Buhaca sretan rockas!
.
Ocito su svi u regresiji i terrible two fazi…
Ja ko da imam tasmanijsku zvijer doma. Sve mi zao starije koliko ju ona maltretira i koliko ju mi zbog nje zapostavljamo..
Hvala ti! Slavimo sutra i to ako jer je popodne zafibrala.
Drz se i ti! Jednom mora biti bolje
Bok ženice, kako ste?
Evo da se ja javim sad kad smo se malo smjestili i priviknuli na novi stan. Umorni smo epski od selidbe i svega, ali sve u svemu dobro je to prošlo. L se odmah naviknuo, sviđa mu se što ima svoju sobu, ima puno parkića oko nas i svaki dan ih obilazimo tak da sve u svemu je ok. Krevet mu još nismo kupili, to je iduće na redu. Htjela bih onaj niski montesori s ogradicom, ima netko takav, kako ste zadovoljne?
Beba je top, za njega se ne zna. Plače samo kad je gladan, noću malo cice i spava dalje. Odmah sam ga krenula učit na uspavljivanje u krevetiću jer kad sam sama s njih dvoje ne mogu ga nositi okolo naokolo.
Tak da eto. Dečki su super, jako dobri s obzirom na sve promjene. A ja tako tako, klasično pospartum ludilo, krivnja jer nisam obojici posvećena na maks, primim jednoga pa mi žao drugoga i tako u krug. Baš sam si onako na trenutke grozna mama. Ali tješim se da i meni treba vremena da se naviknem, prilagodim i da će biti bolje
Tonkica mene ta krivnja proganja i dan danas... evo neki dan mi je starija plakala navecer da i ona zeli biti mala beba da ja nju uspavljujem ko i seku jer evo mala nas ubija sa sizom navecer i samo mama tako da je tata preuzeo stariju... inace se rotiramo al sad kak mala urla i neda tati ni blizu moram ja, a prebacili smo ju u sekinu sobu (seka spava u nasoj dok se mala ne prilagodi na novi prostor) i ja sad lezim tamo s njom dok ne zaspe a to traaajeeeeeeee. Tako da normalno je... da, mi mame cemo izluditi ali tako je 🙈
Samo nek ti maleni bude spavac. Ti ti od srca zelim, jer ovaj nas scenarij samo sve pogorsava...
.
Pelene - jel netko isto u fazi od danas uooce ne zelim pelenu, zelim samo gace, do danas ne zelim uooce skinuti ni nocnu pelenu 🥴
Izludit ce me...
Vec 5 dana je bila samo u gacama, i vani, i doma i kod bake... nekad ju uspijemo na vrijeme na wc, nekad se upiski... al evi sad 2 dana odbija skiniti pelenu od noci. Ako skidam na silu dere se ko vol onda i treba joj sat vremena da dode k sebi..
Cure da vam se malo javim... Tonkica super za selidbu. Zvuci dobro kako sve hendala.. mislim da je taj mom gulit prisutan zauvijek. Cak i kod mama koje imaju jedno dijete a pogotovo vise alii valjda se nekako svi naviknu na tu vecu obitelj i odrastu i sve okej. Ja imam dvije sestre i ne sjecam se da sam se ikad osjecala "zanemareno" ili ljubomorno jer je u nekom trenutku neka od njih imala vise mamine ili tatine paznje. A oni su se vjerojatno žderali stalno da svi budemo jednako zbrinuti. To je normalno.
Mene su trudnicke mucnine ubile prosli tjedan. Uzasno sam umorna, muka mi je, nesposobna za bilo sto. Na poslu sam javila bolovanje ali ne trudnicko nego nesto kao viroza bla bla. Nezz koliko cu moci to izmisljati, a opet ne mogu ni ici na posao, prelose mi je. U prvoj T mi nije bilo toliko lose ali sam sigurna da je to jer nisam imala todlericu doma. I do 10 cca tjedana u prvoj mi je bilo bolje vec pa se nadam i sad nekom slicnom scenariju. Vratit cu se malo na posao, ali vec u 9.mj planiram na komplikacije. Digli su mi malo placu pa nisam jos dobila te tri. Inace bi vec bila na komplikacijama.
Sto se tice pelena, mi smo sluzbeno skinuli. Vec 2 tj se nije popiskila u gace ni nista. Trazi na tutu ili wc, idemo i to je to. Cak i po gradu i sve. Bili smo u zoloskom i trazila je dva puta i isli smo tamo na wc. Uzela sam za dezinfekciju pa prebrisem dasku, stavim papire i bude oke. Za noc jos stavljam pelenu jer piski tijekom noci i to je ne probudi. Malo se buni jer zeli samo gace nositi ali kazem joj "za svaki slucaj" i bude oke.
🩷19.08.23.
🤰17.07.25 ➕️
Due date 26.3.2026.
Vanilla joj to je najgore kad jos nemozes rec da si trudna a moras takva raditi ili izmisljati... a izdrzi... vjerujem da nije lako uz todlericu doma... 💪🏻
Pelene nakon mog zadnjeg posta dogodio joj se klik u glavi i evo od petka niti jedne popisane gace. 🙏 mkgu rec da idemo uspjesno ka odvikavanju skroz. Cak i spava popodne bez pelene, samo se navecer borimo da ju ipak stavimo jer piski puno jos... znaci ja sam u cetvrtak poludila i odlucila nek ima pelenu dokle hoce, nije mi se dalo vise. I gospodica najednom ode sama u kupaonu, skine pelenu, sjedne na tutu i popiski se. I to je bilo to. Evo bili smo i na kupanju na bazenima, svaki put je trazila piskiti, nije ni jednom u bazen piskila 😅
E sad, naravno, da nebude sve savrseno, dva problema. Prvi, ne zeli piskiti nigdje osim na wc. Ni vani na travi, nema sanse, kaze da joj se piski, krene joj 2 kapi i drzi se dolje al nema sanse da se opusti i piski vani nego moram juriti na wc doma. Neznam kak da to rijesimo. A drugo, pece ju cuckica sad. Non stop prtlja po njoj. Ne vidim crveno, neznam jel neka upalica, naravno pedijatri na go, a neide mi se na hitnu zbog toga. Kaj da radim?
Mame, mi smo u problemu malom pa sam se sjetila možda koja od vas ima savjet neki ili je prošla slično.
Dugo me nije bilo i moram puno toga pročitati ali prvo da vas pitam.
Malac ima 2 god. U petak navečer zakurio na nekih 38.2. Stalno govori da ga boli zub (ostale su sve petice za izaći)
Temp je imao do ned ujutro. Užasno jako slini. I odbija jesti. Odnosno traži me jesti, gladan je a čim krene jesti kaže da ga boli zub. Jel moguće da bude 2 dana temp od zuba i da ide do 38.5?
Zvali pedijatricu, šalje nas zubaru. Zubarica na godišnjem, zamjena se ne javlja.
Ići ćemo kod pedijatrice za svaki slučaj provjeriti grlo, uho..
i za te zube, gelovi mu smetaju, osip dobije. Ste probale nešto drugo za te zube? I jesu vaši bebaci imali kad problema s kutnajcima?
#firsttimemom 😂🥲
Karamela moja nikad nije imala temp.od zubi... evo bas petice izbijaju, samo slini i trpa sve u usta, al nema drugih problema da ju boli. Da mi i da diram, mislim da joj i pase kad joj stiscem.
.
Mi imamo drugi problem. Urinoinfekt 🤦🏼♀️ taman krenulo super s odvikavanjem i od jucer sranje. Problem je sto nemozemo nikako uzeti uzorak urina da dobije terapiju. Odbija odlazak na wc, urla, pece ju, ima i malo mrljica krvi na gacicama. 🥺 ne zeli na tutu, na wc, u kadi, tanjuru, nema sta nismo nudili. Vrecicu neda zaljepit, trga ju. Trpi dok joj ne iscuri jer nemoze vise drzati. A uloviti to je nemoguce. Pelenu nece. Ako imate kakav trik recite. Ocajni smo. Ped kaze da ju pustimo da se opusti i ode na tutu pa to uzmemo pa kad bude al nece tutu ni pogledat.
Thinkpurple uzas! Jako mi je zao sto to prolazite, zvuci grozno i za malecku i za vas. Nemam ideja kako skupiti urin osim isto na tutu kak ti kaze pedijatar. Pokusaj mozda smireno tome pristupiti kao ono, nije da moras da to skupimo nego ono kao "ajmo normalno na turu piskiti kako si do sad". Mozda nek popije puno vode pa joj nekako odvratis pozornost s necim, kod moje uvijek pale pjesmice i price. Nekad kad hocu da obavi na turu jer recimo izlazimo iz kuce a ona nije trazila sama, onda joj pricam pricu kak mali jež ide piskiti pa nesto izmislim i na kraju obavi. Ili ako bas nikako, probaj je doslovno motivirat s cokoladom. Ono popiski se i dobijes. Nije da to promoviram ili prakticiram ali ako je hitno, hitno je da to skupis i da dobije lijek.
🩷19.08.23.
🤰17.07.25 ➕️
Due date 26.3.2026.
Karmela za tvoj slucaj stvarno nemam iskustva. Moja dobije temp samo kad je bas bolesna. Nismo imali s tim problema kod izbijanja zubica. I mojoj su krenule petice, zvace prste i zali se da je smetaju zubi ali nista toliko strasno...
🩷19.08.23.
🤰17.07.25 ➕️
Due date 26.3.2026.
Hvala Vam 🥲
Nama je ovo bila prva temp zbog zuba pa me bas iznenadilo.
Sad je bolje ali jos se zna žaliti da ga boli. Sve ne strah koliko će ovo potrajati.
Vanilla čestitam na
drugoj trudnoći. Nisam uspjela pročitati sve postove ali vidim kod tebe plusic 😍
Sortiraj odgovore
Najstariji