Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Karamela22
    21. Listopad 2025. 12:53

A opet s druge strane vidim negodovanje teta i on stalno govori da je tužan. 

• cordis00
    21. Listopad 2025. 13:38

U nasem vrticu je prilagodba 2 tj tako da produljuju satnicu iz dana u dan; tipa dorucak pa izlazak pa rucak pa spavanac i tako. Ovisi o teti, nije isto bilo kod njih dvije, sa drugom je to malo ubrzanije islo. Prilagodba jr kao 2 tj, al nekima produze i na 3 ako je tako djetetu lakse, a roditelj to moze organizirati. Rekli su da 4 tj nema smisla, da se dijete samo zbunjuje. Jasno, prode ta prilgodba, al normalno da se dijete i dalje buni, da ima vece potrebe kod kuce, da izvodi sa spavanjem il hranjenjem, neki i 2 mj. A vjerujm mi, prode i to i bude sve ok.
    Najgore je u biti kad ti dijete uopce je odreagira; a to ga sve ceka i nakon 2,3 mj zakasnjelo odreagira kad skuzi da je to za stalno, onda tek bude veliki problem i puno plakanja i svega.
    Znam da je tesko, ako ste odlucili da ide; a lakse da se sad adaptira nego kad jos i beba dode, ne moze vam teta narediti da se dijete ispise. Uvijek se nade to jedno do dvoje kojima prilagodba jako tesko prolazi, al tu su one i drugo strucno osoblje da se djetetu olaksa, a ne da ga se ispise.
    Samo hrabro i bit ce to dobro❤️

👩33g👨33g 👧👧👶

Karamela22
    [UREĐENO] 21. Listopad 2025. 17:51

Hvala cordiso ♥️ bas mi ovo teško pada. Još uz to meni su krenule mučnine. One prave, cijeli dan, povraćanje i dizanje želuca na SVE 🎉🎉🎉 možda mi je ovo najteži period od kad ima dijete. Dobro je spavao, solidno jeo, živ je ali nije neki divljak. Nešto me mora malo izbacit iz tračnica 😂 

Buhaca
    21. Listopad 2025. 17:51

Moja je krenila na prilagodbu i nakon 3dana se razbolila. Kad se vratila u pon nije više bilo prilagodbe vec je ostala kao i sad 8-14.15. Svako jutro je bilo plakanja, urlanja i bacanja po podu. Ja sam znala da joj početak neće biti lagan jer je ona 2g provela 90% vremena sa menom. Nije ju nitko pričuva i tako to. Nakon kratke viroze završila je na antibiotiku i nije bila 10dana u vrticu. Kad se vratila opet plakanje, urlanje.
    S tim da sam ja nju hajpala za vrtic od ljeta. Evo da kucnem od prošlog tjedna sama bez plaća ulazi u sobu i mahne. Ulazi pjevajuci. Kad dođem po nju trči do vrata ali izlazak traje bar 15min jer se ona još malo igra u predsoblju. 
    Kuci se ne gasi ili čita ili pjeva ili brblja. Počela se igrati sama. Tako da samo treba vremena da se opuste. 
    Tetama može biti pravo ili krivo ali na njima je da prilagodba prođe šta bezbolnije. Možda je malo teže jer nije krenia od pocetka vrticke godine nego se adaptira sam. Daj mu vremena.
    Želim ti brzi prestanak mučnina

Thinkpurple0
    21. Listopad 2025. 18:57

Karamela evo da te utjesim, iako je moja starija bila, 4 godine, isto smo imali jako tesku prilagodbu. Do te mjere da je ona tamo povracala od stresa. Isli smo 1x tjedno na sastanak s tetama i mic po mic, prvo smo ju kratko ostavljali, a onda smo dosli do zakljucka da bi bilo bolje ju odma ful ostaviti da pohvata taj ritam i stvarno je bilo tako. 
    2 mjeseca smo imali pakao. Ja sam se grizla sto ji saljem tamo a ja ne radim, vec sam ju htjela ispisat i nek bude doma do predskole al evo tete i vrticki psiholog su pomogli i bili u pravu.
    Tako da znam da ti je tesko, drzi se, pricaj s tetama, probajte sve kombinacije prije nego odustanete. A i svaki vrtic ima djecjeg psihologa, ukljucite ga ako treba. 

Karamela22
    21. Listopad 2025. 19:13

Nekad si mislim da bi bilo lakše da je krenuo odmah s 1 god. Ja se nadam da ćemo imati neki pomak. Za sad ide na sve gore i gore. U početku bi plakao 15-20 min i smirio se. Sad place stalno. Tražit ću savjet psihologa isto 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani