 

02/2023 💔👼 22tt
    03/2025 💙

• regica123
    15. Prosinac 2022. 13:08

AM13

thinkpurple

Miracle pa tak si i ja nekak mislim da nije da popijem 7 litara caja da nesto moze bit… isto ko i tuna iz konzerve, kolko bi je morala pojesti da bude problem zive… a opet evo danas hocu pojest tu pastetu i ono glava 🤯 pa jela sam i nareske za vikend i griznja savjesti i panika. A opet mislim si te kupovne zamotane u foliju nebi smjele bit problem… neznam…
    E prva trudnoca mi je bila mila majka, nekak opustena, bezbrizna (kolko moze bit), a ova bu me u vrapce strpala od starta 🤣

ja jedem i suhomesnato i pastete, mislim ne znam kaj da drugo doruckujem hahah.. vjerujem da bi to bio problem samo da je iz nekog neprovjerenog uzgoja

Vezano za ovu temu, cure nemojte jesti suhomesnato. Dakle, ne znam jeste upucene, ali bas je ima par dana otkrivena listerija u ducanima u cesnjovki...prodavalo se mjesecima...nikad ne mozes znat, i tko zna gdje ce je jos pronac...ja nisam u pocetku znala da suhomesnato nije preporucljivo i jela sam i onda mi je neko rekao da radi sigurnosti ne jedem i eto, sreca da je jer mi mama tu cesnjovku stalno kupuje i imala sam je u frizideru... da sam razmisljala kao neke trudnice "jedi sto ti se jede", eto, super bi se provela... 

👩🏻28❤🧔🏻32
    Stigla nam malena curica❤

rosie0111
    15. Prosinac 2022. 13:17

regica kužim što hoćeš reći, ali ne treba pretjerivati. Tako se može dogoditi i da na povrću ili voću ostane neka gadost jer ne operemo u tom momentu baš najbolje...a ako za sve počnemo tak razmišljati.. 🫣
    jen_dva smije li se menta piti ili ne? To mi je najveća dilema...inače je baš volim, a sad sam izbacila...

Luna1406
    15. Prosinac 2022. 13:20

Ja jedem suhomesnato, ali u obliku toplih sendviča. Jedini problem sa suhomesnatim (osim činjenice da imaju puno soli) je moguća listerija. Svakako bi bilo dobro izbjegavati kupovinu već narezanih proizvoda, bolje je ipak ovo pakirano ako već nije domaće i nakon toga bi trebalo termički obraditi (barem na 78 stupnjeva). S tim da je moje mišljenje da je suhomesnato tu bezveze na lošem glasu jer se listerija jednako tako može nalaziti i na bilo kojim drugim narescima, voću i povrću. Dakle samo pojačan oprez i dobra termička obrada.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.