Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Karamela22
    21. Listopad 2025. 12:53

A opet s druge strane vidim negodovanje teta i on stalno govori da je tužan. 

• cordis00
    21. Listopad 2025. 13:38

U nasem vrticu je prilagodba 2 tj tako da produljuju satnicu iz dana u dan; tipa dorucak pa izlazak pa rucak pa spavanac i tako. Ovisi o teti, nije isto bilo kod njih dvije, sa drugom je to malo ubrzanije islo. Prilagodba jr kao 2 tj, al nekima produze i na 3 ako je tako djetetu lakse, a roditelj to moze organizirati. Rekli su da 4 tj nema smisla, da se dijete samo zbunjuje. Jasno, prode ta prilgodba, al normalno da se dijete i dalje buni, da ima vece potrebe kod kuce, da izvodi sa spavanjem il hranjenjem, neki i 2 mj. A vjerujm mi, prode i to i bude sve ok.
    Najgore je u biti kad ti dijete uopce je odreagira; a to ga sve ceka i nakon 2,3 mj zakasnjelo odreagira kad skuzi da je to za stalno, onda tek bude veliki problem i puno plakanja i svega.
    Znam da je tesko, ako ste odlucili da ide; a lakse da se sad adaptira nego kad jos i beba dode, ne moze vam teta narediti da se dijete ispise. Uvijek se nade to jedno do dvoje kojima prilagodba jako tesko prolazi, al tu su one i drugo strucno osoblje da se djetetu olaksa, a ne da ga se ispise.
    Samo hrabro i bit ce to dobro❤️

👩33g👨33g 👧👧👶

Karamela22
    [UREĐENO] 21. Listopad 2025. 17:51

Hvala cordiso ♥️ bas mi ovo teško pada. Još uz to meni su krenule mučnine. One prave, cijeli dan, povraćanje i dizanje želuca na SVE 🎉🎉🎉 možda mi je ovo najteži period od kad ima dijete. Dobro je spavao, solidno jeo, živ je ali nije neki divljak. Nešto me mora malo izbacit iz tračnica 😂 

Buhaca
    21. Listopad 2025. 17:51

Moja je krenila na prilagodbu i nakon 3dana se razbolila. Kad se vratila u pon nije više bilo prilagodbe vec je ostala kao i sad 8-14.15. Svako jutro je bilo plakanja, urlanja i bacanja po podu. Ja sam znala da joj početak neće biti lagan jer je ona 2g provela 90% vremena sa menom. Nije ju nitko pričuva i tako to. Nakon kratke viroze završila je na antibiotiku i nije bila 10dana u vrticu. Kad se vratila opet plakanje, urlanje.
    S tim da sam ja nju hajpala za vrtic od ljeta. Evo da kucnem od prošlog tjedna sama bez plaća ulazi u sobu i mahne. Ulazi pjevajuci. Kad dođem po nju trči do vrata ali izlazak traje bar 15min jer se ona još malo igra u predsoblju. 
    Kuci se ne gasi ili čita ili pjeva ili brblja. Počela se igrati sama. Tako da samo treba vremena da se opuste. 
    Tetama može biti pravo ili krivo ali na njima je da prilagodba prođe šta bezbolnije. Možda je malo teže jer nije krenia od pocetka vrticke godine nego se adaptira sam. Daj mu vremena.
    Želim ti brzi prestanak mučnina

Thinkpurple0
    21. Listopad 2025. 18:57

Karamela evo da te utjesim, iako je moja starija bila, 4 godine, isto smo imali jako tesku prilagodbu. Do te mjere da je ona tamo povracala od stresa. Isli smo 1x tjedno na sastanak s tetama i mic po mic, prvo smo ju kratko ostavljali, a onda smo dosli do zakljucka da bi bilo bolje ju odma ful ostaviti da pohvata taj ritam i stvarno je bilo tako. 
    2 mjeseca smo imali pakao. Ja sam se grizla sto ji saljem tamo a ja ne radim, vec sam ju htjela ispisat i nek bude doma do predskole al evo tete i vrticki psiholog su pomogli i bili u pravu.
    Tako da znam da ti je tesko, drzi se, pricaj s tetama, probajte sve kombinacije prije nego odustanete. A i svaki vrtic ima djecjeg psihologa, ukljucite ga ako treba. 

Karamela22
    21. Listopad 2025. 19:13

Nekad si mislim da bi bilo lakše da je krenuo odmah s 1 god. Ja se nadam da ćemo imati neki pomak. Za sad ide na sve gore i gore. U početku bi plakao 15-20 min i smirio se. Sad place stalno. Tražit ću savjet psihologa isto 

• cordis00
    23. Listopad 2025. 09:22

Karamela ne mora biti, to sve ovisi od bebe do bebe.
    Nije svako dijete isto.
    Starija je krenila s 2g u jaslice, al je cesto izbivala zbog bolesti. Mala je krenila s 1g i vecinom je isla jer je tu prvu god bolesti odradila skupa sa sekom kao beba.
    I mogu ti rec da je za stariju najbolje bilo od 3g da je isla, bila nam je svima muka ta prva god. A mala se ok privikla s 1g. Draze bi mi bilo da je krenila tipa sad s 2g, al takva je bila situacija, ja sam bila 3g na porodiljnom (porodiljni-njega-porodiljni) i promijenila sam posao tijekom drugog porodiljnog i cekali su me. Zao mi je, al je tako bilo.
    Cure su vesele, normalne, nisu “ostecene za cijeli zivot”.
    Znam da se brines da cinis zlo. Al sama si rekla da je tako najbolje i vjeruj mi da je.
    Ja sam tako pocela raditi i zatrudnila, bilo mi je muka, umorna sam bila, trcala po njih u jaslice i satralo me to sve, ALI, kad sam prestala raditi cijenila sam svaku minutu odmora kroz jutro, cure su se vec privikle i bile su sretne i zadovoljne sta idu, a mala nije povezala da je krenila u jaslice zbog brace.
    Plus sts se nadam da cemo imat bolju zimu jer su prebolile vec dosta viroza, ne zelim ni da je mali bolestan non stop.
    Naviknit ce se i bit ce dobro, tebi ce dogodine biti drago da je uhodan i da ima ekipu. I sad ce ti odraditi te prve viroze.

👩33g👨33g 👧👧👶

• cordis00
    23. Listopad 2025. 09:26

Meni sutra starija slavi 4.rodendan. Ne znam di je prije to sve proslo. Kao da sam ju jucer dobila. Jos mi je nekad cudno da imam troje djece😅.

👩33g👨33g 👧👧👶

• Unname13
    23. Listopad 2025. 13:02

Karamela u skupini do nas, bio je dječak od cca 15 mjeseci na prilagodbi, nije krenuo odmah, nego nakon možda 15 dana. 
    Uglavnom dijete je stalno plakalo (ja živim pokraj vrtića i svako jutro bi pila kavu, dok su oni u dvorištu). 
    Ali prvi tjedan je išao 3 sata. I proplakao sva tri sata. Idući tjedan je već ostajao do ručka. Nijednom te tete (a znam to, jer mi prijina mala ide u tu skupinu) nisu zvale niti pomišljale na odustajanje. Zna se šta je prilagodba i to se mora odraditi. 
    Po mome, tete su tu krive i imaju kriv pristup. 
    Evo moja nije išla 10ak dana kako sam rodila, pa je postala "nemoguća", svako jutro plače da neće ići, a voli vrtić i dođe sva sretna, a meni su u svemu ovome najveća podrška bile tete. U vrtiću je ona i dalje dobra, jedino je postala osjetljivija, jer inače nije plakala, ali tete su mi rekle da je sve to normalno, da ustrajem u svojim granicama, ali isto da imam puno razumijevanja i ljubavi za nju. I svaki dan mi i same pošalju poruku i slike, čak komentiraju malu bebu kad stavim na wapp, ma predivne žene, kojima to nije posao, nego poziv. 

• cordis00
    23. Listopad 2025. 13:54

Unname slazem se, puno znaci potpora od tete i dobar pristup. Kako god bilo tesko, ako je dijete krenilo i roditelji su za to da ide, nema odustajanja. To dijete koje tesko prihvaca ce to prihvacat tesko i iduci put jer je takvo dijete i nema tu nista lose. Po meni je normalnije da dijete place, buni se, reagira nego da je stalno nasmijano i sve super. 

👩33g👨33g 👧👧👶

• cordis00
    23. Listopad 2025. 13:56

Apropo tih 10 dana unname, svoje sam povukla na 4 dana jer je baka dosla, u pon su opet isle bez problema, sve super u vrticu, radosne dosle doma. I onda raspad sistema i plac i svadanje do navecer. Skupilo im se. A vole ic.
    A i ta 4 dana su bile van rutine i borbene i zahtjevne.
    Rekla sam da ih vise necu povlacit ni za koga🤣.
    Dakle normalno je da dijete reagira opcenito, pogotovo dijete koje se adaptira.
    Moja starija neki dan poludila na mene jer je dosla doma gladna i ja sam rekla nek opere ruke. Pola sata vikala na mene, lupala vratima, da me mrzi, kao tinejder eto.

👩33g👨33g 👧👧👶

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI