Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Buhaca
    14. Studeni 2025. 08:41

Božićnog pina nisam uzela iako ih imamo skoro sve. Ide još crni petak pa možda ipak uzmem. 
    I moja opet slini za 5ro, 2dude je pregrizla, 5ce nikako da izbiju. Sad je počela kad pije zadrzat u ustima pa pljune. Majmun radi šta majmun vidi.
    Sad je 4 dana kuci jer su za pon samo najavili dezurstvo pa ce biti miks skupina i teta pa ostaje kuci. 

• cordis00
    14. Studeni 2025. 10:42

Tonkica bome je velik decko! Vec 69 cm! A ja mu jos nisam pocela davat tako da ni ne trazi jer ne zna da je to opcija. A i ne pokazuje ama bas nikakav interes za hranu. Najvj cu cekat 6 mj kao sa curama. Moj slini dugo vec, al nema traga jos zubima, rekla bi prije oralna faza jer mu se uopce nisu krenuli zubi niti spustati. A curama su sa cca 7mj krenuli zubi pa nekako mislim da imamo jos lufta.
    Hvala za preporuku, bas pogledam koja je to slikovnica. I da, i ja sam skuzila da su lego i puzzle za odrasle vrhunska zabava i totalno mozak na pasu. Jedva cekam da djeca budu veca da prave velike puzzle zajedno slazemo😁.
    Ima sad u kaufland katalogu svasta neszo, od legica nadalje, bas me odusevila ponuda. Ja sam se odlucila za minimalno poklona jer vec imaju hrpu svega i ne zelim skupljat/bacat. Za bozic ce dobit 1 sitnicu od nas.
    Buhaca bas si me nasmijala sa malom majmunicom😁. Ma super je to sve; ja bi uvijek radije takvo dijete, tesko karakterno nego sramezljivo, puno vise truda i posla imamo oko starije i njenog samopouzdanja nego oko male i njene zajebanosti.

👩33g👨33g 👧👧👶

• Buhaca
    14. Studeni 2025. 11:50

Moja kad joj netko ili nešto ne paše počne urlat da želi ići spavat u krevet! U nedjelju smo bili na rođendanu di je bia napuhanac. Svi stariji od nje i ugl joj nepoznati. Najveci joj je problem bia sta se nije mogla sama popet na njega. Pentrala se sama, spustala sama. Nađe ona sebi zanimaciju. Osim kuci tu mene zaj na entu. I uopce nemam pojma šta bi joj uzela za igru. 

Thinkpurple0
    14. Studeni 2025. 13:37

Ma ja isto uzmem sitnice tek toliko da ih doceka nesto pod borom i kod nas ujutro,a ove vece poklone bake dede i familija kupuje, samo ih ja usmjerim jer bi inace bio raspasoj. A i nemamo mjesta vise doma. Nemamo stvarno kud sa stvarima. A one nedaju bacit/prosljediti dalje nekome. Mislim to su sve kvalitetne ocuvane igracke ugl drvene.
    A kazem, starijoj, i meni, je rodendan taman par dana prije bozica, i mrzim taj period. To je previse poklona u kratko vrijeme, nije to nikako dobro... al nemozes birat termin zaceca i poroda 😏
    I mi idemo redovito u knjiznicu, mala i ja idemo i u organiziranu pricaonicu jednom tjedno, cita knjiznicarka pricu pa se izraduje nesto na temu price, ljepi, boja, modelira... super bude. Preporuka. 
    Od knjiga - orasar,.orkestar prica pricu, divna je. 
    Zube ima sve vec duze, mislim da je zadnja 5ica izbila jos u 6.mj. 

Vanilla Diva
    19. Studeni 2025. 11:39

Pozz svima, evo da vam se ja malo javim. Kak ste vi? Sta ima novog s vasim malcima? Kod nas valjda neka regresija spavanja/skok, sta ti ja znam. Ne zeli spavati po danu, navecer drame treba joj sto godina da zaspi, po noci se budi, bude budna po sat-dva. Znaci preocajno, gore nego kad je bila mala beba. Po danu je umorna i sve je bolje kad barem malo odspava, ali kao da namjerno ne zeli zaspat i samu sebe razbuđuje. Jel ima netko da je prosao nesto slicno sad u ovoj dobi ili upravo prolazi? Mi smo imali neku svadbu (ja bila kuma) pa bili kod mojih 10 dana.. moguce da joj je malo promjena prostora itd utjecalo na spavanje i van rutine. U vrticu inace spava ali ovo sad traje neka 2 tjedna a u tom periodu nije bila u vrticu. Danas je otisla prvi dan nakon 2 tjedna pa budemo vidjeli. Nadam se da ce odspavat. Ne bi ja imala nista protiv da ona izbaci spavanac (iako mi jako puno znaci malo mira i odmora) ali kad je ona premorena navecer i losije su noci kad ne spava i vidim da joj je jos potreban taj dnevni san. 
    .
    Inace moguce da prolazi i neki skok jer je bas napredovala u govoru ful, slaze bas slozene recenice ono kaze "gdje su moje slape, da ne budem bosa" ili "mama ajde upali svijetlo da ne bude mrak". I tak svako malo me iznenadi nekom rijeci i biserom "tata je bio bezobrazan, nije dao cokoladu".. i ovo me totalno šokiralo.. ona bas jako voli crtanje i bojice i ful je rano ppcela pravilno drzati olovku i bas zna nacrtati covjeka i tak neke stvari, sunce, mjesec itd.. neki dan je nacrtala krokodila i to tak da sam ja usla u sobu i vidjela da je krokodil na papiru. I muz joj je nesto pokazivao kao kako da se potpise jer zna neka slova i zna slovo A napisati, al nije nesto on to nju forsirao da napise i za par dana oni kao pisali pismo Djedu Mrazu i kaze joj muz "ajde se ti sama potpisi dolje" i zenska je napisala svoje ime. Ime joj je jednostavno, ima 4 slova al opet. Ima 2 godine onak!! Ja u šoku bila. Tak da je bas mala genijalka i napredovala je ful pa se mozda to odrazava na njezino spavanje trenutno. 
    .
    S drugom bebolinom sve oke, prosli smo polovicu. Ovaj tjedan punim 22 tjedna. Polako gledam sta bi trebala sve kupiti al opusteno jer sve veliko vise manje imamo. Meni su prosle mucnine koje sam ovaj put bas imala i sad sam samo trudnicki umorna. Opet imam kontrakcije non stop kao i u prvoj trudnoci, ali zasad je cerviks dobar, nadam se da ce i ostati. 

🩷👧19.08.23.
    🤰Due date 26.3.2026., stiže curica 🩷

• Buhaca
    19. Studeni 2025. 13:13

Vanila vec toliko. Nema više mucnina pa ti sigurno lakše.
    Ovo za skok mislim da postoji i moja se budi oko 3 u noci i zeza. Brblja sve u 16. Ne skuša apsolutno ništa. Od igračaka mislim da bi joj najbolje bilo uzeti toljagu i čekić. Popodne idemo u pedijatrice. Proslinila je u petak ali je sad počela i kašljati. Čaj apslutno odbija. Jutros sam joj iscijedila mandarine. Na žlicu ga je pila. 

Thinkpurple0
    19. Studeni 2025. 15:54

Vanilla vau pise i crta! Bravo!! Takva ti je bila moja starija, do 3.godine je znala napisati svoje ime, mama, tata, baka, deda, nacrtat nas kao cica glisu, bubamaru, cvijet... ova mala melje bas slozene recenice i raspravlja se sve u sesnaest, ovo sto kazes - tata je zlocest jer mi neda 16 cokolada, necu kalu jer vani nije vjetrovito itd. Al nema uopce interes za crtanje, bojanje i slicno. Samo za muljanje tempera 😅 al slaze puzzle od 30 kom sam tako. 
    A starija mi sad vec sa 5 godina je zbrajala, odluzimala, mnozila, dijelila, zna citati velika i mala slova... al uato nezna skocit kak trrba 🙈 svako po svojim interesima. 
    Spavanje moze patiti zbog toga, jer im mozak radi 100 na sat  tjesim se ja jer imam istu situaciju doma vec mjesecima... 🥴
    .
    Trrbam pomoc, starijoj je rockas uskoro, sta pripremate kad doma slavite nesto? Trebam promjenu jer 6 godina vec jedno te isto stalno... ja radim torte (broj torta i neka torta - ako imate neki dobar recept za cokoladnu kremu i od vaninije podjelite pliz 🙂, radim u krug cheeseecake, ledene kocke i pekmez slag jer to jedino jedu, al sad hocu nesto novo). Napravim francusku i kiflice sa sirom i naresci. E sad bi nesto drugo. Pizze ne vole... imate neku ideju? Bit ce nas 15ak, od toga 4 djece... 

Thinkpurple0
    19. Studeni 2025. 16:02

E da za spavanje, moja isto odbija ali ju uspijem jos slomiti na kraju uz puno muke... jer bude premorena bez spavanja. Navecer se borimo. Po noci isto budni periodi di baulja po stanu itd. Jos nismo jednu prospavanu noc imali.

Samo da zavrsim, starija mi je s 2 i pol sarala, jedan dan spavala pol sata, drugi dan uooce nebi, treci dan sat vremena, pa dva dana ne itd, a izbacila skroz s 2g9mj popodnevno spavanje. Mjesec dana je bilo bas bas uzasno grozno, u 17h bi bila uzasna kriza, tantrumi, nervoza, bas grozno, mi bi ju puno ranije stavljali na nocno spavanje dok se to nije izniveliralo. Cak smo znali navecer izac jos van na pola sata bzvz npr gledat mjesec ili aute da odgodimo malo spavanje da se navikne produziti i nakon toga pjesma. Kolko nam znaci taj odmor popodne dok spavaju, opet je i preporod kad vise ne spavaju jer nemoras  kalkulirat di ce spavat, kad ce spavat, vracat se doma i planirat sve prema tome.. 
    Nekoj djeci je jednostavno potrebno manje sna.

• Buhaca
    19. Studeni 2025. 20:01

Moja je danas spavala nekih pola sata. Borba je trajala skoro 2sata. Spavala bi ona još ali sam je morala probuditi da idemo pedijatru.. Teska upala grla, temperaturu nema ujutro vadimo krv. Jel vama vaši daju neku naznaku da im je nešto. Po mojoj se ne bi nikad reklo da je bolesna. Jedino se primjeti kad ima jako visoku temperaturu. 

• Buhaca
    19. Studeni 2025. 21:21

Thinkpurple lijena napleon torta. Lisnato i gustin krema, lagana i brza za napraviti. Guglaj recept. Ali baš lijena ne obična napoleon torta

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI