Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • cordis00
    19. Studeni 2025. 22:16

Joj bas su stalno neke faze. Nikad mira. Moje cure hvala bogu spavaju, od cca 20-07, al bome budu teske po danu. Vikende se bas izmucimo, kad je vrtic isto od popodne do veceri luda kuca, kad su dobro i zaigrane, skupa su, vesele su, divota. A kad su premorene placu, ljute se, svadaju, tuku, provociraju jedna drugu, a to je tako cijelu vecer. I dalje spavaju po danu iako starija skraceno do max sat ipo.
    Ne znam kako kod vas, kod nas je 5/7 dana u tjednu spremanje za spavanje borba, uvijek nesto izvode, nece u pidamu, zube itd, jucer starija trcala gola po sobi dobrih 20 min, a grijanje ugaseno, luuuda. Onda price do besvijesti i nagovaranje da odu lec.
    Malac u regresiji, al on 4ipo mj; ima opravdanje za zezanje. Iskreno ne znam kako bi da netko id njih ne spava.

👩33g👨33g 👧👧👶

• cordis00
    19. Studeni 2025. 22:22

Sto se tice bolesti, pa imaju simptome. Curenje nosa, kasalj, proljevasta stolica. Temperaturu vidim po njima, vruce su mi na dodir, okice se kao stakle, ne izgledaju zdravo jednostavno, kenjkave su. Za trbuh kazu da boli.
    Ako je grlo, onda slabo jedu. I tako. Vidim da nisu fit kao inace.
    Starija jedino za upalu uha ima visoku fibru, al se ne zali na uho, a crveno bude.
    Jedom je imala uroinfekt i skuzila sam da ide piskiti non stop.

👩33g👨33g 👧👧👶

• cordis00
    19. Studeni 2025. 22:29

Sto se tice napretka, moja mala je super motoricki, skace, trci, neki dan sama od sebe nasred sobe napravila odlican kolut, samo pokusala i napravila, bas smo se smijali. Isla kopirat stariju koja je pokusavala, al se nije usudila.
    Obje su inace super motoricki. Mala super i prica, recenice, sporazumijeva se, velik vokabular, al dosta slova jos lose izgovara. Nije isto od nekog crtanja, samo sara, tako je i starija u njenoj dobi, a sad bas ima dobru grafomotoriku, boja, crta sliku koju daju za precrtat, vjezba slova jer je to mijesana grupa pa imaju predskolarce tamo. Mi to doma ne vjezbamo, malu pogotovo.
    Moj mali je pred okretanje, bas se vidi da ga muci, a nikako, bas mu malo fali, kroz 2,3 dana bi to moglo bit dobro.
    Jos vucemo prehladnu, svi smo out. Kad ce to proljece.
    I htjela sam kupit cjepivo protiv gripe za muza, svugdje rasprodano. Bar sam cure cijepila. Samo da mali ne skupi :/. Radi njega sam mislila sve cijepiti.

👩33g👨33g 👧👧👶

• Buhaca
    19. Studeni 2025. 23:21

Moja ne gubi apetit kad ima upaljeno grlo.  Temperaturu joj mjerim svaki dan. Ta stalno traži jesti. Rita ce papati. Meso, meso, meso. Pustile su je mandarine sad želi lubenicu!
    Penje se po svemu. Padne uglavnom jer ne gleda di hoda. Bojice su joj zanimljive za žvakati a ne bojati. Imam osjecaj da sam rodila malu krapinsku divljakušu. Ali oboje smo bili takvi pa ništa čudno. 

• cordis00
    20. Studeni 2025. 08:30

Uh moja mala isto sve oce jest, a starija je isto u toj fazi, sad je u nejelu, doslovno nista nece jest, a stalno je gladna, da je kruha i vode, na tome bi zivila. Ma uzas zivi. Voce nagovorit, ma kakvi, prije je jela i mandarine, banane, (lubenicu), sad hoce samo bijelo grozde iz lidla bez kostica🥲. Bas je tesko sa ishranom. Salate nece, samo krastavac, povrce isto tako, jede brokulu i grasak. Ishrana je trenutno uzasna.
    Al zato popije svaki najodvratniji sirup, antibiotik, za sluz (onaj odvratni sta je orl propisao radi tekucine u usima), po novome pije tekuci kalcij jer sa 4g nema vise pravo na mlijeko na recept, a alergija je i dalje tu pa mora kalcij, ma sve sta treba popit ce, za temp joj je najdrazi.🤣

👩33g👨33g 👧👧👶

• Buhaca
    20. Studeni 2025. 15:40

Moja osim vode ne želi ništa piti. Od povrća blitva s krumpirom i jaja najdraži ručak.
    Ove reklame me izluđuju! 

Thinkpurple0
    21. Studeni 2025. 13:15

Kod mojih nema najave bolesti, starija odma bronhitis, bez pijave smrklji ili icega, krene kadljicat i za pol dana vec ima lavez kasalj i bronhitis. Temp rijetko. Neznam jel ukupno u 6 godina imala 5 puta temp. 
    Mala pak zakuri na dan i pol i to je to. Dva put joj je nos bas bio pun. 
    Da kucnem, nisu cesto bolesne pa imamo srece. Evo kraj 11.mj  jos nismo bili bolesni 🙏🙏🙏🤞🏻🤞🏻🤞🏻🤞🏻
    .
    U kakvim as vozite djecu? Jeste ih okrenuli u smjer voznje? Stariju smo 2 mj prije nego je napunila 4 godine, tako sam planirala i malu, ALI, u drugom autu kojim ih ja vozim ugl do vrtica kad stariju odbacujemo ili do mojih ako idemo same, imam neku freeon sjedalicu koja joj postaje pretijesna u ovom kontra smjeru, jedva ju uguram u nju, a ako ju okrenem u smjer voznje onda moze samo biti booster s naslonom i vezanje pojasnom auta, sto znaci da nju nemogu u njoj voziti, morala bi ju starijoj dati, a malu u stolicu od starije, imam joie bold staru, a ona ima vlastite pojaseve ali u smjeru voznje samo moze biti... pa sam sad na vagi dal ju staviti u nju da ne kupujemo sad i 5.sjedalicu 🤦🏼‍♀️
    U drugom autu imamo.isto joie bold za stariju, veze se pojasom auta, a mala ima joie i360 spin, u njoj jos moze u kontra smjeru do 4.godine. 

• Petrica.
    27. Studeni 2025. 18:50

Mi imamo Joie iSpin 360 xl, i jos ga vozimo u smjeru suprotnom od voznje.

Ona do 105 cm i 18 kg ide na svoje pojaseve, a do 150 cm i 36 kg kao booster na pojas auta. Nadam se da ce njemu izdrzati dovoljno dugo, ali nekako sumnjam - vec ima 96 cm i 16 kg.

Znam da kao nikako ne bi smjeli booster prije 4 godine ali ne zelim kupovati jos jednu sjedalicu 😅

• cordis00
    [UREĐENO] 28. Studeni 2025. 10:26

Uh mi isto imamo 2 AS u oba auta plus jaje.
    Al sam pazljivo sve kupovala tako da su svi prosli jaje. To mi je najveci ponos sta sam sve dobro organizirala hahaha. Bas tako kao tebi thinkpurple sam se mucila sta kako, za buduce da imam, a i jer su velike i brzo prerastu.
    Starija je sad u staroj bold, zato jer u autu od muza imamo zada 3 sjedala, ali srednje nema isofix tako da boldicu vezemo pojasom auta, a stariju sa pojasevima od AS, pise da ide do 25 kg pa racunam da je to ok, moze ih jos zakopcati (ima 4g, 107 cm, 18.5kg), ja ju jos ne zelim sa pojasom od auta jer sam citala da se zdjelica jos okostava tj nije stabilna toliko iako po smjernica moze u booster s naslonom. A i ovako nam najbolje pase zbog tog nedostatka isofixa, da AS ne plese po autu kad nitko ne sjedi u njoj.
    Srednja ima 2g, mislim oko 96-97 cm, 17kg, ide u AS rotirajuca s nogom, ali smjer prema naprijed (nisam sretna zbog toga, ja sam ju htjela sta duze vozit obrnuto, muz je inzistirao da se okrene jer mu je lakse tako se bakcat s njom, a on ih vozi pa nisam mogla utjecat). Ta AS ( recaro salia 125) je do 18 kg sa pojasevima AS pa ce mali prec u nju u smjer prema nazad kad preraste jaje; a mala ce u boldicu sa pojasom od AS, a starija u AS iz mog auta koja je bez noge (britax romer neka do 150 cm, tad ce se morat vezat pojasom auta al ce imat tad 5g pa ok).
    Malog planiram vozit obrnuto duze, njega necu dat😂.
    Ne znam modele tocno. Jedino ce izvisit cybex rotirajuca koja je sad u mom autu, al dobro.
    Ona ne moze postic dobar nagib u muzevom autu.

Moj mali ima bronhiolitis, prica sa srednjom se ponavlja😔

👩33g👨33g 👧👧👶

Karamela22
    28. Studeni 2025. 12:40

Nadam se da ste sve zdrave i da su svi klinci dobro ♥️
    Lijepo je pročitati kako citate knjige, crtanje, pisanje. To mi je posebno zanimljivo jer ne mogu to zamisliti. Kod nas samo da su auti, romobili, bageri….. od crtanja samo šaranje. Govor mu je sve bolji i bolji ali nisu bas složene rečenice ko kod vaših. 
    Sva sreća spava odlično. I dan i noć. Sam traži spavati. I jelo je super ali svejedno je mršav ko kišna glista. 
    Nas vrtićke boleštine ne puštaju. 
    Laringitis 2 tjedna. Pa sad opet proljev plus kašalj i nos. Ja sve skupila a kako sam trudna lupocet mi jedino sta mogu a to mi dođe ko Tic tac. 😂 ali dobro. Sve se preživi. 
    Pitanje. Cijepivo za gripu u trudnoći? Se koja cijepila kad? Ne znam zašto me ovu sezonu tako strah te gripe. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI