Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Marttina
    17. Prosinac 2022. 12:00

thinkpurple

Ana2662 na prethodnoj temi kada sam bila na trudnicama 2 cure su imale jako los nalaz za down i jedna je amnio potvrdila da nije, a druga do samog rodenja nije imala info dali je il nije (nemogu se sjetiti zasto al znam da smo iscekivali porod) i na kraju nije bilo. Tako da i tebi od srca zelim taj scenarij. Znam da se nemozes opustiti ali probaj bar na momente.
    Marttina a kod tebe je bio slucaj da je bilo vise toga od samog downa jel tako?
    Joj uzasno mi je to sve… ta trudnoca je bas stres… 🤯 treba ostat trudan sa 16 godina kad je mozak u fazi nit brige nit pameti 🙄

Nije, samo Down. Al s tom dijagnozom ih još bude 100, pa smo mi odlučili kako smo odlučili 

👱🏼‍♀️ 35 hormoni, papa, brisevi ✔ AMH 26,4
    👨 32 4mj asthenonecrozoospermia ➡️ 8mj normozoospermia
    1. IVF Petrova 🔜 9mj Menopur 225 + Orgalutran 0,25 + Ovitrelle 250 ➡️ 8🥚 ➡️ 26.9. ET 1 blastocista, 2 🐧🐧 ➡️ 06.10. ➕
    BETA 14 dnt 671.46; 16 dnt 1378.47
    1.ult 18.10. 5+5 😍🤰
    2.ult 6+4 💙

• IvanaH4
    17. Prosinac 2022. 12:07

Baš kad sam tražila informacije o tome, žene napišu da je prenatalni pokazao Down i više se ne javljaju.
    .
    Zanima me što rade u tom slučaju? Može li Down biti razlog prekida trudnoće?

28.9. ➕
    13.10. ❤️
    23.11. Harmony uredan 💙

• Marttina
    17. Prosinac 2022. 13:12

IvanaH4

Baš kad sam tražila informacije o tome, žene napišu da je prenatalni pokazao Down i više se ne javljaju.
    .
    Zanima me što rade u tom slučaju? Može li Down biti razlog prekida trudnoće?

Dozvoljeno je.. Ja sam bila u 18tt u Petrovoj.. Kad je takva dijagnoza možeš. Treba ili prenatalni ili amniocenteza (ja sam imala oboje). Kod nas se u bolnicama amnio radi tek od 14tt, tako da dok dođe nalaz.. Ja sam bila kasno radila prenatalni i tu sam se bila zeznula

👱🏼‍♀️ 35 hormoni, papa, brisevi ✔ AMH 26,4
    👨 32 4mj asthenonecrozoospermia ➡️ 8mj normozoospermia
    1. IVF Petrova 🔜 9mj Menopur 225 + Orgalutran 0,25 + Ovitrelle 250 ➡️ 8🥚 ➡️ 26.9. ET 1 blastocista, 2 🐧🐧 ➡️ 06.10. ➕
    BETA 14 dnt 671.46; 16 dnt 1378.47
    1.ult 18.10. 5+5 😍🤰
    2.ult 6+4 💙

SAYuRI
    17. Prosinac 2022. 15:52

Marttina

SAYuRI

JAna2662

Marttina, zivim u Svicarskoj pa cu tu raditi.. Jesi radila amnio poslije toga? Kakav je bio rezultat?

SAYuRI, gledam u rezultate i ne vidim mini anomaly ali kod Trisomie 21 pise >99/100..
    Da, gledala je sve to na zadnjem pregledu i kad sam pitala je li sve normalno, rekla je da izgleda tako i pitala zelim li testove, nije predlozila.. Inace, imam 32 godine..

Ako je na UZV vidljiva nosna kost kod bebe, beba nema Downov, jer djeca sa Downom to nemaju. A vidi sad stvarno trebas cekati tu amniocentezu, nadam se da ce rezultati brzo. Desava se da ti testovi dodju lazno pozitivni, ali iskreno kod Panorame je to bas rijedak slucaj zato je i preporucuju svi. Znam da nije utjeha, ali mozda bi ipak bolje bilo da ostanes na tlu , u realnosti, moze rezultat amnia otici u oba pravca, da ima neki nacin da se sazna ranije ali nazalost nema. Jednostavna sada moras biti jaka narednih nekoliko dana….🤗🤗🤗😘😘😘

Vezano za nosnu kost. Meni je bila vidljiva i bio je Down.. Tako da..

Tako da je stvar mjerenja, mozda sam krivo rekla, imaju kost ali je taj nazalni most spljosten, kad se mjeri kao muhalni onda moze reci dosta toga…sva djeca sa downom imaju spljosten taj nosic, to je samo jedna od indikacija…

💃36 🏋️‍♀️ 44
    👦8
    👶1
    08/20 spontani 8tj
    08/22 biohemijska
    10/22 biohemijska 🤷‍♀️
    15.11.2022➕👶
    Fuck that little mouse, I’m an albatros 😁

Lady8
    17. Prosinac 2022. 16:35

Draga Ana zelim ti puno mira i strpljenja. Da zajedno donesete odluku koja je prava za vas. Ali prije svega se nadam kako je rezultat pogrešan.

2019. 👨‍👩‍👦 ♥️
    Panorama ✔️
    Čekamo curicu 💓🌷💓

SAYuRI
    17. Prosinac 2022. 19:04

Cure, jel koja od vas teze dise, ne mislim na zacepljen nos nego ono zadihanost, mali napor ja se zadisem ko da sam trcala, par puta dnevno doslovno grabim zrak …🤔

💃36 🏋️‍♀️ 44
    👦8
    👶1
    08/20 spontani 8tj
    08/22 biohemijska
    10/22 biohemijska 🤷‍♀️
    15.11.2022➕👶

SAYuRI
    17. Prosinac 2022. 19:54

thinkpurple

SAYuRI

Cure, jel koja od vas teze dise, ne mislim na zacepljen nos nego ono zadihanost, mali napor ja se zadisem ko da sam trcala, par puta dnevno doslovno grabim zrak …🤔

Da, svaki dan 😵‍💫
    Pogotovo kad lovim malu da ju obucem ili spremim za nesto, tu dusu ispustim.
    A prekjucer sam setala s mamom, lagani tempo i pricamo ja do daha nemrem doc, ono nemrem istovremeno hodat i pricat 🤦🏼‍♀️

E bas to. Legnem da spavam meni srce ko ludo par minuta dok se smiri…izgleda da je od visokog progesterona, tacno imam dojam da na nos ne mogu dovoljno uvuci nego na usta moram 😁😁

💃36 🏋️‍♀️ 44
    👦8
    👶1
    08/20 spontani 8tj
    08/22 biohemijska
    10/22 biohemijska 🤷‍♀️
    15.11.2022➕👶

Megii
    17. Prosinac 2022. 21:47

Ja sam sad u 12 tjednu i nisam razmišljala o testovima s obzirom da je sad na zadnjem utrazvuku mjeren nuhalni i doktor je reko da je sve uredu. I kako sad sve ovo čitam malo me neki strah lovi. Uopće nisam upućena u te testove ,dali neko ima neki savjet šta bi mogla možda uraditi od tih testova 

SAYuRI
    17. Prosinac 2022. 22:33

Megii

Ja sam sad u 12 tjednu i nisam razmišljala o testovima s obzirom da je sad na zadnjem utrazvuku mjeren nuhalni i doktor je reko da je sve uredu. I kako sad sve ovo čitam malo me neki strah lovi. Uopće nisam upućena u te testove ,dali neko ima neki savjet šta bi mogla možda uraditi od tih testova

Megi , jedino sto vrijedi raditi je neki od tih prenatalnih testova a ima izbora. Mozda neki osnovni paket na trisomije , neki basic paket, ima ih svakakvih na trzistu, sve zavisi sta hoces i koliko love ( nazalost). Ja sam zagovornik da bi ti testovi trebali biti pokriveni socijalnim osiguranjem ali to necemo jos docekati. Stopa pouzdanosti je jako visoka , desi se tu i tamo neki lazno pozitivni ali zato postoji amniocenteza koja to kasnije ili potvrdi ili opovrgne. A amnio je rizicna ali je 100% tacna. Postoje i argumenti protiv tih testova poput onih da im to nije vazno jer bi svakako zadrzali bebu, ali ne radi se samo o tome. Zadrzala bi i ja ali ipak volila bi znati na vrijeme da se pripremim i educiram o potrebama djeteta sa nekim od sindroma i slicno. Ja evo za 2 tjedna idem raditi Qualified 360, voljela ni Panoramu ali nema je kod nas. A u riziku sam i zbog godina. Istina je da kostaju, osnovni paketi su od 400-500€ pa na vise, ali u poredjenju sa svim troskovima koje dijete nosi kad se rodi to zaista nije toliko dramaticno, a mirna dusa nema cijene pogotovo tijelom trudnoce. Dovoljan je milion drugih briga pa barem ovo mozes sebi olaksati. A usput saznas i spol 😜

💃36 🏋️‍♀️ 44
    👦8
    👶1
    08/20 spontani 8tj
    08/22 biohemijska
    10/22 biohemijska 🤷‍♀️
    15.11.2022➕👶

Megii
    17. Prosinac 2022. 23:37

SAYuRI

Megii

Megi , jedino sto vrijedi raditi je neki od tih prenatalnih testova a ima izbora. Mozda neki osnovni paket na trisomije , neki basic paket, ima ih svakakvih na trzistu, sve zavisi sta hoces i koliko love ( nazalost). Ja sam zagovornik da bi ti testovi trebali biti pokriveni socijalnim osiguranjem ali to necemo jos docekati. Stopa pouzdanosti je jako visoka , desi se tu i tamo neki lazno pozitivni ali zato postoji amniocenteza koja to kasnije ili potvrdi ili opovrgne. A amnio je rizicna ali je 100% tacna. Postoje i argumenti protiv tih testova poput onih da im to nije vazno jer bi svakako zadrzali bebu, ali ne radi se samo o tome. Zadrzala bi i ja ali ipak volila bi znati na vrijeme da se pripremim i educiram o potrebama djeteta sa nekim od sindroma i slicno. Ja evo za 2 tjedna idem raditi Qualified 360, voljela ni Panoramu ali nema je kod nas. A u riziku sam i zbog godina. Istina je da kostaju, osnovni paketi su od 400-500€ pa na vise, ali u poredjenju sa svim troskovima koje dijete nosi kad se rodi to zaista nije toliko dramaticno, a mirna dusa nema cijene pogotovo tijelom trudnoce. Dovoljan je milion drugih briga pa barem ovo mozes sebi olaksati. A usput saznas i spol 😜

Apsolutno se slažem sa tim da je jako važna sama priprema na dolazak bebe posebno ako beba dolazi sa nekom urođenom anomalijom. Istražiću te pakete nadam  se da će se neki naći sa donekle pristojnom cijenom

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.